300 Bin TL'ye kadar motosiklet önerisi?

3 yıldır aktif olarak kuryelik yapıyorum. Motosiklet tecrübem 50 Bin KM üzerinde ve trafik bilgisine sahibim. Daha önce 50-125-150-300cc motosikletlerim oldu. Son motosikletim kawasaki z300 abs'ydi. İkinci el piyasasında değer kaybetmeyen kaybetse bile ölü fiyata satılmayacak nispeten güncel(2018 sonrası)motosiklet önerileriniz var mıdır ? Çoğunlukla şehir içi kullanacağım. Aklımda MT 07 var. Arkadaşlarımda R7-600RR-MT09 var ve onları da her denk geldiğimde hakkını vererek kullanabiliyorum. Kafana geçirirsin orana burana geçirirsin diyecek arkadaşlar direk cevap vermezse sevinirim.

Motosikleti
Ns200 15"
300.000 Tl civarına alabileceğiniz en mantıklı seçenek orta/üst segment naked modelleri olacaktır. O fiyatlara Mt07 temiz bulunuyorsa bakılabilir, fakat şehir içinde 200cc üstü gereksiz olur ve küçük şehirde yaşıyorsanız tamamen gereksiz.

Tercihiniz tamamen az silindir sayısına sahip ve alt devirleri torklu olan modeller olması gerekmektedir.

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza 250
300k ya alınacak 07 dertten başka bişey getirmez veya alacaksanızda en az yarısı kadar da kenarda yatak sardığında vs. Tamiri için para olmalı

300k'ya temiz 07 olmaz, denizz1'e katılıyorum. Bu paraya 2018 üstü orta-üst segment motosiklet kalmadı artık. Ancak eski model bir şeyler alınır ama bunlardan da ikinci elde değer kaybetmemesi beklenemez. Şahsen 2025 yılında +10 yaş bir motosiklete isterse dünyanın en sağlam bloğu olsun 300k vermem.

Bu arada saydığın makineler kafana geçmez, ama hakkını vererek kullanıyorum kibrine de güvenmemeni öneririm. Bu üçünün de sınırları ve kapasiteleri birbirlerinden çok farklı.

Biraz daha para koyup XSR700 bakılabilir, temizini 07'ye göre daha rahat bulabilirsin belki. Daha da koyarsan güncel bir Hornet 750 güzel seçenek olur ama racing mi naked mı istiyorsun pek anlamadım.

Motosikleti
Forza 250
Khaira haklı,benim aklıma gelmedi ama aynı paraya veya 15-20 fazlasına Ducati Scrambler veya XSR700 gibi iki güzel alternatif var.Model olarak daha yüksek,km olarak ise çok daha düşük temiz modeller bulabilirsiniz o fiyatlara muhtemelen ama ikinci el konusunda çok daha yavaş satış sağlarsınız o doğru.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Örneğin 310-315 liraya 20-22 model epey düşük km Ducati Scrambler var.

Kibirden değil yaşı küçük arkadaşların saçma yorumlarda bulunmaması adına o şekilde hakkını veriyorum yazdım yoksa ne haddime en iyimizi bile kaybetmedik mi ? Naked tarzı motosiklet daha iyi olur benim için çoğunlukla şehir içi kullanacağım.

Bütçeyi biraz zorlarsan temizinden Trident 660 ve Hornet 750 bulabilirsin. Bazen çok kupon motorlar düşebiliyor ilanlara, iyi takip etmek lazım.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Mt07 yerine XSR700 önerebilirim. Temelde aynı motor ama daha az tuttuğu için daha ucuz. Ayrıca kullanıcıları da mt07den bir tık daha düzgün. Temizini bulmak mt07den daha kolay.

3 yıldır aktif olarak kuryelik yapıyorum. Motosiklet tecrübem 50 Bin KM üzerinde ve trafik bilgisine sahibim. Daha önce 50-125-150-300cc motosikletlerim oldu. Son motosikletim kawasaki z300 abs'ydi. İkinci el piyasasında değer kaybetmeyen kaybetse bile ölü fiyata satılmayacak nispeten güncel(2018 sonrası)motosiklet önerileriniz var mıdır ? Çoğunlukla şehir içi kullanacağım. Aklımda MT 07 var. Arkadaşlarımda R7-600RR-MT09 var ve onları da her denk geldiğimde hakkını vererek kullanabiliyorum. Kafana geçirirsin orana burana geçirirsin diyecek arkadaşlar direk cevap vermezse sevinirim.
MT07'nin ağır hasar , 2016, 35bin KM şase işlemsiz bile 235+komisyon yazmışlar yani o paraya ağır hasarlı veya yatak sarmış bir motor alıp uğraşırsın ve MT07'yi reelsları açsam en az 5-10 kere görüyorum birisi lastik yakıyor öbürü tekerden indirmiyor . XSR700 amörtisör ve blok olarak birebir aynı tipi sizi cezbetmediyse üstüne biraz daha koyup Hornet 750 öneririm hem kendini kanıtlamış bir marka hem piyasa değeri kesinlikle düşmez.

XSR çok açmadı tasarımsal açıdan ama dediğiniz gibi mt'lerden çok daha temiz ilandaki xsr'lar. Trident 660 ilgimi çekti 3 silindir olması da ayrı hoş yalnız eskişehir'de ikamet ediyorum burada servisi yokmuş. Ayrıca parça ve kronik problemleri ne durumda bu trident 660'ların ?

XSR çok açmadı tasarımsal açıdan ama dediğiniz gibi mt'lerden çok daha temiz ilandaki xsr'lar. Trident 660 ilgimi çekti 3 silindir olması da ayrı hoş yalnız eskişehir'de ikamet ediyorum burada servisi yokmuş. Ayrıca parça ve kronik problemleri ne durumda bu trident 660'ların ?
Triumph'lar ses ve tork olarak benim en sevdiğim motosikletlerden birisi ama servis ağının az olması , parçalarının pahalı ve sadece servisten düzgün bir şekilde tedarik edilmesi , 2. el de fiyatını Japonlar kadar koruyamaması ve en ufak yağ değişiminde bile uçuk fiyatlar çıkartmaları sıkıntı ama alınır mı alınır .Cefasından çok sefası vardır o motosikletin zaten 2. el de garantili motosiklet bulmak şu sıralar biraz zor o yüzden güzel bir ustada kendiniz değiştirebilirsiniz veya yağ değişimine yakın boş zamanlarınızda Eskişehir-Ankara veya Bursa-Eskişehir turlarıyla yetkili servislere gidebilirsiniz.

Senin yerinde olsam ilk seceneklerim xsr700 ve suzuki sv650 ve kawasaki z650 olurdu.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Hocam suan arkadasa 330 bandina 2 motora baktik.
1- Suzuki GSX 8s 2023 model max 6 k km de
2- Hornet 2024 model 10k km de.

ben suzuki tavsiye ederim. ama naked olmasin diyorsan suzuki modellerine yine bakabilirsin. ama gsx dusun derim , hondaya gore bi tik daha kalite malzeme kullanilmis.

300k bütçem olsa şak diye Suzuki SV650 alırdım, bi tane var sarı sitede mavi jantlı falan, muhteşem duruyor ya

MT07 ile SV650 ilk akla gelen seçenekler.
Bulunacak MT07 tecavüze uğramış bir motosiklet olsa dahi hemen hemen bütün işlemlerini kendim yapabileceğim basit düz bir motosiklet.
Ama ben sonra bunu kaça satarım diye bakmam. Şu an ne alırsan al önümüzdeki iki sene içerisinde satmak istediğinde zaten gol yemiş olacaksın.

SV650'nin gıcır gıcırını da bulabilirsin o paralara, ama şöyle de bir durum var. Suzuki Türkiye'de 2024 yılında Aprilia'dan az motosiklet satmış. Bu saçmalığın ışığında o cillop SV650'yi aldığında iki yıl içinde satmak istersen neyle karşılaşacaksın sence?

Önceliğe karar vermek lazım. Hem lezzet alayım hem de para kaybetmeyeyim diye bakınca bu işin çıkar yolu yok.
5 sene sonra ekonomi biraz adam olmuşsa Hornet alıp geçilebilirdi ama şu an ve muhtemelen iki yıl daha durum böyle olmayacak.

Ha biniciliğine lafım yok, ama ben Z300'den sonra MT07 almazdım, orası da ayrı konu.

Suzuki modelleri çok kaliteli duruyor ama ikinci el düşündürdü. Z650 zaten çok beğendiğim modellerden ama z300 satılırken çok uğraştırdı ki 2016 model 19 bin kmde olmasına rağmen epey zor satıldı. Hornet 750 mantıklı geliyor fiyatına ve kalitesine göre gayet güzel bir motosiklet. Bir arkadaş street triple ilanı atmış o da harika da yanlış bilmiyorsam 09 ayarında bir motosiklet bu fiyatlara bulunma sebebi nedir ? Blokta kronik vs yoksa o da ilk 3 seçeneğimden biri olur gibi duruyor.

09'dan daha yetenekli makina street triple.
neden bu fiyatlara var? tutulmuyor zaten fazla, üstüne şu sıralar hiç bir şey satılmıyor.
kawasaki ile ne kadar uğraştığını düşün, sonra bunun üstüne bu ülkede japona tapan avrupalıya sümüğünü vermeyecek sürü sepet insan olduğunu düşün..

Motosikleti
Dominar 250
Sıfır motor istiyorsan yeni Hornet'e(500) bakabilirsin. Gene de söylediğin rakamın üstünde ama.

Piyasası olsun dedin miydi, ne yazık ki bilindik Japonların dışında kalan her şeyi ya çok uyguna vermen gerekiyor, ya da çok beklemen.

Bütçe arttırma şansın yok mu hiç? Sıfır faiz krediler vs var, enpara 6 ay 0 faiz 50 lira veriyor kredi skorun yeterliyse, bakılabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar