Boğulan Bebeği Telefonda Yönlendirme İle Kurtaran 112 Acil Personeli..

Bende izledim Allahtan anne panik yapmamış.
Sağlık görevlisi için ayrı bir durum çok güzel yönlendirdi onun için büyük bir onur hayat kurtardı.
Allah kimsenin başına vermesin.
Henüz çocuğum yok acil ve ilk yardım bilgim var ama başıma gelse panik yapabilirim.
Sevdiği olunca insanın eli ayağına dolaşır.

Motosikleti
D400
Hakkıyla görev yapan insanları taktir etmek lazım cidden.

Henüz çocuğum yok acil ve ilk yardım bilgim var ama başıma gelse panik yapabilirim.
Sevdiği olunca insanın eli ayağına dolaşır.
Bende bir sağlık personeliyim, hoş sahada olmasam da, masa başında bize düşen görevi elimizden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Meslekte 24 yılım bitti. Eski sistem olsa 2026 Ocakta emekli oluyordum. Yaş 43. 24 yıl boyunca şunu prensip edindim hala da yapmaya çalışırım. Hastane içinde etrafına bakınan bir yer arayan birini görürsem aradığı yeri mutlaka tarif ederim, yada gideceği yere götürürüm. Elimden geldiğince yaşlılara yardımcı olmaya çalışırım. Genelde sağlık personelleri için hep şikayet vardır, burunlarından kıl aldırmıyorlar diye, bence bu camiayla alakalı değil, kişilik problemi ile ilgili.
Gelelim asıl meseleye, 4 kızım var. İkizlerimizden biri daha 2 yaşında vardı yoktu, elma yerken boğazına takıldı. Çocuk gözümüzün önünde morardı. Ne ambulans arayacak zaman var, ne de hastaneye yetişecek zaman var. Hemen çocuğu bacaklarından tutup aşağı salladım ve sırtına vurmaya başladım. Ama nasıl vuruyorum. Uğraşırken elma çıktı. Ama o 30 saniye yada 1 dakika ömrümden kaç sene götürdü bilmiyorum. Çocuk normale döndüğünde ben ayakta duramıyordum. Dizlerimin bağı çözüldü. Yere çöktüm. Rabbim hiçbir anne babaya yaşatmasın. Hoş hepsi Rabbimizin bize emanetleri, bunun idrakındayız. Görevim gereği ayda 5-6 defa acilde nöbet tutuyorum. Nöbetlerde de morga biz bakıyoruz, cenaze koyup cenaze teslimi vs. Beni en çok etkileyen, evladı ölen anne babalar oluyor. Rabbim yavrularımıza hayırlı uzun ömürler nasip etsin. Hepsini iyilerle karşılaştırsın.

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Ölüm Uykusu

2001 yılının buz gibi bir Ocak günüydü. İşten çıkıp yorgun argın eve döndüm. Oğlum henüz 40 günlük, günlerdir uyumuyor, haliyle biz de uykusuzuz. Kapının önüne geldiğimde zile bastım, ama açan olmadı. Anahtarım da yoktu, ama hanımın evde olduğuna emindim. “Uyuyordur, duymamıştır,” diye düşündüm ve zile tekrar tekrar basmaya başladım. Kapıyı tıklattım, ardından vurdum… İçeriden televizyon sesi geliyordu ama kapıyı açan yoktu.

Endişem giderek büyüyordu. “Ya bir şey olduysa?” Ellerim titremeye başladı, ne yapacağımı bilmiyordum. Sonunda yumruklamaktan tekmelemeye geçtim. Gürültü apartmandaki komşuları da toplamıştı. O an aklıma en korkunç ihtimal geldi: Doğalgaz sobası! Zehirlenmiş olabileceklerini düşündüm. Kalbim yerinden çıkacak gibi çarpıyordu ama çelik kapıyı kırıp içeri girmek mümkün değildi.

Zaman durmuş gibiydi. Sanırım beş dakika boyunca kapıyı var gücümle yumruklayıp tekmeledim. Komşular çilingir çağırdıklarını söyleyip merdivene oturmamı istediler ama öylece beklemek bana göre değildi. Bir şey yapmalıydım. Tam çaresizliğin zirvesindeyken kapı aniden açıldı.

Hanım karşımdaydı, kucağında oğlum… O an sevinç ve sinir birbirine karıştı. Boğazıma düğümlenen kelimeleri söyleyemedim.

O geceyi hiç unutmadım. Anne baba olmak, bu dünyadaki en büyük sorumluluk. “Burnunun direği sızlamak” diye bir söz vardır ya, eskiden ne anlama geldiğini bilmezdim. O gün anladım.

Benim oğlanda 6 7 yaşlarındayken yemekte et yerken yağlı kısmını yiyemeyip yutmaya kalkmıştı.Boğazına takıldı nefes alamamaya başladı.Biri ambulansı arayalım biri üst kattaki hemşireyi çağıralım derken.Bolca belgesel seyretmenin faydasını o zaman gördüm.Hemen heimlich mavevrası yaptıp.Et parçası çıktı.Ama bir tokat atışım var o yaştaki çocuğa hala hatırımda.Adam gibi yemiyor kocaman kocaman atıyor ağzına lokmaları kaç kerede uyardım.Ama sonra elim ayağım boşaldı tansiyonum düştü kendime gelemedim bir kaç saat.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Geçmişte 2 farklı zamanda havuzda boğulmakta olan 2 farklı küçük çocuğu, 1999'da kankamın ilaç içerek intihar etmeye kalkan sevgilisini, yakın zamanda da 2 defa intihar etmeye kalkıp 3. sünde de 130 ile giden arabadan atlamaya kalkan bir arkadaşın hayatta kalmalarına vesile olarak umarım sevaba girmişimdir.

Motosikleti
D400
Geçmişte 2 farklı zamanda havuzda boğulmakta olan 2 farklı küçük çocuğu, 1999'da kankamın ilaç içerek intihar etmeye kalkan sevgilisini, yakın zamanda da 2 defa intihar etmeye kalkıp 3. sünde de 130 ile giden arabadan atlamaya kalkan bir arkadaşın hayatta kalmalarına vesile olarak umarım sevaba girmişimdir.

abi 200 yıl önce yaşasan seni lanetli ilan edip civarındaki insanların içine şeytani şeyler fısıldadığın söylenirdi :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar