300k Bandında Royal Enfield Himalayan Alınır Mı? Royal Enfıeld Servis Ağının Son Durumu Nedir?

Himalayanın dayanıklı olduğunu söyleyen arkadaşların bu dayanıklılık verisini nereden aldıklarını merak ediyorum açıkçası, motosiklet dayanıklı kategorisine girecek kadar kullanılmadı ki. Hiç yurt dışı vs demeyin şaşesi ayrılan motorlarla dolu her yer. Ben bu motorun dayanıklılık kategorisinde herhangi bir japonun j si olabileceğini düşünmüyorum.
Doğru söylüyorsun veriye dayalı konuşmak lazım. Sen hangi veriye dayanarak japonun j si olamaz diyorsun? Fan boy olmak kadar hater olmakta kötü. Bırak kullananlar yorum yapsın.

Himalayanın dayanıklı olduğunu söyleyen arkadaşların bu dayanıklılık verisini nereden aldıklarını merak ediyorum açıkçası, motosiklet dayanıklı kategorisine girecek kadar kullanılmadı ki. Hiç yurt dışı vs demeyin şaşesi ayrılan motorlarla dolu her yer. Ben bu motorun dayanıklılık kategorisinde herhangi bir japonun j si olabileceğini düşünmüyorum.

Himalayan yeni bir motosiklet değil ama. 450 cc'lik versiyonu yeni ve 411 cc'lik versiyonunun revize edilmiş hali. Bu 411 cc'lik ilk versiyonu da 2016 yılından beri satışta dünya çapında ve kendini her konuda kanıtlamış bir motosiklet. Mesela Itchy Boots 411'lik versiyonu ile Hindistan'ı gezip oradan Avrupaya sürmüştü. Bir Himalayan sahibi değilim, hiç kullanmadığım bir motosiklet ama youtube da eski ya da yeni versiyonuna kötü diyen bir yoruma denk gelmedim.

Motosikleti
Forza 250
Himalayan'ı ana motorum olarak Bajaj'ın yanına koymak mantıklı gibi geldi. Böylelikle Himalayan'da uzun dönemli bir sorun olursa alternatif ulaşım aracım olacak. Tabi çift motorun depolanması, bakımlarının yapılması gibi dertler başıma açılacak ama kafa rahatlığına değer gibi. En azından mtv ve benzin masrafları minimumda.

Birden fazla motor sahibi olmanın ne gibi görünmeyen sıkıntıları olabilir? Motorları yan yana, sağlam bir sokak lambasına bağlayarak dışarıda muhafaza edeceğim.
Hacimden hacime fark eder tabi ama ben 2 gün önce dominar 400e 4980 e sigorta yaptırdım.Yazın temmuz ayında aldığım activa125 içinde 5400 lira vermiştim.En büyük kalem arkadaşların dediği gibi sigorta masrafı olur.Ama bundan ziyade sanırım sokağa bağlıyorsunuz sokağa bağlanan motor sayısının 1den 2 ye çıkması size en az x5 stres olarak döner,maddi maliyetten çok bence stresini düşünmelisiniz.Kaşta 10 insandan 5i motorun anahtarını üstünde bıraktığı için markete giderken mekana girerken vs. Öyle stres yaşamıyoruz henüz şükür :)

Motosikleti
yok:(
Doğru söylüyorsun veriye dayalı konuşmak lazım. Sen hangi veriye dayanarak japonun j si olamaz diyorsun? Fan boy olmak kadar hater olmakta kötü. Bırak kullananlar yorum yapsın.
Yok be ne fanı? :D Çin malı motosiklet kullanıyorum ben hiç bir şeyin fanı değilim sakin ol. Tabi ki japonun j si olamaz motosikletin pdf'ine bilmem kaç rakımda çalışıyor ulan bu demeyle olmaz o iş. içi dışı temiz hintli abilerimizin yaşadığı problemleri biraz takip edin ne demek istediğimi anlarsınız. yağ ile alakalı problemleride vardı sanırım.

Örnek - 1

Screenshot-2.png

tabii ki problemi olmayan motosiklet yok. ne kadar ufaklı tefekli sorunu var ona bakmam lazım. ama şu anda hiç kimsenin Türkiyede bu motosikleti değerlendirme yapacak kadar kullandığına inanmıyorum onu ilerleyen zamanlarda göreceğiz. şu makineler 100.000 çevirebiliyor mu ona bakalım.
Umarım bu problemleri aşmış iyi servisi olan bir marka olarak anılır önümüzde ki yıllarda. Kullanıcı olarak bu piyasada rekabete ihtiyacımız var zaten yeterince fakiriz.

himalayanı beğeniyorum. hater falan değilim sadece fakirim.

Mesela Itchy Boots 411'lik versiyonu ile Hindistan'ı gezip oradan Avrupaya sürmüştü. Bir Himalayan sahibi değilim, hiç kullanmadığım bir motosiklet ama youtube da eski ya da yeni versiyonuna kötü diyen bir yoruma denk gelmedim.

ya abi siz bakmayın o norali denen karıya herhangi bir referans olamaz bizim gibi ölümlüler için. kadın crf 300 ile dünyanın yoluna dayanıp gitmiş ve gülüyordu bilen bilir o motosiklet ile otoban 100 km sürüş yaptıktan sonra konuşalım isterseniz.
ölene kadar hımbıl hımbıl yolda 90'la giderim diyorsanız pcx de alabilirsiniz macera aramayın kendinize.

Yok be ne fanı? :D Çin malı motosiklet kullanıyorum ben hiç bir şeyin fanı değilim sakin ol. Tabi ki japonun j si olamaz motosikletin pdf'ine bilmem kaç rakımda çalışıyor ulan bu demeyle olmaz o iş. içi dışı temiz hintli abilerimizin yaşadığı problemleri biraz takip edin ne demek istediğimi anlarsınız. yağ ile alakalı problemleride vardı sanırım.

Örnek - 1

Screenshot-2.png

tabii ki problemi olmayan motosiklet yok. ne kadar ufaklı tefekli sorunu var ona bakmam lazım. ama şu anda hiç kimsenin Türkiyede bu motosikleti değerlendirme yapacak kadar kullandığına inanmıyorum onu ilerleyen zamanlarda göreceğiz. şu makineler 100.000 çevirebiliyor mu ona bakalım.
Umarım bu problemleri aşmış iyi servisi olan bir marka olarak anılır önümüzde ki yıllarda. Kullanıcı olarak bu piyasada rekabete ihtiyacımız var zaten yeterince fakiriz.

himalayanı beğeniyorum. hater falan değilim sadece fakirim.

ya abi siz bakmayın o norali denen karıya herhangi bir referans olamaz bizim gibi ölümlüler için. kadın crf 300 ile dünyanın yoluna dayanıp gitmiş ve gülüyordu bilen bilir o motosiklet ile otoban 100 km sürüş yaptıktan sonra konuşalım isterseniz.
ölene kadar hımbıl hımbıl yolda 90'la giderim diyorsanız pcx de alabilirsiniz macera aramayın kendinize.
Attığın fotolar eski kasalara ait. Yeni kasada 1 tane şasi kırılması durumu paylaşıldı. Orada da şasiye ek bir parça takılması vb. bir durum vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Ben himalayan 100.000 km gider tık demez diyemem. 6 aydır kullanıyorum şimdilik sorunsuz ve çok keyifli derim. Ha japonun j si olamaz da doğru değil, ne kadar ekmek o kadar köfte. Japon burnundan kıl aldırmazken 10 taksit aldım ben bu motoru. Benim için 10 tane japon eder çünkü erişebiliyorum. Erişebildiklerim arasında da en iyisi bu.

Motosikleti
Attığın fotolar eski kasalara ait. Yeni kasada 1 tane şasi kırılması durumu paylaşıldı. Orada da şasiye ek bir parça takılması vb. bir durum vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Ben himalayan 100.000 km gider tık demez diyemem. 6 aydır kullanıyorum şimdilik sorunsuz ve çok keyifli derim. Ha japonun j si olamaz da doğru değil, ne kadar ekmek o kadar köfte. Japon burnundan kıl aldırmazken 10 taksit aldım ben bu motoru. Benim için 10 tane japon eder çünkü erişebiliyorum. Erişebildiklerim arasında da en iyisi bu.
Şaseye ek parça felan bilmem ben gördüğümü söylüyorum. sen dayanıklı olduğu hala düşünebilirsin ama ben öyle düşünmüyorum. ekmek köfte olayına bir şey diyen olmadı zaten. Umarım problem yaşamadan kullanırsın.

Şaseye ek parça felan bilmem ben gördüğümü söylüyorum. sen dayanıklı olduğu hala düşünebilirsin ama ben öyle düşünmüyorum. ekmek köfte olayına bir şey diyen olmadı zaten. Umarım problem yaşamadan kullanırsın.
Senin öyle düşünmende problem yok. İsteyen istediğini düşünür. Görmediğin, binmediğin, bilmediğin motosikletlere burada yorumlar yapman, alıcı ya da kullanıcıları yanlış yönlendirmen problem. Neyse uzatmanın manası yok, herkesin tekeri düz bassın.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
RE deyip küçümsemeyelim; sağlamlık vs değerlendirmesi model model değişebilecek bir konu. Himalayan'ların ilk nesli biraz sorunlu biraz mimliydi ama ikinci neslinin bu kadar sorun olacağını zannetmiyorum.

Bu motoru (ve Scrambler kardeşini) uzun mesafeli ve zorlu rotalarda kullanan (toprak çakıl köy yolları hatta aşırı zorlu olmayan arazi) bazı Youtuber'ları takip ettim, bir olumsuzluk aktarılmadı.

Çift silindirli motoru kullandıkları modeller Avrupa'da 5 yıl garanti ile satılıyor. "Güven özveri ve tecrübe" isteyen hareketler bunlar...

Türkiye'de motosikletlerin sağlamlığından güvenirliğinden çok bayi servis ağı yeterliliği (şu anda sıfır seviyesinde...) ve yedek parça bulunabilirliği konularında endişe duyardım ben olsam...

Sigorta en büyük masraf olur. İkinci alacağın motorun sigortası en pahalı basamaktan başlar. 12binlira gibi bir rakam çıkarsa aylık 1000tl sadece sigorta masrafı olur. Bakım MTV Muayene hepsini topladığında 2. motorun aylık masrafı 2000-2500 lira. Binsen de binm
2. motorumu geçen hafta aldım. Trafik sigortası 6136 tl çıktı.
Motorlarımın ikisi de aktiftir. Kullanılmaktadır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Türkiye'de motosikletlerin sağlamlığından güvenirliğinden çok bayi servis ağı yeterliliği (şu anda sıfır seviyesinde...) ve yedek parça bulunabilirliği konularında endişe duyardım ben olsam...
Sadece motosiklet servislerine değil ülkemizdeki en büyük genel problem eğitim eksikliği. Yediden yetmişe herkeste var bu sorun. Tarihimizi dizilerden, dinimizi "şıhlardan" öğreniyoruz. Bilim felsefe yok. Okumak yok.
Herkes kulaktan dolma bilgilerle, yada birilerine sorarak bir şeyler yapmaya çalışıyor. Anneler bile çocuklarına kafalarına göre ilaç, vitamin, ağrı kesici, antibiyotik veriyorlar. Düşünsenize bu insanlar, 6 yıl tıp okumuş , üzerine uzmanlık yapmış birinden daha iyi tıp bildiklerini düşünüyorlar ve canlarından çok sevdikleri çocuklarına kendilerince uygun ilacı basıyorlar.
Bu annelerin yetiştirdiği çocuklar da aynı mantıkla bizim motosikletlere bakıyorlar. Fabrikadaki mühendisten daha iyi bilen sanayi ustalarımız var. Başkalarını küçümsemek ve onlardan daha iyi bildiğimizi zannettmek bizim hastalığımız. Maalesef.
Bu sebeple ne servislerimiz gelişiyor ne de kullanıcılarımız. İğneyi kendimize batırmayı öğrenemediğimiz müddetçe de bu devam edecek. İşte okumanın önemi.

İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendin bilmezsin
Ya nice okumaktır

Okumaktan murat ne
Kişi Hak'kı bilmektir
Çün okudun bilmezsin
Ha bir kuru ekmektir

Okudum bildim deme
Çok taat kıldım deme
Eğer Hak bilmez isen
Abes yere gelmektir

Son düzenleme:
Motosikleti
Senin öyle düşünmende problem yok. İsteyen istediğini düşünür. Görmediğin, binmediğin, bilmediğin motosikletlere burada yorumlar yapman, alıcı ya da kullanıcıları yanlış yönlendirmen problem. Neyse uzatmanın manası yok, herkesin tekeri düz bassın.
Kardeşim senin anlamanda problem var galiba kimseyi yönlendirdiğim yok. Binmediğimi nereden biliyorsun? Neyse sen anlamak istediğin gibi anla mevzuyu. Kaç km kullandın japon sağlamlığında ki motosikletini? yeterince vakit geçirdin mi? yok. neyin milliyetçiliğini yapıyorsun ki? . Fikrimi belirtiyorum altına polemik yaratacak cümle yazıyorsun halen devam ediyorsun.
Türkiye'deki forumların boktanlığı buradan belli oluyor bilgi yok ki arkadaş herkes mahalle karısı laf yetiştirme peşinde. "ben buna para verdim en iyisi bu, ben überullahım"

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar