2025 Motosiklet fiyat zamları

Çinliler kafayı yedi cfmoto rks ve diğerleri rakamları uçurdular. japonlara gün doğdu, rakamlar inanılmaz uçurmuşlar. Honda nx500 399 bin de 16 ocakta satışta Honda NC750X -DCT modelin fiyatı 556 bin olduğu piyasada çinliler nasıl motor satacak ?

Motosikleti
CB650R
Çinliler kafayı yedi cfmoto rks ve diğerleri rakamları uçurdular. japonlara gün doğdu, rakamlar inanılmaz uçurmuşlar. Honda nx500 399 bin de 16 ocakta satışta Honda NC750X -DCT modelin fiyatı 556 bin olduğu piyasada çinliler nasıl motor satacak ?
Satmayacak. Bir önceki zamda olduğu gibi 50-100 bin aralığında fiyatları geri aşağı çekecekler. Zaten darma duman olan CFMoto piyasası iyice bitikleri yaşayacak 🥲

bugün motoguzzi mandello için konuştum.şu an süper bir fiyat var 439 bin tl ama motor kalmamış sanırım araştırmaya devame diyorum.farklı bir detay yazıyor ilandada dedim bu nedir.dediki biz motorların euro 5 davasından son gün ötv kdv lerini ödedik.ocaktada bu süre 6 ay uzatıldı ama ödediğimiz ile kaldık dedi.yani adamlar cepten para vrediler 0 km motora plakalandı ruhsatlandı.ve yine kampanyalı fiyattan alıyorsun noterde devir yapılıcak devam yani.çok acayip fiyatlar var şu an özellikle peşin alımlarda.bide konuşulan ek %30 vergi zammı var.eğer oda gerçekleşirse tüm motorlar 30 daha artıcak o da çok acayip bir rakam.
motosiklet fiyatları tarihi yaşıyor buna seyirci kalmayın varsa imkan kaçırmayın gidiyor gitmekte olan.yaza doğrumu olur yoksa bu gece 12 de bir imzaya bakarakmı olur çok süpriz.benim motorum yeni ama satabilirsem yükseltmeyi düşünüyorum.
mandello ya çok üzüldüm ama motorumda satamadım tabi üzülcek bir durum yok kısmet işi.439 bin tl ye şaft 6 eksen imu full brembo full ayarlı süspansiyon 115 hp satan varsa hemen haber verin :)

Motosikleti
cbf 150
Korlasa el fatiha okuyoruz hep beraber. Gülmemek için zor tuttum kendimi o fiyat artışını görünce. Aslında ufak bir oyunvar orda bayiye gittiğinizde emin o motorları yüzde 40 altına alırsınız peşinde. Vadeli fiyatları yazmışlar kurnazlık edip :) şok taktiğiyle motoru satarız dğşüncesindeler. Bunlara satış tekniği eğitimi vermek lazım çünkü bildiğin kapalı çarşı girişi turşucu cumali taktiğini uyguluyorlar :))))

yani inşallah ben yanlış anlamışımdır bir tek ben görmüyorumdur bunu.tam YÜZDE 30 luk artıştan bahsediyoruz.1 milyon olan bir motor 1.300 olucak demek oluyor.evet yine yazıyorum gerçekten aşırı ucuz bir dönemden geçtik motor fiyatları bakımından.bu yüzde30 luk zamla bile hala motosikletler otomobillere göre uygun kalıcak oda ayrı bir konu.yarın bir kaç bayi arayıp görüşücem sorucam yüzde30 olayını umarım ben abartıyorumdur 40 50 bin zam gelicek vs durumu vardır sineye çekerim.
Korlasa el fatiha okuyoruz hep beraber. Gülmemek için zor tuttum kendimi o fiyat artışını görünce. Aslında ufak bir oyunvar orda bayiye gittiğinizde emin o motorları yüzde 40 altına alırsınız peşinde. Vadeli fiyatları yazmışlar kurnazlık edip :) şok taktiğiyle motoru satarız dğşüncesindeler. Bunlara satış tekniği eğitimi vermek lazım çünkü bildiğin kapalı çarşı girişi turşucu cumali taktiğini uyguluyorlar :))))
o taktik vw doğuş taktiğidir.liste fiyatı 1 milyondur sen dersinki beni aşıyor 800üm var ama yinede deniyim dersin.gidersin bayiye 800e verirler sevinirsin.aynı şekil satarkende alıcı adam lan bu arabanın 0 km si kaç paraymış bunlar ne istiyor diye bakar.1 milyon yazar sen 900 istersin halbuki vw 800e veriyordur :) ya ucuza dağa doğrusu makul fiyatlardan versinlerde isterlerse 2 milyon yazsınlar 600e alalım:)

kawasaki 3 ayda 5 defa zam yaptı, ikinci elde takip ettiğim zx4rr ları millet 5 aydır satamıyor ama fiyat yükseltip duruyorlar. ilginç bir piyasası var kawasakinin

Motosikleti
D400
Şu an piyasa acayip komik durumda.

Adamlar ikinci- elini aralık ayında X liraya satamadıgı motoru sıfırına zam geldi diye "X +zam tutarı" olarak değiştiriyor. :D

439bin TL olan Mandello düz versiyonu, plaka takılmış ama sıfır km. Bundan 2-3 tane falan vardı benim bildiğim ama daha fazla olsaydı da çok kısa sürede bitmesi normal, saçma sapan iyi bir fiyat çünkü. Ha 50 tane olsa zart diye bitmezdi tabii de =)

Dolar artmıyoroo ero artmıyoor, bunlar neyin zammı fırsatçı pislikleeer diyen arkadaşlar için Ekonomi101 niteliğinde dönemler ama satıcıya küfretmekle işin içinden çıkarız gibime geliyor.

500'e satmak için 40 takla attıkları motorları 550 yapmaları akıl karı mı? valla akıl karı ile yürümüyor bu işler =) Enflasyon dövizden bağımsız tırmanmaya devam eden bir şey

Son düzenleme:
Motosikleti
K 1600 GTL
439bin TL olan Mandello düz versiyonu, plaka takılmış ama sıfır km. Bundan 2-3 tane falan vardı benim bildiğim ama daha fazla olsaydı da çok kısa sürede bitmesi normal, saçma sapan iyi bir fiyat çünkü. Ha 50 tane olsa zart diye bitmezdi tabii de =)

Dolar artmıyoroo ero artmıyoor, bunlar neyin zammı fırsatçı pislikleeer diyen arkadaşlar için Ekonomi101 niteliğinde dönemler ama satıcıya küfretmekle işin içinden çıkarız gibime geliyor.

500'e satmak için 40 takla attıkları motorları 550 yapmaları akıl karı mı? valla akıl karı ile yürümüyor bu işler =)
euro 5+ uygulamasını onlar da mı yanlış anlamış? Neden plaka takmışlar...

euro 5+ uygulamasını onlar da mı yanlış anlamış? Neden plaka takmışlar...

Plaka takma işinin Euro5 ile bir ilgisi yok.

Devlet çıktı dedi ki "senin envanterinde bir sürü mal var, iyisin köftehor, yalnız onları öyle yatırmakla olmaz, tescil edip bana vergisini öde, öyle dursun showroom'unda". Sonra da bu yapılan iş, kendi çıkardıkları "6ay / 6bin km" işiyle birleşemeyeceği için böyle plakalandırılan motorlara 6ay/binkm işinden muaf denildi, mecbur.

Yılbaşından sonra Euro5'lerin tescilinin (geçiçi olarak) durmasının bu konuyla bir ilgisi yok. Plaka takılması bambaşka bir şey.
Youtube izlemekten euro 5 bitiyormuş diyip sistemde kafasına göre bir şeyi değiştiren biri çıktıysa hiç şaşırmam. Böyledir diyemem tabii, ama 20 yıla yakın süredir kamuya iş yapan birisi olarak, gram şaşırmam.
O da düzelmiş sanırım dün gece itibariyle, forumda yazmıştı birisi sanki.

Motosikleti
K 1600 GTL
Plaka takma işinin Euro5 ile bir ilgisi yok.

Devlet çıktı dedi ki "senin envanterinde bir sürü mal var, iyisin köftehor, yalnız onları öyle yatırmakla olmaz, tescil edip bana vergisini öde, öyle dursun showroom'unda". Sonra da bu yapılan iş, kendi çıkardıkları "6ay / 6bin km" işiyle birleşemeyeceği için böyle plakalandırılan motorlara 6ay/binkm işinden muaf denildi, mecbur.

Yılbaşından sonra Euro5'lerin tescilinin (geçiçi olarak) durmasının bu konuyla bir ilgisi yok. Plaka takılması bambaşka bir şey.
Youtube izlemekten euro 5 bitiyormuş diyip sistemde kafasına göre bir şeyi değiştiren biri çıktıysa hiç şaşırmam. Böyledir diyemem tabii, ama 20 yıla yakın süredir kamuya iş yapan birisi olarak, gram şaşırmam.
O da düzelmiş sanırım dün gece itibariyle, forumda yazmıştı birisi sanki.
Yamaha, Honda niye bu işlemi yapmıyor o zaman ? Euro 5 lerin tescilinin durması ile plaka takılması nasıl bambaşka olabilir Plaka takarak araç tescil edilmiş olmuyor mu ? Yanlış anlama konu benimle direkt ilgili değil sadece youtuber ların söylediği şeylerin gerçek olmadığını söylemiştin ama yapılanlara bakınca sanki haklılık payları var gibi görünüyor.....

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
kEkonomist bi ağbimiz diyor ki:
cumhurbaskani-erdogan-dan-fahis-fiyata-karsi-boykot-cagrisicexswmtem1.jpg

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
kEkonomist bi ağbimiz diyor ki:
cumhurbaskani-erdogan-dan-fahis-fiyata-karsi-boykot-cagrisicexswmtem1.jpg
İnsene kardeşim o koltuktan o zaman. Maşallah zamk ile yapıştın kaldın.
Bu adamın sesine de görüntüse de tahammülüm yok. Bakışlarındaki hinliği eminim pek çok kişi görüyordur, bir de müslümanım diye insanları kandırması...insanların da kanması...
Toplumdan cehalet akıyor.
İki satır okuyamayan insandan, düşünmesini ve de rasyonel kararlar ile ülke geleceğine oy vermesini beklemek maalesef bizim gibilerin illüzyonu.
Hala demokratik düzenden adalet bekliyoruz.
Oysa demokrasi ile gücünü halktan aldığını söyleyen hainler, halkı halka şikayet edip ellerini ovuşturuyorlar.

Yamaha, Honda niye bu işlemi yapmıyor o zaman ? Euro 5 lerin tescilinin durması ile plaka takılması nasıl bambaşka olabilir Plaka takarak araç tescil edilmiş olmuyor mu ? Yanlış anlama konu benimle direkt ilgili değil sadece youtuber ların söylediği şeylerin gerçek olmadığını söylemiştin ama yapılanlara bakınca sanki haklılık payları var gibi görünüyor.....
Yok neden yanlış anlayayım, sabaha kadar konuşabiliriz de, hiç alınmam gocunmam.
Yamaha-Honda neyi neden yapmıyor anlamadım? Şu an neden tescil etmiyorlar diyorsan sistem kapalı diye?

Şimdi nasıl bambaşka olabilir sorusuna şununla yanıt vereceğim. Alakaları olduğu nerede yazıyor? Bizim devletin "emisyon yönetmeliğimiz budur ve bu tarihten sonra bu araçlar satılamaz bu yüzden de plaka takın ki satabilin" dediği nerede yazıyor? benim dediğim şey bütün AB kararnamelerinde yazıyor..

Kaldı ki Euro3'te olanı yazdım/videoda anlattım, Euro4'te olanı yazdım/videoda anlattım, Euro5'te olanı da aynı şekilde.
Bunu aynen Euro5+'a tercüme edersek;
1 Ocak 2024 - Euro5+ Başlar - Yeni homologasyonlara EU5+ zorunludur (Yeni model çıkardım dersen eu5+ olmak zorunda)
1 Ocak 2025 - Yeni ithalat/imalatlarda EU5+ zorunludur (yeni ithalat yapacaksan bu eu5+ olmak zorunda. o yüzden 2025 RS660 geldiğinde hepsi eu5+ uyumlu olacak çünkü 2025 takvim yılında eu5 motosiklet üretmek/ithal etmek yasak. stokları eritme iznin var sadece, o da;
1 Ocak 2026 - Yeni adı altında satılacak tüm motorlarda EU5+ zorunludur (tüm dediğim işaret ettiği kategori tabii, L3e mi ne, endurolarda falan istisna sınıflar var vs)
ve tekrar edeyim, bu eu3'te de böyle oldu, eu4'te de, eu5'te de.. hiç şaşmadı.

ab'nin tüm emisyon yayınlarında şu üç tarih ayrı ayrı belirtilir
"new types Implementation date" "new vehicles" "Last date of registration"
homologasyonda zorunluluk, üretim/ithalatta zorunluluk, trafiğe çıkışta zorunluluk.

Şimdi Brüksel'de bugün Euro5 motosiklet satılabiliyor, Strasbourg'da satılabiliyor, İstanbul'da satılmasına engel olan şey ne?

Şuna dahi ihtimal veriyorum, bizim Sanayi Bakanlığı'ndaki gençler de Youtube videoları izleyip böyle zannettiler de oturup tescili mi kapattılar? Hiç bir mantığı yok ki, AB genelgesi ortada, geçmiş uygulamalar ortada? Yahu ben 2017'de Kozyatağı'ndaki Yamaha bayiinden XJ6F alacaktım sıfır km, Euro3 o motosiklet, o yüzden 2017'si gelmedi, ama 2017 sonuna kadar satılabildi. 2025 gibi =) 2025 model yılına ait eu5 motosiklet getiremezsiniz, zaten ab'deki kimse de üretemiyor ki getirebilesiniz, kalan 2024 eu4'leri bu sene sonuna kadar satabilirsiniz. bu hep böyleydi.

ne çok bıdı bıdı ettim ben bu konuda ya.. yıh...

11 ocakta bayiye gidip motorun ödemesini yaptım ama hala tescil olmadı, ne zaman olacak bilgisi olan var mı acaba

Motosikleti
XMAX 300 TECH MAX
11 ocakta bayiye gidip motorun ödemesini yaptım ama hala tescil olmadı, ne zaman olacak bilgisi olan var mı acaba
Siz yine iyisiniz ben ayın 2’sinden beri bekliyorum, gına gelmeye başladı artık. Pazartesi, salı açılacak diyorlardı her gün aynı cevabı veriyorlar.

Siz yine iyisiniz ben ayın 2’sinden beri bekliyorum, gına gelmeye başladı artık. Pazartesi, salı açılacak diyorlardı her gün aynı cevabı veriyorlar.
Bugün fabrikayı aradım, bakanlık onayı resmi gazetede bu hafta yayınlayacak dedi bakalım şimdi de buna umutlanarak bekleyeceğiz

Motosikleti
Forza 250
Ben dün Fethiye’de Honda bayiine gittim.Adamlar nx500 için ödemeyi yaptığımız taktirde haftaya motoru teslim edeceklerini açıkladılar bu sizin tescille alakalı baska bi sıkıntı olmasın?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben dün Fethiye’de Honda bayiine gittim.Adamlar nx500 için ödemeyi yaptığımız taktirde haftaya motoru teslim edeceklerini açıkladılar bu sizin tescille alakalı baska bi sıkıntı olmasın?
Bu arada gidincede kafamı karıştırdılar,ben fiyat listesine bakmamıştım ama Hornet750 ile arada 50k gibi cüzi bir rakam varmış,tercih etmezmisiniz diye sordular beni muallakta bıraktılar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar