Öğretilmeyen teknikler hk. (Yorumsuz)

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
TB'de amaç virajı hızlı dönmek denirse konuyu direkt olarak yarış ve pist kullanımına entegre etmektir bence.
Normal bir yol kullanıcısının virajı hızlı dönmeye ihtiyacı yoktur ki, hızlı diyebilmemiz için bir referans olması lazım. Yani hızlı da, neye göre ? Yarış yada pistde rakibe göre yada kendi sürene göre hızlı olmaya çalışırsın. TB ile de bunu başarabilirsin.
Peki yolda ?
O zaman da TB nin yol kullanıcıları için mantıklı birşey olduğunu savunamayız. Ancak yapmak isteyen iyi bildiği yolda, uygun zeminde yapabilir. Kendince de daha hızlı olabilir.

TB'de amaç motosikletin dengesini artırmak ise, bu sonuca ulaşmak için bazı değişkenlerin sabit olması gerekir. Tutuş sürekli iyi olacak, zemin sürekli uygun olacak. Çünkü bunlar olmadığında sizinde daha önce belirttiğiniz gibi "lowside" yaşayıp düşme riski var. Peki motosikletin dengesini artırmak amacı ile lowside riskini artırmak mantıklı mı ?

Sizin tarif ettiğiniz gibi, fren kuvvetini %15-20 seviyelerinde tutarak TB yapıyoruz. Böylece süspansiyonlar biraz kapanmış, ön tekerdeki sürtünme kuvveti artmış şekilde viraja girdik. Bu halde iken nasıl ihtimaller gelişirse lowside oluruz , yada TB bize dezavantaj sağlar ?
Viraja hızlı girmek olayını biraz daha açayım. en azından kendi anladığımı ifade edeyim.

Bu hız kavramı pistte sınırları en dibine kadar zorlayacak bir hız olarak değerlendirmiyorum.

Hepimizin acemilik zamanları oldu. Güvenli ve kontrollü bir şekilde, limit noktası takibini yaparak önümüzdeki bir viraja 100 ile girilebileceğini varsayalım. Ama bu viraja tecrübeye göre 50 ile de girebiliriz. Fakat güven sınırına daha 50 km daha var. İşte buradaki daha hızlı kavramı ile ben onu anlıyorum.
Zaten tecrübe geliştikçe güvenliği de elden bırakmamak şartı ile (zaten tecrübelendikçe ve eğitim sonucunda güvenlik her zaman birinci önceliğimiz) hızımızın arttığına, hareketlerimizin daha kıvrak ve daha akıcı olduğuna hepimiz kendimizde şahit oluyoruz.
Eğitim veren bir hoca olduğunuzu düşünün. Eğitim verdiğiniz öğrencinin arkasından gidebilmeniz gerekiyor. Tabi 180-190 yardıra yardıra viraj dönen birisi varsa güvenliği önceliklendirdiğimizden takibi bırakıp, ileri fakat güvenli sürmediğini ifade edebiliyoruz.
1.500-2.000km sürüş tecrübesi olan birisinin yollarda tecrübe eksikliğinden dolayı olması gerekenden daha da yavaş gittiğini, tecrübesi arttıkça, altını eğitimle doldurdukça hızlanması gerektiğini görebiliriz.
Hatta önceki mesajlarımda "normal yollarda, pistteki gibi sınırlarda gitmiyoruz" dediğimde iyimser olduğum söylendi. :)
Yeni teknikler öğrendikçe hızlanmak (güvenlik sınırlarını aşmamak kaydı ile) olması gereken doğal bir sonuçtur. Hız kavramı budur benim için.
Denge konusunda ise tutuşun/gücün; sürtünme ve yük ile orantılı olduğunu yazımda belirttim. Sürtünme ise Yol kalitesi, sıcaklık, Lastik kalitesi.. hatta lastik basınçları vb değişkenlere bağlıdır. TB yi sadece denge arttırmak için yapmıyoruz ki lowside sınırına gelelim. Zaten tecrübe ve bilgi ile TB yaptığınızda zaten lowside yeme durumu ortadan kalkıyor. Evet çizgi ince ama zaten herkese önermiyorum TB' yi Altını doldurabilen, kontrollü alanlarda iyi pratik yapmış sürücüler için TB nin faydaları olduğu açık bir gerçek.
Lowside yememek için ise tutuş sınırında, motosiklet yatmış iken fren kuvvetini ayarlayamaz, fazla frenleme yaparsanız lowside yeme riski o zaman doğar. Ön fren bir müddet sonra arka tekerleği yerden bile kesebilir. Ya da virajda arka freni kullanmak da lowside' a yol açabilir. Bu dengeler forumlarda yazarak çok fazla anlatılamayabiliyor. İyi bir eğitmenle, kontrollü ortamlarda çalışmanız gerekiyor.

Mesel virajda düşme hissi veya kayma hissi ile sürekli virajlardan korkan öğrencilerime kapalı alanda viraj parkurları kurarak, motosikletinin sınırlarını öğretiyor, tehlike senaryolarının neler olduğunu anlatıp bu senaryolara yaklaşmama konusunda tecrübe kazandırıyorum. Yani burada yazı ile anlatmak sınırlı bir yere kadar faydalı olabilir. ama çok sınırlı..

Sadetle TB nin dezavantajlı olması tamamen altını doldurmadan, tecrübe kazanmadan, deneme yanılma yolu ile TB çalışırsak TB nin dez avantajını görmüş oluruz.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Sondan başlayım;

Virajlara yüksek devirle girmeniz zaten olması gereken bir durum. Arkayı oturtmanız gerekiyor viraj öncesinde, daha oturaklı, stabil girmek için virajı düzde giderkenden daha fazla devirle giriyoruz. Önce arkayı oturtursun, sonra bir tık gazı kapatıp ön tarafı oturtur, sonra yine bir tık gazı açarak gazı sabitlersin. (elektronik gaz olan motorlarda bu açma kapama cruize kontrol etkisi yapar.) Ön de arka da oturdu..

Parmaklarınızın sürekli fren manetinde olması her zaman iyi bir şey değil. Ben yukarıdaki yazımda araya dereye girdiğimde tepki süresini kısaltmak vb amaçlı kullandığımı söyledim. Fakat çevre yolunda gidona tüm parmaklarınızla tutunmanız gerekmekte. Bunu alışkanlık haline getirmeyin.

Her şeyden önce eğitim alın. Bulunduğunuz şehirde bilinen bir eğitmen ile anlaşarak, bazı yaptığınız yanlışlar kemikleşmeden, acil bir durumda neyi nasıl yapacağınızı hatta acil durum olmadan önce fark edebilmeyi kısacası işin doğrusunu öğrenmeniz faydalı olacaktır.

Trail breaking de fark etmeden yapılacak bir teknik olmadığı kanaatindeyim. Parmakların sürekli fren manetinin üstünde olması TB anlamına gelmiyor. Dozajlama, zamanlama çok önemli.

Eğitim aldıktan sonra kafanızda bir çok şey oturacaktır.
tabi ki o seviyede bi traik breaking değil gündelik sürüşte stabil hızı koruyarak girmek yerine mutlaka hızımı düşürüyorum ne olur ne olmaz diye tabi bunlar tek başımayken geçerli arkamda araç varken trafiğin akış hızında ilerliyorum

önümüzdeki aylarda honda gs3 eğitiminden başlıyıcam tek eksiğimin motosiklete hakimiyet trafiği öngörme konusunda gayet iyi olduğumu düşünüyorum daha fazla zevk almak için eğitim şart

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
tabi ki o seviyede bi traik breaking değil gündelik sürüşte stabil hızı koruyarak girmek yerine mutlaka hızımı düşürüyorum ne olur ne olmaz diye tabi bunlar tek başımayken geçerli arkamda araç varken trafiğin akış hızında ilerliyorum

önümüzdeki aylarda honda gs3 eğitiminden başlıyıcam tek eksiğimin motosiklete hakimiyet trafiği öngörme konusunda gayet iyi olduğumu düşünüyorum daha fazla zevk almak için eğitim şart
Bazı sürücüleri görürüz, yolda yağ gibi kayarlar. Hayranlıkla seyrederiz. İşte bu işin sırrı erken konumlanmadır. erken konumlanmanın sırrı ise trafiği erkenden okumaktır. Gereksiz gaz açma, kapama yapmazsınız. Erkenden konumunuza geçersiniz.

Kendi sürüşünüzü yağ gibi akıyorum olarak nitelendirmiyorsanız trafiği okumak anlamında da mutlaka eksiğiniz vardır. Tehlikeleri görme anlamı trafiği okumanın sadece bir yönü. Tabiki öylesiniz veya değilsiniz anlamında söylemedim yanlış anlaşılmasın. Sadece bilgi anlamında ifade etmek istedim.

kapalı alan hakimiyet eğitimi gerçekten çok önemli. Frenleme, denge, viraj vs. çalışmalardan sonra yollardaki güveniniz, hızınız, sürüşünüz kısacası her şeyiniz değişecektir. Mehmet hocanın dediği gibi "eğitim kapalı alanda başlar" :)

Motosikleti
1190 ADV
Viraja hızlı girmek olayını biraz daha açayım. en azından kendi anladığımı ifade edeyim.

Bu hız kavramı pistte sınırları en dibine kadar zorlayacak bir hız olarak değerlendirmiyorum.

Hepimizin acemilik zamanları oldu. Güvenli ve kontrollü bir şekilde, limit noktası takibini yaparak önümüzdeki bir viraja 100 ile girilebileceğini varsayalım. Ama bu viraja tecrübeye göre 50 ile de girebiliriz. Fakat güven sınırına daha 50 km daha var. İşte buradaki daha hızlı kavramı ile ben onu anlıyorum.

Yine tezatlık oluştu :) TB yi uygulamak için tecrübeli bir binici olmak lazım dedik. Bende buna katılıyorum.
Ama TB yapabilecek tecrübe ve kabiliyetteki binici limit noktası 100 olan virajı 50 ile dönmez ki. TB yapmadan da 100le dönebilir.

Kendinizde örneklendirirseniz, eğitim veriyorsunuz. Yani TB uygulayacak, öğretecek seviyede bir binici olarak, TB uygulamadan önce limiti 100 olan virajı 100le dönemiyormuydunuz ? Yada limiti 100 olan virajı TB yaparak 120 ile dönebildiniz mi ?

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Yine tezatlık oluştu :) TB yi uygulamak için tecrübeli bir binici olmak lazım dedik. Bende buna katılıyorum.
Ama TB yapabilecek tecrübe ve kabiliyetteki binici limit noktası 100 olan virajı 50 ile dönmez ki. TB yapmadan da 100le dönebilir.

Kendinizde örneklendirirseniz, eğitim veriyorsunuz. Yani TB uygulayacak, öğretecek seviyede bir binici olarak, TB uygulamadan önce limiti 100 olan virajı 100le dönemiyormuydunuz ? Yada limiti 100 olan virajı TB yaparak 120 ile dönebildiniz mi ?
Ah be yavrum yine yakaladin bir egitmen aklinca sikistiriyorsun yapma böyle seyler :cool:

Keith reis ne güzel aciklamis "her virajda TB avantaj saglamaz" yani her viraji TB ile daha hizli dönemezsin.
Yada herhangi bir virajin apex noktasini TB yaparak daha hizli gecemezsin . TB sürecin icerisinde zaman kaybetmeni engeller ve hizin bir miktarini iceri tasimana izin verir ama apexe kadar .

Apexe vardigin anda fren yoktur . Ha virajin girisinde yavaslamissin ve apexe sabit hiz ile gelmissin , ha trail braking ile yavaslayarak gelip apexten hemen önce freni birakmissin. Apexteki hizin senin ve motosikletinin becerileri ile sinirlidir. Bunun TB ile alakasi yoktur.

Kisaca özetleyecek olursak sen kendin bütün kosullar esitken girecegin virajdaki APEX hizin aynidir. Sadece sürecin basinda TB ile zaman kazanabilirsin , TB sana apex noktasinda extra tutus saglamaz , zaten o noktada TB bitmemisse yanlis yapiyorsun demektir.

Bütün bu anlattiklarim TB nin avantaj saglayacagi virajlar icin gecerlidir.

Bence sizin cetenin önce QT yi hakki ile ögrenip sonra TB icin konusmasi lazim . QT yi bilmeyen TB nin hangi virajda ise yarayacagini bilmez.

ÖNEMLI NOT: Yukarida anlattiklarim tamamen pist ortami icin tavsiye edilen seylerdir. TB kapali virajlarda (giristeyken cikisi göremediginiz ) uygulanirsa limit noktasi kavrami ölür ve is güvenli sürüs olmaktan cikar. Acik virajlarda %100 kapasite ile uygulanir ise trafige acik yollardaki zeminin istikrarsiz olmasi nedeni ile gol yiyebilirsiniz. Yok ben %50 TB uygulayacagim diyorsaniz o artik TB degildir ve hicbir faydasi yada esprisi kalmamistir.

Sevgilerimle

Motosikleti
1190 ADV
Ah be yavrum yine yakaladin bir egitmen aklinca sikistiriyorsun yapma böyle seyler :cool:

Keith reis ne güzel aciklamis "her virajda TB avantaj saglamaz" yani her viraji TB ile daha hizli dönemezsin.
Yada herhangi bir virajin apex noktasini TB yaparak daha hizli gecemezsin . TB sürecin icerisinde zaman kaybetmeni engeller ve hizin bir miktarini iceri tasimana izin verir ama apexe kadar .

Apexe vardigin anda fren yoktur . Ha virajin girisinde yavaslamissin ve apexe sabit hiz ile gelmissin , ha trail braking ile yavaslayarak gelip apexten hemen önce freni birakmissin. Apexteki hizin senin ve motosikletinin becerileri ile sinirlidir. Bunun TB ile alakasi yoktur.

Kisaca özetleyecek olursak sen kendin bütün kosullar esitken girecegin virajdaki APEX hizin aynidir. Sadece sürecin basinda TB ile zaman kazanabilirsin , TB sana apex noktasinda extra tutus saglamaz , zaten o noktada TB bitmemisse yanlis yapiyorsun demektir.

Bütün bu anlattiklarim TB nin avantaj saglayacagi virajlar icin gecerlidir.

Bence sizin cetenin önce QT yi hakki ile ögrenip sonra TB icin konusmasi lazim . QT yi bilmeyen TB nin hangi virajda ise yarayacagini bilmez.

ÖNEMLI NOT: Yukarida anlattiklarim tamamen pist ortami icin tavsiye edilen seylerdir. TB kapali virajlarda (giristeyken cikisi göremediginiz ) uygulanirsa limit noktasi kavrami ölür ve is güvenli sürüs olmaktan cikar. Acik virajlarda %100 kapasite ile uygulanir ise trafige acik yollardaki zeminin istikrarsiz olmasi nedeni ile gol yiyebilirsiniz. Yok ben %50 TB uygulayacagim diyorsaniz o artik TB degildir ve hicbir faydasi yada esprisi kalmamistir.

Sevgilerimle
Ne yaptın şimdi "kızım sana söylüyorum gelinim sen anlamı" ?

Benim önceki mesajlarımda savunduğum şeyi geri bana yazmışsın.

Kimseyi sıkıştırdığım da yok, öyle sohbet ediyoruz.

Kıskandın mı sen :) Ay canım canım...

Neyse gel hadi sende katıl. Yufka yüreğim el vermedi öyle uzaktan izlemene.

Motosikleti

Sadece su cümlen adamcagizi cekmek istedin yeri cok acikca gösteriyor. Genc zamanimda senin gibileri ciddiye alir ,bir sürüste yakalayip icinden disindan üstünden tekrar tekrar gecer motora tövbe ettirecek noktaya getirirdim. Cünki sizin sürüs dediginiz seyden anladiginiz bu.
Kafanizdaki algi " benden hizli süremeyen birisi bana birsey ögretemez" oldugu icin asla gelisemiyorsunuz ve gelisemeyeceksiniz.

Hocam yukarida sana kibarca anlatmaya calisiyor , örnekler veriyor ama sen sadece hiza odakli oldugun icin oradan yürüyorsun.

Sana gercek bir hikaye anlatayim ,

CSS Türkiyeye ilk geldiginde egitimde kullanacaklari motorlar organizasyon tarafindan saglanmisti.

Bizim cakallar sirf hocalara sikinti olsun diye altlarina 500-600 cc lik nispeten gücsüz motorlari verip kendileri zamanin en deli makinalari ile piste cikmislardi.

O cakallardan en hizlisinin agzindan aktariyorum

"Pistin en hizli dönebildigimi düsündügüm virajinda kendi limitlerimin en üzerinde adeta asfalti süpürerek gazlarken bir anda solumda hocayi gördüm . Sanki hafta sonunda piknige gider gibi rahat bir sürüsle yanimda gidiyor ve ayni anda SOL ELI ILE DEPONUN ÜZERINE YAPISIK BANDA NOT ALIYORDU. Bir süre beni inceledikten sonra eli ile OK isareti yapti ve uzayip gitti."

Hikaye bu kadar

Hocalarla sohbet etmek baska birsey hocanin önünde sürmek baska birsey .

Mallaca hocam eger benim hatirladigim kisi ise onun da hangi viraji nasil aldigini sorgulama haddinde degilsin. Onun becerileri sinandi ve belgelendi sana bir sey ispat etmesine ihtiyaci yok.

Sevgilerimle

Motosikleti
1190 ADV
Sadece su cümlen adamcagizi cekmek istedin yeri cok acikca gösteriyor. Genc zamanimda senin gibileri ciddiye alir ,bir sürüste yakalayip icinden disindan üstünden tekrar tekrar gecer motora tövbe ettirecek noktaya getirirdim. Cünki sizin sürüs dediginiz seyden anladiginiz bu.
Kafanizdaki algi " benden hizli süremeyen birisi bana birsey ögretemez" oldugu icin asla gelisemiyorsunuz ve gelisemeyeceksiniz.

Hocam yukarida sana kibarca anlatmaya calisiyor , örnekler veriyor ama sen sadece hiza odakli oldugun icin oradan yürüyorsun.

Sana gercek bir hikaye anlatayim ,

CSS Türkiyeye ilk geldiginde egitimde kullanacaklari motorlar organizasyon tarafindan saglanmisti.

Bizim cakallar sirf hocalara sikinti olsun diye altlarina 500-600 cc lik nispeten gücsüz motorlari verip kendileri zamanin en deli makinalari ile piste cikmislardi.

O cakallardan en hizlisinin agzindan aktariyorum

"Pistin en hizli dönebildigimi düsündügüm virajinda kendi limitlerimin en üzerinde adeta asfalti süpürerek gazlarken bir anda solumda hocayi gördüm . Sanki hafta sonunda piknige gider gibi rahat bir sürüsle yanimda gidiyor ve ayni anda SOL ELI ILE DEPONUN ÜZERINE YAPISIK BANDA NOT ALIYORDU. Bir süre beni inceledikten sonra eli ile OK isareti yapti ve uzayip gitti."

Hikaye bu kadar

Hocalarla sohbet etmek baska birsey hocanin önünde sürmek baska birsey .

Mallaca hocam eger benim hatirladigim kisi ise onun da hangi viraji nasil aldigini sorgulama haddinde degilsin. Onun becerileri sinandi ve belgelendi sana bir sey ispat etmesine ihtiyaci yok.

Sevgilerimle
9b07d28b-675a-489a-ac17-e6b9d577f362.jpg

Motosikleti
1190 ADV
Bunu mu bulabildin ?

:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Adına cevap vermek istediğin, kendini daha yüksek konumda gördüğün başka eğitmenlerde varsa yazabilirsin.

Hatta eğitmen de olması gerekmiyor, misal deneyelim.

@killingroad TB yaparak viraja girdiğinde fark edilebilir şekilde hızlı alıyor musun virajı yoksa hızdan bağımsız yapabildiğin bu işten zevk aldığın için mi yapıyorsun.

Hadi killingroad adına cevap ver, üstüne de bir masal anlat. İplenme derecen değişecekmi bakalım.

Motosikleti
Adına cevap vermek istediğin, kendini daha yüksek konumda gördüğün başka eğitmenlerde varsa yazabilirsin.

Hatta eğitmen de olması gerekmiyor, misal deneyelim.

@killingroad TB yaparak viraja girdiğinde fark edilebilir şekilde hızlı alıyor musun virajı yoksa hızdan bağımsız yapabildiğin bu işten zevk aldığın için mi yapıyorsun.

Hadi killingroad adına cevap ver, üstüne de bir masal anlat. İplenme derecen değişecekmi bakalım.
Iplemedigin icin her mesajimin altina sacma sapan seyler yaziyorsun degilmi ?

Itiraf et sen de bana bos degilsin :love:

Bu videodaki anlatımı çok beğendim ve mantıklı buldum, benim de geliştirmem gereken bir teknik olduğunu düşünüyorum motorumu yükselttiğim zaman eğitim alacağım zaten. Şu an eğitimsizim ve trafikte özellikle yavaş hızlarda tedirgin oluyorum, aralardan geniş değilse geçmiyorum. Ama aralardan geçerken 2 parmağım ön frende oluyor ne olur ne olmaz diye, ben bunu tedirginlikten yapıyordum izleyince iyi ki yapıyorum dedim, 4 parmak frene de alışamadım henüz 3 parmağım rahat erişiyor diye. Eğitim almadan sürmeye devam etmesem mi lan acaba? Gerçi tehlikeli bir olay yaşamadım tıntın sürüyorum hep ama. Eğitim almak için motorumu yükseltmeyi beklememe de gerek yok aslında. Bu da böyle bir anımdır.

Motosikleti
copyright-simgesi.png

Bu işareti kullanman gerekti yüzünü yıka esprisini yaparken. O zaman atartım 3-5 birşeyler.
Bak bunu atlamisim , neyse gelecek sefere insallah.

Ama euro (€) isterim .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu videodaki anlatımı çok beğendim ve mantıklı, benim de geliştirmem gereken bir teknik olduğunu düşünüyorum motorumu yükselttiğim zaman eğitim alacağım zaten. Şu an eğitimsizim ve trafikte özellikle yavaş hızlarda tedirgin oluyorum, aralardan geniş değilse geçmiyorum. Ama aralardan geçerken 2 parmağım ön frende oluyor ne olur ne olmaz diye, ben bunu tedirginlikten yapıyordum izleyince iyi ki yapıyorum dedim, 4 parmak frene de alışamadım henüz 3 parmağım rahat erişiyor diye. Eğitim almadan sürmeye devam etmesem mi lan acaba? Gerçi tehlikeli bir olay yaşamadım tıntın sürüyorum hep ama. Eğitim almak için motorumu yükseltmeyi beklememe de gerek yok aslında. Bu da böyle bir anımdır.
Egitim icin motorunuzu büyütmeyi beklemenize gerek yok.

Genel olarak temel teknikler her motor icin aynidir. Sadece bazi motorlardaki oturus konusunda farkliliklar olusabilir.

Firsat buldugunuzda egitim alin beklemeyin. Ayrica Honda kendi motorlari ile egitim veriyor ve seviye gectiginizde daha büyük motor ile devam edebiliyorsunuz. Illa büyük motorla egitim alacagim diyorsaniz Hondaya gidebilirsiniz. Cok faydasini göreceksiniz.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV

Normal bir kullanıcının virajda hızlı dönmeye ihtiyacı yoktur sözünüze bianen hız algısı ile ilgili açıklama yapmaya çalıştım. Yoksa TB den önce ve sonra kıyaslaması yapmadım. Muhtemelen sizde bu şekilde algıladınız.
Okan hocamla konuşma tarzınız nedeniyle, motosiklet becerileri konusunda merakla istişare eden sürücü profilinden çıktığınızı düşünüyorum. Eğitim almayan birisi eğitmen olan bir hoca ile bu şekilde konuşması çok üzücü. Fikirlerimize katılmayabilirsiniz ama üslup her şeydir.
Oysa ki ne kadar zevkle anlatıyordum... Hoş olmadı. Tekerinize taş değmesin. Konu benim için kapanmıştır.

Motosikleti
1190 ADV
Normal bir kullanıcının virajda hızlı dönmeye ihtiyacı yoktur sözünüze bianen hız algısı ile ilgili açıklama yapmaya çalıştım. Yoksa TB den önce ve sonra kıyaslaması yapmadım. Muhtemelen sizde bu şekilde algıladınız.
Okan hocamla konuşma tarzınız nedeniyle, motosiklet becerileri konusunda merakla istişare eden sürücü profilinden çıktığınızı düşünüyorum. Eğitim almayan birisi eğitmen olan bir hoca ile bu şekilde konuşması çok üzücü. Fikirlerimize katılmayabilirsiniz ama üslup her şeydir.
Oysa ki ne kadar zevkle anlatıyordum... Hoş olmadı. Tekerinize taş değmesin. Konu benim için kapanmıştır.
Bende zevkle sohbet ediyordum sizinle ama başkası sizin yerinize konuşmaya başlayınca tadı kaçtı. Ayrıca ben eğitim almadım diye birşey de söylemedim. Madem Okan hocanız sizin yerinize konuşuyor, TB pistte yapılır sokakta %100 yapılamaz sözlerini siz söylemiş gibi kabul ediyorum. Okan hocası konuyu kapattı müvekkiliniz, son kararınız mı? Onaylıyor musunuz ?

Motosikleti

Honda GS3 egitimine öyle kafana göre direk gidip kayit olabiliyormusunuz ? Benim hatirladigim en erken GS2 ile baslayabildiginiz. Bir ara Tayfun hocayi arayip sorayim kurallari degistirdiler mi?

Dogru hatirliyormusum GS2 yi bitirmeden GS3 alinamiyor. Önemli olan sizin kendi hakkinizda ne düsündügünüz degildir. Kendinizi disaridan göremediginiz icin bu konuda saglikli bir karar veremeyebilirsiniz.

Daha önce hic egitim almamis ama aktif olarak motosiklet kullanabilen bir kisinin Hondada baslayabilecegi en yüksek seviye GS2 programidir.

GS3 ile ilgili kurallara asagidaki linkten ulasabilirsiniz.

GS3 Programi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Üstadim öncelikle bir egitmene yakisan sekilde konuya yaklasiminizi ve tepkinizi kutluyorum.

Ayni zamanda bana da bir egitmenin üslup konusundaki hassas olmasi konusunu hatirlattiginiz icin ayrica tesekkür ediyorum .

Ne yazikki forum ortamina fazla kaptirip cizgimi bozdugum dogrudur.

Su andan itibaren sizin tepkinizi örnek alarak üslubuna dikkat etmeyenleri muhatap almamaya özen gösterecegim.

Sevgilerimle

Son düzenleme:
Revzilla Youtube kanalında aşağıdaki videoyu görünce hatırladım; geçenlerde "ileri seviye" olarak nitelendirildiği için yeni başlayanlara öğretilmeyen sürüş teknikleriyle ilgili bazı hararetli fikir alışverişleri olmuştu...

İlgili videoyu aşağıya yorumsuz olarak ekliyorum: (Yorum yapmaya gerek yok çünkü videonun içinde yeterince yorum yapılmış, ekleyecek bir şeyim yok...)

Konu buralara kadar gelmiş trail braking bi ara baya araştırdım ama ɓöyle internetten dinleyerek olacak bişey değil yoksa çok kafa yorarız benim için en baki eğitim yolu eğitmen artçın olacak ha bu şekilde mantık öğrenilir kapalı alanda yapılır edilir ama her yolda tb yapamayacağımız her viraja tb ile giremiyeceğimiz için haaaa ben trail braking öğrendim bak şimdi bütün virajlarda uçççak gibi dolancam dersek viraj bize dolayabilir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar