JTI grubu sigaralara 8 TL zam geldi.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bir araştırayım abi o zaman vallaha. 36 yaşındayım 20 yıldır sigara iciyorum. artık azaltmam lazım. böyle birşey iyi çözüm olabilir.
işte ben daha önce ne yapsam bırakamadım, azaltamadım, günde iki paket içiyordum, bir kaç farklı elektronik sigara denemiştim, eski usul içindeki teli falan elle sarılan manuel modeller işimi gördü. Biraz uğraştırıyor, haftada bir içindeki rezistansını değiştir falan el oyalıyor ama sigara içmekten iyi. şimdi gün içinde sigara ihtiyacı duymuyorum, eskiden günde iki kez doldururdum cihazın likit haznesini şimdi iki günde bir dolduruyorum demek ki azaltmışım da.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Valideyi akciğer kanserinden kaybettim. Çok sigara içerdi.
Sebebi sigara tabi herkesin bir bahanesi var oraya girmeyeceğim.
Bırakmasan da azaltmak bile çözüm aslında.
O süreçte doktor gibi oldum artık yaşa bile bakmıyor .
İstanbul'da yedi kule göğüs hastalıklarına gittiğim de görmüş oldum.
Gencecik insanlar perişan haldeler.
Annemin sürecini görüp aileden 6 7 kişi sigarayı bıraktı.
Siz düşünün çekilen eziyeti.
Ben de 2 yıl önce annemi akciğer kanserinden kaybettim.
akciğer kanseri teşhisi konana kadar sigarayı bıraktıramamıştık. O süreçleri vb. hatırlamak bile istemiyorum.

Bırakmak istemiyorum ki; ben sosyal içiciyim.

Mesela haftasonu evden dışarı cıkmazsam içmem. Aksamları evdeyken icmem. Normal bir iş gününde 4 tane sigara iciyorum en fazla 5.

Ama alkol kahve birşey olursa mekana oturursam paket bitiriyorum.

O nedenle amacım bırakmak değil de yerine birşey koymak :D
Hah, işte benim sigara içmem bu seviyeye indi.
ilk başlarda hiç paket almıyordum ama mekanda arkadaşlarla oturunca arkadaşlardan sigara otlanmaktan sıkıldım, bir keresinde sınıf arkadaşlarla mezunlar günü sonrası topluca meyhaneye giderken bir paket sigara alıp yanımdaki arkadaşa verdim, al bu sende dursun bu akşam senden otlanıcam dedim. :)
Şimdi de motorun çantasında duruyor sigara, aklıma bile gelmiyor evdeyken ama motorla turlarken molalarda ya da köfteci sonrası yakıyorum birer tane. Hep Tomygun'dan otlanmaktan sıkıldım bir paket attım çantaya. :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Vay be o zamanlar bende çok severdim kısa camel birde kısa kutu marlboro kırmızı olan. Herşey gibi onlarda bozuldu şimdikilerde kesinlikle o tat yok....

her kim bu sigaraların tadını bozalım fikrini ilk ortaya attıysa allah ondan razı olsun, cok samimi diyorum bunu.insanlığa çok büyük iyilik yaptı.

yani bir sigara nasıl lezzetli olur içmeyen bilemez tabi anlatması zor :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
her kim bu sigaraların tadını bozalım fikrini ilk ortaya attıysa allah ondan razı olsun, cok samimi diyorum bunu.insanlığa çok büyük iyilik yaptı.

yani bir sigara nasıl lezzetli olur içmeyen bilemez tabi anlatması zor :)
Hele 80'lerde 90'lardaki soft kısa camel yok artık, iyi ki yok. :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu vesileyle ben de yeniden sigarayı bıraktırma kliniğinden randevu aldım. Bakalım artık ne verecekler, Zyban mı nikotin sakızı mı ya da budaklı meşe odunu mu artık yaşayıp göreceğiz.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hele 80'lerde 90'lardaki soft kısa camel yok artık, iyi ki yok. :)
:)

babam 75 yaşında.25 yıldır içmiyor. geçen konusu açıldı ahhh o gencliğimde içtiğim yeni harman ı sen bi içecektın, o tütünün kokusunu koklamaya doyamazdın diyor :)

valla kalite hep geriye gitmiş benim anladığım. iyi bişey tabi.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
30 Sene önce kaçak da olsa Türkiye'de "Harley Davidson" marka sigara bulunuyordu.

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Bu vesileyle ben de yeniden sigarayı bıraktırma kliniğinden randevu aldım. Bakalım artık ne verecekler, Zyban mı nikotin sakızı mı ya da budaklı meşe odunu mu artık yaşayıp göreceğiz.
Champix yok heralde artık. Yalnız ne fotoğraflar gösterdiler orada ya. Lan bu insanlar nasıl yaşıyor bu halde dedim. kendi kendime.

Bu adamin gittigi sigara biraktirma merkezine gitmeyin ama.
Espiri olmasi acisindan ekledim. Lütfen kimse üstüne alinmasin. Alintiyi senden yaptigim icin de özellikle sen üstüne alinma tommygun.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Champix i anksiyetesi olanlara vermiyorlardı..
Bir de kullanan çok arkadaşım sürekli halisünasyon gördüklerini söylemişti..
Hatta bir tanesi kahvaltıda kaynanasını bıçakladığından bahsetmişti..
Ama kendine gelince çok utandım yaaa demiş.... :ROFLMAO:
Bu arada şampiksi bilal oğlanla damadın şirketi ithal etmiş gibi söylentiler vardı... :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Champix i anksiyetesi olanlara vermiyorlardı..
Bir de kullanan çok arkadaşım sürekli halisünasyon gördüklerini söylemişti..
Hatta bir tanesi kahvaltıda kaynanasını bıçakladığından bahsetmişti..
Ama kendine gelince çok utandım yaaa demiş.... :ROFLMAO:
Bu arada şampiksi bilal oğlanla damadın şirketi ithal etmiş gibi söylentiler vardı... :)

Valla ne yalan söyleyeyim; Champix kullandığım 3 aylık dönemde gördüğüm rüyaları hala unutamam, her gün dua ediyordum "akşam olsun da yatıp uyuyayım, rüya göreyim" diye. Böyle rüyalar olamaz. Bende gündüz halüsinasyon olmadı.

Motosikleti
D400
Alkole sigaraya zam yapa yapa ülkede duman ve kafa yapma durumunu birleştirip ekonomik diye ot içenler çoğaldı yav.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Valideyi akciğer kanserinden kaybettim. Çok sigara içerdi.
Sebebi sigara tabi herkesin bir bahanesi var oraya girmeyeceğim.
Bırakmasan da azaltmak bile çözüm aslında.
O süreçte doktor gibi oldum artık yaşa bile bakmıyor .
İstanbul'da yedi kule göğüs hastalıklarına gittiğim de görmüş oldum.
Gencecik insanlar perişan haldeler.
Annemin sürecini görüp aileden 6 7 kişi sigarayı bıraktı.
Siz düşünün çekilen eziyeti.
Bende de tam tersi hikaye var Birkann,

Annem 12 sene önce akciğer kanserinden vefat ettti. Tek dal sigara içmişliği yok, alkol almaz, dışarıda yemek yemez vs... ama gel gör akciğer kanserinden vefat etti. Aynı şekilde anneannem de o şekilde akciğer kanserinden vefat etti annem ile aralarında 2 sene ara var. Fosur fosur sigara içen babam diğer akrabalar hala camış gibi hayattalar. Demem o ki sigara tek sebebi gibi gelmiyor bana. Bende o zamandan sonra sigaraya başladım öncesinde hiç içmişliğim yoktu. Geç başladığım için (27 yaş) fazla içmiyorum. 1 paket sigara 1 ay gider sigara olmazsa da aramam pek. Bazen günde 1 dal içerim bazen hiç içmem. Aç karna kahvaltıdan sonra içmem ama yemek sonrası hele yanında çay da olunca iyi gidiyor meret. :)

Yıl sonunda 1 karton sigara alırım 1 sene idare eder beni o sigara. Sigarayı bırakanlar var mı var. Ama neye göre neden bıraktılar sormadım açıkcası.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni

Annem 12 sene önce akciğer kanserinden vefat ettti. Tek dal sigara içmişliği yok, alkol almaz, dışarıda yemek yemez vs... ama gel gör akciğer kanserinden vefat etti. Aynı şekilde anneannem de o şekilde akciğer kanserinden vefat etti annem ile aralarında 2 sene ara var. Fosur fosur sigara içen babam diğer akrabalar hala camış gibi hayattalar. Demem o ki sigara tek sebebi gibi gelmiyor bana. Bende o zamandan sonra sigaraya başladım öncesinde hiç içmişliğim yoktu. Geç başladığım için (27 yaş) fazla içmiyorum. 1 paket sigara 1 ay gider sigara olmazsa da aramam pek. Bazen günde 1 dal içerim bazen hiç içmem. Aç karna kahvaltıdan sonra içmem ama yemek sonrası hele yanında çay da olunca iyi gidiyor meret. :)

Yıl sonunda 1 karton sigara alırım 1 sene idare eder beni o sigara. Sigarayı bırakanlar var mı var. Ama neye göre neden bıraktılar sormadım açıkcası.
Allah kaybettiğimiz annelerimize rahmet eylesin, benimki de sigara içmezdi ama akciğer zarı kanseri sonrası tüm vücuda yayılan metastazdan vefat etti. Babam ömrü boyunca annemin yanında sigara içti, ben pasif içiciliğin de çok ama çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum.

Allah rahmet eylesin analarımızın mekanları cennet olsun.
Aynı şekilde bizimde kuzenin annesi sigara içmezdi o da akciğer kanserinden gitti.
Sizin anne tarafında genetik olabilir her yıl kontrol yaptırmakta fayda var bu illet ilk başta yakalanırsa kurtulma ihtimaller yüksek.
3.4 evreler en kötüsü maalesef.

Allah kaybettiğimiz annelerimize rahmet eylesin, benimki de sigara içmezdi ama akciğer zarı kanseri sonrası tüm vücuda yayılan metastazdan vefat etti. Babam ömrü boyunca annemin yanında sigara içti, ben pasif içiciliğin de çok ama çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum.
O akciğer zarı zaten en beteri.
Sadece akciğerdeyken 8 ay yaşar dediler zara sıçramış 1 hafta sonra her yer metastaz 8 haftaya düştü dedi 8 hafta da vefat etti.
Pasif içicilikte dediğin gibi içmek kadar tehlikeli.
Hepsine rahmet olsun ölmüşlerimizin.

Alkole sigaraya zam yapa yapa ülkede duman ve kafa yapma durumunu birleştirip ekonomik diye ot içenler çoğaldı yav.

Kesinlikle farkı ben şahsen görüyorum.
Kaçak alkol ve esrar o kadar arttı ki.(14 yaşında veletlerin elinde)
Kaçak alkolden haberlerde parça parça gösteriyorlar durum vahim ölü sayısı 150den fazladır.
Ramazandayız da insanların bir alkol zevki var normal kafayla çekemiyorlar bu sistemi .
Onda da durum yetmeyince kaçak alıp ölüyorlar.
Sigara içmeyip esrarı dönmek için para toplayıp içenler var sigaraya 4 kişi 400 tl vereceğimize kafa yaşıyoruz diyor.
Önceden torbacılar dandik arabalara binerdi Şimdi bmw porshce .
Gençler özeniyor torbacı olmaya .

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar