Merhaba, geçtiğimiz yaz ben de bir kaza geçirdim. Kusurlu karşı taraftı. Motosikletin dosyasını tamircide açtırdım ve motosikleti kullanmaya devam ettim. Eksper geldiğinde tamirci aradı ve dükkana çağırdı. Eksper motosikleti inceledi. Hasarlı yerleri fotoğrafladı. Kilometre bilgisini aldı ve gittiler.
Tamirciye motosikleti bırakayım mı kullanmaya devam mı edeyim diye sordum. Motosikletin perte çıkma ihtimali kuvvetli olduğu için kilometreyi fazla yükseltmeden kullan dedi. Perte çıkma durumu olmasa kilometre artması pek sorun olmazdı. Motosikletin kilometre telini sökerek kullanmaya devam ettim.
Sovtaj firması iletişime geçerek araç için vekalet istediğinde tamirciye motosikleti teslim ettim. Çünkü sovtaj firmasına aracın plakasını da gönderiyoruz. Plakasız motosiklet kullanmak istemedim.
Sonuç olarak taksiler 7/24 trafikte ve yüzlerce kazaya karışıyor. Ne yani çamurluk çizildi, bagaj içeri göçtü diye işe çıkmayan taksici mi var?
Tamircide dosyayı açtırdıktan sonra kullanmaya devam edebilirsiniz. Tamirciler de zaten motosikleti dükkanda bırakarak yer kaplamasını pek istemiyor.