Isıtmalı içlik hurafesi deneyen varmı ¿

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bugün bir iş arkadaşımın 10 yaşında oğlu okulda top oynarken çamura, suya düşmüş, ıslanmış. Hemen okuldan aileyi aramışlar "çocuğunuz ıslandı" diye. Telefon konuşmalarına şahit oldum, ailede kriz oldu, arkadaşın kocası işi gücü bırakarak apar topar okula giderek çocuğun üstünü altını tuvalette donuna kadar değiştirmiş.

Bu çocuk ileride garanti hımbıl, pamuk bir şey olacak. Kendini ve sevdiklerini yeni dönem tas kafalı, esmer kara kuru dızlolardan koruyamayacak. Ensesine vursalar ağzındaki lokmayı alacaklar.

Ağalar yurt dışına kaçma şansımız yoksa burada büyük bir savaş içinde ömrümüz mücadeleyle geçecek ve kim daha korkusuz, cüretkar ve sertse o kazanacak. O nedenle artık böyle üşümek, ıslanmak, hislenmek, çikolata krizi, trip atmak gibi şeylerden bir vazgeçelim. Valla bu biz değiliz. Soğuk algınlığı diye apar topar acil servise koşan pembe bir toplum olduk.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Bugün bir iş arkadaşımın 10 yaşında oğlu okulda top oynarken çamura, suya düşmüş, ıslanmış. Hemen okuldan aileyi aramışlar "çocuğunuz ıslandı" diye. Telefon konuşmalarına şahit oldum, ailede kriz oldu, arkadaşın kocası işi gücü bırakarak apar topar okula giderek çocuğun üstünü altını tuvalette donuna kadar değiştirmiş.

Bu çocuk ileride garanti hımbıl, pamuk bir şey olacak. Kendini ve sevdiklerini yeni dönem tas kafalı, esmer kara kuru dızlolardan koruyamayacak. Ensesine vursalar ağzındaki lokmayı alacaklar.

Ağalar yurt dışına kaçma şansımız yoksa burada büyük bir savaş içinde ömrümüz mücadeleyle geçecek ve kim daha korkusuz, cüretkar ve sertse o kazanacak. O nedenle artık böyle üşümek, ıslanmak, hislenmek, çikolata krizi, trip atmak gibi şeylerden bir vazgeçelim. Valla bu biz değiliz. Soğuk algınlığı diye apar topar acil servise koşan pembe bir toplum olduk.
Sevgili Tommykel,

Burada (Almanyada) esim yeni geldigi dönemde gördügü bir olayi bana hayretler icerisinde anlatmisti. Anaokulu cocuklarini ögretmenleri kar yagmur camur dinlemeden düzenli araliklarla disari cikariyor ve cocuklarin camurla suyla oynamalarina izin veriyorlar. Okul servisi falan bu güne kadar görmedim. Bütün cocuklar okula yürüyerek , bisikletle veya toplu tasima ile gidiyorlar. Anneler babalar hafta sonu bisikletle gezmeye cikiyorlar , bebekler bisikletin özel sepetlerinde veya römorklarda . 3-4 yasindan sonraki cocuklar ise kücücük bisikletleri ile ailelerinin pesinden ordek yavrusu gibi gidiyorlar. Almanlar cocuklarini cok kücük yastan itibaren kendilerine yetecek sekilde yetistiriyorlar ve bize göre acimasiz sayilacak kadar kati olabiliyorlar. Kimse cocugunu dövmüyor ama kosarken düsen cocuklarina dönüp bakmiyorlar bile. Cocuk kendisi ayaga kalkabildigi sürece ilgilenmiyorlar.
Ayrica yeni ögrendigim bir bilgi burada bebeklik sonrasinda 14 yasina kadar olan cocuklar haftada en az 4 saat 14 yasindan sonra haftada 8 saat camasir bulasik v.s. ev islerinde calismak zorundalar . Bununla ilgili kanun var. Yatagini , odasini toplamak ev isi degil sorumluluk olarak degerlendiriliyor.

Ben cocukken dizimde dirsegimde yara olmayan tek günü hatirlamam. Simdiki cocuklarda masallah cizik bile yok.

Bu cocuklarin gettoda yetismis bir toraman ile basa cikabilme sanslari sifir. Anca Kadiköyde hayatta kalirlar.

Sevgilerimle

Motosikleti
Ns200 15"
Pembede olmayalım karada olmayalım, ama hep gördüklerim hep karanlık tarafa itiyor. Kimi zaman o kadar umursamaz oluyorumki kendim ağrıdan sızıdan canım yansada hiç umursamadan yoluma bakıyorum. Hiç unutmuyorum bir gece kalbime bir şeyler olmuştu galiba kriz falan geçiriyorum demiştim sonra hiç umursamadan yattım uyudum uyanamazsam o zaman bakarım diyerek önemsemedim. Belki şurda geriye 10 günüm bile kalmamış dünyada kimseye taviz vermeden ve hayallerimi yaşayarak devam etmeyi düşünürüm, zaten birinden bir şey istesem veya zorda olsam ya bir işleri olur ya da umursamazlar. Böyle olunca insan artık bir şeyi umursamaz ve karamsar oluyor, artık hımbıllığımda kendime karanlık tarafımda.

F54

ben eskiden gülük gazete koyardım hem gittiğim yerde okuyordum iyi oluyordu sonra kaliteli ekipmana geçince bu dertlerim kalmadı ama şehir içinde kullandığım scooterde diz örtüsü var yazın çıkartıyorum
ön cam 12 ay sabit takılı
beyler kendinizi koruyun soğuk bu şakası olmaz

Çok net yazdıkların.
Biz sokakta büyüdük hiç birimiz hastalıktan ölmedik.
Kar kış ıslandık eve geldik ev fazla öksürdük.
Çoğumuz küçükken hastane görmedi buna eminim.
Biz sabahtan akşama top oynar ayrıca farklı oyunlarla simittttt oyununda birbirimizi dövüp dayağa bağışıklık kazanmışız.
yara beresiz eve gidilmezdi.
Şimdi 10 yaşında bebeler 1 saat top oynayamıyor.
30 40 yaşına geldiklerin de ne olur kim bilir.

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Bir sövalyelik de ben yapayim o zaman.

Forumda daha 30 mesaj yazmis 2-3 senelik bir motorcu forumun göz bebegi ve acik ara en sevilen keli Tommy e satasirsa gereken cevabi abiler verir. Yasli ve Acemi sektörden gelen ve sizden yasca oldukca büyük bir abimizdir. (Düsün sen kisa pantolonla gezerken motora binen ben bile abi diyorum adama . O derece abi yani :cool:. )

Klavye basinda ergen gibi gelene gecene atarlanmak yerine biraz daha forumumuzda zaman harcayip bizleri tanimaya calismanizi öneririm.

Sevgilerimle
Maşallah şovalye doluymuş forum, buyrun o halde yeldeğirmenleri ile size savaşın.
Klavye başında ergen vs bu nasıl bir benzetme gerçekten akıl alır gibi değil.
Sizin gibi "olgunluk abidesi" bir kişinin bana abdest(!) vermesine minnettar olmam lazım değil mi size göre :)

Ha bir de şu var,
1-Benim hiç kimseye sataşmak gibi bir davranışım olamaz, anlıyor musunuz? anlamadıysanız tekrar yazayım OLAMAZ. İki kez yazdım çünkü okuduğunuzu ya anlamıyorsunuz ya da istediğiniz gibi anlıyorsunuz.
2-Kaostan beslenmediğim için şapkanızı önünüze koyup tekrar düşünmenizi tavsiye ederim.
Klavye başında atarlanmak.... yani gerçekten kimin ERGEN olduğu burada çok belli oluyor.
3-Tommy ağabeyinizi tanımam fakat forum kültürünü çok iyi bilirim. Bu dünyada tek forum burası mı sanıyorsunuz? Aynı Tommy abinize ben Kawasaki servisi sormuştum istanbulda, yani sizin bilmediğiniz ama benim bildiğim böyle küçük bir bağlantımız da var forum amacı gereği.
Hülasa i Kelam; Gölge etmeyin Sn Okan Sinan OCAN
Sevgiler bizden
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şuraya bir de özet yazayım.
Değerli forum üyeleri, başlığın amacından istemsizce sapması için üzgün olduğumu belirteyim
Herkes gibi benim de burada olma amacım okumak, öğrenmek, ihtiyaç duyduğumda destek istemek ve tecrübelerden faydalanmak.
Okuduğunu duyduğunu yanlış anlayan, hatta okumayan dinlemeyen bir toplum olduğumuz için yanlış anlaşılmalar da bir hayli fazla oluyor hayatta.
Ölçüsüz ve haddi aşan yorumlara kim olursa olsun herkesin aynı oranda cevap verme hakkının olduğunu düşünüyorum.
Bu gereksiz meşguliyet için tekrar kusura bakmayın.
Herkese keyifli forumlar dilerim.

Son düzenleme:
bence forumda herkes değerli.
Aileyiz ufak sürtüşmeler olur.
Ailede olduğu gibi abi kardeşiz.
çok büyütmemek lazım.
Yorumuna kızdığımız insanın kötü haberini duyduğumuz da üzülüyoruz aile gibi.
Sizde olgun insanlarsınız ben size bir tatlı ısmarlar olayı tatlıya bağlarım :D

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
1-Benim hiç kimseye sataşmak gibi bir davranışım olamaz, anlıyor musunuz? anlamadıysanız tekrar yazayım OLAMAZ. İki kez yazdım çünkü okuduğunuzu ya anlamıyorsunuz ya da istediğiniz gibi anlıyorsunuz.
2-Kaostan beslenmediğim için şapkanızı önünüze koyup tekrar düşünmenizi tavsiye ederim.
Klavye başında atarlanmak.... yani gerçekten kimin ERGEN olduğu burada çok belli oluyor.
3-Tommy ağabeyinizi tanımam fakat forum kültürünü çok iyi bilirim. Bu dünyada tek forum burası mı sanıyorsunuz? Aynı Tommy abinize ben Kawasaki servisi sormuştum istanbulda, yani sizin bilmediğiniz ama benim bildiğim böyle küçük bir bağlantımız da var forum amacı gereği.
Hülasa i Kelam; Gölge etmeyin Sn Okan Sinan OCAN
Sevgiler bizden

Madde madde yazmissinz madde madde cevap vereyim.

1-Tommygun in hem de alintiliyarak direk Sallamiye verdigi bir cevabi sizinle hicbir alakasi yokken her nedense ????? üzerinize alinip satastiniz.
2- Bununla yetinmeyip ,Tommygun kibarca cevap vermesine , Yasli ve Acemi sakayla karisik ortami yumusatmaya calistigi halde isi sövalyelige kadar döküp kaostan beslenmeye calistiginizi acikca ortaya koydunuz .
3- Okudugumu anlamadigimi acikca yazmissiniz da . Siz acaba okudugunuzu anlamismisiniz ona bir bakalim. Ben hangi ifademde Tommygun a abi demisim. Acikca kastettigim kisi Yasli ve Acemiydi. Oturup ERGEN gibi aceleyle degil, iddia ettiginiz gibi bir yetiskin olarak kendi yazdiklarinizi ve verilen cevaplari sakince tekrar tekrar okuyun . Forum kültürünü biliyor ve tek forumun burasi olmadigini söylüyorsaniz sizi bu halinizle kabul eden baska forumlarda istediginize atarlanabilirsiniz.

Hülasa i Kelam siz üslubunuzu degistirmediginiz sürece daha cook yazisir dururuz .

Sevgilerimle

Sevgili Tommykel,

Burada (Almanyada) esim yeni geldigi dönemde gördügü bir olayi bana hayretler icerisinde anlatmisti. Anaokulu cocuklarini ögretmenleri kar yagmur camur dinlemeden düzenli araliklarla disari cikariyor ve cocuklarin camurla suyla oynamalarina izin veriyorlar. Okul servisi falan bu güne kadar görmedim. Bütün cocuklar okula yürüyerek , bisikletle veya toplu tasima ile gidiyorlar. Anneler babalar hafta sonu bisikletle gezmeye cikiyorlar , bebekler bisikletin özel sepetlerinde veya römorklarda . 3-4 yasindan sonraki cocuklar ise kücücük bisikletleri ile ailelerinin pesinden ordek yavrusu gibi gidiyorlar. Almanlar cocuklarini cok kücük yastan itibaren kendilerine yetecek sekilde yetistiriyorlar ve bize göre acimasiz sayilacak kadar kati olabiliyorlar. Kimse cocugunu dövmüyor ama kosarken düsen cocuklarina dönüp bakmiyorlar bile. Cocuk kendisi ayaga kalkabildigi sürece ilgilenmiyorlar.
Ayrica yeni ögrendigim bir bilgi burada bebeklik sonrasinda 14 yasina kadar olan cocuklar haftada en az 4 saat 14 yasindan sonra haftada 8 saat camasir bulasik v.s. ev islerinde calismak zorundalar . Bununla ilgili kanun var. Yatagini , odasini toplamak ev isi degil sorumluluk olarak degerlendiriliyor.

Ben cocukken dizimde dirsegimde yara olmayan tek günü hatirlamam. Simdiki cocuklarda masallah cizik bile yok.

Bu cocuklarin gettoda yetismis bir toraman ile basa cikabilme sanslari sifir. Anca Kadiköyde hayatta kalirlar.

Sevgilerimle
Küçükken özelikle doğuda büyümenin bir eksisi mi artısımı bilmem (17) yaşındayım tıpkı senin dediğin gibi abi dizlerimin yara olmadığı günü bırak dayak yemediğim kavga etmediğim günleri hatırlamıyorum bile ya biri beni döverdi yada söverdi hatta bi ara silahlara merakım olmuştu unutmuyorum maket yapardım tabi babamın bunumu merak ediyorsun it diyip gerçeğiyle kafama vurana kadar belki deli olurum diye düşündüm ama şimdi bakıyorumda yaşıma göre oldukça olgun davranabiliyorum o kendini getto yapıp ismini bilmediğim semt adı söyleyen çocukların çoğuyla aynı yaşatayım ama onlar gibi olmadığım için gurulanabiliyorum bencede çocuk biraz sert yetiştirilmeli sert konusunda ise ya benim gibi en dibini görüp korkmalı yada el bebek gül bebek sorumluluk bilincinde almanyada falan ancak

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar