- Motosikleti
- 1190 ADV
Hata bende dünkü cocuklara laf anlatiyorum.
Jawa gaz kapatmadan debriyajsiz vites degistirir. Hemde ateslemeyi kesmeden motorun gücünün vites kutusu üzerindeki baskisini mekanik olarak azaltarak yapar bunu, sadece elektrik keserek degil mekanik olarak da bu islem mümkündür. Dikkatinizi cekiyorum MOTORUN GÜCÜNÜN VITES KUTUSU ÜZERINDEKI BASKISINI MEKANIK OLARAK AZALTARAK diyorum , yani güncel modellerde vites kutusu dagilmasin , rahat ve hizlica vites gecisi olsun diye elektronik olarak yapilan isi Jawa mekanik olarak yapabiliyordu. Bizim dünki sübyanlar henüz portakalda vitaminken isler böyle yürüyordu , dünyadan haberleri yok sabilerin.
Ben nereden mi biliyorum. Cevabi gayet basit , babam benim dogdugum yil 1969 da 350cc tek silindir cekoslovak Jawa almis. Daha bebekken anamin kucaginda Jawaya binmeye baslamisim. Motora binmeyi ögrendigim motor Jawa , kendime ait satin aldigim ilk motor Jawa , neredeyse bütün Türkiyeyi gezdigim motor Jawa , son civatasina kadar defalarca söküp taktigim , üzerinde modifikasyonlar yaptigim motor Jawa . Simdi yukarida iki tane yeni yetme cikmis bana Jawa ögretiyor.
Hade len gidin isinize. Cevrenizde varsa Jawaya binmis bir agabeyiniz , sorun anlatsin size. Daha fazla yormayin beni.
Normalde senin yaşında birine birşeyler kanıtlamaya çalışmam mantıklı değil zira alzheimer dan dolayı boşa gider ama senin için bir istisna yapayım hadi... Ölüye, fosile saygımız vardır.
Paylaşımlarımdan kullandığım motorlardan birinin 1190adv olduğunu görebilirsin.

Yukarı resimde beyaz volvo ve arkasında 1190adv göreceksin.
Aşağıdaki resimde de aynı beyaz volvo ve benim altımda bir jawa var.
Yani alzheimerlı amcacığım, senin 50 sene önce bindiğin yarım yamalak hatırladığın motora ben halen biniyorum