Manuel Zincir Yağlama mı ? Otomatik Zincir Yağlama mı ?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu arada motoru yeni aldığım 5 sene önce Ahmet Abi'de taktırdığım Atp otomatik yağlama sistemi hala ilk gün performansında şıkır şıkır çalışıyor. Neredeyse 100.000 km yaptım. 20.000 km'de bir fırçayı yenilemek ve arada bir yağ tankını doldurmak gerekiyor. Pratik bir sistem, lakin kullandığım yağdan da olabilir, yağ damlatma sıklığımın yüksek olmasından da olabilir jantlarımın içi yağ oluyor. Memnun muyum? Çok..

Motosikletimin zincirini nasıl temizleyip yağladığımı daha önce yazmıştım. !40 numara dişli yağı ile yağladım ve ne ses nede herhangi bir problem yaşadım. Pazar günü yaklaşık 100 km yol yaptım. Zincirim hala yağlı ve temizdi. Otomatik yağlama sistemini bilmiyorum ama ben sadece sıvı yağ ile yağlama kararı aldım. Hem temiz kalıyor hem de akıcı ve sessiz.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Benim S1000XR M Sport modeli Endurance zincir ile geldi. 40.000 km boyunca yaglamak diye bir derdim yok. K1200GT Helgam ise kardan milli oldugu icin onda da yaglama yok.

Tommykel gibi fakirler düsünsün bana ne :cool:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada motoru yeni aldığım 5 sene önce Ahmet Abi'de taktırdığım Atp otomatik yağlama sistemi hala ilk gün performansında şıkır şıkır çalışıyor. Neredeyse 100.000 km yaptım. 20.000 km'de bir fırçayı yenilemek ve arada bir yağ tankını doldurmak gerekiyor. Pratik bir sistem, lakin kullandığım yağdan da olabilir, yağ damlatma sıklığımın yüksek olmasından da olabilir jantlarımın içi yağ oluyor. Memnun muyum? Çok..
Yaz ve kis farkli yaglar kullanman gerektigini biliyor olmalisin dimi. Kislik yagi yazin kullanirsan her yer batar.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benim S1000XR M Sport modeli Endurance zincir ile geldi. 40.000 km boyunca yaglamak diye bir derdim yok. K1200GT Helgam ise kardan milli oldugu icin onda da yaglama yok.

Tommykel gibi fakirler düsünsün bana ne :cool:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yaz ve kis farkli yaglar kullanman gerektigini biliyor olmalisin dimi. Kislik yagi yazin kullanirsan her yer batar.

Derya-yı umman, alleme-i cihan da olsan o motora "Helga" diyorsun ya olmuyor, ağırlığına yakışmıyor. "He bebeğim hee endurance zincir hee" diyoruz :)

Motosikleti
cbf 150
Oringlilerde çokda yağlamak gerekmiyor temiz tutun yeterli, zinciri yiyen hızlı kakışlar aşırı güç aktarmak ve tabiki yağmur çamurda kullanmak. Oringlilerin kendinden yağlı bir arka dişli ile temaz eden noktalar az koysanız yeter.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
Önceki motorlarımdan birinde zincir yağlama vardı. Sürekli tekere yağ sıçratıyordu. En aza getirdim yağlamayı yine sıçratmaya başladı.

Acemi zamanlarımızdı, çok fazla yatamadığımız için yağın sıçradığı yere kadar yatırmamışız demek ki bir sıkıntı olmamıştı. Ama büyük tehlike, tam yanak da yağ var.
Şimdi olsa ilk virajda yatırırdı.

Tüm zincir yağlama sistemleri aynı değildir. Bende neden oldu ve nasıl sorun çözülmedi bilmiyorum. Hepten otomatik zincir yağlama kötüdür diyemem, başka arkadaşlarımda sorunsuz kullanıyordu, sıçrama vb. olmadan.

Şimdi şaftlı GS 1250 var. Şaftlı gerçekten büyük kolaylık.

Motosikleti
D400
ortalama 500 km ; düzgün bir kullanımda 750 km'de bir yapılan bir işlem zaten 1 dakikanızı alıyor.

bu kadar ugrasmaya gerek yok =)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Motorla en son 31 Ekim'de istanbula'a gidip gelmeden yola çıkmadan öncesinde zinciri yağlamıştım, zinciri yağlayıp yola çıktım, istanbul'a gittim orada işlerimi halledip geri geldim toplamda 400km'ye yakın yol yaptım ve motoru parkettim, kış geldi motor hala park yerinde duruyor, en son 2 hafta önce bakmıştım zincirde paslanma falan yok. Havalar düzelince motorla yola çıkmadan bir tur sprey sıkar geçerim.
Scooterdan vitesli motora geçince bu zincir mevzusunu çok kafama takmıştım, hatta Tomygun ile buluşup gidelim onun motorundaki ATP zincir yağlama sistemindne taktıralım niyetindeydim ama baktım çok da zor iş değilmiş, ara sıra motoru boşa alıp arka tekeri elle çevirip zincire bir tur sprey sıkmak yetti, öyle tekere sıçradı falan dertlerim de olmadı zaten tekerler hep bozuk toprak yollara girmekten toz içinde. O kadar dert değilmiş. :)

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Derya-yı umman, alleme-i cihan da olsan o motora "Helga" diyorsun ya olmuyor, ağırlığına yakışmıyor. "He bebeğim hee endurance zincir hee" diyoruz :)
Helgama söz söyleyenin dizine sıkar futbol hayatını bitiririm . Kıskançlık yapacağına dua et evren sana da bir Helga versin 😎

Helga

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar