Quick Shifther hakkında

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Jawanın da vites kutusu normaldir, milin diğer ucunda debriyaja düzeneğine bağlı bir parça var. Dünden beri 20 kere unutmuşsundur, çok iyi bildiğini sandığın Jawa'ya 50 sene önce bindiğini kendin söyledin. Ben halen biniyorum, söküyorum takıyorum tamir ediyorum. Hatta bak daha önce sökmeyen biri tekrar toplarken kick starterı kurmasını beceremez genelde. 13dk lık hafızanda birşeyler belirlemeye başladı mı Jawa ile alakalı...

Mil şanzıman yük altında iken hareket etmez :)

Normal manet yerine vites koluna bağlı bir parçanın debriyajı ayırması o parçayı QS yapmaz.

Birde mesajlarına yeni birşeyler kat, kırık plak gibisin, beceremiyorsan birilerinden espri, iğleneyici söz birşeyler ödünç al. Ama yazılı olarak al. Unutursun çünkü.

QS elektroniktir, mekanik değildir.
Hakikaten uslanmaz bir mizikcisin.

Ben ne anlattigimdan eminim . Sen ikna olmamak konusunda kararlisin.

Tipik ergen iste.

Motosikleti
Yamaha XSR700
İzmir Seyrek'te Lukoil'in arka tarafında küçücük bir lokanta var, tesadüfen keşfettim, salaş bir yer. Adamlar bir köfte ekmek yapıyorlar, valla sıraya girilir, o derece lezzetli. Gitmeyenlere ve yolu düşenlere tavsiye ederim. Yarım ekmek köfte 140 TL, sonrasında da tahinli Kemalpaşa tatlısı, ohh misss
Tam köfteci haritasına eklemelik yani?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Çok uzun tartışma olmuş. Bir soru ile özetleyeyim: Bütün cub'lar fabrikasyon QS ile satılıyormuş meğerse. Sonuç bu mudur şimdi? :D

Motosikleti
Motosikleti
Ns200 15"
İzmir Seyrek'te Lukoil'in arka tarafında küçücük bir lokanta var, tesadüfen keşfettim, salaş bir yer. Adamlar bir köfte ekmek yapıyorlar, valla sıraya girilir, o derece lezzetli. Gitmeyenlere ve yolu düşenlere tavsiye ederim. Yarım ekmek köfte 140 TL, sonrasında da tahinli Kemalpaşa tatlısı, ohh misss
Yarım ekmek 140 çok değil mi abi? Gerçi adam dükkan işletiyor normal sanki artık. Yeni köfte yedim gene yemek istedim şimdi :D.

Motosikleti
1190 ADV
Çok uzun tartışma olmuş. Bir soru ile özetleyeyim: Bütün cub'lar fabrikasyon QS ile satılıyormuş meğerse. Sonuç bu mudur şimdi? :D

Fosil amcaya göre şanzımanın üstündeki yükü alan birşey varsa o QS... Yani gazı kendin kapattığında da QS li oluyor motor :) Sadece cup lar değil hepsi QSli... Niyet ettim QS li motora binmeye diyorsun QS li oluyor o derece...

Motosikleti
Yamaha XSR700
Fosil amcaya göre şanzımanın üstündeki yükü alan birşey varsa o QS... Yani gazı kendin kapattığında da QS li oluyor motor :) Sadece cup lar değil hepsi QSli... Niyet ettim QS li motora binmeye diyorsun QS li oluyor o derece...
Quick Shifter'ın amacı manuel vitesli motorlarda gazı kapatmadan ve debriyaja basmadan vites değiştirmek değil midir? Bunu nasıl yaptığının ne önemi var? Son kullanıcı için ister debriyajı yarım kaldırsın, isterse gazı kesmek için beyne sinyal göndersin. Yani şahsen ben öyle düşünürüm. Ben son kullanıcıyım. Amacını yerine getiriyorsa Qs denebilir.

Motosikleti
Jawanın da vites kutusu normaldir, milin diğer ucunda debriyaja düzeneğine bağlı bir parça var. Dünden beri 20 kere unutmuşsundur, çok iyi bildiğini sandığın Jawa'ya 50 sene önce bindiğini kendin söyledin. Ben halen biniyorum, söküyorum takıyorum tamir ediyorum. Hatta bak daha önce sökmeyen biri tekrar toplarken kick starterı kurmasını beceremez genelde. 13dk lık hafızanda birşeyler belirlemeye başladı mı Jawa ile alakalı...

Mil şanzıman yük altında iken hareket etmez :)

Normal manet yerine vites koluna bağlı bir parçanın debriyajı ayırması o parçayı QS yapmaz.

Birde mesajlarına yeni birşeyler kat, kırık plak gibisin, beceremiyorsan birilerinden espri, iğleneyici söz birşeyler ödünç al. Ama yazılı olarak al. Unutursun çünkü.

QS elektroniktir, mekanik değildir.
Cycle World 1 Haziran 1966

1946 baharında yeni Jawa Paris fuarında tanıtıldı ve dünya çapındaki tepki muazzamdı. Mühendisler J. Josif ve J. Krivka tarafından tasarlanan yeni Jawa, dönemin önde gelen gazetecileri tarafından zamanının on yıl ötesinde olarak nitelendirildi.

Yeni modelin belirgin teması konfor ve stildi. 250cc iki zamanlı motorun çapı ve stroğu 67 x 75 mm idi ve motor ile dört vitesli şanzıman her ikisi de tek bir temiz görünümlü kasadaydı. Şasi, iyi bir "piston" arka süspansiyon sistemine sahip sağlam kare borulu bir yapıydı. Önde cömert miktarda hareket mesafesine sahip hidrolik olarak sönümlenmiş teleskopik bir çatal vardı. Sonra, pastanın üzerindeki krema için, koltukta ekstra bir konfor derecesi sağlayan özel bir burulma yayı montajı vardı.

Ancak parlak mühendislik şasiyle bitmedi, çünkü vites kolunda sürücünün sadece ayak vites kolunu kullanarak yola çıktıktan sonra vites değiştirmesini sağlayan "otomatik" bir kavrama vardı. Far, aerodinamik bir nacelle içinde yer alıyordu ve makinenin genel görünümü şık ve pürüzsüzdü.

Orijinal Link

Simdi yukaridaki yaziya da itiraz eden , ama QS demiyorki "otomatik" diyor diye yazacaklar olacaktir. Kaale almayacagim.

Yanliz adamlar 1946 da teknolojide sektörden öndeymisler Isle of Man de bile yarisiyorlarmis.

Soichiro Honda usta mevzuya bir girmis Avrupalilarin anasini aglatmis (Hirbonen neredesin ? )

Sevgilerimle

Motosikleti
Ns200 15"
Bence skindirik Berlin dönerinden daha iyidir :)
Ona katılırım abi, ne o öyle 30 tane farklı sos. Hatay dürüm bile cafcaflı gelirken o döner bana ters. Dönerin içinde isot soğan ve domates olur, ekmeğin içi alınıp etin yağınada bol bol banılırsa lezzetten 4 köşe olunur :). O dönerde yaprak olcak ama kıymadan döner olmaz :).

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
QS konusunda neye karar verdiniz ihtiyarlar? Jawacılar? Bin senedir motor kullananlar?

Motosikleti

Simdi bir bakalim ;

QS tamamen elektroniktir dediler,

Peki o zaman bu kol nedir diye sorduk

Kolsuz da olur deyip healtech ürününü önümüze koydular

O ürünün de kola monte edilmeden calismadigini anlattik

Elektronik atesleme olmazsa QS olmaz dediler

Platinli sistemde nasil oldugunu anlattik

Yok yok mekanik varsa QS olmaz dediler

Tamamen mekanik QS örnegini önlerine koyduk.

Yok biz bu motora biniyoruz , bunda öyle bir özellik yok dediler

Önlerine olduguna dair video koyduk

Aaaa ama o QS degilki otomatik debriyaj dediler ( o dakikaya kadar bindikleri motorda bu özellik oldugunun farkinda bile degillerdi)

En son Cycle World ün makalesini de önlerine koydum

Eminim onada "ama burada QS yazmiyorki" diye kulp takacaklar sanki yazinin yazildigi 1966 da QS diye bir kavram varmis gibi.

sonucta güldük eglendik sabileri egledik.

Büyük olarak vazifemizi yapip cocuklar kum havusuna saldik az orada oynayip enerjilerini atsinlar.

Sevgilerimle

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar