Daha yeni motor yaptırdım kaybetmeyimDene ne kaybedebilirsinki? tempranın motorunumu kaybediceksin varmıki?
O yüzden 20/50 ye en yakın olan 15/50 yi düşündüm hem de daha teknolojik bir yağSürtünme seviyeleri farkı nedeniyle zarar verir
(araba yagı motora koyulursa böyle deniliyor; mantıken motor yağı da arabaya koyulursa öyle olur bence)
Mobil1 yazmışım özür dilerim castrol power 1 yarı sentetik. Evet araç lpg li mineral yağlar yarı sentetik ve sentetiğe göre daha dayanıksız olduğu için koysam mı diye düşündüm.Mobil 1 in yarı sentetikleri kaldımı yahu ?..
daha önce motorlarımda hep mobil yarı sebtetik kullandım..Çok ta memnun kalmıştım..
Ama izmirde bulmak imkansız olduğu için Bıraktım..
Tempranda gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.. Ama lpg liyse bence ustana danış...
Sentetik hangi yağlar var hocam ? Castrol 20w50 üstünde sentetik yazıyor castrol sitesine baktığımda mineral yağ olduğu yazıyor. Shell hx5 diye bir yağ var yarı sentetik o da tr de yok.Piyasada 20W50 hem madeni hem de sentetik bulunuyor.
Google'dan aratınca dünya kadar çıktı. Gelen adreslerden bir tanesi:Sentetik hangi yağlar var hocam ? Castrol 20w50 üstünde sentetik yazıyor castrol sitesine baktığımda mineral yağ olduğu yazıyor. Shell hx5 diye bir yağ var yarı sentetik o da tr de yok.
oilmarkt.com
oilmarkt.com
Bu arada evet; ürün etiketinde "sentetik teknolojisi" yazmasına rağmen castrol sitesinde "mineral" diye geçiyor. Fiyatı çok uygun; daha sık değiştirerek kullanabilirsiniz sanki?Google'dan aratınca dünya kadar çıktı. Gelen adreslerden bir tanesi:
![]()
20W50 Motor Yağı Çeşitleri ve Fiyatları | Oilmarkt
20W50 Motor Yağları Oilmarkt.com'da. Aracınızın ihtiyacını karşılayan en iyi performanslı 20 50 motor yağı ve çeşitleri için hemen tıklayın satın alın.oilmarkt.com
Bu da spesifik 20W-50 sentetik yağ listesi:
![]()
20W50 Motor Yağları Oilmarkt.com'da. Aracınızın ihtiyacını karşılayan en iyi performanslı 20 50 motor yağı ve çeşitleri için hemen tıklayın satın alın.oilmarkt.com
LPG'li araçlara özel ürünler de var bu son listede...
Benim için aradığınız için teşekkür ederim. Evet Sentetik olarak bir tek castrol çıkıyor ve kutuda sentetik yazmasına rağmen sitesinde mineral gözüküyor. Shell in hx5 diye bir yağı var yurtdışında 20 50 yarı sentetik. Bizim tempralar da kronik bir yağ eksiltme söz konusu 1.4 egealar gibi acaba yarı sentetik yağ ile onu aşabilir miyim diye düşünüyorum hemde daha teknolojik bir yağ olduğu için ömrünü çabuk yitirmezGoogle'dan aratınca dünya kadar çıktı. Gelen adreslerden bir tanesi:
![]()
Bu da spesifik 20W-50 sentetik yağ listesi:
![]()
LPG'li araçlara özel ürünler de var bu son listede...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Bu arada evet; ürün etiketinde "sentetik teknolojisi" yazmasına rağmen castrol sitesinde "mineral" diye geçiyor. Fiyatı çok uygun; daha sık değiştirerek kullanabilirsiniz sanki?
Hiç bilemiyorum maalesef. Araç LPG'li ise GTX LPG alır geçerdim ben olsamBenim için aradığınız için teşekkür ederim. Evet Sentetik olarak bir tek castrol çıkıyor ve kutuda sentetik yazmasına rağmen sitesinde mineral gözüküyor. Shell in hx5 diye bir yağı var yurtdışında 20 50 yarı sentetik. Bizim tempralar da kronik bir yağ eksiltme söz konusu 1.4 egealar gibi acaba yarı sentetik yağ ile onu aşabilir miyim diye düşünüyorum hemde daha teknolojik bir yağ olduğu için ömrünü çabuk yitirmez
ondan kullanıyorum hocam. 10 60 Yağı test edeceğim tam sentetik cevap veren herkese teşekkür ederimHiç bilemiyorum maalesef. Araç LPG'li ise GTX LPG alır geçerdim ben olsam![]()
Rotella mükemmel bir yağ…Herhalde fak etmiyor olabilir, bugün youtube da bir video seyrederken shell rotella t6 koydu motora. Yağın üstünde motosiklet, araba, kamyonet, kamyon resmi var. 15 yıl 800.000 km garanti veriyor. Bunu memleketimde niye satmazlar acaba?