JTI grubu sigaralara 8 TL zam geldi.

Motosikleti
D400
Kalite tütüne bağlıdır. Kaliteli tütüne denk gelmemişsin sanırım.

olabilir; adıyaman tütünüydü sanırım içtiğim o zamanlar.

bu sene 1-2 de arkadaşlardan sarma sigara aldım. yok bana göre değil.

golden virginia mı ne vardı çarşafa sarıp iciliyordu onu severdim mesela.

Burada marka farki olmadan paketi 10 Euro. Buraya göre bile bence pahali. Günde 1 paket iciyor olsaniz 70 Euro yapar. 2 kisilik bir ailenin bir haftalik market alisverisine denk gelir.

Ama TR den gelen arkadasimin dedigine göre TR ile buradaki sigaralarda da fark oldugunu buradakilerin daha sert oldugundan bhsediyordu.

Motosikleti
D400
Burada marka farki olmadan paketi 10 Euro. Buraya göre bile bence pahali. Günde 1 paket iciyor olsaniz 70 Euro yapar. 2 kisilik bir ailenin bir haftalik market alisverisine denk gelir.

Ama TR den gelen arkadasimin dedigine göre TR ile buradaki sigaralarda da fark oldugunu buradakilerin daha sert oldugundan bhsediyordu.

2 hafta almanyada kaldım geçen sene. gelirken 1 karton sigara getirdim. Normalde haftada 1.5 paket falan içerim iş vs. derken.

Orada alkol vs. derken 1. haftada 1 karton bitti. Markete girdim bir baktım 10 euro. Kalbimden vurulmuşa döndüm :D

İş için ikinci ekip gelecekti ertesi gün, hemen adamdan 2 karton sigara getirmesini istedik. oradan 1 paket aldık; 24 adet miydi neydi içindeki adet daha fazlaydı ama 350 lira da olmaz yani. Bana tadı aynı geldi açıkçası.

Sene 2015 büyük ihtimal ile , ozamanlar lisedeyim ve staj dönemi , stajı bir ordu evinde yapıyordum , muhabetimin iyi olduğu askerlere kendime her aldığım pakete bir tane de onlara alıyordum , sigara çok ucuzdu ozaman , düz camel uzun 10 TL idi yani insan düşünmüyordu fiyatı , kutu kola zaten 2.5 TL falandı ... aga be

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sene 2015 büyük ihtimal ile , ozamanlar lisedeyim ve staj dönemi , stajı bir ordu evinde yapıyordum , muhabetimin iyi olduğu askerlere kendime her aldığım pakete bir tane de onlara alıyordum , sigara çok ucuzdu ozaman , düz camel uzun 10 TL idi yani insan düşünmüyordu fiyatı , kutu kola zaten 2.5 TL falandı ... aga be

2015 yılı 2.5 lt kola 3.5 tl malbuş ise 10
şimdi oran orantıyı kullanarak sigara ucuz mu pahalı mı bir daha düşünelim.

akp bir tek sigara ve ekmeğe çok dokunmuyor. uyanık adamlar.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
olabilir; adıyaman tütünüydü sanırım içtiğim o zamanlar.

bu sene 1-2 de arkadaşlardan sarma sigara aldım. yok bana göre değil.

golden virginia mı ne vardı çarşafa sarıp iciliyordu onu severdim mesela.
sigara içtiğim zamanlarda kırmızı winston çok zamlandı diye goldev virginia ve OCB kağıt, ocb filtre alıp sarıp içmeye başlamıştım. Bir süre öyle içtim ama çok sigara içiyordum, normalde arkadaşların iki haftada anca bitirdiği golden virginia paketini 4 günde falan bitiyordu, hem elle sarmaya üşendim hem piyasada sahte golden virginia'lar denk gelmeye başlamıştı, elektronik sigara aldım bıraktım sigarayı ama şimdi de elektroik sigarayı bırakamıyorum. içindeki rezistans teli falan elle sarılan full manuel, sıcaklık kontrollu bir elektronik sigara ile idare ediyorum, onda da hazır likit almayı bıraktım, aromalı likitler tat vermedi bana lazım olan nikotinmiş, likit hammaddesi olan nbase denen sıvıları aroma karıştırmadan kullanıyorum, 500ml alınca bir yıl kadar yetiyor zaten.

Motosikleti
D400
sigara içtiğim zamanlarda kırmızı winston çok zamlandı diye goldev virginia ve OCB kağıt, ocb filtre alıp sarıp içmeye başlamıştım. Bir süre öyle içtim ama çok sigara içiyordum, normalde arkadaşların iki haftada anca bitirdiği golden virginia paketini 4 günde falan bitiyordu, hem elle sarmaya üşendim hem piyasada sahte golden virginia'lar denk gelmeye başlamıştı, elektronik sigara aldım bıraktım sigarayı ama şimdi de elektroik sigarayı bırakamıyorum. içindeki rezistans teli falan elle sarılan full manuel, sıcaklık kontrollu bir elektronik sigara ile idare ediyorum, onda da hazır likit almayı bıraktım, aromalı likitler tat vermedi bana lazım olan nikotinmiş, likit hammaddesi olan nbase denen sıvıları aroma karıştırmadan kullanıyorum, 500ml alınca bir yıl kadar yetiyor zaten.

abi o konuda ben çok belirsizim; cok kişi elektronik sigara cok daha fazla zararlı cigerlere yapışıyor buhar direk, normalini iç daha iyi diyor..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
abi o konuda ben çok belirsizim; cok kişi elektronik sigara cok daha fazla zararlı cigerlere yapışıyor buhar direk, normalini iç daha iyi diyor..
Bana doktor bir arkadaşım esigara içindeki zararlı madde sigaradakinden çok daha az, sigarayı bırakamıyorsan esigara daha iyidir sana demişti.
esigara likitlerinde en zararlı madde likite katılan aromaların kimyasalları, ben onu da kullanmıyorum, bukar olan madde VG denen bitkisel glikol, astım ilaçları falan gibi ciğere çekilen ilaçlarda ilaç etken maddesinin içinde eritildiği madde bu, çok bir zararı yok yani suda eriyebilen yani vicuttan atılabilen bir madde, bol su içmek lazım. nikotin zararlı, bağımlılığı o yapıyor ama en azından nikotin alıcam diye katran ve yanmış tütünle gelen tonla kimyasalı almamış oluyorum.

Dışarı çıkınca elektronik sigarayı doldur, yanımda likit taşı pili şarj et falan zor geliyor, motorla gezerken molalarda sigara içiyorum ya da 3-5 günlük tatile çıktıysam sigara alıyorum yine. Geçen ay almanyaya giderken orada sigara pahalıdır diye çıkarken free shoptan bir karton sigara almıştım hala bitmedi.

2015 yılı 2.5 lt kola 3.5 tl malbuş ise 10
şimdi oran orantıyı kullanarak sigara ucuz mu pahalı mı bir daha düşünelim.

akp bir tek sigara ve ekmeğe çok dokunmuyor. uyanık adamlar.
istatistik için teşekkür ederim

Motosikleti
D400
Bana doktor bir arkadaşım esigara içindeki zararlı madde sigaradakinden çok daha az, sigarayı bırakamıyorsan esigara daha iyidir sana demişti.
esigara likitlerinde en zararlı madde likite katılan aromaların kimyasalları, ben onu da kullanmıyorum, bukar olan madde VG denen bitkisel glikol, astım ilaçları falan gibi ciğere çekilen ilaçlarda ilaç etken maddesinin içinde eritildiği madde bu, çok bir zararı yok yani suda eriyebilen yani vicuttan atılabilen bir madde, bol su içmek lazım. nikotin zararlı, bağımlılığı o yapıyor ama en azından nikotin alıcam diye katran ve yanmış tütünle gelen tonla kimyasalı almamış oluyorum.

Dışarı çıkınca elektronik sigarayı doldur, yanımda likit taşı pili şarj et falan zor geliyor, motorla gezerken molalarda sigara içiyorum ya da 3-5 günlük tatile çıktıysam sigara alıyorum yine. Geçen ay almanyaya giderken orada sigara pahalıdır diye çıkarken free shoptan bir karton sigara almıştım hala bitmedi.

Bir araştırayım abi o zaman vallaha. 36 yaşındayım 20 yıldır sigara iciyorum. artık azaltmam lazım. böyle birşey iyi çözüm olabilir.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bir araştırayım abi o zaman vallaha. 36 yaşındayım 20 yıldır sigara iciyorum. artık azaltmam lazım. böyle birşey iyi çözüm olabilir.
1 yıl kadar en düşük nikotinli sigaralardan içip, onu da günde yarım pakete indirdikten sonra şak diye bırakabilirsin. Orada bir tek yemek sonrası, kahve / zıkkım içerken vs. ellerini nereye koyacağını şaşırdığın 2-3 aylık bir bocalama süresi olacak o kadar. Bir de şu anki kilona göre 5-10kg arası kilo almaya hazır ol. (Onun için disiplinli bir yemek yeme ve sport yapma sürecine girmen lazım, o zaman sıkıntı çıkmaz. Ben yapamadım çünkü sigarayı bıraktığım zaman tam pandemi sürecine denk geldi...)

Motosikleti
D400
1 yıl kadar en düşük nikotinli sigaralardan içip, onu da günde yarım pakete indirdikten sonra şak diye bırakabilirsin. Orada bir tek yemek sonrası, kahve / zıkkım içerken vs. ellerini nereye koyacağını şaşırdığın 2-3 aylık bir bocalama süresi olacak o kadar. Bir de şu anki kilona göre 5-10kg arası kilo almaya hazır ol. (Onun için disiplinli bir yemek yeme ve sport yapma sürecine girmen lazım, o zaman sıkıntı çıkmaz. Ben yapamadım çünkü sigarayı bıraktığım zaman tam pandemi sürecine denk geldi...)

Bırakmak istemiyorum ki; ben sosyal içiciyim.

Mesela haftasonu evden dışarı cıkmazsam içmem. Aksamları evdeyken icmem. Normal bir iş gününde 4 tane sigara iciyorum en fazla 5.

Ama alkol kahve birşey olursa mekana oturursam paket bitiriyorum.

O nedenle amacım bırakmak değil de yerine birşey koymak :D

sigara bırakılır mı ya arndiol ?
guzel bir yemek yediğini düşün, iskender mesela.
üstüne sigara içmeyecek misin yani ?

aksam eve geldin, cay veya kahveyi sigarasız içmenin bir anlamı olur mu ?

arkaslarınla biraları içiyosun mesela. yanında sigara olmayacak mı ?

zaten 20 yıl içmişin artık bırakmana, kendine eziyet etmene gerek var mı ?
lütfen devam.

Motosikleti
DUKE 250
zamanında birisi bu milletin a... koyacağız siz merak etmeyin demişti, söylediğini yaptılar. helal olsun.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şahsi düşüncem; az içmenin de çok içmekten bir farkı yok, sigara yerine konan e-sigaralar da göründüğü kadar masum değil hele e-sigaraların zararları konusundaki araştırmalar bu kadar azken. Ben geçmişte doktor kontrolünde 3 ay boyunca Champix kullanarak sigarayı bırakmıştım. (Gerçi 2,5 sene sonra geri başladım) Champix de artık üretilmiyor diye biliyorum. Yine de arndiol için konuşmuyorum ama kendi iradesiyle bırakamayan, Allen Carr yöntemi gibi bir destekle bırakamayan muhakkak Sağlık Bakanlığı sigarayı bırakma polikliniklerinden destek alsın.

Çokta bir fark yok içtiği sigaraya göre ona ağır gelmiş olabilir Marlboro grubu yurtdışında daha sert.

Valideyi akciğer kanserinden kaybettim. Çok sigara içerdi.
Sebebi sigara tabi herkesin bir bahanesi var oraya girmeyeceğim.
Bırakmasan da azaltmak bile çözüm aslında.
O süreçte doktor gibi oldum artık yaşa bile bakmıyor .
İstanbul'da yedi kule göğüs hastalıklarına gittiğim de görmüş oldum.
Gencecik insanlar perişan haldeler.
Annemin sürecini görüp aileden 6 7 kişi sigarayı bıraktı.
Siz düşünün çekilen eziyeti.

sigara bağımlısı genc arkadasların çok büyük bir yardımcsı var.

2000 li senelerin başında içtiğim o soft camel yok. o var ya o. . namussuz ne sigaraydı be.

5 sene önce içtiğim sigaraların hepsi bok gibiydi. şimdi daha da bok olmuştur.
allahtan o eski camel yok, yoksa sürekli tetikte olurdum.

Motosikleti
K 1600 GTL
sigara bağımlısı genc arkadasların çok büyük bir yardımcsı var.

2000 li senelerin başında içtiğim o soft camel yok. o var ya o. . namussuz ne sigaraydı be.

5 sene önce içtiğim sigaraların hepsi bok gibiydi. şimdi daha da bok olmuştur.
allahtan o eski camel yok, yoksa sürekli tetikte
Vay be o zamanlar bende çok severdim kısa camel birde kısa kutu marlboro kırmızı olan. Herşey gibi onlarda bozuldu şimdikilerde kesinlikle o tat yok....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar