300k Bandında Royal Enfield Himalayan Alınır Mı? Royal Enfıeld Servis Ağının Son Durumu Nedir?

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Bajaj Pulsar N250'den sonra (9 ay 17k km) İkinci motorsikletim olması amacı ile yeni bir motor bakıyorum. Açıkçası aklımda japon motosiklet almak vardı fakat şu an 400-500 CC bandında bir motor kabul edilebilir fiyatlarda bulunmuyor. Bana güvenilir, arıza çıkartmayan (365 gün 24 saat) ve uzun yola gelen konforlu bir motosiklet lazım. İstanbul şehir içi trafiğine de belirli bir seviye gelebilmeli çünkü işe onunla git gel yapacağım. Ancak trafiğe haftada en fazla sadece 3 saat harcadığım için ana seçim sebebim bu değil; "Maceraya" atılabileceğim bir şey olmalı.

Şu an orta sınıf motor diyebileceğim ve kaliteli olarak gördüğüm bir tek Himalayan var. Ve de sanıyorum ki hala kredi kartına 12 taksit yapıyorlar. Ancak okuduğum sınırlı yorumlara göre Kibar Holding servis işini olması gerektiği seviyeye hala çıkartamamış. Yedek parça konusunda da tedarik sorunları var diyorlar. Royal Enfield kullanan varsa son deneyimlerini paylaşabilirler mi?

Honda'nın yenı gelecek modelleri ise minimum 400k olacak gibi. O parayı ona vereceğime temiz 700 CC japon alabilirim. Tabi ona şu an imkan el vermiyor. Ayrıca orta seviye japonu kredi kartına iyi bir faiz oranı ile satan bir yer biliyorsanız ve önerebileceğiniz bir japon motor varsa ona da açığım.

Motosikleti
Aslında benım de zaman zaman aklıma geliyor böyle yaşını başını almış bir motor almak. Ancak aynı Himalayan'da olduğu gibi bunda da yedek parça sorunu yaşar mıyım diye düşünüyorum. İki modelin güncel versiyonları ile ne kadar benzerlikleri var bilemem tabi.

A sınıfı ehliyeti alırken Honda NC700S sürmüştüm. Hoca motorun 60k km'de olduğunu söylemişti. Tabi eğitim motoru olduğundan parçalar hızlı eskimiş olabilir fakat motorun her tarafı ben eskide kaldım tam randıman çalışamıyorum diye bağırıyordu. Benim ucuz motorumun verdiği güveni bile veremiyordu. Bu motor japon ve aşırı da eski değil. Fakat benim motorum bazı yerlerinde aynı kaliteyi veremese de teknolojinin ilerlediğini net hissettiriyor. Şu an NC700S'in o tutmayan frenleri ve ağır mı ağır debriyaj sorunları çözülse bile kendi motorum ile o motoru aynı fiyata bile takaslamam. Çünkü gittiği gibi durmuyor ve neresinden ne çıkacağı belli olmadığından trafikte sorun yaşatacağı kesin.

Sorum şudur: Benim yaşadığım bu durum gerçekten de sürücü kursu motoru olduğundan mı yoksa teknoloji ucuz motorlarda bile 5-10 yıl öncesinden bariz iyi mi? Mesela benim motorumun farları gece çok iyi aydınlatıyor, kaydırmalı debriyaj güzel çalışıyor acil durumda hayat kurtarıyor ve frenleri kendi ağırlığına göre motoru iyi durduruyor. Motor bloğu da her ne kadar az güç üretse bile sağlam ve güven veriyor. Bu yüzdendir ki daha çok sıfır veya birkaç yaşındakı motorları alma taraftarıyım. 300k fiyata 10 yaşından büyük japonlar var sadece (NC700S gibi).

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Nc 700 S'in durmamasının sebebi eskiliği değil, lenduha gibi ağır olması, önde tek disk kullanması , iyi bir fren tertibatının olmaması vs gibi etkenler. Bir de kurs motoru kullanmışsınız ki hepsi Allah'a emanet. V-Strom ki tren gibi motor, yine de de Nc 700 S'ten daha güvenli duracaktır. Versys için açıklama yapmaya gerek duymuyorum bile.

Motosikleti
yok:(
Şimdi senin ilacın kesinlikle şu arkadaş;

_suzuki-v-strom-650-01.jpg

Çok fazla macera arama ceyhun bu iş için dünyanın en güvenilir limanı ve her şeyden biraz iyi yapabilirliğinden dolayı V-Strom bu sınıfta her ne kadar dede motoru olarak anılsa da seleflerine nazaran öne çıkan yük yüklenebilirliği ve kullanım rahatlığı konusunda rakipsiz. Şuna bakar mısın allah resmen çirkin güzelli vermiş, aşk bahçesi.

Motosikleti
Bu motorlar iyi güzel ama sadece nakit ile alınabiliyor :). Üzerine yaştan dolayı masrafı da çıkabilir. Şu an benim hem güç hem de diğer açılardan (hafif de olsa arazi giremez, uzun yolda yorar vs.) yetmeyen ama dertsiz tasasız 250 CC motorum ile belki en az 1 yıl daha geçirip para biriktirmem gerçekten daha mı mantıklı? Diğer tarafta güç olarak yine doyurucu olmasa da ihtiyacımı görecek ancak bu motorlarla aynı yolları yapabileceğim bir motora hemen sahip olmak da var. Ömür geçiyor motor ona yetişemiyoorr 😁.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Maddi anlamda neye bütçeniz, imkanınız yetiyorsa onu almanız en iyisi. Yarın öbür gün şartlar değişir, o zaman alternatifler değerlendirilir.

Motosikleti
Hocam her ne kadar gönlüm böyle bir makineden yana olsa da şu anki hayatımda böyle bir motor sahibi olmam mantıksız. Bana haftaiçi şehir içindeki işlerimi görürken haftasonu uzaklara götürebilecek bir motor lazım. Her haftasonunu Şile-Darlık ile doldurmak olmaz.

Sanırım Royal Enfield Türkiye'de hala tam oturmadı: Motor fiyatına göre iyi olsa da kimse alternatif olarak bile değerlendirmiyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Himalayan Türkiye'de yeni bir motor olduğu için insanlar pek tanımıyor ve önermiyor olabilir ama bu bütçede kredi kartı ile taksit avantajı da düşünüldüğünde tam bir fiyat/performans motoru. Youtube'da Türk kullanıcıları servisinden memnun olduklarını söylüyorlar. Himalayan zaten kendini kanıtlamış bir motor yıllardır. Bence hiç düşünmeyin gidin alın motoru. Büyük ihtimalle yakında yeni yıl zammı gelir.

Motosikleti
D400
Himalayan alanlar çok memnun, telegram gruplarına falan girerseniz görürsünüz.

Fiyatını bilmiyorum ancak o paraya göre yukarda çok daha iyi seçenekler sunmuşlar bence.

Bajaj Pulsar N250'den sonra (9 ay 17k km) İkinci motorsikletim olması amacı ile yeni bir motor bakıyorum. Açıkçası aklımda japon motosiklet almak vardı fakat şu an 400-500 CC bandında bir motor kabul edilebilir fiyatlarda bulunmuyor. Bana güvenilir, arıza çıkartmayan (365 gün 24 saat) ve uzun yola gelen konforlu bir motosiklet lazım. İstanbul şehir içi trafiğine de belirli bir seviye gelebilmeli çünkü işe onunla git gel yapacağım. Ancak trafiğe haftada en fazla sadece 3 saat harcadığım için ana seçim sebebim bu değil; "Maceraya" atılabileceğim bir şey olmalı.

Şu an orta sınıf motor diyebileceğim ve kaliteli olarak gördüğüm bir tek Himalayan var. Ve de sanıyorum ki hala kredi kartına 12 taksit yapıyorlar. Ancak okuduğum sınırlı yorumlara göre Kibar Holding servis işini olması gerektiği seviyeye hala çıkartamamış. Yedek parça konusunda da tedarik sorunları var diyorlar. Royal Enfield kullanan varsa son deneyimlerini paylaşabilirler mi?

Honda'nın yenı gelecek modelleri ise minimum 400k olacak gibi. O parayı ona vereceğime temiz 700 CC japon alabilirim. Tabi ona şu an imkan el vermiyor. Ayrıca orta seviye japonu kredi kartına iyi bir faiz oranı ile satan bir yer biliyorsanız ve önerebileceğiniz bir japon motor varsa ona da açığım.
Bugün Royal Enflied buluşması vardı biraz sohbet etme şansımız oldu hiç kimse şikayetçi değil ne servisten ne motordan mutlu mesut yaşıyorlar gidip test edin ona göre karar verin derim

Selamlar, 6 aydır Himalayan kullanıyorum. Sıkça şehir içinde kullanıyorum. Yurtdışı seyahati de yaptım artçı ile beraber. Şimdilik motorumdan çok memnunum. Hiçbir sorun çıkarmadı şimdiye kadar. Şehir içinde yeterli mobilitede, aralara girip çıkarken bir scooter olmasa da sorun yaşamıyorum. Gaz açtığımda yeterli gücü ve istediğimde yeterli hızı alabiliyorum. Servise bakım dışında yolum düşmedi, bakım yaptırdığımda da gayet memnun ayrıldım. İstanbul dışında servis ağının henüz yeterli seviyeye gelmediğini düşünüyorum ben de.

Nakit para ile ikinci el birçok seçenek tabii ki var ama Himalayanın taksit ile alınabilmesi çok büyük avantaj.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Himalayan değil ama aynı markanın Classic 350 modelini kullanan, aynı zamanda whatsapp ve telegram gruplarında olan biri olarak gördüğüm Himalayan'dan çok memnun insanlar. İyi bir seçenek. İstanbul'daysanız K-Rides zaten orada. Bakım açısından sorun olacağını zannetmiyorum. Yukarıda V-Strom Triumph vb seçenekler yazılmış. Hepsi kendi sınıfında iyi motorlar ancak önemli olan burada sizin ihtiyaçlarınızı iyi belirleyip, tercihinizi ona göre yapmanız. Daha büyük motor alınca sorunlarınızın hepsi daha küçülmüyor. Evet bazıları küçülürken bazı yeni sorunlarınız oluyor. Kıvraklık, arazideki rahatlık, tüketim, vergi gibi değişkenler daha kötü oluyor. Himalayan alınır, çok da güzel gezilir, memnun da kalınır ama sizin ihtiyacınız gerçekten nedir, onu iyi belirlemek gerek. Bu arada Honda 500 ccler geldi, fiyatları da şimdilik uygun. Karaborsaya düüşmezse onlar da bir seçenek olabilir.

Himalayan benim de radarımda. Evet 650 cc bandında bir motor uzun yolda daha keyifli olur ama 2.el motorlara hiç sıcak bakamıyorum. Himalayan/Royal Enfield oldukça dayanıklı. Tek olayı egzotik değil. Çok allı pullu değil. Bence de bu bir artı. Dayanıklı olsun, düşsün kalksın, kirlensin tam macera motoru. Bir de yurt dışında bakımını kendin yaptığında (yağ, filtre vs) garantiden çıkmıyor, yolda haliyle gerekebilir bakım yapmak ve markanın motorunu ne amaçla ürettiği de belli oluyor bu şekilde diye düşünüyorum. Burada garanti kapsamı nasıl bilemiyorum tabi.

Benim motorum svatpilen 401 ve tüm asyada çok kullanıcısı var. Japonya, hindistan, tayland vs vs... Orada bir grubumuz var, hepsi illa ki himalayan veya herhangi bir royal enfield kullanmış ya da kullanan arkadaşı var. Daha bir sorun duymadım. Interceptor 650 serisi için oksitlenme, paslanma konusu vardı. Ama Himalayan ile ilgili hiç kötü bir şey duymadım. O sebeple ben de baya güvendim şimdiye kadar yaptığım araştırmalardan yola çıkarak. İkinci motor olarak düşünüyorum ben de.

Motosikleti
Himalayan'ı ana motorum olarak Bajaj'ın yanına koymak mantıklı gibi geldi. Böylelikle Himalayan'da uzun dönemli bir sorun olursa alternatif ulaşım aracım olacak. Tabi çift motorun depolanması, bakımlarının yapılması gibi dertler başıma açılacak ama kafa rahatlığına değer gibi. En azından mtv ve benzin masrafları minimumda.

Birden fazla motor sahibi olmanın ne gibi görünmeyen sıkıntıları olabilir? Motorları yan yana, sağlam bir sokak lambasına bağlayarak dışarıda muhafaza edeceğim.

Motosikleti
1190 ADV
Himalayan'ı ana motorum olarak Bajaj'ın yanına koymak mantıklı gibi geldi. Böylelikle Himalayan'da uzun dönemli bir sorun olursa alternatif ulaşım aracım olacak. Tabi çift motorun depolanması, bakımlarının yapılması gibi dertler başıma açılacak ama kafa rahatlığına değer gibi. En azından mtv ve benzin masrafları minimumda.

Birden fazla motor sahibi olmanın ne gibi görünmeyen sıkıntıları olabilir? Motorları yan yana, sağlam bir sokak lambasına bağlayarak dışarıda muhafaza edeceğim.

Sigorta en büyük masraf olur. İkinci alacağın motorun sigortası en pahalı basamaktan başlar. 12binlira gibi bir rakam çıkarsa aylık 1000tl sadece sigorta masrafı olur. Bakım MTV Muayene hepsini topladığında 2. motorun aylık masrafı 2000-2500 lira. Binsen de binmesende.

Motosikleti
Benzer düşüncelere sahip olanlar için referans olsun: Modellere zam geldi ve 6 taksitli fiyatı 409 bin TL oldu. Honda NX500'den daha fazla fiyat çekerek ve taksit imkanını da sınırlayarak motorlarını satabileceklerini düşünüyorlar. Geçmiş olsun.

Motosikleti
yok:(
Himalayanın dayanıklı olduğunu söyleyen arkadaşların bu dayanıklılık verisini nereden aldıklarını merak ediyorum açıkçası, motosiklet dayanıklı kategorisine girecek kadar kullanılmadı ki. Hiç yurt dışı vs demeyin şaşesi ayrılan motorlarla dolu her yer. Ben bu motorun dayanıklılık kategorisinde herhangi bir japonun j si olabileceğini düşünmüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar