Motosiklet yağı otomobile koyulur mu?

Merhaba arkadaşlar. Ben de 93 Model tempra var kendi yağı 20/50 ancak 20/50 yağlar eski teknoloji olduğu için mineral yağ bu yağ yerine 15/50 Castrol mobil1 yarı sentetik koysak nasıl olur ?

Motosikleti
D400
Sürtünme seviyeleri farkı nedeniyle zarar verir
(araba yagı motora koyulursa böyle deniliyor; mantıken motor yağı da arabaya koyulursa öyle olur bence :D )

Motosikleti
cbf 150
Dene ne kaybedebilirsinki? tempranın motorunumu kaybediceksin varmıki?

Dene ne kaybedebilirsinki? tempranın motorunumu kaybediceksin varmıki?
Daha yeni motor yaptırdım kaybetmeyim 😅
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sürtünme seviyeleri farkı nedeniyle zarar verir
(araba yagı motora koyulursa böyle deniliyor; mantıken motor yağı da arabaya koyulursa öyle olur bence :D )
O yüzden 20/50 ye en yakın olan 15/50 yi düşündüm hem de daha teknolojik bir yağ

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Mobil 1 in yarı sentetikleri kaldımı yahu ?..
daha önce motorlarımda hep mobil yarı sebtetik kullandım..Çok ta memnun kalmıştım..
Ama izmirde bulmak imkansız olduğu için Bıraktım..
Tempranda gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.. Ama lpg liyse bence ustana danış...

Mobil 1 in yarı sentetikleri kaldımı yahu ?..
daha önce motorlarımda hep mobil yarı sebtetik kullandım..Çok ta memnun kalmıştım..
Ama izmirde bulmak imkansız olduğu için Bıraktım..
Tempranda gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.. Ama lpg liyse bence ustana danış...
Mobil1 yazmışım özür dilerim castrol power 1 yarı sentetik. Evet araç lpg li mineral yağlar yarı sentetik ve sentetiğe göre daha dayanıksız olduğu için koysam mı diye düşündüm.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Piyasada 20W50 hem madeni hem de sentetik bulunuyor.

Piyasada 20W50 hem madeni hem de sentetik bulunuyor.
Sentetik hangi yağlar var hocam ? Castrol 20w50 üstünde sentetik yazıyor castrol sitesine baktığımda mineral yağ olduğu yazıyor. Shell hx5 diye bir yağ var yarı sentetik o da tr de yok.

Motosikleti
Ns200 15"
Bizimkilerde Tipo 1.4 var ve o motoru kolay kolay öldüremezsiniz, şanzıman yağı koysanız dahi gıkı çıkmadan çalışır öyle sağlam bir motor. Fazla masraf etmek yerine 20w50 kaliteli bir marka alın geçin bir şey olmaz. 10.000 kilometre yerine 7500 de değişin tamamdır. :)

Motosikleti
Sentetik hangi yağlar var hocam ? Castrol 20w50 üstünde sentetik yazıyor castrol sitesine baktığımda mineral yağ olduğu yazıyor. Shell hx5 diye bir yağ var yarı sentetik o da tr de yok.
Google'dan aratınca dünya kadar çıktı. Gelen adreslerden bir tanesi:

Bu da spesifik 20W-50 sentetik yağ listesi:

LPG'li araçlara özel ürünler de var bu son listede...

Bu arada evet; ürün etiketinde "sentetik teknolojisi" yazmasına rağmen castrol sitesinde "mineral" diye geçiyor. Fiyatı çok uygun; daha sık değiştirerek kullanabilirsiniz sanki?

Son düzenleme:

Bu arada evet; ürün etiketinde "sentetik teknolojisi" yazmasına rağmen castrol sitesinde "mineral" diye geçiyor. Fiyatı çok uygun; daha sık değiştirerek kullanabilirsiniz sanki?
Benim için aradığınız için teşekkür ederim. Evet Sentetik olarak bir tek castrol çıkıyor ve kutuda sentetik yazmasına rağmen sitesinde mineral gözüküyor. Shell in hx5 diye bir yağı var yurtdışında 20 50 yarı sentetik. Bizim tempralar da kronik bir yağ eksiltme söz konusu 1.4 egealar gibi acaba yarı sentetik yağ ile onu aşabilir miyim diye düşünüyorum hemde daha teknolojik bir yağ olduğu için ömrünü çabuk yitirmez

Motosikleti
Benim için aradığınız için teşekkür ederim. Evet Sentetik olarak bir tek castrol çıkıyor ve kutuda sentetik yazmasına rağmen sitesinde mineral gözüküyor. Shell in hx5 diye bir yağı var yurtdışında 20 50 yarı sentetik. Bizim tempralar da kronik bir yağ eksiltme söz konusu 1.4 egealar gibi acaba yarı sentetik yağ ile onu aşabilir miyim diye düşünüyorum hemde daha teknolojik bir yağ olduğu için ömrünü çabuk yitirmez
Hiç bilemiyorum maalesef. Araç LPG'li ise GTX LPG alır geçerdim ben olsam :)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Herhalde fak etmiyor olabilir, bugün youtube da bir video seyrederken shell rotella t6 koydu motora. Yağın üstünde motosiklet, araba, kamyonet, kamyon resmi var. 15 yıl 800.000 km garanti veriyor. Bunu memleketimde niye satmazlar acaba?

Motosikleti
Ns200 15"
Herhalde fak etmiyor olabilir, bugün youtube da bir video seyrederken shell rotella t6 koydu motora. Yağın üstünde motosiklet, araba, kamyonet, kamyon resmi var. 15 yıl 800.000 km garanti veriyor. Bunu memleketimde niye satmazlar acaba?
Rotella mükemmel bir yağ…

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Lpg li motorlar daha yüksek sıcaklıkta çalıştığı için daha kalın yağlar daha verimli oluyor uzun zaman zarfında..
Ama motorun yapısına göre farklılık gösterebilir..
Tempra tipo eski nesil olduğu için kalın iyidir bence..
Kartal slx de castrol kullandım yıllarca... Hiç bir sıkıntı çıkarmadı..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar