165 bin kilometrede motosiklet alınır mı?

Geçmişi çok net bilinmediği sürece alınmaz. Ha bütün eski sahiplerini biliyosunuzdur, sürekli motor yanınızda gezmiştir, bakımlarını izlemişsinizdir, anca o zaman alınabilir bu tarz bi motor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benim motor da 2008 model ve 144.500 km'de bir Japon ama 5 sene içinde motoru tanıdım, bir ihtiyacım olduğunda nereden ne bulacağımı da öğrendim. Şu an motorun potansiyel ne sıkıntısı olabilir, bunu kim çözebilir bir çok şeyi biliyorum. Sizin motoru tanımak, öğrenmek için benim gibi 5 sene vaktiniz olmayabilir. Ben "uğraşmayın" derim.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Benim motor da 2008 model ve 144.500 km'de bir Japon ama 5 sene içinde motoru tanıdım, bir ihtiyacım olduğunda nereden ne bulacağımı da öğrendim. Şu an motorun potansiyel ne sıkıntısı olabilir, bunu kim çözebilir bir çok şeyi biliyorum. Sizin motoru tanımak, öğrenmek için benim gibi 5 sene vaktiniz olmayabilir. Ben "uğraşmayın" derim.
Benimki 52 binde :)
Daha çoook yol yapmam lazım :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Üstat sen artık gezmiyorsun, tozmuyorsun. Bak, hazır İzmirdeyim 2025 sonu senin motoru gel 100.000'e getirelim :)
Hep uzun yola gidiyorum.. Şehir içi bi,nmeye üşeniyorum.. Çok ağır meret...
Geçen sezon 3 ankara 1 istanbul 6 datça yaptım..Km si hep uzun yolda yapıldı.. 1 de avrupa turu yapmış benden önceki sahabıynan..
100 lük cygnusa daha çok biniyorum.. :)
CC küçültmem lazım... :)

Motosikleti
Ns200 15"
Eğer bu işlerden anlamıyorsanız neden eski araç alınmamalı açıklığa çıkartayım, tecrübemle sabittir.

8 ay önce 1990 model bir Mercedes aldım, aldığımda ilk olarak haliyle problem yoktu fakat başladı bir şeyler çıkartmaya. Arabayı ilk aldığımda ustaya götürmüştüm (ilk aldığımda pek anlamıyordum, zaten memnun kalmayınca giriştim tüm olaylara ve şu an gönül rahatlığı ile her işi yapıyorum) orada hava akış plastiğini patlatmış o değişti ondan bu yana benim yaptıklarıma ve başıma gelenlere geçersem;
1. Hava akışın kelebeği kırıldı motor benzinde çalışmaz oldu kaynattırdım çözdüm, yurt dışından parça sipariş ettim kaynaklı parça ile kullanmak içime sinmedi (yaklaşık 6.000 TL civar parça ülkemizde bu parça 25.000 TL civarı )
2. Sağ arka fren merkezi patladı revize ettim (650-700 TL civarı tamir takımı)
3. Yakıt dağıtıcısı içi dağıldı revize ettim (150 TL maliyetle parça diyafram kestirdim ve o-ring aldım, revizyon fiyatı 12.000 TL'den başladığını söylediler)
4. Araç içine su aldı, ön cam fitillerini eski ustaları takmamış ve bunun yüzünden arabanın içini komple söktüm ve döşemeleri kuruttum (ön cam mühür fitilleri 200 TL)
5. Şöför kapısının cam motoru problem açtı tamir ettirdim (200 TL)
6. Kabin fan motoru çalışmıyordu, onu söküp kömürlerini temizleyip taktım şu an problemsiz. (70 TL balata spreyi)
7. Şimdide motorda tekleme var ve ateşlemeyi kontrol ettiğim 4. gözdeki buji artık ömrünü tamamlamış ve şu an 1 takım bujiye ihtiyacım var. (4 buji 550 TL civarı, m102 motorlu W124 Mercedes modelleri için H7DC buji kullanabilirsiniz)

Yapacaklarımın listesi:
1. Külbütör kapak contası değişecek (tahmini 750 TL civarı olur)
2. Lifterler değişecek (3500 TL civarı)
3. Şanzıman yağı ve filtresi değişecek (3500 TL civarı)
4. Şanzıman 6 köşesi değişecek (3000 TL civarı)
5. Benzin Filtresi ve mikro filtre değişecek ( tahmini 800 TL civarı)
6. Benzin şamandırası sökülüp temizlenecek ( işçilik bana ait para gitmez )
7. Hassas olduğum için geri kalan tüm fren merkezlerini revize edip tüm fren hortumlarını değişeceğim üstünede 4 disk 6 balata değişimi yapacağım (tahmini 10.000 TL civarı gider)
8. Kaportada gözüme çarpan yerler var fakat onlara ilerde yaptıracağım :D

75.000 kilometrede civarında NS200 aldım, ve şu an 80.000 kilometrede oda konjektör yaktı, tps bozdu, egzantrik zinciri boldu bilerek aldım (değişmesi benim için çok basit geliyor artık :D), motorun üst kapağını söktüğümde 1 adet subapın bir kısmının olmadığını gördüm. Onuda en son can sıkıntısından motorunu söktüm ve revize edeceğim oda tahminimce motor kısmı komple anahtar değmeden gitmesi için 15.000 TL civarı para harcamam gerek.

Eğer benim gibi hobi olarak bu işleri yapmayıp ufak tefek arızalarda canınız sıkılacaksa bu işlerin kapısının önünden dahi geçmeyin vereceğiniz işçilik paralarının haddi hesabı olmaz üstünede çoğu şey gönlünüze göre olmaz. Arabamın işlerini hep dışarda yapsaydım ekstradan rahatlıkla 60-70.000 TL para yedirirdim ustalara ve istediğim gibi olmazdı, daha yapmak istediklerime girersem bir 25-30.000 daha giderdi.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
eski araçlara saatli bomba gibi bakıyorlar ve haklılar çünkü artık motorun her yeri yıllar içerisinde çürümüş oluyor, elektrik tesisatındaki lastiklere kadar her yeri çürümüş ve tamir görmemiş durumda olduğu için nereden patlak vereceği belli değil.. zaten çoktan değişmesi gereken parçalar bakım bile görmeden motor üzerinde bulunuyor eski modellerde.

eski bir motosiklet alınca neredeyse tüm parçalarını değiştirmen gerekiyor ki arıza çıkartmadan binebil ve bunu yaparsan da yenisinden pahalıya geliyor.. ancak sen usta isen ve tüm işçiliği kendin yapacak isen boş zamanlarında hobi amaçlı uğraşarak işi ucuza getirebilirsin.

bakın boş zamanlarında hobi olarak yapması da çok önemli çünkü bir motorun tamiri için mevcut işinden ödün vermesi kazancını düşürür ve motosiklete ayıracağı zaman ise normal tamirden anlayan bir ustaya göre daha fazla olacaktır...

mesela ben 4 silindir motorumu sökmek için bir ustanın ihtiyaç duyacağı zamandan üç kat daha fazla zamana ihtiyaç duyarım ve ben bu zamanı motor yerine kendi işime harcasam zaten tamir parasını kazanıp tamirciye yaptırmak daha ucuza gelmiş olur...

yani işi kendinizin yapması da yetmez, boş zamanlarınızda hobi amaçlı uğraşmak şartıyla olur.

edit: tabi birde paranla rezil olmak diye bir kavram var.. kendi işine ağırlık verip kazancını arttırır ve motoru toplatırsın bir güzel ama şansına kötü bir usta denk gelmiştir ve toplayayım derken motora belkide daha çok zararlar vermiştir.

4. Veya 5. Generasyon Goldwing ise pek sitress olamayı gerektirmez ama onun dışındaki modellerde kinder süpriz yumurta halleri kesinlikle olur

Çok istediğiniz ve bulunmaz hint kumaşı bi motor ise pek yapılabilecek birşey yok o hurmayı yutmak zorunludur ... en azından kendine münhasır feza bir motora sahip olunur ama akan teriniz ile insanlığın 300 yıl boyuncakı su ihtiyacını karşılarsınız

bkz. nortron interceptor

basitçe : eski şekil motorları ucuz diye almak yerine , istediğin motor spesifik olarak o model ise almak gerekir

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar