-12 derece sürüs yapan varmı ?

Ankarada -15 -20 derecelerde işe gidip gelirdim, güzel ekipman olduktan sonra üşümezdim. Fakat konu uzun yol olunca durum çok farklı, rüzgar almayan scooter dahi olsa bi süreden sonra üşütecektir.

Asıl konu ise motorla veya sizle alakalı değil. 450kmlik bi yolda değişken hava durumlarıyla karşılaşacaksınız. Yeri gelecek yağmur atar, yeri gelir kar olur, yeri gelir bulutsuz güneşli havada yerde gizli buzlanmalar olur. O yolu kazasız düşmeden bitirmek -12 derece havada çok çok zor iş. Ben gitmeyin derim. Uzun yol için havanın en azından 0 derecenin üstüne çıkması şarttır.

Hava bi 10 12 derecelere çıkınca Elazığ-Yalova yapmayı planlıyorum. Onca uzun yol tecrübesine rağmen 0 derecenin altında benim gözüm 150km bile gitmeyi kesmiyor.

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Bu yolculuğu yaptınız mı?
Ya da neye karar verdiniz?
Konunun son durumunu merak ettim :)

Kıslık lastik ile Yola çıktım elcik koruma ve uzun cam taktım ilk 70 km bitti dinlenme tesisindeyim petrol gibi biyer içimde astar eldivenimin elltında plastik eldiven bi ceketinin içinde bide dışında yağmurluk zaten ayakkabılarımın altında 2 tane patik savaşa gidercesine hazırlandım geldiğim buraya kadar lüks bi range rover vardı sağ arka lastiğini takıldım geldim fazla rüzgar yemedim zaten araba kocaman 15 20 dakikaya çıkıcam eğerki 100 km ötede van da pes edersem otobüse binip gidicem devam edersem de Allah yolumu açık etsin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşımda gelecekti o vaz geçti ama ben şansımı denemek istedim tabiri caiz ise aptal cesareti ile başladım her düzlük te 1 2 slalom yapıp ısıtmaya çalışıyorum -11 de zirvedeydim burası biraz aşağısı -6 gibi yazıyor -12 de önümde hiç rüzgar yedirmeyen kocaman bir araba olmasına rağmen çok zorlandım gizli buzlanma bir yana yolda görülen buz var tabi belediye tuzlmışda nafile

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
Kıslık lastik ile Yola çıktım elcik koruma ve uzun cam taktım ilk 70 km bitti dinlenme tesisindeyim petrol gibi biyer içimde astar eldivenimin elltında plastik eldiven bi ceketinin içinde bide dışında yağmurluk zaten ayakkabılarımın altında 2 tane patik savaşa gidercesine hazırlandım geldiğim buraya kadar lüks bi range rover vardı sağ arka lastiğini takıldım geldim fazla rüzgar yemedim zaten araba kocaman 15 20 dakikaya çıkıcam eğerki 100 km ötede van da pes edersem otobüse binip gidicem devam edersem de Allah yolumu açık etsin

Arkadaşımda gelecekti o vaz geçti ama ben şansımı denemek istedim tabiri caiz ise aptal cesareti ile başladım her düzlük te 1 2 slalom yapıp ısıtmaya çalışıyorum -11 de zirvedeydim burası biraz aşağısı -6 gibi yazıyor -12 de önümde hiç rüzgar yedirmeyen kocaman bir araba olmasına rağmen çok zorlandım gizli buzlanma bir yana yolda görülen buz var tabi belediye tuzlmışda nafile
Ne yaptın ne durumdasın?

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
1-9 derece arasında hava sıcaklığı olan rotada 9 saate yakın uzun yol sürüşü yapmışlığım var. Akıl-mantık işi değil. 1990 larda -10 derecede kask vs. hiçbir ekipman olmadan işe gitmek için 7-8 km.lik mesafeye gidip geliyordum. İnsanın yaptığı yanlışı yıllar sonra anlamasının hiç bir değeri yok. Marifet yanlışı yapmadan önce anlamak. Yapılan hatanın karşılığı madalya değil kronik rahatsızlıklar oluyor.

Ne yaptın ne durumdasın?
Konuya dönmeyi unutmuşum van dan sonra hava 0 1 2 derce gibi ısındı rahatladım bayağı olabildiğince petrol istasyonlarında dinleme tesislerinde ısına ısına beş buçuk saatlik yolu 7 saat de bitirdim keyifli zorlayıcı birazda aptalca bi karardı 😅

1-9 derece arasında hava sıcaklığı olan rotada 9 saate yakın uzun yol sürüşü yapmışlığım var. Akıl-mantık işi değil. 1990 larda -10 derecede kask vs. hiçbir ekipman olmadan işe gitmek için 7-8 km.lik mesafeye gidip geliyordum. İnsanın yaptığı yanlışı yıllar sonra anlamasının hiç bir değeri yok. Marifet yanlışı yapmadan önce anlamak. Yapılan hatanın karşılığı madalya değil kronik rahatsızlıklar oluyor.
Abi şükür yolu bitirdim ama bayağı şansla bitirdim bidaha cesaret etmem gibi bayağıda sağlam giyindim ama yol korkuttu

O havada o yolda motor kullanmayın.
Vallahi abi çok riskli yolda anlıyorsun ama içimde bi şey var o çile ye rağmen geri dönsemmi acaba ama nafile bi düşünce

Son düzenleme:
Konuya dönmeyi unutmuşum van dan sonra hava 0 1 2 derce gibi ısındı rahatladım bayağı olabildiğince petrol istasyonlarında dinleme tesislerinde ısına ısına beş buçuk saatlik yolu 7 saat de bitirdim keyifli zorlayıcı birazda aptalca bi karardı 😅

Abi şükür yolu bitirdim ama bayağı şansla bitirdim bidaha cesaret etmem gibi bayağıda sağlam giyindim ama yol korkuttu

Vallahi abi çok riskli yolda anlıyorsun ama içimde bi şey var o çile ye rağmen geri dönsemmi acaba ama nafile bi düşünce

iyi tecrübe oldu senin için, kazasız olması sevindirici.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

En azından kazasız bitirmene sevindik.

Haftaya arkadaşımın düğünü var ben ve bir arkadaşım ığdır dan hakkariye 450 km yol gidicez ve bir macera alıp mt25 ile gitmek istiyoruz van üzerinden tendürek dağında hava -12 yi buluyormuş şimdi biz termal içlik (balaclava dahil 2 şer belki )normal ekipmanlar rüzgar içinde yağmurluk giyip o yolu yapabilirmiyiz (hipotermi olmadan😅) o sıcaklıklarda yol yapan varmı hiç ? Biraz akıl almaya ihtiyacım var
Yoksa sadece saçma bi hayal mi bu fikir😁
Şu anda kullanmış olduğum virago 125 i alırken yaklaşık -10 larda gitmiştim kütahyanın tavşanlı ilçesinden birde :) bilen bilir yolların ne kadar bozuk olduğunu ( domaniç üzeri ) bozuk motorla oradan çıkmam 1.5-2 saat sürmüştü, inegöle girdiğimde güneş gören ellerim artık dua ediyordu bir benzinliğe çektim eldivenlerimi çıkardım parmaklarım mosmordu akıl karı bir iş değil girme bence o topa, özellikle dağ viraj vs. buzlanma ihtimali de fazla olduğundan risk almaya deyeceğini düşünmüyorum..

edit: adam gitmiş gelmiş bile zaten..

Şu anda kullanmış olduğum virago 125 i alırken yaklaşık -10 larda gitmiştim kütahyanın tavşanlı ilçesinden birde :) bilen bilir yolların ne kadar bozuk olduğunu ( domaniç üzeri ) bozuk motorla oradan çıkmam 1.5-2 saat sürmüştü, inegöle girdiğimde güneş gören ellerim artık dua ediyordu bir benzinliğe çektim eldivenlerimi çıkardım parmaklarım mosmordu akıl karı bir iş değil girme bence o topa, özellikle dağ viraj vs. buzlanma ihtimali de fazla olduğundan risk almaya deyeceğini düşünmüyorum..

edit: adam gitmiş gelmiş bile zaten..
Haklısın abi dediğin gibi akıl karı değil bende zaten bir anlık cesaretle çıktım elcik koruma plastik eldiven termal eldiven ince böyle tayt gibi bişey üstüne normal eldiven böyle 3 4 er katlı giydim bol bol duraklarda dinlendim yol koşulları için baya zordu çok dikkat etmeye çalıştım gizli buzlanma için zaten dağlık bi yol olduğu için şansıma o akşam belediye taze tuz dökmüstü biraz onun rahatlığı oldu bende şükür kazasız belasız atlattık ilk böyle bi deneyim olduğu için aklıma dahi gelmemiş bol bol fotoğraf çekmediğim için pişmanım sadece belki bi gün tekrar olursa çekeriz😄

Hadi geçmiş olsun.

Slalom yaparak lastik ısıtılmaz. Hele öyle bir zeminde durduk yere düşme riski oluşturuyorsun her seferinde.
Eğlencesine yapılır da, öyle bir soğukta zeminde şüphe varken aman diyeyim.

Motosikleti
1190 ADV
Hadi geçmiş olsun.

Slalom yaparak lastik ısıtılmaz. Hele öyle bir zeminde durduk yere düşme riski oluşturuyorsun her seferinde.
Eğlencesine yapılır da, öyle bir soğukta zeminde şüphe varken aman diyeyim.

Lastik ısınmaz ama düşük hızda düz yolda slalom yaparak düşmek, yüksek hızda virajda düşmekten iyidir bence. :)

malesef termal içlik ve balaklava çözüm olmayacaktır. Ben geçen hafta Uludağ civarında -4'te sürüş yaptım. Elcik koruma, ısıtma vs yok, motor naked ama termal içlik + kar kıyafeti(polar) + rüzgar ve yağmur geçirmez mont + polar kar maskesi + iç eldiven taktım açıkçası 40dk sonra üşüme başlıyor. Çok olay üşümem de ama yol alırken rüzgar -4'ü daha ne kadar düşürüyor bilemiyorum da ciddi soğuk eziyeti başlıyor. -4 neyse de -12 için elcik koruma, elcik ısıtma ve ciddi kıyafete ihtiyacınız var. Ayrıca bol bol mola vermek zorunda kalacaksınız onu da düşünerek yolu 5 saat değil 7 saat hesaplayın derim.

Buzlanma vs konularına hiç girmiyorum. Sizin motor kaymasa da karşıdan gelen giden kayabilir çok tehlike oluşturur.

Ama kafaya koyunca illa o yola çıkılıyor o sebeple, yola çıkarsanız da iyi yolculuklar, iyi şanslar dilerim.

Lastik ısınmaz ama düşük hızda düz yolda slalom yaparak düşmek, yüksek hızda virajda düşmekten iyidir bence. :)

Şimdi her düşüşün kendi olasılığı vardır diye başlayıp bıdı bıdı edebilirim de, neyse =) Evet genelde daha iyidir ama, bu yüzden yapalım slalom mu diyorsun?

Motosikleti
1190 ADV
Şimdi her düşüşün kendi olasılığı vardır diye başlayıp bıdı bıdı edebilirim de, neyse =) Evet genelde daha iyidir ama, bu yüzden yapalım slalom mu diyorsun?
Yok sen mayınlı arazide yürüyen birine, sigara içme sağlığa zararlıdır ölebilirsin benzerinde bir uyarıda bulunmuşsunda :) bu durumu yazdım sadece :) Yoksa evet normalde sigara sağlığa zararlıdır, slalom yaparken de düşebilirsin.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
üşümemeyi düşün de buzlanmayı daha çok düşün

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar