Türkiye'de bakım aralıklarının kısa tutulması hakkında bir araştırma.

F54

ustaya sorduğun zaman asfalt kalitesinden diyor hay sokayım böyle bahaneye diyeceğim ama diyemiyorum
asfalt bozuk eee bunun motorun içi ile alakası ne lütfen biri bunu anlatsın yağa ne etkisi var dışarıdaki tozun toğrağın

Motosikleti
D400
Servislerin dediği hariç pinpirikli olmamızdan da kaynaklı

Bajaj serisi bakım aralıgı 5bin km'de bir. olması gereken bu servis de kitapçıkta bunu diyor. ancak insanlar inatla "hayr 2500 de bir yap daha iyi" diyor.

böyle böyle yapa yapa herkes için normalleşti sık bakım aralıgı.

Motosikleti
Ns200 15"
Yağ bakımları cidden çok kısa geliyor banada, mesela ben Spontini'de 2000 kilometrede bir yağ değişiyorum fakat kimi zaman bu 2500 kilometreye çıkabiliyor. Zaten hep full sentetik koyuyorum, haliyle kolay kolay bozulacak bir yağda olmuyor. Yağ filtresiz motor deriz gene problem olmaz ama yağ filtresi olan bir motosiklette 2.500 de falan değiştirmek gereksiz. Honda'nın çakallığı vardı 6 ay veya 6.000 kilometre, o halen duruyor mu?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
ustaya sorduğun zaman asfalt kalitesinden diyor hay sokayım böyle bahaneye diyeceğim ama diyemiyorum
asfalt bozuk eee bunun motorun içi ile alakası ne lütfen biri bunu anlatsın yağa ne etkisi var dışarıdaki tozun toğrağın
Yahu çok saygın(!), bol aboneli youtube kanalı olan ustalar bile üreticisinin 15.000'de bir yağ değişimi yap dediği motorların yağ değişiminin 5.000'de bir olması gerektiği konusunda ahkâm kesiyor. Hadi 15.000 içine sinmedi 10.000'de yap da 5.000 nedir? Küllüm zarar ziyan.

Motosikleti
cbf 150
Romalılar, ey cahil Romalılar size sesleniyorum. Burda her bokatör kardeşiniz bu konu karşısındada kendini tutamıyor. Şimdi iyi dinleyin.

Öncelikle cahiliz bunu kenara koyun, yani en okumuşumuz bile cahil aslında neden diye sorucaksınız. Bakınız boğaziçi üniversitesi dünyanın en iyi üniversiteler listesine 400 küsürüncü sıradan giriyor. yani mozambikteki arabuba kemoko üniversitesinin gerisinde. Şimdi buradan çıkan adamdan ne tür bir zeka bekliyorsunuz??? en önemlisi hep söylerim beni takip edenler bilir"kibir detected" bu ülkede yaşayanların 2021 verilerine göre ortalama iqsu yani zekası 86. Bilin bakalım bizimle aynı zekada hangi canlı var??? evet muhteşem dostumuz şempanze koko kendiside 86 iqye sahip. Şimdi motosiklet bakımı aslında çok komplike birşey değil bunu kenara koyalım. Esas önemli olan konu bu japonlar yada hangi milletse bu motorları üretenler yanında bu motorlar için birde bakım rehberi verir orda periodik zamanlar yazar. Tabi bu zamanlar ülkeden ülkeye değişir geneldede tozlu ve bol yağışlı ülkeler için biraz daha bazı noktaları sıkı tuttarlar. Gel gelelim bizim ülkemiz akdeniz ülkesi 4 mevsimi yaşarız tıpkı italya yunanistan vs vs gibi. Misal verelim konu anlaşılsın diye. Edirnedeki kardeşimiz yamahadan tenere 700 aldı ve servis kitabında her 5000 kmde bir gelmesi yazıyor tesadüfen sınırın öte yakasındaki yorgo reisde aynı motordan alıyor ama onda bakım aralığı 10 000km diye yazıyor. arada 5kmlik bir sınır var kullanım koşulları aynı. Otomotiv camiasının içinden biri oldugum için bu işlerin nasıl işlediği çok iyi bilirim"kibir overload" ülkemizdeki distribitörler ana üretici oemlerle özel antlaşmalar yaparlar biz motordan kazanmıyoruz ama en azından servisden kazanalım bu aralıkta bize yazarmısınız derler bu da anlaşılır bir konu. Konunun çözümü çok basit, siz romalılar cahilliğinizi yeneceksiniz bol bol kitap okuyacaksınız tamir bakım videoları ve dokümanlarını hatip ediceksiniz sonrada garantisi bitince bütün işlerinizi ya kendiniz yada üzerinde kontolünüzün geçtiği bir ustayla yapacaksınız. Ben senelerdir böyle yaparım. sizede öneririm ama maymun koko gibi olursak paralar uçar ve cahil tamircilerin yok alsfalt kötü gibi sözlerini dilersiniz. Asfalt bu arada kötü ffalan değil "kibir coming" bütün dünyayı gezdim modern dünyadaki asfalt lar arasında ilk 10 a girebiliriz. not: ufak bir düzeltme ROMALILARDAN BAHSEDİYORUM

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Tozumuz, toprağımız, inşaatımız bitmiyor. Sebeplerden biri bu.

Türkiye koca bir şantiye. Dişinin arasında yeşillik kalsa bina dikecekler.
Araştırmada ortadoğuda saydığı İsrail çöl abi. Bizden daha mı tozsuz?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Romalılar, ey cahil Romalılar size sesleniyorum. Burda her bokatör kardeşiniz bu konu karşısındada kendini tutamıyor. Şimdi iyi dinleyin.

Öncelikle cahiliz bunu kenara koyun, yani en okumuşumuz bile cahil aslında neden diye sorucaksınız. Bakınız boğaziçi üniversitesi dünyanın en iyi üniversiteler listesine 400 küsürüncü sıradan giriyor. yani mozambikteki arabuba kemoko üniversitesinin gerisinde. Şimdi buradan çıkan adamdan ne tür bir zeka bekliyorsunuz??? en önemlisi hep söylerim beni takip edenler bilir"kibir detected" bu ülkede yaşayanların 2021 verilerine göre ortalama iqsu yani zekası 86. Bilin bakalım bizimle aynı zekada hangi canlı var??? evet muhteşem dostumuz şempanze koko kendiside 86 iqye sahip. Şimdi motosiklet bakımı aslında çok komplike birşey değil bunu kenara koyalım. Esas önemli olan konu bu japonlar yada hangi milletse bu motorları üretenler yanında bu motorlar için birde bakım rehberi verir orda periodik zamanlar yazar. Tabi bu zamanlar ülkeden ülkeye değişir geneldede tozlu ve bol yağışlı ülkeler için biraz daha bazı noktaları sıkı tuttarlar. Gel gelelim bizim ülkemiz akdeniz ülkesi 4 mevsimi yaşarız tıpkı italya yunanistan vs vs gibi. Misal verelim konu anlaşılsın diye. Edirnedeki kardeşimiz yamahadan tenere 700 aldı ve servis kitabında her 5000 kmde bir gelmesi yazıyor tesadüfen sınırın öte yakasındaki yorgo reisde aynı motordan alıyor ama onda bakım aralığı 10 000km diye yazıyor. arada 5kmlik bir sınır var kullanım koşulları aynı. Otomotiv camiasının içinden biri oldugum için bu işlerin nasıl işlediği çok iyi bilirim"kibir overload" ülkemizdeki distribitörler ana üretici oemlerle özel antlaşmalar yaparlar biz motordan kazanmıyoruz ama en azından servisden kazanalım bu aralıkta bize yazarmısınız derler bu da anlaşılır bir konu. Konunun çözümü çok basit, siz romalılar cahilliğinizi yeneceksiniz bol bol kitap okuyacaksınız tamir bakım videoları ve dokümanlarını hatip ediceksiniz sonrada garantisi bitince bütün işlerinizi ya kendiniz yada üzerinde kontolünüzün geçtiği bir ustayla yapacaksınız. Ben senelerdir böyle yaparım. sizede öneririm ama maymun koko gibi olursak paralar uçar ve cahil tamircilerin yok alsfalt kötü gibi sözlerini dilersiniz. Asfalt bu arada kötü ffalan değil "kibir coming" bütün dünyayı gezdim modern dünyadaki asfalt lar arasında ilk 10 a girebiliriz.
selam kamyoncu,
konuları çok karıştırıyosun.dikkatimi çekiyor verrdiğin örnekler ise tamamen ilgisiz.

ayrica iyiki bir maymun koko yu öğrenmişin. her mesajında koko diyip duruyon.
koko nun iq 86 mış ta turk insanı ort zekası da 85 mişte falann.

yani biraz mantıklı konusursan iyi olur.

Motosikleti
cbf 150
Puahahahahahhahah işte verdiğim örneği anlamaman eğitim konusundaki gerçeklerin birebir yansıması öyle değilmi????

Bir kaç kere okuman lazım örneği genç kardeş, hemde bir kaç kere. Koko anladı bu arada

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Ben firmanın modele göre hazırladığı kitaba ve orada belirtilen şartlara göre hareket ediyorum. Sıfır motosiklet al(a)madığım için de garanti vb. durumlarla da işim olmuyor. Türkiyedeki mokoko servisler istediğini söylesin dursun. Örneğin Triumph 6.000 mil yazmış Tiger 800'ün bakım aralığına km. cinsinden 9.6k yapıyor. 9 bin km olunca yapacağım yağ filtre bakımını. Servisleri 5 bin km diyor zannedersem yani yarı yarıya farkediyor neredeyse. Arabadan fazla( 3.6 litre) yağ alıyor hayvan niye 5 bin km.de onca yağı çöpe atayım.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Puahahahahahhahah işte verdiğim örneği anlamaman eğitim konusundaki gerçeklerin birebir yansıması öyle değilmi????

Bir kaç kere okuman lazım örneği genç kardeş, hemde bir kaç kere. Koko anladı bu arada
selam kamyoncu,

bir maymunun(koko) zekasının ortalama bir türk insanıyla aynı olduğuna inanan biriyle tartışmaya girmeme gerek yok.
ortalamayı düşürdüğün ise bir gerçek :)

Ben firmanın modele göre hazırladığı kitaba ve orada belirtilen şartlara göre hareket ediyorum. Sıfır motosiklet al(a)madığım için de garanti vb. durumlarla da işim olmuyor. Türkiyedeki mokoko servisler istediğini söylesin dursun. Örneğin Triumph 6.000 mil yazmış Tiger 800'ün bakım aralığına km. cinsinden 9.6k yapıyor. 9 bin km olunca yapacağım yağ filtre bakımını. Servisleri 5 bin km diyor zannedersem yani yarı yarıya farkediyor neredeyse. Arabadan fazla( 3.6 litre) yağ alıyor hayvan niye 5 bin km.de onca yağı çöpe atayım.
Katılıyorum buna İngiltere ılıman ve okyanus ikliminde o adamlar bile 9bin KMde yağını ve filtresini değiştiriyor biz niye 5bin KMde bir değiştirelim?

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Araştırmada ortadoğuda saydığı İsrail çöl abi. Bizden daha mı tozsuz?
Ne İsrail'i ne de Hindistan'ı biliyorum. Ancak genel görüş Hindistan'ın hava kirliliği bizden çok daha yüksek olduğu. Mazda Türkiye'nin genel bahanesi buydu. (6 aylık periyodlarla yapılan garantili aracın zorunlu bakım aralığı) Araştırmada yazan "Zorlu Şartlar" konusu bu. Bu noktada distribütörün belirlediği bakım aralıkları geçerli.
Sallıyorum 2007'de 177hp N47D20 Motor kodlu Bmw otomobillerin bakım aralığı olarak 30.000km verirken. 2012'de Aynı motorun 184hp olan versiyonunda 12.000km idi. Kullanım şartına göre otomobil kendisi kısaltabiliyordu, muhtemelen o kullanım şartında çalışma süresiyle, yani motor saati üzerinden hesaplanıyordur. Motor teknolojisi geriye mi gitti? Hayır. Distribütör öyle uygun gördü.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bmw genelinde motorun aşırı sıcak çalışması neden olabilir. Fakat genel olarak bizi düdüklemek için yapılıyor.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bmw genelinde motorun aşırı sıcak çalışması neden olabilir. Fakat genel olarak bizi düdüklemek için yapılıyor.
Bahsettiğim motor sıcakta çalışmıyor aslında. Sıcak çalışmasıyla ünlü motorlar evet var, PSA ortak yapımı N14 ve N18 kodlu motorlar, bir de yeni nesil 2JZ olarak görülen Bmw'nin kendi yapımı N54'ler.

Olay işaretlediğim kısım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Katılıyorum buna İngiltere ılıman ve okyanus ikliminde o adamlar bile 9bin KMde yağını ve filtresini değiştiriyor biz niye 5bin KMde bir değiştirelim?
Kendin söylüyorsun ılıman, İngiltere'nin en sıcak şehri Bristol, en yüksek ölçülmüş sıcaklık 34 derece.
Adana'da adamlar güneşe ateş ediyor sıcaktan.

Bir tane etken yok bir dünya var.

Kaynak : https://tr.wikipedia.org/wiki/Bristol

Son düzenleme:

Öncelikle cahiliz bunu kenara koyun, yani en okumuşumuz bile cahil aslında neden diye sorucaksınız. Bakınız boğaziçi üniversitesi dünyanın en iyi üniversiteler listesine 400 küsürüncü sıradan giriyor. yani mozambikteki arabuba kemoko üniversitesinin gerisinde. Şimdi buradan çıkan adamdan ne tür bir zeka bekliyorsunuz??? en önemlisi hep söylerim beni takip edenler bilir"kibir detected" bu ülkede yaşayanların 2021 verilerine göre ortalama iqsu yani zekası 86. Bilin bakalım bizimle aynı zekada hangi canlı var??? evet muhteşem dostumuz şempanze koko kendiside 86 iqye sahip. Şimdi motosiklet bakımı aslında çok komplike birşey değil bunu kenara koyalım. Esas önemli olan konu bu japonlar yada hangi milletse bu motorları üretenler yanında bu motorlar için birde bakım rehberi verir orda periodik zamanlar yazar. Tabi bu zamanlar ülkeden ülkeye değişir geneldede tozlu ve bol yağışlı ülkeler için biraz daha bazı noktaları sıkı tuttarlar. Gel gelelim bizim ülkemiz akdeniz ülkesi 4 mevsimi yaşarız tıpkı italya yunanistan vs vs gibi. Misal verelim konu anlaşılsın diye. Edirnedeki kardeşimiz yamahadan tenere 700 aldı ve servis kitabında her 5000 kmde bir gelmesi yazıyor tesadüfen sınırın öte yakasındaki yorgo reisde aynı motordan alıyor ama onda bakım aralığı 10 000km diye yazıyor. arada 5kmlik bir sınır var kullanım koşulları aynı. Otomotiv camiasının içinden biri oldugum için bu işlerin nasıl işlediği çok iyi bilirim"kibir overload" ülkemizdeki distribitörler ana üretici oemlerle özel antlaşmalar yaparlar biz motordan kazanmıyoruz ama en azından servisden kazanalım bu aralıkta bize yazarmısınız derler bu da anlaşılır bir konu. Konunun çözümü çok basit, siz romalılar cahilliğinizi yeneceksiniz bol bol kitap okuyacaksınız tamir bakım videoları ve dokümanlarını hatip ediceksiniz sonrada garantisi bitince bütün işlerinizi ya kendiniz yada üzerinde kontolünüzün geçtiği bir ustayla yapacaksınız. Ben senelerdir böyle yaparım. sizede öneririm ama maymun koko gibi olursak paralar uçar ve cahil tamircilerin yok alsfalt kötü gibi sözlerini dilersiniz. Asfalt bu arada kötü ffalan değil "kibir coming" bütün dünyayı gezdim modern dünyadaki asfalt lar arasında ilk 10 a girebiliriz. not: ufak bir düzeltme ROMALILARDAN BAHSEDİYORUM
Öncelikle temel anlamda size katılmak ile beraber, bazı fikir ayrılıklarımız var. Öncelikle IQ belirleyici değildir. Çünkü her insanın zekası farklı çalışır ve farklı hızda çalışır. Sizin dediğiniz gibi olsaydı IQ sü 88 olan insanların olduğu yerde IQ su 86 olan bir insan gerizekalı muamelesi görürdü. Aynı şekilde IQ su 90 olan bir insan 86 olan insana göre deha olurdu. Sonuçta sizin zekanızın kaç olduğunu da bilmiyoruz. Bunları yazabildiğinize göre ortalamalarda olmalısınız. O halde sizi maymundan nasıl ayırt edeceğiz?
Bunun yanında sorun sürekli birbiri kandırmaya ve yolmaya çalışan zihniyette. Kısaca hızlı yoldan zengin olmaya ve çalışmadan para kazanmaya çalışan uyanıklarda. Akıllarınca parlak bir fikir bulup; bununla servis zamanlarını yarıya düşürüp kazançlarını 2 kat arttırmaya çalışan uyanık bir kesim var. Bu problem dediğiniz gibi eğitim problemidir ancak aileden gelen eğitim problemidir. Çocuklarına dürüst olmak yerine, hırsız olmayı öğreten, başkalarını dolandırmayı başarı sayan ve para kazanmayı her şeyden üstün tutan ailelerin cocuklarına öğrettiği şey, şu an yaşadığımız şeydir. Çocuklarımıza önce karakterli olmayı, dürüst olmayı, insanları kazıklayarak değil çalışarak başarılı olmayı öğretmemiz lazım.
En önemlisi de bizler bizi kazıklamaya çalışan insanlardan çok da farklı değiliz. Aynı hamurdan yoğrulduk. Önce bunu anlayıp kendimizi değiştirmemiz lazım. Kendimizi değiştiremezsek başkalarını değiştiremeyiz.

Bahsettiğim motor sıcakta çalışmıyor aslında. Sıcak çalışmasıyla ünlü motorlar evet var, PSA ortak yapımı N14 ve N18 kodlu motorlar, bir de yeni nesil 2JZ olarak görülen Bmw'nin kendi yapımı N54'ler.

Olay işaretlediğim kısım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kendin söylüyorsun ılıman, İngiltere'nin en sıcak şehri Bristol, en yüksek ölçülmüş sıcaklık 34 derece.
Adana'da adamlar güneşe ateş ediyor sıcaktan.

Bir tane etken yok bir dünya var.

Kaynak : https://tr.wikipedia.org/wiki/Bristol
Ben aklımda fren hidroliğini düşünüp ona göre fikir yürütmüştüm teşekkürler bilgi için.

Motosikleti
D400
10 bin bakım aralıgı olan honda da 2500 de bin yapın diyen insan var arkadaşlar :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar