Her ne kadar kullanmasak ta mevzuya renk gelsin.
işte ben daha önce ne yapsam bırakamadım, azaltamadım, günde iki paket içiyordum, bir kaç farklı elektronik sigara denemiştim, eski usul içindeki teli falan elle sarılan manuel modeller işimi gördü. Biraz uğraştırıyor, haftada bir içindeki rezistansını değiştir falan el oyalıyor ama sigara içmekten iyi. şimdi gün içinde sigara ihtiyacı duymuyorum, eskiden günde iki kez doldururdum cihazın likit haznesini şimdi iki günde bir dolduruyorum demek ki azaltmışım da.Bir araştırayım abi o zaman vallaha. 36 yaşındayım 20 yıldır sigara iciyorum. artık azaltmam lazım. böyle birşey iyi çözüm olabilir.
Ben de 2 yıl önce annemi akciğer kanserinden kaybettim.Valideyi akciğer kanserinden kaybettim. Çok sigara içerdi.
Sebebi sigara tabi herkesin bir bahanesi var oraya girmeyeceğim.
Bırakmasan da azaltmak bile çözüm aslında.
O süreçte doktor gibi oldum artık yaşa bile bakmıyor .
İstanbul'da yedi kule göğüs hastalıklarına gittiğim de görmüş oldum.
Gencecik insanlar perişan haldeler.
Annemin sürecini görüp aileden 6 7 kişi sigarayı bıraktı.
Siz düşünün çekilen eziyeti.
Hah, işte benim sigara içmem bu seviyeye indi.Bırakmak istemiyorum ki; ben sosyal içiciyim.
Mesela haftasonu evden dışarı cıkmazsam içmem. Aksamları evdeyken icmem. Normal bir iş gününde 4 tane sigara iciyorum en fazla 5.
Ama alkol kahve birşey olursa mekana oturursam paket bitiriyorum.
O nedenle amacım bırakmak değil de yerine birşey koymak![]()
Vay be o zamanlar bende çok severdim kısa camel birde kısa kutu marlboro kırmızı olan. Herşey gibi onlarda bozuldu şimdikilerde kesinlikle o tat yok....
Hele 80'lerde 90'lardaki soft kısa camel yok artık, iyi ki yok.her kim bu sigaraların tadını bozalım fikrini ilk ortaya attıysa allah ondan razı olsun, cok samimi diyorum bunu.insanlığa çok büyük iyilik yaptı.
yani bir sigara nasıl lezzetli olur içmeyen bilemez tabi anlatması zor![]()
Hele 80'lerde 90'lardaki soft kısa camel yok artık, iyi ki yok.![]()
Champix yok heralde artık. Yalnız ne fotoğraflar gösterdiler orada ya. Lan bu insanlar nasıl yaşıyor bu halde dedim. kendi kendime.Bu vesileyle ben de yeniden sigarayı bıraktırma kliniğinden randevu aldım. Bakalım artık ne verecekler, Zyban mı nikotin sakızı mı ya da budaklı meşe odunu mu artık yaşayıp göreceğiz.
Espiri olmasi acisindan ekledim. Lütfen kimse üstüne alinmasin. Alintiyi senden yaptigim icin de özellikle sen üstüne alinma tommygun.Bu vesileyle ben de yeniden sigarayı bıraktırma kliniğinden randevu aldım. Bakalım artık ne verecekler, Zyban mı nikotin sakızı mı ya da budaklı meşe odunu mu artık yaşayıp göreceğiz.
Ben de bu videoyu Instagram Reels'te görmüştüm, çok matrak video, Allah korusun inşallah öyle bir şey yapmaya kalkmazlar
Bu adamin gittigi sigara biraktirma merkezine gitmeyin ama.
Espiri olmasi acisindan ekledim. Lütfen kimse üstüne alinmasin. Alintiyi senden yaptigim icin de özellikle sen üstüne alinma tommygun.
Champix i anksiyetesi olanlara vermiyorlardı..
Bir de kullanan çok arkadaşım sürekli halisünasyon gördüklerini söylemişti..
Hatta bir tanesi kahvaltıda kaynanasını bıçakladığından bahsetmişti..
Ama kendine gelince çok utandım yaaa demiş....
Bu arada şampiksi bilal oğlanla damadın şirketi ithal etmiş gibi söylentiler vardı...![]()
Sen bildiğin kamyon devirmeye oynamışınValla ne yalan söyleyeyim; Champix kullandığım 3 aylık dönemde gördüğüm rüyaları hala unutamam, her gün dua ediyordum "akşam olsun da yatıp uyuyayım, rüya göreyim" diye. Böyle rüyalar olamaz. Bende gündüz halüsinasyon olmadı.
İnsanlar Ucuz Diye Çeşitli Maddeler AlıyorAlkole sigaraya zam yapa yapa ülkede duman ve kafa yapma durumunu birleştirip ekonomik diye ot içenler çoğaldı yav.
Bende de tam tersi hikaye var Birkann,Valideyi akciğer kanserinden kaybettim. Çok sigara içerdi.
Sebebi sigara tabi herkesin bir bahanesi var oraya girmeyeceğim.
Bırakmasan da azaltmak bile çözüm aslında.
O süreçte doktor gibi oldum artık yaşa bile bakmıyor .
İstanbul'da yedi kule göğüs hastalıklarına gittiğim de görmüş oldum.
Gencecik insanlar perişan haldeler.
Annemin sürecini görüp aileden 6 7 kişi sigarayı bıraktı.
Siz düşünün çekilen eziyeti.
Allah kaybettiğimiz annelerimize rahmet eylesin, benimki de sigara içmezdi ama akciğer zarı kanseri sonrası tüm vücuda yayılan metastazdan vefat etti. Babam ömrü boyunca annemin yanında sigara içti, ben pasif içiciliğin de çok ama çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum.Bende de tam tersi hikaye var Birkann,
Annem 12 sene önce akciğer kanserinden vefat ettti. Tek dal sigara içmişliği yok, alkol almaz, dışarıda yemek yemez vs... ama gel gör akciğer kanserinden vefat etti. Aynı şekilde anneannem de o şekilde akciğer kanserinden vefat etti annem ile aralarında 2 sene ara var. Fosur fosur sigara içen babam diğer akrabalar hala camış gibi hayattalar. Demem o ki sigara tek sebebi gibi gelmiyor bana. Bende o zamandan sonra sigaraya başladım öncesinde hiç içmişliğim yoktu. Geç başladığım için (27 yaş) fazla içmiyorum. 1 paket sigara 1 ay gider sigara olmazsa da aramam pek. Bazen günde 1 dal içerim bazen hiç içmem. Aç karna kahvaltıdan sonra içmem ama yemek sonrası hele yanında çay da olunca iyi gidiyor meret.
Yıl sonunda 1 karton sigara alırım 1 sene idare eder beni o sigara. Sigarayı bırakanlar var mı var. Ama neye göre neden bıraktılar sormadım açıkcası.
Allah rahmet eylesin analarımızın mekanları cennet olsun.Bende de tam tersi hikaye var Birkann,
Annem 12 sene önce akciğer kanserinden vefat ettti. Tek dal sigara içmişliği yok, alkol almaz, dışarıda yemek yemez vs... ama gel gör akciğer kanserinden vefat etti. Aynı şekilde anneannem de o şekilde akciğer kanserinden vefat etti annem ile aralarında 2 sene ara var. Fosur fosur sigara içen babam diğer akrabalar hala camış gibi hayattalar. Demem o ki sigara tek sebebi gibi gelmiyor bana. Bende o zamandan sonra sigaraya başladım öncesinde hiç içmişliğim yoktu. Geç başladığım için (27 yaş) fazla içmiyorum. 1 paket sigara 1 ay gider sigara olmazsa da aramam pek. Bazen günde 1 dal içerim bazen hiç içmem. Aç karna kahvaltıdan sonra içmem ama yemek sonrası hele yanında çay da olunca iyi gidiyor meret.
Yıl sonunda 1 karton sigara alırım 1 sene idare eder beni o sigara. Sigarayı bırakanlar var mı var. Ama neye göre neden bıraktılar sormadım açıkcası.
O akciğer zarı zaten en beteri.Allah kaybettiğimiz annelerimize rahmet eylesin, benimki de sigara içmezdi ama akciğer zarı kanseri sonrası tüm vücuda yayılan metastazdan vefat etti. Babam ömrü boyunca annemin yanında sigara içti, ben pasif içiciliğin de çok ama çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum.
Alkole sigaraya zam yapa yapa ülkede duman ve kafa yapma durumunu birleştirip ekonomik diye ot içenler çoğaldı yav.