Uzak Durduğunuz Motorlar...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
*Aydın, Muğla, Gaziantep, Adapazarı gibi şehirlerdeki spor motor ilanlarını açmıyorum bile.

*Aliexpress'te satılan Barracuda model elcik kullanan hiçbir motoru almam.

*Depo üstünde sürücüsünün instagram adresi yazılı hiçbir motoru almam.

*Katlanır plakalı ve Çin malı çakma Akrapovich egzozlu hiçbir motoru almam.

*İlanlarda gırtlak dolu, full+full, mermi, zımba, yer uçağı vs ibareleri varsa o motoru yine almam.

*10 senelik olup da yıllık ortalama en az 5000 km yapmamış olan hiçbir motoru almam. Motor gerçek km.de olsa bile sahibini hımbıl biri olarak görür, daha kendi motorunu sürmekten aciz bir hımbıl ile alışveriş yapmam. İsterse aynı anda 3 motora binsin. Hımbıl, her yerde hımbıldır.

*Motorunun orijinalliğini bozup da her yerine Motul, Did, Redbull, Dakar, vs antin kuntin stickerlar yapıştıran adamların motorunu da almam.

*Motoruna "oğlum" , "kızım" diyen adamın motorunu da almam.

*Borcundan kaynaklı mecburen satan adamın motorunu da almam. Ah'lı mal sayarım, bana da yar olmayacağına inanırım.

Son düzenleme:
Context vermesen başlığı görüp galerici miyim abi ben niye böyle kırmızı çizgilerim olsun diyecektim :D

İddialı ilan açıklaması, garip gurup stickerlar (garip guruptan kastım da yine değişik böyle iddialı olma belirteci olan şeyler yani) varsa uzak dururum. Aftermarket egzoz olabilir ama orijinali duruyor olmalı, lakin sahte ise takılan egzoz, o zaman ı ıh.
Sürekli tapagaz gittiğini söyleyen biriyse almam, sürekli çok yavaş gittiğini söyleyen biriyse almam
Çete çüte triplerinde bir tip ise ı ıh.

Çok fazla sayabilirim ya. Tercih sebeplerini saysam daha doğru.. Düzgün Türkçe ile - gramer kuralları olarak değil dile hakimiyet ve cümle kurabilme anlamında- fizik kanunlarına aykırı manyaklıklardan bahsetmeden açıklayıcı bir ilan yazabilen beyler favorim, şey o türde bir ilan daha çeker beni.

Bir kizilderili atasozu der ki;

Hakirden harac,
Fakirden arac alinmaz.

Zengin arkadasimin arabasi ppf kapli, haftada 1 ic-dis yikaniyor, yilda 2 kez detayli ozon temizligi yapiliyor, kapali otoparkta tutuluyor, yaz lastigi kis lastigi servis bakimi zarti zurtu derken prenses gibi bir hayat yasiyor arabaaa:)

Fakir arkadasimin arabasi yilda 2 kez evden uzatma kablosu ile calistirilan bim süpürgesi ile temizleniyor, yagmur camur kis sicak yarisi kaldirimin ustunde sokaktaki veletlerin darbeleri ile mucadele ediyor, mahalle ustasinda yarim yamalak bakim goruyor, koye gidiyor, kurban tasiyor.

Sonuc, fakirden araba alinmaz. Motor da alinmaz.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Açıklaması ve fotoğrafları düzgün olması lazım benim için, yoksa pek tercihim olmuyor. Şöyle motosikletin tüm kilometresini köfteci için yapmış insanların motosikletleri denk geldimi iyi oluyor. :)
Neredeyse tüm km'lerini köfteci yollarında yaptığım xmax'ı satamadım, geçen Nisan'dan beridir otoparkta duruyor, durmaktan aküsü bitmiş, havalar güzelleşince sıfır akü alıp takıcam bir de ona, kışın nasıl olsa bakan olmaz diye akü almadım. :) xmax isteyenlere duyurulur.

Motosikleti
Ns200 15"
Neredeyse tüm km'lerini köfteci yollarında yaptığım xmax'ı satamadım, geçen Nisan'dan beridir otoparkta duruyor, durmaktan aküsü bitmiş, havalar güzelleşince sıfır akü alıp takıcam bir de ona, kışın nasıl olsa bakan olmaz diye akü almadım. :) xmax isteyenlere duyurulur.
Şu an abi alma durumum olsaydı adres belliydi. Bende arabamı ilana çıktım bakalım ne olacak bekleyişteyim.

-sticker varsa
-sadece garaj kapısına sürtme varsa
-detaylar için arayın varsa
-foto sonra yükleyeceğim diyorsa
-300 binlik motora 3 kuruşluk çanta takmışsa

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
paramın yetmediği motorlardan uzak dururum, paramın yettiklerini de ben beğenemiyorum.

-Instagram stickeri olan motosikletlere detaylıca bakarım apaçilik vs. varsa ona göre alırım onun dışında bazı insanlar sadece karı kız düşürmek için yapıştırıyor (örnek ben).
-"Detaylar için arayın" yazıyorsa.
-Barracuda elcik ve spor manet adında çok dandik manet takanlar.
-Katlanır plaka ve çakma dandik egzozu olanlar.
-Yıllık en az 4-5 bin KM yapmamışsa o adam o motosiklete gerekli bakımlarını yaptırmamış ve sadece haftada 1 10-20KM yapıp yağ değişimini sürekli erteler diye düşünüyorum.
- Her yerine Dainese , GoPro, Insta veya Shoei gibi sticker yapıştıranlar.
- Mermi , kara inci veya beyaz inci cart curt şeyler yazanlar.
- Aynası , katlanır plakası ve egzozu varsa veya ondan kalma kaynak vs. izler varsa almam.
5-6 Ay önce bir youtube'da içerik üreten birisinden CBR125R alıcaktım adama eksper soruyorum 125CClik motosikletin neyine eksper yaptıracaksın diyor, blok orijinal mi diye sorduğum da orijinal diyor bir videosunda motor yatak sarıyor o videosunu adama attığım da direkt engel yedim :D. Tüm videolarında bir olay yaşanıyor normal gezmek için bir videosu yok ya hırsızları yakaladım ya da şurada bana laf atan çocukla kavga ettim gibi videolar hepsi. Sıfır motosiklet veya kişiliğini bildiğim kişiler dışında birisinden motosiklet almam

Motosikleti
Ns200 15"
Bir kizilderili atasozu der ki;

Hakirden harac,
Fakirden arac alinmaz.

Zengin arkadasimin arabasi ppf kapli, haftada 1 ic-dis yikaniyor, yilda 2 kez detayli ozon temizligi yapiliyor, kapali otoparkta tutuluyor, yaz lastigi kis lastigi servis bakimi zarti zurtu derken prenses gibi bir hayat yasiyor arabaaa:)

Fakir arkadasimin arabasi yilda 2 kez evden uzatma kablosu ile calistirilan bim süpürgesi ile temizleniyor, yagmur camur kis sicak yarisi kaldirimin ustunde sokaktaki veletlerin darbeleri ile mucadele ediyor, mahalle ustasinda yarim yamalak bakim goruyor, koye gidiyor, kurban tasiyor.

Sonuc, fakirden araba alinmaz. Motor da alinmaz.
2019 3 Serisine sahip olan arkadaşım (baba parası tabi, yoksa 20 yaşında bu arabayı almak için kara para ile uğraşması lazım) var fakat arabanın canını bir alıyor aklınız şaşar :), ama araba dışardan bakınca tertemiz servis bakımlı hatta daha 55.000 kilometre civarında üstünede boya değişen hiçbir şey yok arabada. Belli bir süre arabayı basık kullandı, yanlamalar üst devir kullanmalar ne derseniz var bundayken problem açmaz ama temiz diye satın alan adamın vay haline :). En sonda arka koltuktan pıt pıt pıt ses geliyordu dedim bak orada benzin pompası var ondan yapıyor olabilir oda bozulduysa 25-30.000 TL civarı tutar diyorum inanmak istemiyor, en sonunda dememle koltuğu sökmüş ve dediğim yere bakmış problemide benzin geri dönüş hortumunun geçme yeri yapıyor tabi nasıl söküleceğine dair fikri yok :), dedim yanıma gel bakayım ben ona geldikten sonra o kısmı söktüm ve temizledim problem kesildi. Evimin önü cadde olduğundan biraz çalışması zor oluyor koltuğu takarken dur bende bakayım demesinden gelmesine kadar koltuğu ve emniyet kemer tokalarını takıp sesin gelmesini bekledim o gün bu gündür ses yok :).

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Motosiklet hassas bir şey. Bire-bir tanıdığım olmadığı veya Yetkili Servis 2. El Garantili olmadığı sürece (böyle satan servisler / markalar var...) 2. el motosiklet almaya pek yönlenmem açıkçası.

İlk üç motosikletim de 2. eldi - İki tanesi kardeşimden, üçüncüsü de tanıdığım birinin kefaletiyle o motorun ikinci sahibindendi.O da ilk aldığım iki tanesi gibi tertemiz çıktı. CB500F'ti; apaçilerin alacağı bir motosiklet değil. (Genel olarak apaçi / kıro / gundi tiplerin rağbet ettiği marka ve modeller belli; onlardan zaten uzak durmakta fayda olur...)

Son düzenleme:
Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
İlanda açıklama yapmaya üşenen
Sticker denen yapışkanları dahi aksesuar diye yazan.
Aynasını kapatıp foto çeken.
Kapanabilir plakası olan.
"Lastikler bir sezon dahi çıkarabilir" diyen.
Orjinal bile olsa motordan büyük egzozu olan ( Trk 502 gibi )
Kayda değer hasar kaydı olan
Üzerinde CF Moto yazan,
Motorunun pis, kirli şekilde fotolarını çeken vb ilanlara hiç bakmam.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben de sanki her ay motor değiştiriyormuş gibi "onu almam, bunu almam" diye atıp sallamışım. Bir Allah'ın kulu da sormamış "hele tommygun 5 senedir aynı motoru kullanıyorsun. Ne ara değiştirdin?"

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben de sanki her ay motor değiştiriyormuş gibi "onu almam, bunu almam" diye atıp sallamışım. Bir Allah'ın kulu da sormamış "hele tommygun 5 senedir aynı motoru kullanıyorsun. Ne ara değiştirdin?"
Senin motor efsane oldu ama, Türkiye'deki en yüksek km'li kawasaki oldu. Sen değil de acemi ya da apaçi biri sürüyor olsaydı çoktan pistonları eline almıştı ama sen ne kadar hart hurt sürüyorum desen de düzgün sürüyormuşsun. 🧿

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Senin motor efsane oldu ama, Türkiye'deki en yüksek km'li kawasaki oldu. Sen değil de acemi ya da apaçi biri sürüyor olsaydı çoktan pistonları eline almıştı ama sen ne kadar hart hurt sürüyorum desen de düzgün sürüyormuşsun. 🧿
Yok başka bir manyak daha buldum, adamın Er6F'i 184.000'de ve 10-15000 km önce adam kendisi rektefiye etmiş, tam bir manyak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar