Royal Enfield Royal Enfield 350 Classic / Bullet / Meteor / Hunter kullanıcıları

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Royal Enfield'ın 2022 den beri üretmiş olduğu J seri motor bloğuna sahip bu dört model için kullanıcı başlığı olmadığını fark ettim. Şase, grenaj, aksesuar, ağırlık, egzoz vb farklılıkları olan bu dört modelde temelde J Series olarak adlandırılan; aynı hava soğutmalı, tek silindir, 2 sübaplı 6100 devirde 20.2 hp güç; 4000 devirde 27 Nm tork üreten yüksek stroklu, düşük devirli ortak motor bloğu kullanılmaktadır. Motor bloğu çok fazla devir çevirmeyi sevmeyen, alt devirleri dolu karakterdedir. Tüketim 100 km'de 2,5-3,5 litre arasında değişmektedir.

Classic ve Bullet modeli daha fazla metal aksam içerdiğinden biraz daha ağırdır. Genel anlamda sakin karakterli motosikletlerdir. Elektronik enjeksiyon, iki kanal ABS fren sistemi içeren frenler (BYBRE) ve pek de deyatlı olmayan bir LCD eklenmiş analog gösterge dışında pek teknoloji içermemektedir. (Hunter ve Meteor modeli göstergede biraz daha detaylı bilgi içermektedir) Bütün modellere turn by turn navigasyon ekranı monte edilebilmektedir. Classic modelinde yolcu selesi demonte edilebilmektedir. Kişiselleştirmeye açık modellerdir.

Kullanım kitapçığında 5000 km de bir gözlem, 10.000 km de bir yağ değişimi önerilmekte olup, ülkemizdeki uygulama farklı olabilmektedir.

2024 te piyasaya tekrar K-Rides firması ile giren bir marka olup, çeşitli illerde servis ve bayilikleri açılmaya devam etmektedir. (Rodaj bakımını Bursa servisinde yaptırdım)

Aslında uzun süredir arayışta olduğum klasik görünümlü, minimal teknoloji içeren modeli Classic 350 de bulduğum ve sesine de aşık olduğum için bir tane edindim. Sürüşte insana performanslı sürme gerekliliği hissettirmeyen sakin yumuşak bir karakteri ve stok egzozda muhteşem bir sesi var. (Bir defasında jandarma sesten dolayı durdurmuş, orjinal olduğunu anlayınca bir işlem yapmamışlardı)

Genelde commuter olarak kullanıyorum. Sesi ve görüntüsü epeyce dikkat çekiyor. Bir defasında yandaki arabanın şöförü motoru nerde toplattığımı sormuştu. Şimdilik kendisi ile mutlu mesut takılıyoruz. Bu dört modelin; başta edindiğim model olmak üzere fotoğraflarını paylaşıyorum.

2024-Royal-Enfield-Classic-350-Signals-Marsh-Grey.jpg

2021-bullet-35065b0d8ade2ead.jpg

meteor6560477ae1570.jpg

royalenfield-classic-350-right-side-view1.jpeg
Royal-Enfield-Hunter-350-169Gallery-e9497f4b-1924107.jpg

Bu markayı ülkemize girdiği günden beri takip ediyorum. Meteor serisini çok beğeniyorum. Bütün platformlarda motosiklet severlerin ortak çekinceleri servis sayısının yetersiz olması ve yedek parça bulunamama ihtimali olarak göze çarpıyor. Servis ve yedek parça sorunları çözülürse Anadolu'nun her kesiminde tercih edilecek modellere sahip bence.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Royal Enfield umarım Türkiye'de iyi temsil edilir de çok satılır. Çok güzel motosikletler üretiyorlar. Interceptor 650'ye bayılıyorum. Gerçi bence fiyatı biraz yüksek ama yine de çok tatlı bir motor.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
hntr 350 sahibi olarak geldim ama gönlüm interceptor'da :D
Hocam umarım edinirsiniz. Aldığınızda bir kıyaslama yazısı bekleriz. 350 650 farklı sınıflar gerçi ama hissiyat zaten bütün olay bu motosikletlerde.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İlginç bir bilgi; Classic'te ( ve Bullet'de olsa gerek) çamurluklar epey uzun olduğundan dolayı ıslakta motosikletin kendisi ve üstünüz pek kirlenmiyor. Öyle ki 1200 km oldu alalı daha yıkamam gerekmedi.

kaçırdıgım için üzülüyorum şu motoru :D
dilerim kavuşursunuz bir an önce:D
Hocam umarım edinirsiniz. Aldığınızda bir kıyaslama yazısı bekleriz. 350 650 farklı sınıflar gerçi ama hissiyat zaten bütün olay bu motosikletlerde.

İlginç bir bilgi; Classic'te ( ve Bullet'de olsa gerek) çamurluklar epey uzun olduğundan dolayı ıslakta motosikletin kendisi ve üstünüz pek kirlenmiyor. Öyle ki 1200 km oldu alalı daha yıkamam gerekmedi.
valla uzun vadede avcıyız şimdilik:D garajda yatıyor, kursa devam ediyorum.
ama yeni başlayanlar için en uygun model olduğu bilgisi var bende, sanırım hafifliğinden ve sürüş pozisyonundan dolayı.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
ama yeni başlayanlar için en uygun model olduğu bilgisi var bende, sanırım hafifliğinden ve sürüş pozisyonundan dolayı.
Gerçekten de yeni başlayanlar için uygun bir model. İyi bir tercih yapmışsınız.

Bu arada markanın şimdilik 9 tane servisi görünüyor ülke çapında.

Storm 411'i 350'lik değil diye eklmediniz galiba. Alım tarihleriniz ve kilometre geçmişiniz ne durumda mevcut itibariyle?

Royal Enfield'ın 2022 den beri üretmiş olduğu J seri motor bloğuna sahip bu dört model için kullanıcı başlığı olmadığını fark ettim. Şase, grenaj, aksesuar, ağırlık, egzoz vb farklılıkları olan bu dört modelde temelde J Series olarak adlandırılan; aynı hava soğutmalı, tek silindir, 2 sübaplı 6100 devirde 20.2 hp güç; 4000 devirde 27 Nm tork üreten yüksek stroklu, düşük devirli ortak motor bloğu kullanılmaktadır. Motor bloğu çok fazla devir çevirmeyi sevmeyen, alt devirleri dolu karakterdedir. Tüketim 100 km'de 2,5-3,5 litre arasında değişmektedir.

Classic ve Bullet modeli daha fazla metal aksam içerdiğinden biraz daha ağırdır. Genel anlamda sakin karakterli motosikletlerdir. Elektronik enjeksiyon, iki kanal ABS fren sistemi içeren frenler (BYBRE) ve pek de deyatlı olmayan bir LCD eklenmiş analog gösterge dışında pek teknoloji içermemektedir. (Hunter ve Meteor modeli göstergede biraz daha detaylı bilgi içermektedir) Bütün modellere turn by turn navigasyon ekranı monte edilebilmektedir. Classic modelinde yolcu selesi demonte edilebilmektedir. Kişiselleştirmeye açık modellerdir.

Kullanım kitapçığında 5000 km de bir gözlem, 10.000 km de bir yağ değişimi önerilmekte olup, ülkemizdeki uygulama farklı olabilmektedir.

2024 te piyasaya tekrar K-Rides firması ile giren bir marka olup, çeşitli illerde servis ve bayilikleri açılmaya devam etmektedir. (Rodaj bakımını Bursa servisinde yaptırdım)

Aslında uzun süredir arayışta olduğum klasik görünümlü, minimal teknoloji içeren modeli Classic 350 de bulduğum ve sesine de aşık olduğum için bir tane edindim. Sürüşte insana performanslı sürme gerekliliği hissettirmeyen sakin yumuşak bir karakteri ve stok egzozda muhteşem bir sesi var. (Bir defasında jandarma sesten dolayı durdurmuş, orjinal olduğunu anlayınca bir işlem yapmamışlardı)

Genelde commuter olarak kullanıyorum. Sesi ve görüntüsü epeyce dikkat çekiyor. Bir defasında yandaki arabanın şöförü motoru nerde toplattığımı sormuştu. Şimdilik kendisi ile mutlu mesut takılıyoruz. Bu dört modelin; başta edindiğim model olmak üzere fotoğraflarını paylaşıyorum.

2024-Royal-Enfield-Classic-350-Signals-Marsh-Grey.jpg

2021-bullet-35065b0d8ade2ead.jpg

meteor6560477ae1570.jpg

royalenfield-classic-350-right-side-view1.jpeg
Royal-Enfield-Hunter-350-169Gallery-e9497f4b-1924107.jpg
Çok güzel motor aşık oldum, Triumph, Royal Enfield, Jawa, Norton(😥), Harley Davidson un bütün klasik motorlarına aşığım 😂

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Storm 411'i 350'lik değil diye eklmediniz galiba. Alım tarihleriniz ve kilometre geçmişiniz ne durumda mevcut itibariyle
Merhaba. Scram frarklı bir motor bloğu ve sanırım farklı bir sase bulundurduğu için, bu 4 ortak platformu dahil ettim sadece. Su an yaklasık 1600 km yaptım. Genelde işe gidip geliyorum. Arada küçük turlar yapıyorum. Her hangi bir sorunla karşılaşmadım. Kasım ayında almıştım.

Çok güzel motor aşık oldum, Triumph, Royal Enfield, Jawa, Norton(😥), Harley Davidson un bütün klasik motorlarına aşığım 😂
Jawa ve Royal Enfield bu grupta makul fiyatlı düşük güçte alternatifler sunuyor. Jawa yı bilmiyorum ama Royalin işçilik ve parça kalitesini çok beğendim.

Son düzenleme:
500 bakımı geldi, 3500 tl civarı.
550 kmye kadar tolerans var, geçerse merkez garanti dışı tutabilirmiş.
Burada bilgi olarak dursun.

bunu yıkarken nelere dikkat edelim?
suyu göstergelere, ışıklara fazla tutmayın,
egzoza su kaçırmayın,
soğukken yıkayın,
başka?
mesela sele ıslansa sorun olur mu?

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Classic veya Bullet için gidon yükseltme kullanan var mı?

Günün birinde Meteor modelinin sahibi olmak var. Bakalım kısmet. Geçmişine bakarsak evladiyelik bir motosiklet.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
bunu yıkarken nelere dikkat edelim?
suyu göstergelere, ışıklara fazla tutmayın,
egzoza su kaçırmayın,
soğukken yıkayın,
başka?
mesela sele ıslansa sorun olur mu?
Ek olarak buji kablosuna ABS sensörlerine yakından basınçlı su tutmayın. Sele ıslanırsa sorun olmaz ama 300 barı da çok yakından tutmayın.
Günün birinde Meteor modelinin sahibi olmak var. Bakalım kısmet. Geçmişine bakarsak evladiyelik bir motosiklet.
Umarım sahibi olursunuz. Meteor da tam cruiser çok güzel bir model. 350 cc J blok çok sağlammış okuduklarıma göre. Zaten çok sıcak çalışmayan motorlar.

Motosikleti
D400
meteor için yurtdışındaki bazı sitelerde commuter yazdıgını duydum; açıkçası tipi karışık duruyor.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Hacimden dolayı mı yazmışlar acaba. Tipi de bayağı cruisere benziyor. Çok da önemli değil aslında ne yazdığı. Foruma sorsak yarısı NC de commuter değil der, onda da öyle yazıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar