Hangisi? Cb 500, cb 250r, Mt25

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bu fiyatlandırma son yapılan vergi düzenlemesi nedeniyle oldu. şu anda 250 cc motosiklet 100 bin lira bile olsa ülkeye 250 bin lira gibiymiş giriş yapıyor, bu fiyat üzerinden vergilendiriliyor. bunun üzerine diğer vergiler ve kar payı da eklenince afaki rakamlara ulaşıyor. o yüzden bu fiyatları ileride mumla ararsınız.
hayır hiç sanmıyorum bu 500ler gelmeden önce hesaplamıştım
hornet 750 almanyada 8390 euro

nx500 8240 euro

hornetin türkiye fiyatı 457bin tl nx500 de tahminen 449bin olur çıkışa özel kampanya vs yapmazlarsa

cb500 hornet 7640 euro 390bin civarı olur gibi geliyor bana da
ilk duyurulan fiyatlar çıkışa özeldi şuan normal fiyatlar bunlar dediğiniz vergi gelirse bunun üstüne gelecek

abi adam bugünkü motor fiyatı için güncel bugün satılan başka motoru alternatif olarak sunmuş. ona bile itiraz ediyorsunuz, nasıl iş anlamadım.
90hp motosiklet ile 47hp motosiklet yarın aynı fiyat olmayacak ama. KTM'ide hiç hesaba katmayalım, onların özel bir durumu var. Hayvan gibi stokları var ve nakitleri yok, o stoklar bir şekilde nakite dönecek, hayvan gibi zarar olsa da dönecek...
yani bunların bugün motor almak isteyen kişi için ne önemi var? motosiklet yatırımcısı, motosiklet fonu yöneticisi olsak tamam. 90 beygir motorla 47 beygir motorun fiyatı aynıysa ben 90 beygiri alırım demiş adam. gayet de mantıklı. siz de diyin ki bence 47 mantıklı çünkü şundan şundan dolayı.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
abi adam bugünkü motor fiyatı için güncel bugün satılan başka motoru alternatif olarak sunmuş. ona bile itiraz ediyorsunuz, nasıl iş anlamadım.

yani bunların bugün motor almak isteyen kişi için ne önemi var? motosiklet yatırımcısı, motosiklet fonu yöneticisi olsak tamam. 90 beygir motorla 47 beygir motorun fiyatı aynıysa ben 90 beygiri alırım demiş adam. gayet de mantıklı. siz de diyin ki bence 47 mantıklı çünkü şundan şundan dolayı.
Kendisine cevap yazdığım kişi anlamış gayet güzel, demek ki sorun bende değil sizde :) Anlama tarafında bir sıkıntı var evet... (Ek latife: İşte bunlar hep otomatik vites yüzünden, zihin tembelliğe alışıyor öyle.)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
90 beygire de gerek yok nc750x nx500 arasında 30bin tl var aynı fiyattalar
hornet 750yi açıklamamışlar onun da hornet 500le arasında benzer bi fiyat farkı olur bu adam silkmekten başka bir şey değil savunulacak yanı da yok
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hornet yazdım km en düşüğe tıkladım çıkan ilanlar bu
r7y47ik.png

bu da çok sevgili 500ümüz
a46dgzh.png

buna sadece gülünür

90 beygire de gerek yok nc750x nx500 arasında 30bin tl var aynı fiyattalar
hornet 750yi açıklamamışlar onun da hornet 500le arasında benzer bi fiyat farkı olur bu adam silkmekten başka bir şey değil savunulacak yanı da yok
ama yani şöyle düşün hocam. yarın öbür gün devlet "nx500'ü olanlara 300 bin lira dağıtıyoruz" diye kanun çıkarsa o zaman da karda olursun. yani sonuçta o da bir ihtimal ahahahaha.

Kendisine cevap yazdığım kişi anlamış gayet güzel, demek ki sorun bende değil sizde :) Anlama tarafında bir sıkıntı var evet... (Ek latife: İşte bunlar hep otomatik vites yüzünden, zihin tembelliğe alışıyor öyle.)
neyi nasıl anlattınız da kim neyi anladı bilemiyorum ama yani bugün motor almak isteyen adama "bak yarın da bunların fiyatı artabilir, o yüzden şimdiki mantıksız fiyat normal" demek mantıklı değil. DCT varken manuel kullanan adam için normaldir belki böyle mantıksızlıklar :D

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ama yani şöyle düşün hocam. yarın öbür gün devlet "nx500'ü olanlara 300 bin lira dağıtıyoruz" diye kanun çıkarsa o zaman da karda olursun. yani sonuçta o da bir ihtimal ahahahaha.
zaten canum honda türkiyemiz kankilerine motoru 400den verip 1 ay sonra 485 yapıyor fiyatını olan bayilerin kankileri olmayanlara oluyor ayın 18inde başladı listeye isim yazmalar 3 gün önceden birileri teslim almış instagramda paylaşıyordu ben ilk günün sabah 9 buçuğunda gittim listeye yazıldım benden önce olsa olsa 3 5 en fazla 10 kişi yazılmıştır ne arandım ne soruldum ha çok da emin değildim motordan yoksa bayinin sahipleri aile dostu istesem çözerdim ama merak ettim geçen seneki pcx mevzusunda olanlar olacak mı diye aynısı oldu kendi aralarında çalıp oynasınlar biz de o paraları verecek eşşek değiliz 2 ay sonra kampanya yaparlar yarı fiyatına alırız

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
neyi nasıl anlattınız da kim neyi anladı bilemiyorum ama yani bugün motor almak isteyen adama "bak yarın da bunların fiyatı artabilir, o yüzden şimdiki mantıksız fiyat normal" demek mantıklı değil. DCT varken manuel kullanan adam için normaldir belki böyle mantıksızlıklar :D
Bu fiyatlar normal diye bir beyanatım yok. Honda'nın geçen sefer yaptığı hatayı tekrarladığını da peşin peşin yazmıştım zaten... (Ama "şu anda" mantıksız görünen fiyatlar "sezon içinde / baharda / yaz başında" bir anda makul görünmeye de başlayabilir, bunu göz ardı etmemek lazım.) Benim tek itirazım sıfır ile 2. el karşılaştırması yapılmış olmasına. Ayrıca 2024 stoğu ile 2025 stoğu karşılaştırılsa ona da itirazım olur.

Netice itibarıyla insanlar kendileri için en mantıklı seçenek neyse ona yönelecektir, çok da üzerinde kafa yormaya gerek olmayan bir mevzu.

hayır hiç sanmıyorum bu 500ler gelmeden önce hesaplamıştım

ilk duyurulan fiyatlar çıkışa özeldi şuan normal fiyatlar bunlar dediğiniz vergi gelirse bunun üstüne gelecek
hocam olay senin sanıp sanmamanla ilgili değil, yeni düzenleme çıktı ve devlet diyor ki, yurt dışından getirdiğin herhangi bir scooterı ben 4000 dolar sayarım, o fiyat üzerinden vergilendiririm, 500 cc motosikleti 5000 dolar sayarım, o fiyat üzerinden vergilendiririm, 800 cc üzerini 10000 dolar sayarım, o fiyat üzerinden vergilendiririm. sen istersen 1000 cc motoru 5000 dolara ithal et ancak devlet o motoru 10000 dolara gelmiş sayıp o şekilde vergisini alacak. e tabi bunlar da fiyata zam olarak yansıdı bu ay ve önümüzdeki aylarda da yansımaya devam edecek çünkü dolar yerinde durmuyor.

ilgili tebliği buradan okuyabilirsiniz.

ayrıca hiç çevremde lansman fiyatından motosiklet alabileni görmedim. sürekli bir erteleme durumu var. fiyatların çıkacağı çok aşikardı, çünkü tebliğ 2 ay önce yayınlandı, bu sebeple de bayiler göstermelik fiyatlarla milleti oyaladı.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
hocam olay senin sanıp sanmamanla ilgili değil, yeni düzenleme çıktı ve devlet diyor ki, yurt dışından getirdiğin herhangi bir scooterı ben 4000 dolar sayarım, o fiyat üzerinden vergilendiririm, 500 cc motosikleti 5000 dolar sayarım, o fiyat üzerinden vergilendiririm, 800 cc üzerini 10000 dolar sayarım, o fiyat üzerinden vergilendiririm. sen istersen 1000 cc motoru 5000 dolara ithal et ancak devlet o motoru 10000 dolara gelmiş sayıp o şekilde vergisini alacak. e tabi bunlar da fiyata zam olarak yansıdı bu ay ve önümüzdeki aylarda da yansımaya devam edecek çünkü dolar yerinde durmuyor.

ilgili tebliği buradan okuyabilirsiniz.

ayrıca hiç çevremde lansman fiyatından motosiklet alabileni görmedim. sürekli bir erteleme durumu var. fiyatların çıkacağı çok aşikardı, çünkü tebliğ 2 ay önce yayınlandı, bu sebeple de bayiler göstermelik fiyatlarla milleti oyaladı.
bu vergi gelmeyecek demiyorum anlamıyorsunuz bu fiyatlar vergi dahil fiyatlar değil bu lansman fiyatının bitişi daha vergi muhabbetinden önce açıklandı lansman fiyatı şuanda satılan motosikletler 2024 model bu vergiden etkilenen motosikletler değil

bu vergi gelmeyecek demiyorum anlamıyorsunuz bu fiyatlar vergi dahil fiyatlar değil bu lansman fiyatının bitişi daha vergi muhabbetinden önce açıklandı lansman fiyatı şuanda satılan motosikletler 2024 model bu vergiden etkilenen motosikletler değil
hocam şu anda getirecekleri her motosiklet bu düzenlemeden etkilenecek, o yüzden de adamlar fiyatları arttırdı, arttırmaya da devam edecekler. dediğim gibi zaten bu düzenlemeyle fiyatların artacağı belliydi, çünkü aralık ayında yayınlandı ve şubat ayı başında yürürlüğe girdi.
honda özelinde ise şunu diyebilirim, adamlar 750 lik horneti listeden kaldırdıklarına göre artık bu modeli burada satmayacaklar, ayrıca türkiyede daha çok gençlere hitap edebilmek adına a1 ehliyetine uygun model satmayı planladıkları için eski modelleri uygun fiyatta tuttular. ancak hali hazırda ithal edilecek ve çoğunluğu 500cc olacak motosikletlerin fiyatları artmaya devam edecektir.

Agalar 😁
Soyledikleriniz mantiklı olabilir,
AMa ben dikkat ettiyseniz A2 ile kullanabilecegim motorları yazdım.
750lik makina arabamdan cok yakarsa ben hoşnut olmam 😊
KTM, Kawasaki vs servisi yok, olsa da almam çünki 2. eli zayıf
Fıtı fıtı gezicem, az yakacak, sorunsuz olacak.
CB 250R ın gelmemesinin sorun olmayacağını bilsem, direk onu alacağım, 200 bin e temiz 2. El bulunuyor.
Gidip CB 500 e 430 bin vermek istemiyorum.
Değerlendirmelerinizi başlık temasında yaparsanız sevinirim 🤗

Sıfır cb500 parasına 2. elden temiziden cb750 hornet ve bu sınıfta herhangi bir motor alınabilir.

cb250r üretimi bitti mi?
Ulkemize gelmeyecekmiş.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
mt25 al hornet 500le tek farkı hornet açtın mı bi tık daha hızlanıyor o kadar aynı işlevi sunan aynı şeyi yapabileceğin motorlar gidip eşşek gibi bunun için 150bin tl fark verme satıcağın zamanı da düşünüyorsan zaten hornet 500 tercih edilen bi motor değil asla da olmayacak çok daha zor satman

Araban 750lik motordan daha iyi gitmiyorsa yakıtı karşılaştırmak doğru değil. Ayrıca yakıt dertse nc750 bakılabilir. 3.5 litre falan yaktığı söyleniyor.
ben gidişe bakmıyorum. Hizlanmaları yeterli olsun Az yaksın, sağlam olsun.
3.5 degil de 4-4.5 yakiyor. Benim ehliyet A2 Ehliyet yukseltme motivasyonum yok :)

mt25 al hornet 500le tek farkı hornet açtın mı bi tık daha hızlanıyor o kadar aynı işlevi sunan aynı şeyi yapabileceğin motorlar gidip eşşek gibi bunun için 150bin tl fark verme satıcağın zamanı da düşünüyorsan zaten hornet 500 tercih edilen bi motor değil asla da olmayacak çok daha zor satman
mantıklı geldi👍

Uzak kalınan süre 2-3 yıldan fazlaysa cb250r hatırlamak ve eğlenmek için en güzel seçenek. Yok ara daha kısaysa cb500 veya daha iyisi ikinci el cb750 hornet. Cb750 güçlü kalıyor fakat rain modunda gayet gaz tepkisi 500cc civarıymış gibi kullanılabiliyor.

Uzak kalınan süre 2-3 yıldan fazlaysa cb250r hatırlamak ve eğlenmek için en güzel seçenek. Yok ara daha kısaysa cb500 veya daha iyisi ikinci el cb750 hornet. Cb750 güçlü kalıyor fakat rain modunda gayet gaz tepkisi 500cc civarıymış gibi kullanılabiliyor.
Motorda değişiklik istedigi geliyor insanın aklina. Ama birisi 200 bin birisi 435 bin 😒 bunu düşününce cb 250r diyorum.
Mt 25 ise 60 70 bin farkla alımabilecek durumda 🤔

Motorda değişiklik istedigi geliyor insanın aklina. Ama birisi 200 bin birisi 435 bin 😒 bunu düşününce cb 250r diyorum.
Mt 25 ise 60 70 bin farkla alımabilecek durumda 🤔
Bu kesinlikle size kalmış bir şey ama "ben şehiriçi ve şehirlerarası agresif kullanan biri değilim" diyorsanız MT25 sizin işinizi hayli hayli görecektir . 2.Eli , parçası ve sağlamlığı hiç bir şekilde tartışılmaz sadece apaçinin birisinden almamanız yeterli olur.CB250R yerine MT25 sizin için daha iyi olur , CB250R'ın piyasası benim bildiğim yavaş CB125R görüyorum eyvallah ama CB250R anca Kuşadası'na giderken tur yapan bir dayıda görmüştüm ve CB250R'ı yakından görme fırsatını sadece orada edindim :D.

Yaw agalar su baslikta gercekten yararli cok az bilgi var. Kim neye neden bu kadar sasirdi anlamis degilim.

1-cb500 serisi hicbir zaman uygun fiyatli olmadi. Misal hatirliyorum 2018 yiliydi sanirim mt07 39k iken cb500f 38k idi.

2-0 motor almak isteyen gidip bi bayiye isim yazdirmak yerine, bayileri bi hizlica tarama yapar hangisinin elinde motor varsa gidip ondan alir. Arzin talepten fazla oldugu zamanlar cok geride kaldi.

3- Lansman fiyatlarindan tanidigim 2 kisi cb500hornet aldi. Nasil aldilar? sahibindende ilan vardi aldilar cok basit oldu. Biri atasehirden aldi digeri sehir disindan:)

Bu cb750 hornet geldiginde de lansman fiyatindan alanlar oldu alamayanlar da oldu.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Yaw agalar su baslikta gercekten yararli cok az bilgi var. Kim neye neden bu kadar sasirdi anlamis degilim.

1-cb500 serisi hicbir zaman uygun fiyatli olmadi. Misal hatirliyorum 2018 yiliydi sanirim mt07 39k iken cb500f 38k idi.

2-0 motor almak isteyen gidip bi bayiye isim yazdirmak yerine, bayileri bi hizlica tarama yapar hangisinin elinde motor varsa gidip ondan alir. Arzin talepten fazla oldugu zamanlar cok geride kaldi.

3- Lansman fiyatlarindan tanidigim 2 kisi cb500hornet aldi. Nasil aldilar? sahibindende ilan vardi aldilar cok basit oldu. Biri atasehirden aldi digeri sehir disindan:)

Bu cb750 hornet geldiginde de lansman fiyatindan alanlar oldu alamayanlar da oldu.
ilk günden beri sahibinden ilanlarına bakıyorum nx500 ve cbr 500 için ikisi de hiçbi zaman lansman fiyatına ilana koyulmadı bir kere bile cbr 500ü en az 401bine nx500ü de en az 420bine gördüm

örnek olarak ben varım ya ilk gün sıraya girdim sabah 9da bayideydim ya 1. ya 2. benim beni ne birisi aradı ne de sordu honda bu motorları lansman fiyatından tanıdıklara veriyor 1 ay sonra da 85bin tl arttırıyor bu ilk defa olmadı son da olmayacak gibi ama siz aşıksınız heralde honda türkiyeye

ilk günden beri sahibinden ilanlarına bakıyorum nx500 ve cbr 500 için ikisi de hiçbi zaman lansman fiyatına ilana koyulmadı bir kere bile cbr 500ü en az 401bine nx500ü de en az 420bine gördüm

örnek olarak ben varım ya ilk gün sıraya girdim sabah 9da bayideydim ya 1. ya 2. benim beni ne birisi aradı ne de sordu honda bu motorları lansman fiyatından tanıdıklara veriyor 1 ay sonra da 85bin tl arttırıyor bu ilk defa olmadı son da olmayacak gibi ama siz aşıksınız heralde honda türkiyeye
Benim 3 tane honda motorum oldu kardes Honda pesinde kosmuyorum suan. Ne sevgi ne ofke bir his beslemiyorum. Honda pesinde kosan sensin artik gerisini sen dusun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar