Motora Yazılım Atmak

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Tahminimce ya 286 ya da 386 bir PC bilgisayarınız varmış. Onlarda çok programlar yazmıştım. Özellikle 5,25 diskleri kullanıyorduk. 3,5 inçler yoktu. Yeni çıkıyordu. prince of percia bizde çok oynadık. Monokrom ekranlarda renk bile yoktu. . Dos 3,22 ve 4,0 dı galiba . İşletim sistemimiz. Hey gidi günler hey.
286 pc almıştım. 386'lar daha yeni yeni çıkıyordu çok aşırı pahalılardı. ya renkli VGA monitör alacaktım ya da hard disk alacaktım elimdeki bütçeye göre ikisine birden yetmiyordu, çift disket ile uğraşmamak için siyah-beyaz vga monitörlü ama hard diskli almıştım, 40MB hard diski hayatta dolduramam diyordum. 3.5" disket sürücler yeni çımıştı onlardan almıştım. O pc alınınca programlama işlerini çok daha çabuk öğrendim, bir yıl sonrasında istanbulda bir yazılım firmasında işe başlamıştım, yatırıma değmişti yani. Dos hangi versiyon hatırlamıyorum ama o zamanlar unix ve dos çok kullanmıştık.

286 pc almıştım. 386'lar daha yeni yeni çıkıyordu çok aşırı pahalılardı. ya renkli VGA monitör alacaktım ya da hard disk alacaktım elimdeki bütçeye göre ikisine birden yetmiyordu, çift disket ile uğraşmamak için siyah-beyaz vga monitörlü ama hard diskli almıştım, 40MB hard diski hayatta dolduramam diyordum. 3.5" disket sürücler yeni çımıştı onlardan almıştım. O pc alınınca programlama işlerini çok daha çabuk öğrendim, bir yıl sonrasında istanbulda bir yazılım firmasında işe başlamıştım, yatırıma değmişti yani. Dos hangi versiyon hatırlamıyorum ama o zamanlar unix ve dos çok kullanmıştık.
Yakın zamanlarda benzer işler ile uğraşmışız. Şu anda da benzer işler ile uğraşmaya devam ediyoruz. :D

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Fakirlerrrr .

Benim Amstrad CPC 464 den sonraki ilk bilgisayarim 486 DX2 66 idi. Kendi ellerimle toplamistim . Hatta ana karttan daha fazla para verip CDROM bile takmistim. Hey gidi günler heyyy.

Not: Bakmayin fakirler dedigime , o dönemde millete PC toplayarak harcligimi cikartiyordum . Toptancilar ile aram iyiydi cok ucuza parca alabiliyordum.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Zx spectrum, c64, amiga500, 286, p75, >>>>>> 8 ve 16 işlemcili serverlar, data center derken bilgisayarla ilişiğimi kestim. Tvlere yayın serverları, raidler, falan filan. Karma bilgisayarda ilk hdd gösterildiğinde bu ne lan demiştik. Yusuf Biton cebinden böyle sarıp sarmalamış toplantıt-ya getirmişti. 10 mb falandı galiba. Şimdi cemimde 1 tb usb flashla geziyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
O günlerden bugüne aklımda kalan tek şey "Syntax Error"
Amiga'cılarda bu vardı, enteresan bir hikâyesi olan enteresen bir hata mesajıdır bu:

Guru_meditation.gif

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Zx spectrum, c64, amiga500, 286, p75, >>>>>> 8 ve 16 işlemcili serverlar, data center derken bilgisayarla ilişiğimi kestim. Tvlere yayın serverları, raidler, falan filan. Karma bilgisayarda ilk hdd gösterildiğinde bu ne lan demiştik. Yusuf Biton cebinden böyle sarıp sarmalamış toplantıt-ya getirmişti. 10 mb falandı galiba. Şimdi cemimde 1 tb usb flashla geziyorum.
Vay Karma Arena demek? "Plantum" ismi bir şey ifade ediyordur o zaman? :)

1993'te çalıştığım bir firmada Mermerler A.Ş.'ye bir Novell sunucu kurmuştuk, 2Gb HD vardı. İki tam boy sürücü bölmesi kaplıyordu canavar, çalışırken masayı titretiyordu. O zamanlar 100Mb HD'li bir makinede yazılım üretmeye başlamıştım "Bu kadar alanı neyle nasıl dolduracağız?" diye şaşırıyordum.

Hey gidi günler.

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Koskoca Bill Gates bile 640 kb her şeye yeter demişti.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
multiplier x47
core voltage 1.175
temp limit 80
all curve optimizer magnitude 20

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
sağlam yorumlar yapılmış, çok yararlı bilgiler var fakat ilk sayfadan sonrasını okumadım.. ben sadece kendi tecrübemi aktarmak istiyorum. bende bir tane gsr600 var, 4 silindir güzel bir makine.. benden önce kimler ne yaptı bilmiyorum ama hiç bir şekilde 9 litrenin altına indiremedim yakıt tüketimini.

bir gün ışıklarda yeşil yanmasını beklerken burnumun direği kırıldı, gözümden yaşlar geldi böyle ve dayanamayıp stop ettim motoru, sebebi ise egzozdan inanılmaz bir benzin kokusu geliyordu ve o günden sonra arabaları rahatsız etmemek için utancıma hep stop ettim ışıklarda falan..

abi düşünsenize ışıklarda beklerken yanınızdaki araba kokuya dayanamayıp camları kapatıyor :D yani hayvanlığın ve milleti rahatsız etmenin farklı bir boyutu olurdu.

egzozdan çiğ benzin çok atıyordu, hatta iki video paylaşayım, egzozdan alev atıyordu yazılım yüzünden galiba.. video 2 sene öncesine ait, motor artık ölü şekilde yatıyor :) yazın sonunda dirilecek diye plan yapıyorum.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Dynojet ile motorunuzun yazılımı düzeltilebiliyor olması gerekiyor. Kaç model bilmiyorum. O yüzden kontrol edemedim. Ama kablosunu edinirseniz (satın alma yoluyla olur muhtemelen) dynojeti olan birinden lisans ücretinin bir kısmıyla düzeltebilirsiniz. Benim bildiğim işin işleyişi o şekilde en azından.

Dynojet ile motorunuzun yazılımı düzeltilebiliyor olması gerekiyor. Kaç model bilmiyorum. O yüzden kontrol edemedim. Ama kablosunu edinirseniz (satın alma yoluyla olur muhtemelen) dynojeti olan birinden lisans ücretinin bir kısmıyla düzeltebilirsiniz. Benim bildiğim işin işleyişi o şekilde en azından.
Yazılım yapan yerler orijinal yazılımı kopyalayıp sizin için saklıyorlar.Dilerseniz Ecu'yu bilgisayara bağlayıp 5-10 dakikada fabrika yazılımına dönebiliyorsunuz.(en azından benim yaptırdığım ve iletişime geçtiğim arkadaşlarda uygulama bu şekildeydi)

AFR'nin açılımı Air Fuel Ratio. Yani hava yakıt karışım oranı. 1 litre benzine kaç litre hava gerektiğiyle ölçülür. 14-14.5 civarıdır standartta rölantide.

Bilmeyenler olabilir diye yazıyorum. Burası bir modifiye forumu olmadığı için bilinmemesi çok ololası.
Yalnız birimleri sizde yanlış yazmışsınız 🙂 litre degil kg olacak..

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Yalnız birimleri sizde yanlış yazmışsınız 🙂 litre degil kg olacak..
Doğru söylüyorsunuz. Litre bilgisi yanlış. Düz mantıkla litre ile hesaplamak için yakıtın kesafetini bilmek lazım. O bilgiyi pompadan alamayız. Hacimsel değil kütlesel hesap doğru olur. Rafineri çıkışlarında tankerlere kantar fişi yerine irsaliyede kesafet bilgisiyle verilir. Kesafeti bilen son kişi akaryakıtı teslim alandır. O kişiyi tanımıyorsak ve akaryakıt tankerinden doğrudan yakıt almıyorsak litreden kg olarak hesaplamamız mümkün değil. Hani benzini gece alın derler ya kesafet olayından daha karlı çıkmak için. Dolayısıyla doğrusu kg olarak hesaplamaktır. Bu kesafet işine zamanında pederin taş ocağı varken kantarla stoğa giren mazot tankerlerinden aşinayım aslında. Ama bu şekilde düşünmemiştim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar