Type-C'yi Çakmaklık girişine çevirmek.

Motosikleti
Honda Forza
Öncelikle merhaba.

Evet yanlış okumadınız Type-C girişini Çakmaklık girişine çevirmek istiyorum çünkü büyük oranda karar verdiğim Forzayı aldığımda güç çıkışı olarak Type-C koymuşlar. Motosiklette bir tane pompa bulundurmak istiyorum çünkü sütten ağzım yandı ve motoru 500 metre iterek götürmek zorunda kalmıştım lastik patladığında.

İlgili aparatı buldum İnternette ancak güç olarak motosiklet aküsü + araya bir aparat daha takınca pompaya gerekli gücü sağlayıp lastiği şişirir mi? Daha önce deneyen yapan oldu mu?

Şimdiden teşekkürler.

Motosikleti
1190 ADV
Resimde gösterdiğin işe yaramaz. Amaç sadece kompresör çalıştırmaksa şarjlı kompresörlerden alabilirsin. Yok illa çakmaklık tipi lazımsa, yeni bir tesisat ile aküden bağlantı yaparsın.

USB-C 5 volt olur, çakmaklık tipi yuvalar 12 volt olur. 5 voltu 12 volta çevirebilirsin ama kaynak amper az ise birşey çalıştırmaz.

Motosikleti
QJ SRT800s
pompanın çekeceği amperi o kablo kaldırmayabilir. kendinden şarjlı bir pompa alsanız daha güvenilir olur gibi.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
sırf bunun için aküye ek yapmak istemezsiniz..

Motosikleti
Honda Forza
Resimde gösterdiğin işe yaramaz. Amaç sadece kompresör çalıştırmaksa şarjlı kompresörlerden alabilirsin. Yok illa çakmaklık tipi lazımsa, yeni bir tesisat ile aküden bağlantı yaparsın.

USB-C 5 volt olur, çakmaklık tipi yuvalar 12 volt olur. 5 voltu 12 volta çevirebilirsin ama kaynak amper az ise birşey çalıştırmaz.
0 alacağım için muhtemelen garanti dışı bırakır motosikleti.
pompanın çekeceği amperi o kablo kaldırmayabilir. kendinden şarjlı bir pompa alsanız daha güvenilir olur gibi.
Bende öyle tahmin etmiştim teşekkürler. Şarjlı olanların sürekli motosiklette duracağı için yangın çıkarmasından korkuyorum. Yoksa işlevsel olan o.
sırf bunun için aküye ek yapmak istemezsiniz..
Yok yapmam :)

Motosikleti
1190 ADV
Sen hem ayranın dökülmesin hemde bazı talihsiz olaylar yaşanmasın istiyorsun.
yld-14-kucuk-pompa-200-5770.jpeg

Resimdeki gibi bir pompa koy motoruna, yangın da çıkarmaz, elektrik de istemez, şarjıda bitmez.

Motosikleti
Honda Forza
Sen hem ayranın dökülmesin hemde bazı talihsiz olaylar yaşanmasın istiyorsun.
yld-14-kucuk-pompa-200-5770.jpeg

Resimdeki gibi bir pompa koy motoruna, yangın da çıkarmaz, elektrik de istemez, şarjıda bitmez.
Fazla yer kaplamayacak olsa en mantıklısı. Yine de düşünülebilir. Talihsiz olayı lastiğimiz patladığında yaşadık işte. Üstelik ayran da döküldü.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Taşınabilir el pompası istiyorsanız, alabileceğiniz en iyi ürün Topeak Racerocket Hp'dir.

Evet biraz pahalı ancak cebinize sığacak kadar küçücük ama yaptığı iş kocamandır. 89 gr. pompa ile elle 160 psi/11 bar basabilirsiniz. Olmaz demeyin, oluyor :)

Ben bisiklet kullanırken almıştım ama neredeyse hiç kullanmadım. Tabii bisiklette ağırlık düşürmek motosiklete göre çok çok daha önemli olduğundan, en iyisini almıştık. Hatta bir ara satacaktım ama sonra vazgeçtim. Yerine bir şey koyamıyorum. Acil durumlar için yanınızda bulunabilir. Tabii eğer motosikletinizde çanta varsa bunun yerine şarjlı el kompressörleri kullanabilirsiniz.

Motosikleti
1190 ADV
Taşınabilir el pompası istiyorsanız, alabileceğiniz en iyi ürün Topeak Racerocket Hp'dir.

Evet biraz pahalı ancak cebinize sığacak kadar küçücük ama yaptığı iş kocamandır. 89 gr. pompa ile elle 160 psi/11 bar basabilirsiniz. Olmaz demeyin, oluyor :)

Ben bisiklet kullanırken almıştım ama neredeyse hiç kullanmadım. Tabii bisiklette ağırlık düşürmek motosiklete göre çok çok daha önemli olduğundan, en iyisini almıştık. Hatta bir ara satacaktım ama sonra vazgeçtim. Yerine bir şey koyamıyorum. Acil durumlar için yanınızda bulunabilir. Tabii eğer motosikletinizde çanta varsa bunun yerine şarjlı el kompressörleri kullanabilirsiniz.

Her basma 26cc imiş ama. Normal bir motosikletin arka tekerini 3 günde falan şişirir demek. :)

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Xiaomi nin şarjlı hava pompasını kullanıyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım hatta hayat kurtardı diyebilirim. Erzincandan istanbula gelirken sakarya taraflarında arka teker sıfıra inmiş. Yol kenarındaki araba, tır lastikçisine sordum benzinciden köpük lastik sıksam idare eder mi diye sordum. Şarjlı pompanın olduğunu söylediğim de havayı bas ist.a kadar idare eder seni dedi. Dediği gibi yaptım eve kadar getirdi beni. Benzinlikte hava pompaları ile uğraşmama gerek kalmadı artık. Benzincide hava pompasını açarken hava ile karışık su bastığını gördüm.

Motosikleti
Her basma 26cc imiş ama. Normal bir motosikletin arka tekerini 3 günde falan şişirir demek. :)
Motosikletin tekerini tam şişirmesi için değil, acil durumu bertaraf etmek için kullanılır...Ama motosiklet montunun cebinde bile taşınabilir daha iyi bir pompa yok. Çanta kullanılacaksa tabii ki şarjlı pompalar çok daha mantıklı.

Motosikleti
1190 ADV
Motosikletin tekerini tam şişirmesi için değil, acil durumu bertaraf etmek için kullanılır...Ama motosiklet montunun cebinde bile taşınabilir daha iyi bir pompa yok. Çanta kullanılacaksa tabii ki şarjlı pompalar çok daha mantıklı.
Malzeme kalitesine birşey diyemem, özel bir tasarımı vs yoksa ne kadar küçükse o kadar az hava basabilir. 26cc dediğin orta boy şırınga kadar hava basabiliyor. Bisiklette az hava yüksek basınç lazım, motosiklette daha fazla hava daha az basınç lazım. O yüzden çok uygun değil bu pompa.

Motosikleti
Malzeme kalitesine birşey diyemem, özel bir tasarımı vs yoksa ne kadar küçükse o kadar az hava basabilir. 26cc dediğin orta boy şırınga kadar hava basabiliyor. Bisiklette az hava yüksek basınç lazım, motosiklette daha fazla hava daha az basınç lazım. O yüzden çok uygun değil bu pompa.
Hocam çok uzatmadan şöyle bitireyim. Elle basılan pratik ve küçük bir pompa önerisi getirildiği için yazdım. Yoksa tabii ki bisiklet lastiği şişirmek ile motosiklet lastiği şişirmek arasında çok fark var. RaceRocket performans bisiklet kullanıcıları için vazgeçilmezdir ama motosiklet kullanıcıları için değil.
Ama taşınabilir, küçük, hafif ve acil durum için cebimde olsun derseniz en iyisi bu. Diğer durumlar için zaten yazdım.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Hocam çok uzatmadan şöyle bitireyim. Elle basılan pratik ve küçük bir pompa önerisi getirildiği için yazdım. Yoksa tabii ki bisiklet lastiği şişirmek ile motosiklet lastiği şişirmek arasında çok fark var. RaceRocket performans bisiklet kullanıcıları için vazgeçilmezdir ama motosiklet kullanıcıları için değil.
Ama taşınabilir, küçük, hafif ve acil durum için cebimde olsun derseniz en iyisi bu. Diğer durumlar için zaten yazdım.
Valla imkan varsa dursun, şarj etmeyi unutursun. dağ başında kalırsın. Hani uzaklara gidiyorsundur. Lazım olur illaki. 10 yıl olmaz ama, 1 gün lazım olur.

Motosikleti
Honda Forza

Chatgpt'ye göre bu aletle 50-60 arası pompalama ile 1psi şişirme yapabilirmişiz. 20 psi lık bir şişirme gerekse 1200 kez. Adamın imanını gevretir ama günün sonunda saçma sapan bir yerden kol ağrısıyla da olsa kurtarır. Tabi daha iyi bir çözüm yoksa.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Geçenlerde bunun çakmaklıklı olanını araba için aldım ve daha dün eşim kullanıp lastiği şişirdi. Bunu da motosiklet için bakayım. Teşekkürler

Motosikleti
RaceRocket'e kafa takılmış anlaşılan :) Neyse, uzatmayayım artık...

Madem öyle size şarjlı kompressör önereyim.
Einhell CE-CC 18 Li.

Buna bir de şöyle bir batarya kiti alıyorsunuz ve artık lastik şişirme konusunu kapatıyorsunuz.

Not: En uygun fiyatlar Amazon'da. Bilginiz olsun.

Einhell ürünlerinin avantajı, tüm aletlerin aynı batarya sistemini kullanması. Yani Einhell ekosisteminden devam ederseniz, aynı batarya ile tüm diğer cihazlarınız çalışır. Son derece fiyat performans ürünleri vardır. Ben bu markadan set diziyorum bir süredir.

Kompressör ise hem güçlü hem sağlam. Diğer dahili pilli kompressörlere göre çok daha performanslı. 11 bar 160 psi kapasiteli. Dahili pil kapasitesinin azalması, zayıflaması, gibi dertleri yok. Hava hortumu Bosch veya Xiaomi vs. olduğu gibi cücük kadar değil. 60 cm hortum uzunluğu ile çok rahat lastik şişiriyor. Birkaç saniyede birkaç PSİ hava basıyorsunuz. Ayrıca dahili basınç ölçeri de çok doğru çalışıyor. Motosikletinizdeki çantaya veya sırt çantasına rahatça sığacak büyüklükte. Uzun seyahatlerde mutlaka yanınızda bulunması gerekli bir cihaz. Yakın zamanda tamamen inik bir otomobil lastiğini şişirme performansını paylaşacağım.

Bir diğer güzelliği, Einhell bataryalar şu aparat ile USB Power Bank'e dönüşüyor.

Arazide, elektrik olmayan yerde hayat kurtarır.

gidiyorsun herhangi bir akaryakıt istasyonunda 50 t verip lastik tamir köpüğü alıyorsun.
selenin altına koyuyorsun kafan rahat devam ediyorsun hiç bu kadar masrafa da gerek kalmıyor.

Motosikleti
gidiyorsun herhangi bir akaryakıt istasyonunda 50 t verip lastik tamir köpüğü alıyorsun.
selenin altına koyuyorsun kafan rahat devam ediyorsun hiç bu kadar masrafa da gerek kalmıyor.
Pompa/kompressör ile tamir köpüklerinin işlevi farklı yalnız...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar