Isıtmalı içlik hurafesi deneyen varmı ¿

Allah kimseye demir eksikliği yaşatmasın. İğne deliğinden gelen soğuğu hissediyor insan. Antalyalı arkadaş ağustosta 32 derece İstanbul'a soğuk burası dediya; o günden sonra sıcaklık hissiyatının herkes için değişik olduğunu anladım.
Arkadaşın haklıymış. Yazın Antalya'ya tatile gittim, orası sıcak değil, cehenneme alıştırma bölümü gibi bir şey. Otelin önüne sigara içmek için zor çıkıyorduk gölgede oturduğumuz halde. İstanbul'un sıcağı pistir ama orası başka.

Elimizde avucumuzda olan her şeyin yumuşatılması furyasına ben de ayarım, bırakın isteyen istediğini yapsın.
Lakin 2 derecede 3 saat yol gidince ısıtmalı yeleğin pembe bir şey olmadığını anlıyor insan.
Var mı ısıtmalı yeleğim? Yok. Almayı düşünüyor muyum? Arada esiyor ama almıyorum - yılda 2-3 kere böyle yolculuk yapıyorum, üşümekle aram iyi falan filan. Ama soğukla o kadar arası istese de olmayan insanlar var, bırakınız geysinler bırakınız etsinler.

Üniversitede ev arkadaşlarım yattığım koltuğun önündeki camı açardı ben uyurken, kar yağsın üstüme diye zira ben üşümezdim. -15 derece otel önünde şort + parmak arası terlikle fotoğrafı olan insandım. 2023 yazında Marmaris'te denizde üşüdüm ve 5dk sonra çıkmak zorunda kaldım. Bak Edremit değil Akçay değil (ki ben çocukluğumda her yazı Edremit körfezinde geçirdim, buz gibi suya alışığım) Marmaris. Su zaten sıcak.
Ama bazen vücudun başka planları oluyor.

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Üstat adam iki latife yapmış kasmaya, kastırmaya gerek yok. Maksat gönüller şenlensin.

Şimdi sen latifeyi de yanlış anlarsın neme lazım açıklamasını da alta ekleyeyim.

Not: Latife kelimesi Türk Dil Kurumuna göre 'şaka' anlamına gelmektedir. Ancak bu kelimenin temelinde karşı tarafın kalbini kırmadan küçük bir şaka olarak dile getirmek mümkün.
Latifenin ne demek olduğunu gayet iyi biliyorum da siz benim neyi bilip bilmediğimi nerden biliyorsunuz? Yoksa yanlış anlamaya müsait siz misiniz? Sizle hiç karşılıklı oturup konuştuk mu ki benim espri anlayışım nasıl, zeka seviyem ne, okuduğum kitaplar hangileri ve ne çeşit bunları biliyor musunuz da kalmşı burda ukalalık ediyorsunuz?
Aslında en olmaması gereken şey şudur; şovalyelik!
Yani benim bir mesaja yanıt vermem, yanıt verdiğim kişiyle muhatap olduğum manasına gelir, kalkıp da sizin yırtık... çıkar gibi yanıt verip bir de bunu "üstat kasmayalım kastırmayalım" jargonu ile sığ bir yorumla yapmanız şovalyeliktir, bilmiyorsanız öğrendiniz şimdi. Bir de bunu da ölçüsüz derecede "şaka" kılıfı ile süslemeye çalışmanızı kendinize yakıştırdıysanız bana zaten söyleyecek bir şey kalmıyor :)
Şu yorumunuzdan sonra ben zaten sizi muhattap almam, bundan sonra ne yazarsanız buyrun yazın. Bu yanıt size yeter de artar kanımca.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Üstat zaten "siz de öylesiniz" demek haddime değildir. Ben sadece kendi doğrumu aktardım ama benim doğrum banadır, sizin doğrunuz sizedir.
Mutlaka öyle,
Zaten mutlak doğru diye de bir şey yok hayatta.
"Erkeklik tanımı" kısmında ayrıştık hepsi bu.
Saygılar, selamlar 🙌

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
... 2023 yazında Marmaris'te denizde üşüdüm ve 5dk sonra çıkmak zorunda kaldım. Bak Edremit değil Akçay değil (ki ben çocukluğumda her yazı Edremit körfezinde geçirdim, buz gibi suya alışığım) Marmaris. Su zaten sıcak ...
Öyle Marmaris su sıcak falan deyip geçmemek lazım; Selimiye'de mis gibi yüzerken şöyle bir dalayım 2-3m dersen bir anda şoklanırsın; orada üstte sıcak ve daha tuzlu bir katman var, altta su bildiğin buz. Vücut sıcağa alışmışken bir anda çarpan soğuk su çok pis ediyor insanı. Kaş'ın da bazı yerlerinde deniz suyu ile buz gibi yeraltı suları birbirine karışıyor onlar da böyle insanı pis irkiltiyor vallahi.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Latifenin ne demek olduğunu gayet iyi biliyorum da siz benim neyi bilip bilmediğimi nerden biliyorsunuz? Yoksa yanlış anlamaya müsait siz misiniz? Sizle hiç karşılıklı oturup konuştuk mu ki benim espri anlayışım nasıl, zeka seviyem ne, okuduğum kitaplar hangileri ve ne çeşit bunları biliyor musunuz da kalmşı burda ukalalık ediyorsunuz?
Aslında en olmaması gereken şey şudur; şovalyelik!
Yani benim bir mesaja yanıt vermem, yanıt verdiğim kişiyle muhatap olduğum manasına gelir, kalkıp da sizin yırtık... çıkar gibi yanıt verip bir de bunu "üstat kasmayalım kastırmayalım" jargonu ile sığ bir yorumla yapmanız şovalyeliktir, bilmiyorsanız öğrendiniz şimdi. Bir de bunu da ölçüsüz derecede "şaka" kılıfı ile süslemeye çalışmanızı kendinize yakıştırdıysanız bana zaten söyleyecek bir şey kalmıyor :)
Şu yorumunuzdan sonra ben zaten sizi muhattap almam, bundan sonra ne yazarsanız buyrun yazın. Bu yanıt size yeter de artar kanımca.

Mutlaka öyle,
Zaten mutlak doğru diye de bir şey yok hayatta.
"Erkeklik tanımı" kısmında ayrıştık hepsi bu.
Saygılar, selamlar 🙌

Bir sövalyelik de ben yapayim o zaman.

Forumda daha 30 mesaj yazmis 2-3 senelik bir motorcu forumun göz bebegi ve acik ara en sevilen keli Tommy e satasirsa gereken cevabi abiler verir. Yasli ve Acemi sektörden gelen ve sizden yasca oldukca büyük bir abimizdir. (Düsün sen kisa pantolonla gezerken motora binen ben bile abi diyorum adama . O derece abi yani :cool:. )

Klavye basinda ergen gibi gelene gecene atarlanmak yerine biraz daha forumumuzda zaman harcayip bizleri tanimaya calismanizi öneririm.

Sevgilerimle

Öyle Marmaris su sıcak falan deyip geçmemek lazım; Selimiye'de mis gibi yüzerken şöyle bir dalayım 2-3m dersen bir anda şoklanırsın; orada üstte sıcak ve daha tuzlu bir katman var, altta su bildiğin buz. Vücut sıcağa alışmışken bir anda çarpan soğuk su çok pis ediyor insanı. Kaş'ın da bazı yerlerinde deniz suyu ile buz gibi yeraltı suları birbirine karışıyor onlar da böyle insanı pis irkiltiyor vallahi.

Ören'de su seviyesinde yer altı suyu var, çelik çelik :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ören'de su seviyesinde yer altı suyu var, çelik çelik :D
Yıllar önce (25 yıl falan olmuş, peeeh, yaşlanmışık) daha gençken bile bir kere Asos'a gitmiştik de orada da deniz çok soğuktu, büyük ısrarlarla ikna edilerek denize girmiş sonra hemen çıkmıştım, bir daha asos'un yolundan bile geçmedim.

Yıllar önce (25 yıl falan olmuş, peeeh, yaşlanmışık) daha gençken bile bir kere Asos'a gitmiştik de orada da deniz çok soğuktu, büyük ısrarlarla ikna edilerek denize girmiş sonra hemen çıkmıştım, bir daha asos'un yolundan bile geçmedim.
Soğuk su bağımlılık gibi.
O suya yılda 3 kere gir inan hasta olmuyorsun.
Her sene assos'a giden biri olarak o tarafın soğuk suyu aslında vücuda aşırı iyi geliyor.
Soğuk hasta etmez.
Aksine bağışıklık güçlendiriyor ve damarlara faydası çok sıcaktan ziyade.
Spordan sonra buzlu su yapmışlığımız çok oluyor .
İlk girişi zor olsa da girince alışıyorsun hesabı :D

Motosikleti
Ns200 15"
Bu şoklanma bana o kadar iyi geliyor ki anlatamam, kışın kuzen ailecek bizi Afyon'daki termal otellere götürmüştü oradada dışarda Afyon'un soğuğu ile soğumuş bir havuz vardı sıcak termal havuzdan çıkıp çivileme o havuza atlıyordum :). İlk nefesim garipleşir ardından sıcaktan çıkan vücudum bir anda soğukta yanardı, kuzenimi o havuza atlamak için ikna edemedim ama içimde kalmadı değil :). Bu tarz kendimi soğuk havaya alıştırdığım için artık pek hasta olmuyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bir sövalyelik de ben yapayim o zaman.

Forumda daha 30 mesaj yazmis 2-3 senelik bir motorcu forumun göz bebegi ve acik ara en sevilen keli Tommy e satasirsa gereken cevabi abiler verir. Yasli ve Acemi sektörden gelen ve sizden yasca oldukca büyük bir abimizdir. (Düsün sen kisa pantolonla gezerken motora binen ben bile abi diyorum adama . O derece abi yani :cool:. )

Klavye basinda ergen gibi gelene gecene atarlanmak yerine biraz daha forumumuzda zaman harcayip bizleri tanimaya calismanizi öneririm.

Sevgilerimle
Hoca senin de tersin çok pis be. Goodfellas'taki Nicky Santoro gibisin, hep bir orantısız şiddet

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Babam anlatirdi,

Tekstil montun icine birkac gazete koyup soguga karsi onlem alirlarmis. Ama diz örtüsü cok yayginmis o dönemde.

Rüzgari yagmurlugu termal icligi derken lahana gibi giyinip motora binip üzerine birde USB isitici ürünlerini kullandigimizi görseydi agziyla degil baska tarafi ile gülerdi herhalde rahmetli.

71 yasinda rahmetli oldugu son güne kadar aktif olarak motora bindi.

Valla biz o jenerasyonun yaninda anca muhallebi cocuklariyiz.
Mekanı cennet olsun.
Hali hazırda ben de koyuyorum gazete göğüs kısmına. Aşırı işe yarıyor ve fark ediyor.
Lise zamanı dersaneye giderken sabah kahvaltılarını yaptığımız seyyar simitçiden öğrenmiştim o zaman.
Cumhuriyet meydanı, acaip esiyordu.

Şimdi haritalardan baktım, bizim dershane otel, iskelenin oradaki PTT Türk Telekom olmuş. Vay be.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Soğuk su bağımlılık gibi.
O suya yılda 3 kere gir inan hasta olmuyorsun.
Her sene assos'a giden biri olarak o tarafın soğuk suyu aslında vücuda aşırı iyi geliyor.
Soğuk hasta etmez.
Aksine bağışıklık güçlendiriyor ve damarlara faydası çok sıcaktan ziyade.
Spordan sonra buzlu su yapmışlığımız çok oluyor .
İlk girişi zor olsa da girince alışıyorsun hesabı :D
Askerlikten sonra soğuk su lafına alerjim başladı hocam, yorumunu okurken kaşındım hatta dayanamadım, yorum yazıyorum... O derece takıntı yarattı bende.. :D

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Şimdi Arap Antalya'ya gelmiş, sular seller gibi, hava mis gibi demiş size 5 vakit az. Bizimkisi içerlemiş ya seydi gel demiş sana ülkeyi biraz gezdireyim. Götürmüş Erzurum'a kaldırmış sabah namazına, arap çelik gibi suyla taharetlenip abdes alınca demiş ki vallahi size 3 vakit fazla.

https://www.instagram.com/kendiniiyihisset_/reel/DEhbYUftZBS/

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar