Motosikleti bırakmak kararı

Motosikleti
Hero Dash125
Mola vermedim evet. Daha doğrusu yazarken çok yorgundum. Bir düzeltme yapayım.

İstanbul Ümraniyeden çıktım yola 23:30'da mola vermeden sabah 09:30'da Alaçatı'daydım. Yolda hiç mola vermedim. Tüm gece sürüş yaptım. 4 kere yakıt almak için indim sadece ama motorun üstünden inmedim. Yakıt bitince de yola koyuldum. 250 cc cross bir makine hava soğutmalı, fabrika çıkış lastik ve aküyle gittim. Büyük aptal cesareti değildi; cahildim. Farkında olsam asla yapmam ya da böyle planlasam olmaz derdim.

Alaçatıdan da 3 gün sonra Muğla ya gittim o yolda da mola vermedim hiç. Yakıt için 1 kez durdum sadece. 3,5 saat sürmüştü.

Not: birkaç yıl oluyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

güzel günler dilerim
Bu durumda ben gecenin 4 ü 5 iyim :d
Yani... Özlenecek günler değilmiş ve sizi motor değil motor namına marifet bildiğiniz bu kullanma düzeni yıpratmış. Durmayı bilmek de sürmeye dahil.🙂 İyi ki şu sosyal medya var da akıllı sürüş namına bir şeyler kapabiliyoruz. Gençlere tavsiyemdir. Ne yaptığını bilen ustaların izinden gidiniz.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben bu işi sigaraya benzetiyorum. Şöyle ki; ne kadar çok içerseniz vücudunuz o kadar çok sigara içme isteğiyle doluyor ama uzun süre içmezseniz vücut sigarayı aramamaya başlıyor. Sizin durum da motoru eskisi gibi sık sürmediğinizden kaynaklı olabilir. Her boş bulduğunuz vakit sürseniz belki eski iştahınız yerine gelecek.

2022 senesinde kuzenim motor kazasında vefat etmişti o zamanlar çok sevdiğim Mz 301 motorum var motorun turşusu çıkmış ama ben aşığım motora, ailem bırakmam için baskı yaptı , çevrem bırakmam için baskı yaptı bende bir gaza geldi motoru lanet ederek sattım. 191 boyunda 95 kilo adamım , motoru sattığım adam motora bindi gitti. Boğazım düğümlendi eve geldim hüngür hüngür ağladım. Çok kez motora baktım param yetmedi , fırsat olmadı vs 2024 arkadaşımın motoruna bindim 1 hafta sonra kuba rx 9 aldım param ona yetti. Demem o ki motoru satarsın hocam ama bu merete aşıksan bir süre sonra geri alırsın.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ben de 35 yaşındayım ama hiç motoru bıraktığımı düşünemiyorum.

Sadece Motor degil , yaş ve Kişisel fikir degişimleri demek daha doğru. Misal Daha önce Araba kullanmaya bayılırdım , şimdi işim icabı sürekli araba kullanıyorum , otomatiği , Manueli , Kamyoneti , Uzun şase vs vs.. bıktım. Artık araba kullanmak benim için eziyet.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Motoru İstanbul'da işe gidip gelmek amaçlı almıştım. oandemi başladı evden çalışır olduk, işler zaten yoğun, ancak bazı haftasonları köfte turuna gidebiliyordum. İstanbuldan Trakya'da bir ilçeye taşındım şimdi çoğu zaman şehir içinde çarşıya gideceksem yürüyorum, şehrin kıyısındaki büyük marketlere gideceksem hele o zaman arabayla gidiyorum rahat rahat market alışverişini yapıyorum. Geçen hava aşırı soğuk diye yürüyerek 10dk uzakta çarşı içine arabayla gittim, arbayı parkedicem diye fazladan 15dk dolandım ama yine arabayla gitmiş oldum. Buraya taşındığımdna beri böyle alışveriş vb. işler için arabayı daha çok kullanır oldum ama hala araba kullanmayı sevmiyorum, benim için ulaşım ve iş görme amaçlı. Motosikleti ise hafta sonları çevrede gezmek ve terapi amaçlı kullanıyorum. Mesela yoldayken telefon bile dikkatimi dağıtmasın diye interkom bile almadım hala. Güzel bir havada bir haftasonu motorla çıkıp etraftaki köy yollarından sürünce acayip huzur veriyor. En son 31 Ekim'de İstanbulda işyerime gidip gelmiştim git gel toplam 400km yol yapmıştım, akşam dönüşte motoru parkettim, 3 buçuk ay olmuş motor yerinden kıpırdamadı, bahar gelsin diye hevesle bekliyorum.
Yani son zamanlarda daha çok araba kullanır oldum ama bu motorun değerini daha çok anlamamı sağladı.
İstanbulda işi olduğunda arabayla gitsem motorla gittiğimden daha ucuza gidip geleceğim yakıt olarak ama yine de o trafiğe arabayla girmektense motorla gitmeyi tercih ediyorum. Yazın evden peynir almaya diye çıkıp bir sürü yoldan dolaşıp Edirne'den peynir alıp eve dönüyorum gibi atraksiyonlar keyif veriyordu. Ulaşım değil hobi aracına dönüşünce daha keyif vermeye başladı. Şimdi bizim köfte rider tayfa ile köfteci yollarında süreceğim günleri bekliyorum yine.

Belki siz de ulaşım ve iş görme konusunu arabayla çözüp motoru yalnızca keif/hobi olarak kullanırsanız hevesiniz daha da artar.

Motosiklet bir ruh abi, en kötü motorada binsen , en iyi motorada binsen , o ruhtan vazgeçilmez.

8 sene evvel hayatımda aldığım en mantıklı karardı. Halen de severek sürüyorum ama son dönemlerde arkadaşlarım da evlendi ve arabaya döndüler. Neyse dedim zaten tektim motor üstünde. Ama son dönemlerde soğuktu, ekipmanın aldığı zamandı derken biraz bıkmış; hepsinden önce eski zindeliği ve enerjimi yitirmiş hissediyorum.

Ne ola ki bu? Sona mı yaklaşıyorum yoksa? Henüz tracerlı yurtdışı seyahati bile yapamadan takatim tükenmiş vaziyette. İstanbul Muğla arası gece yarısı motor süren ve hiç mola vermeden giden ben; şimdi 100 km olmada 30 dk mola vermeye başladım. Yaşlılıktan mı yoksa benden geçiyor mu?

Yaş 31 ve 8 sene evvel '40 yaşında bu mereti halen süreceğim, dayı niye bıraktınız be hehe' diye gülerdim. Dayılar da geçti artık bizden derdi. Ne oluyor bütün bunlar bilemedim ama sormaktan vazgeçmedim, fikirlerinizi merak ediyorum.
Bizde bi arkadaş var Honda panteonu var. Kışın ortasında bile kar çamur yağmur işe onunla gelir gider.
Yaşı yaklaşık 60
Hastalık bu hastalık der durur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Motoru İstanbul'da işe gidip gelmek amaçlı almıştım. oandemi başladı evden çalışır olduk, işler zaten yoğun, ancak bazı haftasonları köfte turuna gidebiliyordum. İstanbuldan Trakya'da bir ilçeye taşındım şimdi çoğu zaman şehir içinde çarşıya gideceksem yürüyorum, şehrin kıyısındaki büyük marketlere gideceksem hele o zaman arabayla gidiyorum rahat rahat market alışverişini yapıyorum. Geçen hava aşırı soğuk diye yürüyerek 10dk uzakta çarşı içine arabayla gittim, arbayı parkedicem diye fazladan 15dk dolandım ama yine arabayla gitmiş oldum. Buraya taşındığımdna beri böyle alışveriş vb. işler için arabayı daha çok kullanır oldum ama hala araba kullanmayı sevmiyorum, benim için ulaşım ve iş görme amaçlı. Motosikleti ise hafta sonları çevrede gezmek ve terapi amaçlı kullanıyorum. Mesela yoldayken telefon bile dikkatimi dağıtmasın diye interkom bile almadım hala. Güzel bir havada bir haftasonu motorla çıkıp etraftaki köy yollarından sürünce acayip huzur veriyor. En son 31 Ekim'de İstanbulda işyerime gidip gelmiştim git gel toplam 400km yol yapmıştım, akşam dönüşte motoru parkettim, 3 buçuk ay olmuş motor yerinden kıpırdamadı, bahar gelsin diye hevesle bekliyorum.
Yani son zamanlarda daha çok araba kullanır oldum ama bu motorun değerini daha çok anlamamı sağladı.
İstanbulda işi olduğunda arabayla gitsem motorla gittiğimden daha ucuza gidip geleceğim yakıt olarak ama yine de o trafiğe arabayla girmektense motorla gitmeyi tercih ediyorum. Yazın evden peynir almaya diye çıkıp bir sürü yoldan dolaşıp Edirne'den peynir alıp eve dönüyorum gibi atraksiyonlar keyif veriyordu. Ulaşım değil hobi aracına dönüşünce daha keyif vermeye başladı. Şimdi bizim köfte rider tayfa ile köfteci yollarında süreceğim günleri bekliyorum yine.

Belki siz de ulaşım ve iş görme konusunu arabayla çözüp motoru yalnızca keif/hobi olarak kullanırsanız hevesiniz daha da artar.
Benim motör 3 aydır garajda yatıyor. Hava düzelsin diye bekliyorum. Şöyle 15 derece falan olsa hemen binicem. Vicdansız 6 derecenin üstüne çıkmadı daha.
Bi çıksa en az 500 yapmadan geri gelmiycem.

Son düzenleme:
Motosikleti
Benim motör 3 aydır garajda yatıyor. Hava düzelsin diye bekliyorum. Şöyle 15 derece falan olsa hemen binicem. Vicdansız 6 derecenin üstüne çıkmadı daha.
Bi çıksa en az 500 yapmadan geri gelmiycem.
Benim de 3 buçuk ay olmuş. Bir de lastiklerim patates, artık lastikçiye kadar yaklaşık 170km yolum var, hava süper bile olsa gezmeye çıkamam, havalar düzelince ilk iş İstanbul'a lastikçiye sürüp yepyeni bir takım metzeler karo street taktırıp öyle çıkacağım gezilere. Lastik eski olunca yatırmadan dikkatli sürsem yazın idare ediyordu ama siboplarda dıştan çatlak gördüm korkuttu, bir de geçenlerde Killingroad'ın yurtdışı gezisinde lastik sibop yarılması yüzünden lastiğinin inmesini okuyunca hiç güvenim kalmadı, ilk güzel havada tırsarak sürüp lastikçiye gideceğim artık. Zaten git gel en az 400km olacak.

Her ask biter.

Ya ayrilik olur, ya da sevgi ve saygiya donusup huzurla devam eder.

Daha once de defalarca yazdim. Sadece keyif almak icin asla motora binmem, ama ulasim ihtiyacimi motorla keyifli hale getiririm.

O yuzden elim ayagim tuttugu surece motoru birakmam diye dusunuyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Benim de 3 buçuk ay olmuş. Bir de lastiklerim patates, artık lastikçiye kadar yaklaşık 170km yolum var, hava süper bile olsa gezmeye çıkamam, havalar düzelince ilk iş İstanbul'a lastikçiye sürüp yepyeni bir takım metzeler karo street taktırıp öyle çıkacağım gezilere. Lastik eski olunca yatırmadan dikkatli sürsem yazın idare ediyordu ama siboplarda dıştan çatlak gördüm korkuttu, bir de geçenlerde Killingroad'ın yurtdışı gezisinde lastik sibop yarılması yüzünden lastiğinin inmesini okuyunca hiç güvenim kalmadı, ilk güzel havada tırsarak sürüp lastikçiye gideceğim artık. Zaten git gel en az 400km olacak.
Lastikleri Motolastik'ten al madem; onlarda çok güzel Alman malı yan supaplar vardı onlardan taktırırsın. (https://motolastik.com/supap - Bir sorarsın stoğu var mı diye?)
Seyrantepe ile İstinye birbirine çok uzak sayılmaz İstanbul ölçeğinde...

Motosikleti
Honda CB125F
Yaşadığım bir kaza tehlikesi sonrası bende bırakmayı düşünmüştüm. X-City 250 vardı o ara bende. Ani bir kararla sattım motoru.
Sonra Gelibolu'daki yarı yazlık yarı köy evi olan yerimiz için bir CB125 Ace motor aldım. Hem köy içinde sürerim hem de arada çarşıya giderim diye.
Ama bir baktım ki korku geçince alışkanlıktan kolay vazgeçilmiyormuş. 125 Ace ile Gelibolu'dan İstanbul'a sürdüm. Artvin'e taşınana kadar da o motoru aktif olarak kullanmaya devam ettim.

Motosikleti
Lastikleri Motolastik'ten al madem; onlarda çok güzel Alman malı yan supaplar vardı onlardan taktırırsın. (https://motolastik.com/supap - Bir sorarsın stoğu var mı diye?)
Seyrantepe ile İstinye birbirine çok uzak sayılmaz İstanbul ölçeğinde...
ikisi de bana yaklaşık 170km zaten benim de aklımda motolastik vardı. buzlas'ı daha önce denemiştim iyiydi, orada da metal sibop var ama İstinye'dekini de deneyesim var.
Lastikleri değiştir, sonrasında seninle pideciye git, sonra akşam eve dön falan derken o gün en az 500km yol yapacağım gibi görünüyor. Hele bi havalar ısınsın kar buz bitsin gideceğim. Bütçe falan tamam da zaman ve hava durumu bu aralar sakat.

Motosikleti
ikisi de bana yaklaşık 170km zaten benim de aklımda motolastik vardı. buzlas'ı daha önce denemiştim iyiydi, orada da metal sibop var ama İstinye'dekini de deneyesim var....
Buzlas ile Motolastik arasında 4,5km var. Buzlas'taki yan supaplar ile Motolastik'tekiler arasında dünyalar fark var. (ikisi de iş görür mü? Görür ama ciddi kalite ve görüntü farkı var aralarında...) Ben de lastik değiştireceğim zaman o yan supaplara geçeceğim.

Motosikleti
Buzlas ile Motolastik arasında 4,5km var. Buzlas'taki yan supaplar ile Motolastik'tekiler arasında dünyalar fark var. (ikisi de iş görür mü? Görür ama ciddi kalite ve görüntü farkı var aralarında...) Ben de lastik değiştireceğim zaman o yan supaplara geçeceğim.
hangisi daha iyi?
buzlas'dan daha önce xmax'e o yana açılı metal siboplardan almıştım, gayet sağlamdılar.
motolastiktekiler de benzer görünümlü gibi geldi.

ABS den olabilir takma kafana.

Şakası bir yana, insan her zaman inişler çıkışlar yaşayabilir, o yüzden her şeyi fazla takmamak gerekir.

Motosikleti
hangisi daha iyi?
buzlas'dan daha önce xmax'e o yana açılı metal siboplardan almıştım, gayet sağlamdılar.
motolastiktekiler de benzer görünümlü gibi geldi.
Çok fark var aralarında. Seninkiler kıvrılmış - jant kenarından en az 2cm yukarı çıkan - boru idi. Bunların görseline bakarsan daha iyi anlaşılır...

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Mola vermeden Muğlaya... Anladım. 😜🤣🤣 Madem okudum, kamu spotunu yabıştırayım. Motor ve seyahat kısa vadeli planlarla yürür. Salt hız, salt fiziksel enerji işi değildir. Seyahat de böyle... Planlar, üzerinde çalışır, dinlenir, duygularınızı yontar ve devam edersiniz. Uçmalı kaçmalı motor serüveni üç yerde görülür. Yarış pistinde, film sahnesinde, taziye evinde. Kaskınızı takmadan aklınızı kontrol ediniz. Motora kırkında başlayanlar var. (Kimse onlar) Ayaklar yere bassın, akıl makule varsın kafi efem. Esenlikler.
Ben. 43 te başladım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar