Mondial 2019 Mondial Nevada 250 - V Twin Cruiser

Evet blok o motorlarda kullanılan motorla temelde aynı ama nevada’da delphi enjeksiyon var, ön arka disk fren ve abs var ve diğer ıvır zıvırlar. Mesela küçük gibi gözüken güzel detaylar var; önde ters çatal, elde kalmayan depo kapağı, led stop, led sinyaller, led gündüz farı, Dörtlü flaşör, usb çıkışı, selektör tuşu tercih edilen yer olan sol üstte vs.

Ama berbat bir akü ile (mondial marka) geliyor yani rodaj süresince iyi şarj edilmez ise 1500-2000 km ancak dayanıyor. Bende 1500 km’de akü tamamen bitti şoklayamadık da tutmadı çünkü. Oysa ki ben buccaneer de kullandım onda Yuasa marka süper bir akü ile geliyordu onda da Çelik fren hortumu, vites göstergesi, led stop, monoshock arka süspansiyon, papatya diskler vs vardı o da çok aşırı keyifli bir motor zaten parasına göre. Ama işte ne yazık ki 5 vites bu motorlar 6 olsaydı her ikisi de harika olurdu. Temiz hiç ellenmemiş düşük km bulursam köşeye koyarım alıp.

Benim takıldığım bu motorun blok virago 250 bloku ile benzer deniyor…
1987 model virago xv250 bile 16kw yani 21 beygirken 2022 model motor nasıl 13kw yani 17 beygir oluyor ki onu anlam veremiyorum..

artık 250cc lerden 26-27 kw ları çıkartıyorlar yani 35-36 beygirleri çıkartıyorlar.. bence blokun artık bir güncellenmesi şart..

Enjeksiyon sisteminin adapte edilmesi ve euro normalarının uygulanması ile tabiri caize ise ümüğünü sıkmış oluyorlar motordaki beygirlerin zaten. Ama yine söylüyorum 18nM tork verisi verilmiş bu motor için ve tümsekten 4.viteste durmaya yakın bir hızda bile geçseniz gazı açınca canavar gibi yürüyüp gidiyor. Hala bunu çözemedim 24 nM torklu duke250 ve 22 nM torklu cfmoto nk250 ile bu mümkün değil onlarda 2.vitese düşmeniz lazım tabii bunun sebebini çözemedim derken her zaman teknik veriler konuşmaz bazen de mühendislik konuşur bunun farkındayım bu motor çift silindirli V yapıda olmasının avantajlarını yansıtıyor düşük hızlarda.

Olabilir sadece bence piyasası yanlış bizim burda ev çeyiz eşyaları satan yer satıyor 67 bin fiyat çekmişler ikinci el kullanışmışı hatta adam yatırmış motoru falan 62-70 arası fiyatlar istiyorlar.. ilginç..
alıcak olsam 3- 5 fazla verir sıfırını alırım ..

Motosikleti
D400
ikinci eli 40larda olsa ns200 ü satıp alacagım aleti

cruiser motorlar o kadar pahalı ki, 25 yıllık honda a 120 bin tl vereceğime bunu alırım daha iyi.

ikinci eli 40larda olsa ns200 ü satıp alacagım aleti

cruiser motorlar o kadar pahalı ki, 25 yıllık honda a 120 bin tl vereceğime bunu alırım daha iyi.

Bu motor iyi güzel ama ben bir sür videosunu izledim malzeme kalitesi zayıf bunu nerden anlıyorsun makinede V motor var ve inanılmaz bir titreşim var hatta bir arkadaş sürerken vibrasyondan sesi titriyor yani ben oV makineyi bisan roadstar keeway supershadow da kullandım gram vibrasyonu yoktu bunda olmasının nedeni bence zayıf izalasyon malzemesi kullanılması yani motoru alırsan benim gördüğüm sıfır bile alsan alır almaz 5-6 bin tl masrafı var
Bir kere o lastikler değişecek motor şase birleşim yerlerine kesinlikle bir izalasyon yapılıcak ki kasaya az vibrasyon versin aynaları genelde alanlar memnun değil göstermiyormuş onu çok değiştiren var motorun bütün aydınlatması led ön far halojen onu lede çeviren var üstünde gelen akü çok iyi değilmiş onu direk yuasa varta ile değiştiren var kısaca motorun alır almaz bile uğraşılması gereken yanları var ama yapılırsa Japon ayarlarına çok yaklaşır süreni uzun yıllar yağ değişimi buji değişimi dışında ciddi bir masraf çıkartmaz..

Merhaba. Depo yükseltme yapmak istiyorum ama deneyimim yok. Görsel olarak baktığımda yükseltme yapılırsa gidon eğiminden dolayı engel çıkacak gibi görünüyor. Deneyen ya da bilgisi olan var mıdır?

Konuyu biraz hortlamış gibi olacağım ama 2024 yılında uyguna bulunursa alınır mı? Parçaları bulunabiliyor mu ?

Konuyu biraz hortlamış gibi olacağım ama 2024 yılında uyguna bulunursa alınır mı? Parçaları bulunabiliyor mu ?
Ben Hortlatmaya yardımcı olayım.. Dün Mondial Bayisine girip Motorlara bir göz atayım dedim , Niyetim Hero xpulse idi , Mondial da ne var ne yok göreyim dedim.. Hiç aklımda olmayan bu Chapper tarzı Motoru beğendim , yaş olarakta Kros'a veda vakti diye düşündüm.. 1o dk sonra Kaporayı verdim işlemleri başlattım !! Cuma yada Cumartesi işyerime teslim edilecek olarak anlaştık...
Burada Muhabbet olursa gelişmeleri yazarım..

Motosikleti
D400
Şu an izmir'de sıfırı 140 bine satılıyor 2024 model. Umarım gidip sacma sapan fiyat çeken bayilerden almadınız motoru.

Nevada'yı iyice araştırdım; hatta alma noktasındaydım bi ara. Kronikleri var, ancak hepsinin çözümü de var. oldukca aktif bir wassap grubu mevcut girebilirsiniz.
Parçaları da bulunuyor motorun. hatta bende kendi çin kategorisinde alınabilir en iyi çinlerden birisi.

Ancak kronikler çözülene kadar can sıkıyor. Hepsini geçtim satılmıyor ikinci eli tamamen ölü.

Şu an izmir'de sıfırı 140 bine satılıyor 2024 model. Umarım gidip sacma sapan fiyat çeken bayilerden almadınız motoru.

Nevada'yı iyice araştırdım; hatta alma noktasındaydım bi ara. Kronikleri var, ancak hepsinin çözümü de var. oldukca aktif bir wassap grubu mevcut girebilirsiniz.
Parçaları da bulunuyor motorun. hatta bende kendi çin kategorisinde alınabilir en iyi çinlerden birisi.

Ancak kronikler çözülene kadar can sıkıyor. Hepsini geçtim satılmıyor ikinci eli tamamen ölü.
Yok Saçma Sapan Fiyatla almadım tabii'ki. Bayileri tek tek aradım, zaten hepsi paraya sıkışmış. İzmir Gaziemirde Bayide Motor yok. İsterseniz getiririz dediler , fiyat aldım 185 bin !! Motor yok !! Hemen Sarı siteye baktım , 140 a gördüm . Açtım Telefon pazarlığa oturdum , Gerçi Almayanı dövüyorlar gibi bir durum var. Al takke ver Külah 2 bin kapora verdim , 8 binde de Motor geldiğinde vereceğim. Kalanı 125 / 8 yaptık. 10 Litrede Benzin Hediyesi var.
Bu arada 2. eli ölü demişsiniz , Motor Keyif işidir Kardeşim , Bu zamana kadar Keyif için aldığım hiç bir şey için 2. elini düşünmedim , Düşünmemde. Üçün Beşin hesabını yaptığın yerde Keyif alamassın. Veririm bir garibana duasını alırım belki. Dua almak iyidir , Kem gözlere Nazara vs zırh olur.
Allah Herkesin gönlüne göre versin İnşallah.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Bu arada 2. eli ölü demişsiniz , Motor Keyif işidir Kardeşim , Bu zamana kadar Keyif için aldığım hiç bir şey için 2. elini düşünmedim , Düşünmemde.
İlk motorumu aylarca satamayana kadar ben de öyle düşünüyordum. Sonradan fikirlerim değişti.

Motosikleti
D400
O iş öyle olmuyor işte. İkinci el piyasası ölü.

Ben size 140k motoru 130 a satamıyorsunuz tüh demiyorum 140a aldıgınız motoru 90 a zor satarsınız diyorum.

Benzer durumu daha yeni yaşadım; motor değiştirceğim bendeki satılmadıgından nakiti tamamlayamadım bir sürü fırsatı kaçırdım.

Motoru sürmek keyif işidir, artık sıkılıp yenisini almak için bindiğin motoru satamadıgın zaman keyfi kaçıyor emin ol :)

O iş öyle olmuyor işte. İkinci el piyasası ölü.

Ben size 140k motoru 130 a satamıyorsunuz tüh demiyorum 140a aldıgınız motoru 90 a zor satarsınız diyorum.

Benzer durumu daha yeni yaşadım; motor değiştirceğim bendeki satılmadıgından nakiti tamamlayamadım bir sürü fırsatı kaçırdım.

Motoru sürmek keyif işidir, artık sıkılıp yenisini almak için bindiğin motoru satamadıgın zaman keyfi kaçıyor emin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hayata farklı pencerelerden baktığımız kesin. Siz olaya Ticari bakıyorsunuz Ben olaya Zevk olarak bakıyorum.
Ben diyorum'ki 2. Eli neden düşüneyim ? Bu zamana kadar sürekli Piyasası olmayan araçlar kullandım , Aynen hepsindede Sizden aldığım tepkileri aldım .. Ve 2. elde satamadığım hiç bir arabam olmadı. Küba Black Cat motorum bile satıldı. Yani bu 2. el söylemini artık bırakalım demode oldu. İşin birde Türkiye gerçeği var , Artık 2. el olayı farklı bir boyut kazandı , Sizin satamama nedeniniz bu , Bedavaya yakın bir fiyata vereceksiniz'ki belki satılır.. o bile zor ihtimal.
Berber arkadaşımda RKS nin scooter tipi var , 3 aydır satamıyor , Çocukta öyle Kıl birisiki , Motor daha sıfır gibi . Fiyatı 65 den 50 ye çekti arayan yok soran yok. Piyasanın bu kadar motora doyduğu bir dönemde , Motorları artık direk Hurdaya vereceğiz. 10 bin veriyorsun sana 12 ay vade farksız taksit yapıyorlar , Almayanı dövüyorlar. Sen olsan elalemin nasıl kullandığını bilmediğin motorumu alırsın yoksa üzerine üç kuruş ekleyip sıfırmı alırsın ? Ben 3 kuruş ekledim sıfırını aldım.

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
Aynı şeyden bahsetmiyoruz; aynı pencereden bakmıyoruz.

şu an aldıgım motor sıfırı 240 ben 2023 modelini 150'ye aldım. aradaki fark 3 kuruş değil ne yazık ki. Bu ikinci alternatifim idi; aylardır motoru satamadıgım için esas alacagım motoru kaçırdım.

Sizin bütçeniz olabilir; ancak cogu insan eldeki motoru satıp yenisini alabilecek ekonomik güçte. Siz ya da arkadaşınız gibi hurdaya verecek ya da %80 fiyat kıracak gücümüz yok.

Ayrıca sürekli fikrim hakkında bilirkişi yorumu yapıyorsunuz; ticari baktıgımı nereden çıkarıyorsunuz? Öyle ya da böyle nevada250 alan bir insan bu motoru satacak; cünkü yetmeyecek. Ticari bakmak demek "140a aldın 120'ye satmaya calısırsın ya da al 140'a bi seneye zamlanır 170'den kar edip satarsın" olur. ben diyorum ki motoru yarı yarıya fiyatına zor satarsın. Ticari olarak değil, satıp yerine başka birşey koymak kısmından bahsediyorum.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hayata farklı pencerelerden baktığımız kesin. Siz olaya Ticari bakıyorsunuz Ben olaya Zevk olarak bakıyorum.
Ben diyorum'ki 2. Eli neden düşüneyim ? Bu zamana kadar sürekli Piyasası olmayan araçlar kullandım , Aynen hepsindede Sizden aldığım tepkileri aldım .. Ve 2. elde satamadığım hiç bir arabam olmadı. Küba Black Cat motorum bile satıldı. Yani bu 2. el söylemini artık bırakalım demode oldu. İşin birde Türkiye gerçeği var , Artık 2. el olayı farklı bir boyut kazandı , Sizin satamama nedeniniz bu , Bedavaya yakın bir fiyata vereceksiniz'ki belki satılır.. o bile zor ihtimal.
İşte burada devreye şu giriyor. Madem sokağa atacak, motoru yok parasına satacak kadar zenginsiniz, Yamaha alın, Honda alın. Bunlar zevksiz motor da, Mondial Nevada mı zevkli? Nevada yerine gidin CL250 alın. Hem binerken, hem satarken daha mutlu eder. Mesela ben yok parasına motor satacak kadar zengin değilim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar