Kış lastiği / Yaz Lastiği

Motosikleti
D400
Normal lastikle yaz kış biniyordum problem olmuyordu pek ancak kış lastiği ile yazın binmek ne gibi sıkıntılar yaratır?

Ben Spontini'de yazın tamamen kışlık lastik kullandım (Winter Grip) bir keleğini görmedim ve ciddi derecede güzel yol tutuyordu. Tabi bunun dezavantajıda lastiğin çabuk bitmesi, arka lastiğimin dişleri neredeyse bitti sayılır fakat onunda en büyük etkenlerinden biride varyatör, motor ve ağırlık merkezinin orada olmasından kaynaklı ısınması yoksa daha halen dişleri olurdu çünkü ön lastiğin dişleri var :). Şu an kilometrede 20.000 civarı.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Memleket nere motorseverrr birde onu yazsan tam olacaktı 😀 Mobilde gözükmüyor ayrıntı 😀

Motosikleti
1190 ADV
Normal lastikle yaz kış biniyordum problem olmuyordu pek ancak kış lastiği ile yazın binmek ne gibi sıkıntılar yaratır?

Motosiklette kış lastiği kullanmadım hiç ama otomobillerdeki kış lastiklerinden farklı olmayacağını düşünüyorum. Kış lastikleri yazın sıcak havada tutunamıyor ve kayıyıor. Soğuk havada yumuşak kalabilen dişler, sıcak havada sakız gibi olur. Hem sürüşü etkiler hemde çabuk eskir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ohooo arndiol bunlar henuz 3 aylık acemi motorcu soruları.

işimiz var senle..

Memleket nere motorseverrr birde onu yazsan tam olacaktı 😀 Mobilde gözükmüyor ayrıntı 😀
Bursa :), dağ tepe bayır taş her koşulda kullandım ben o lastikleri bir şey sıkıntı yaşamadım. 40 Derece sıcakta gördü bardaktan boşalırcasına yağmurda, bu durumlarda bir keleğini görmedim, hunharca sınırları zorladım bir şey olmadı. O lastikler ve Spontini fabrikada bu kadar zor koşullar görmemiştir 😆.

Daha fazla yakıt harcar, Tekerlerden daha çok Asfalt sesi gelir ve Lastiklerin daha çabuk biter. Bunun haricinde kışlık lastiklerin yolu daha iyi tuttuğu söylenir. Türkiye şartlarında Karadeniz de yaşayanlar dört mevsim Kışlık lastik kullanabilir diye düşünüyorum.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Abi senin oralara pek gelmez. Sıcak baya sizin oralar. Hani trakya, karadeniz idare eder ama. Manisa bilemedim.

Motosikleti
D400
Abi senin oralara pek gelmez. Sıcak baya sizin oralar. Hani trakya, karadeniz idare eder ama. Manisa bilemedim.

Valla bu konu kaldı böyle.

Normal şartlarda kış lastiği 4 mevsim kullanılır ancak yazın kullanımda eskimesi daha çabuk olur diye biliyordum.

şu an michelin kış lastiği var motorda sıfır sayılır. değiştirsem mi yoksa ölene kadar bitsem mi sıcakta problem yaratır mı bilemedim.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ben kullandım bir sene ama, kış lastiği yazın fren ve kalkışta kayıyor. Sıcak asfaltı sevmiyor. Dört mevsim lastik olsa olabilir. Birde yazın parça parça oldu hamuru dağıldı.

Kış lastikleri yol tutuşu çok olduğu için yaz sıcağına gelmiyor, kayıyor, harici olarak daha çabuk eriyor.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
Bursa :), dağ tepe bayır taş her koşulda kullandım ben o lastikleri bir şey sıkıntı yaşamadım. 40 Derece sıcakta gördü bardaktan boşalırcasına yağmurda, bu durumlarda bir keleğini görmedim, hunharca sınırları zorladım bir şey olmadı. O lastikler ve Spontini fabrikada bu kadar zor koşullar görmemiştir 😆.
Ben de Bursa ikamet ediyorum. Bir yerlerde karşılaşırız umarım. Belki de karşılaşmışızdır. :)

Bir önceki motorum Ducati MTS 950S idi ama beyazdı. :) Bu arada baya zamandır Heykele çıkmadığımı fark ettim. Hafta sonu biraz dolaşayım heykeli..
Tutturamadık o zaman, :) Heykel'e çıkacağınıza göre merkezden biraz uzak yaşıyorsunuz (Bursa epi topu bellidir, bir yaşam yerinden bir yaşam yerine trafiksiz 1 saate gidersiniz) bizim semtlerde Heykel'e inme tabiri vardır. :)

Motosikleti
Suzuki SV650A
Tutturamadık o zaman, :) Heykel'e çıkacağınıza göre merkezden biraz uzak yaşıyorsunuz (Bursa epi topu bellidir, bir yaşam yerinden bir yaşam yerine trafiksiz 1 saate gidersiniz) bizim semtlerde Heykel'e inme tabiri vardır. :)
23 Nisan M. Biz çıkıyoruz. :)
Ben de Konak mahallesindeyim hocam :D Ama liseye kadar Tahtakale'deydik, o yokuşlarda az bisiklet sürmeye çalışmadık...
Pazartesi günü iftara Maksem'e gidecektim, o gün yağan deli yağmura Setbaşı'nda yakalandım, ne yağmurluğum var ne bi şey, Setbaşı Köprüsü'nden aşağı yuvarlanacaktım valla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar