Uzun Boy(1.90) için Şehir içi sport-touring tarzı motor önerisi. Motor Değişimi Konusunda Kararsızım Yardım

Boyun uzun olması ile motorun üstüne yatmanın bir alakası yok,doğru sürüş pozisyonunda değilsiniz muhtemelen.

195 boyundayım 110 kiloyum, kollar uzun olunca daha dik kullanabiliyorsun aslında.uzun boyun tek dezavantajı; pegleri yüksek olan racing de cam altına yattığında diz ile dirseklerin üst üste binmesi.

Bunun dışında uzun boyun konforsuz bir yanı yok.ha bir de rüzgar alırsın biraz o kadar

Boyun uzun olması ile motorun üstüne yatmanın bir alakası yok,doğru sürüş pozisyonunda değilsiniz muhtemelen.

195 boyundayım 110 kiloyum, kollar uzun olunca daha dik kullanabiliyorsun aslında.uzun boyun tek dezavantajı; pegleri yüksek olan racing de cam altına yattığında diz ile dirseklerin üst üste binmesi.

Bunun dışında uzun boyun konforsuz bir yanı yok.ha bir de rüzgar alırsın biraz o kadar
Mevzu zaten sürmek veya yatmak değil. Altımda küçük durmasını istememek yoksa ben pulsar n250den de memnunum şuan.

Birde motor değiştirmişken çanta takabileceğim her işimi tek motorda görmek . Scooterı aradan çıkarmak . tek güzel bir motora binmekti.

Şuan en mantıklı tercih ktm 250 adv veya 390 adv olarak duruyor . tabi 390 adv bütçemi aşıyor. dominar 400de çok mantıklı ama işte kilosu çok gereksiz fazla o biraz yorabilir diye düşündüm.

Şuan sadece istanbulda bir ktm 250 adv deneyip görmem lazım

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
190cm 110kg adama KTM 250/390 ADV ufak gelir maalesef. NC750X, V Strom DL650, Tracer 7 vb. bir şeyler bakmanız lazım... Bu saydıklarımın hepsi de tek motor olarak gayet güzel de kullanılır.

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Bütçe açısından
V-Strom 250 kullanmış biri olarak tavsiye ederim.

Zamanında Dominar 400 Ktm 250 ve V-strom 250 yi yanyana park etmiştik.
Benim görüşlerim
Dominar 400 demir yığını (arkadaş satmak için çok uğraştı)
Ktm 250 adventure, adventure görüntüsü verilmiş oyuncak, janjanlı
V-srom 250, yakışıklı konforlu sorunsuz.

V-storm şehir içindede rahattır.
200 binde kuryelik yapana denk gelmiştim.

Vstrom 250'ye şuan 200xxx li paralar vermek bence akıl işi değil. Teknoloji açısından hiçbir şey sunmuyor. ABS hariç teknoloji yok motorda bir led farı bile çok görmüşler ve artık eskidi. KTM 390 ADV her türlü iş görecektir. Himalayan 450 de bakabilirsiniz test edebilirsiniz.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
türkiyeye gelir mi bilmem ama ben yeni 390 advyi beklerdim

Boyuna uygun düşük bütçeli Hero Xpulse ve Sym Nht 200 e bakabilirsin , güç olarak 250 cc Ktm veya Vstrom kadar uzun yolda keyif vermesede şehir içi fazla fazla yeter , ikisinide kullandım 1.90 için yeterli ergonomiye sahipler , bende Sym nin 125 liği var sele gidon vs aynı sadece blok ve jantlar ufak , boyum 1.90 Çanakkale İstanbul arası sürdüm aşırı yormadı..illa 250 cc olsun dersen Honda CL250 ye de bakıver , tipi pek sevilmedi gibi ama ben beğeniyorum iki defa kullandım uzun boylular icin gayet konforlu bir motor , üstelik 180.000 e peşin veriyordu Honda kampanya devam ediyormu bilmiyorum..
evet bende katılıyorum xpulse çok iyi hele o yükseltme kitiyle beraber at gibi bişeye dönüşüyor tenereler onlar bunlar hikaye birazda aksesuar taktınmı gören kimse küçük hacimli bir motosiklet demez. çok yakın bir arkadaşım aldı 190 boyunda biz gs tenere vstrom falan yanına gidiyoruz bazen adamın motoru at gibi :D bide yıkamıyor sanki hindistan turunda hergün. Ben beğeniyorum. fiyatıda uygun tavsiye ederim mutlaka.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
evet bende katılıyorum xpulse çok iyi hele o yükseltme kitiyle beraber at gibi bişeye dönüşüyor tenereler onlar bunlar hikaye birazda aksesuar taktınmı gören kimse küçük hacimli bir motosiklet demez. çok yakın bir arkadaşım aldı 190 boyunda biz gs tenere vstrom falan yanına gidiyoruz bazen adamın motoru at gibi :D bide yıkamıyor sanki hindistan turunda hergün. Ben beğeniyorum. fiyatıda uygun tavsiye ederim mutlaka.
Bu arazi motorlarına yıkanmak, pırıl pırıl olmak yakışmıyor zaten. Ben olsam ben de yıkamam. :)

Ekstra yüksek amortisörlü Xpulse'ı geçen yaz Urla'da off road için hazırlanmış toprak tepelere sahip arazide iki gün kullandım , kolu bacağı kırarız diye fazla abartmadım ama keyifliydi , tepelere hızla tırmanıp motoru bir iki metre yerden kesip zıplamamak için zor tuttum kendimi sonra dedim akıllı ol bizde o tecrübede yok 😅 ralli versiyonu gerçekten yüksek şehir içinde durkalk aralara derelere gir zorlar , otururken ayak uçlarım değiyordu boy 1.90 😆

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ekstra yüksek amortisörlü Xpulse'ı geçen yaz Urla'da off road için hazırlanmış toprak tepelere sahip arazide iki gün kullandım , kolu bacağı kırarız diye fazla abartmadım ama keyifliydi , tepelere hızla tırmanıp motoru bir iki metre yerden kesip zıplamamak için zor tuttum kendimi sonra dedim akıllı ol bizde o tecrübede yok 😅 ralli versiyonu gerçekten yüksek şehir içinde durkalk aralara derelere gir zorlar , otururken ayak uçlarım değiyordu boy 1.90 😆
Ben de oradaydım. gerçekten çok eğlenceli bir etkinlikti. Gittik çadırımızı kurduk baya eğlendik. Önceki sene de şilede olana gitmiştim. O da oldukça eğlenceliydi. Bu sene de yine gitmeyi düşünüyorum şimdiden.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Destek olmak ve fikir vermek istiyorum ama konu daha başlıkta boşa düşüyor.

aranan motor SPORT - TOURING .

Ama üzerinde konuşulan motorlar 250-400 cc bandında comutter kırmaları ve hatta scooter lar.

Bir makinaya SPORT - TOURING denilebilmesi için o aletin tam yüklü halde otoban tempolarında kar ve buzlanma hariç her hava koşulunda ,tam gün sadece yakıt için durduğu sürüşler yapabilmesi ve bu koşullarda normal servis aralığı dışında herhangi bir yağ , su , hidrolik vb ilavesine gerek duymayan motorlar olması lazım. Bunlara ilave olarak hem sürücünün hem de artçının konforunu sağlayabilmesi gereklidir.

Yukarıdaki koşulları sağlayabilecek bir motorun litre üzeri bol tork ve gücü olan bir motora sahip olması beklenir.

KTM 390 ile bunu nasıl yapacaksınız. Tracer 700 bile zorlanır.

Evet 125cc ile dünya dolaşılabiliyor ama bu sürüş ne sportiftir ne de tour konforundadır.

Sevgilerimle

Ben de oradaydım. gerçekten çok eğlenceli bir etkinlikti. Gittik çadırımızı kurduk baya eğlendik. Önceki sene de şilede olana gitmiştim. O da oldukça eğlenceliydi. Bu sene de yine gitmeyi düşünüyorum şimdiden.
Biz Melengeç koyunda kamp atıyorduk dediler yukarda motosiklet etkinliği var , meğer Hero her sene çeşitli yerlerde düzenliyormuş bunu güzel geçti festival tadındaydı ;)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Destek olmak ve fikir vermek istiyorum ama konu daha başlıkta boşa düşüyor.

aranan motor SPORT - TOURING .

Ama üzerinde konuşulan motorlar 250-400 cc bandında comutter kırmaları ve hatta scooter lar.

Bir makinaya SPORT - TOURING denilebilmesi için o aletin tam yüklü halde otoban tempolarında kar ve buzlanma hariç her hava koşulunda ,tam gün sadece yakıt için durduğu sürüşler yapabilmesi ve bu koşullarda normal servis aralığı dışında herhangi bir yağ , su , hidrolik vb ilavesine gerek duymayan motorlar olması lazım. Bunlara ilave olarak hem sürücünün hem de artçının konforunu sağlayabilmesi gereklidir.

Yukarıdaki koşulları sağlayabilecek bir motorun litre üzeri bol tork ve gücü olan bir motora sahip olması beklenir.

KTM 390 ile bunu nasıl yapacaksınız. Tracer 700 bile zorlanır.

Evet 125cc ile dünya dolaşılabiliyor ama bu sürüş ne sportiftir ne de tour konforundadır.

Sevgilerimle
o bütçeye o motorları alabiliyor o zaman çıkmasın mahallesinden gezmesin hatta o paraya hiç motor almasın hergün tavuk döner yesin o paraya mis gibi bi gs alacak paranız yoksa gezmeyi haketmiyorsunuz :D arkadaşın bütçesi 200bin tl sanırım siz geri kalanı tamamlayacaksınız?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
o bütçeye o motorları alabiliyor o zaman çıkmasın mahallesinden gezmesin hatta o paraya hiç motor almasın hergün tavuk döner yesin o paraya mis gibi bi gs alacak paranız yoksa gezmeyi haketmiyorsunuz :D arkadaşın bütçesi 200bin tl sanırım siz geri kalanı tamamlayacaksınız?
Buradaki mesaj zaten "o bütçe ile sport touring diye bir kavram yok". Katılıyorum.

Yani düşük bütçeli 190 boyunda birinin binebileceği tek sport touring'imsi / mini sport touring motosiklet CBR500R'dır ama tahminimce onun ölüsü bile 200k bedelden fazla eder.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar