Motosiklet Çalışınca Yağ Boşaltıyor

Herkese Merhaba,
Gece başımıza böyle talihsiz bir olay geldi Zincir yağsız kalmış (Bollaşmıştı) giderken attı, atmanın şiddetiyle bir şey oldu motor bir anda yağ boşalttı yaklaşık 0.5L
Alt kapağı düştü ya da delindi sandık ama sadece motor çalışırken akıtıyor, dururken akmıyor.
Buna ne yapılabilir? hangi ustaya götürmeliyiz ya da usta gelir mi konum Mecidiyeköy.

ev80r51.jpeg

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Motoru calistirmayin. Büyük ihtimal ile ön disli cevresinden bir parca kopardi. Bir kamyonete yukleyip ustaya götürmelisiniz.

Yaşadığınıza bakarak bir diğer seçenekte zincir atıp sıkışıp baskı v.s uyguladıysa ön dişli tarafındaki keçe patlamış olabilir.

Keçe patlağı gibi duruyor ama tam bakmadan bilinmez nakliyeye yükleyip tamirciye çekin hocam İnşallah pek masrafı çıkmaz.

aslan gibi otoparkın var.
tamirciye vereceğin parayı takım takravata ver güzel insan.
yolun açık olsun.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Motor çalışırken akıyorsa mutlaka atan zinciri sıkıştırmış Bir yerleri patlatmış...
Açilen baktırıp iç dış dikiş attırmanız lazım sanayide..

Herkese Yardım ve Fikirleri için çok teşekkür ederim.
Çalıştırmadan atölyeye götürdük yan kapağı açtığımızda parçalar düştü ve yağ nakil borusunun kırıldığını gördük.
Şu an parçayı arıyorum bulamazsam mecbur kaynak yapılacak fotoğrafları da ekliyorum.

avly22y.jpeg
p6fq6ok.jpeg

Aradığım parça:
Ürün Kodu: 0700-0112A0-0B20
6c4msbr.jpeg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Motoru calistirmayin. Büyük ihtimal ile ön disli cevresinden bir parca kopardi. Bir kamyonete yukleyip ustaya götürmelisiniz.

Ön dişli kısmına bakın çatlak veya kırık bir kısım olabilir.

Yaşadığınıza bakarak bir diğer seçenekte zincir atıp sıkışıp baskı v.s uyguladıysa ön dişli tarafındaki keçe patlamış olabilir.

Keçe patlağı gibi duruyor ama tam bakmadan bilinmez nakliyeye yükleyip tamirciye çekin hocam İnşallah pek masrafı çıkmaz.

Sorudan alakasız yağ dökülen yerede kum döküp temizleyeceksiniz

aslan gibi otoparkın var.
tamirciye vereceğin parayı takım takravata ver güzel insan.
yolun açık olsun.

Motor çalışırken akıyorsa mutlaka atan zinciri sıkıştırmış Bir yerleri patlatmış...
Açilen baktırıp iç dış dikiş attırmanız lazım sanayide..

Herkese Yardım ve Fikirleri için çok teşekkür ederim.
Çalıştırmadan atölyeye götürdük yan kapağı açtığımızda parçalar düştü ve yağ nakil borusunun kırıldığını gördük.
Şu an parçayı arıyorum bulamazsam mecbur kaynak yapılacak fotoğrafları da ekliyorum.

avly22y.jpeg
p6fq6ok.jpeg

Aradığım parça:
Ürün Kodu: 0700-0112A0-0B20
6c4msbr.jpeg

aynı parçamı bilmiyorum ama uyumlu olabilir satıcıya sorabilirsiniz.
zincir atmasıyla onun kırılması da çok garip.

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL

aynı parçamı bilmiyorum ama uyumlu olabilir satıcıya sorabilirsiniz.
zincir atmasıyla onun kırılması da çok garip.
Neden garip olsun ki ?... Dua etsin daha fazla hasar açmamış...
Ne bloğu patlatanlar gördük..
Zincirin hepsini o küçücük alana depoladığında şenlik başka güzel oluyor...

Ne bileyim güvensiz geldi, bunların hesaplaması yapılmamış mı? size normal gelmesi asıl anormal. O parçanın zincire o kadar yakın olması normal diyorsanız yada dediğiniz gibi blok patlatacak kadar sıkıntı varsa bu motorlarda mühendislik namına bir şey yok o zaman.

Ne bileyim güvensiz geldi, bunların hesaplaması yapılmamış mı? size normal gelmesi asıl anormal. O parçanın zincire o kadar yakın olması normal diyorsanız yada dediğiniz gibi blok patlatacak kadar sıkıntı varsa bu motorlarda mühendislik namına bir şey yok o zaman.
Motorların geneli bu şekilde aslında zincir bakımını geciktirdiğim için bollaşıp attı dua ediyorum kopmadı kopsa kırbaç etkisiyle bloğu delebiliyormuş

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Motorların geneli bu şekilde aslında zincir bakımını geciktirdiğim için bollaşıp attı dua ediyorum kopmadı kopsa kırbaç etkisiyle bloğu delebiliyormuş

Sadece bakımsız kalan zincirler değil, normal bakımlı olarak kullandığımız zincirlerde de belli toleranslar içerisinde bollaşma olur bu normaldir. Düzenli olarak zincir gerginliği kontrol edilmeli, gerekiyorsa arka tekerlek ana mili gevşetilerek uygun gerginlik için ayarlanmalıdır.

Zinciri nasıl kontrol edeceğiniz ve ayarını nasıl yapacağınız ile ilgili internette bolca video mevcuttur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

DL1000 de bu durumu yaşamıştım. Debriyaj alt merkezini tuzla buz etmişti vicdansız zincir. 🤣

Son düzenleme:
Herkese Merhaba,
Gece başımıza böyle talihsiz bir olay geldi Zincir yağsız kalmış (Bollaşmıştı) giderken attı, atmanın şiddetiyle bir şey oldu motor bir anda yağ boşalttı yaklaşık 0.5L
Alt kapağı düştü ya da delindi sandık ama sadece motor çalışırken akıtıyor, dururken akmıyor.
Buna ne yapılabilir? hangi ustaya götürmeliyiz ya da usta gelir mi konum Mecidiyeköy.

ev80r51.jpeg
Bu Allahın belası motosiklette bazı parçaların orijinalini bulmak çok zor , herkeste aynı tankpad var çünkü başka tankpad yok . Kız arkadaşımda vardı donanım vs. olarak gayet güzel dolu dolu, gidişi vs. tatmin eder . Zincir sadece bollaşıp atmış kendini , zorlanırken atsaydı ya bacağınızı ya da debriyajınızın alt merkezini direkt ikiye bölerdi . Allah korumuş zincir çok pahalı bir parça değil daha dün değiştirdim 900TL DID zincir , 600TL dişliler ve 400TL işçilik , üzerinde ki dişliler hala iş görürdü ama macera aramaya pekte gerek yok .

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Geçmiş olsun o zaman, tr de aradım parçayı ama tek yerde vardı ordada stok yoktu.
siz yinede ulaşın belki vardır ellerinde, yurt dışı uğraşmamış olursunuz.
servislere sormak gerekli internette cfmoto parçaları yok bakıma gittiğimde denk gelmiştim en azından benim gittiğim servis baya parça getirtiyordu çinden toplu halde piyasada hangi parça eksikse direkt 500 1000 tane getirtiyor aynı ay içinde ben şanslıyım o yüzden hiç parça sıkıntısı yaşamadım servis de kocaeli kartepe tarafında

İllaki sorulması yararına ama bu tarz kırk yılda bir değişen parçayı ellerinde tutacaklarına pek ihtimal vermiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar