Neden her yağ değişiminde filtre de değiştiriyoruz ?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
neyyyy ? ben şok

bundan 4 tane lazım yani. 5300 tL dukatimisin mubarek. her 12k da acaba sahte ngk mı aldım diye stres olmak da cabası.
yazık suzi, iyice gozumden düştü.
ahh selami hornet yerine nasıl da suzi aldı ya :(
Yok benimkiler farklı ve iridyum değil, düdük Dio'da kullanılanlarla aynı.

Şurada iridyum karşılıkları yazıyor, fiyatlarına bakacağım, eğer nikel olanları bana iridyum fiyatından çakmaya çalışacaklarsa kendim iridyumları alır onlarla giderim servise, zaten kendi aldığım 5W-40'ı koyduracağım. (İtiraz ederlerse not ekletirim bakım fişine, yok hiç yapmayız derlerse geçmiş olsun, bir daha kapılarının önünden geçmem, paramı istemiyorlarsa paşa gönülleri bilir...)

Motosikleti
Japon almanın da böyle bir kafa rahatlığı oluyor vesselam, ben garanti yüzünden değil de bakımlar aynı sistemde kayıt altında olsun diye yetkili servise gidiyorum.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
neyyyy ? ben şok

bundan 4 tane lazım yani. 5300 tL dukatimisin mubarek. her 12k da acaba sahte ngk mı aldım diye stres olmak da cabası.
yazık suzi, iyice gozumden düştü.
ahh selami hornet yerine nasıl da suzi aldı ya :(
Kim demiş 24.000 de bir değişim. Suzan Suzi sular apardı seni..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kim demiş 24.000 de bir değişim. Suzan Suzi sular apardı seni..
valla 800 DE user manual 12 diyor :)
bol bol buji stoklamanı oneririm, 32 li paket olarak alırsan daha ucuza gelir :D

Motosikleti
Valla bana komaz, değiştiriz bizim makinada 2 adet miş Evet yanlış görmüşüm 12.000 km miş. Neyse işçiliği kendimiz yapacağız artık.

Valla bana komaz, değiştiriz bizim makinada 2 adet miş Evet yanlış görmüşüm 12.000 km miş. Neyse işçiliği kendimiz yapacağız artık.
neyyyyy slindir başına bir buji mi...aboovvv bu ne ya

Motosikleti
Bunlar nikel kullanıyor ondan sık değişim, fiyatları çok pahalı değildir 12'de bir değiştirmek öldürmez ama servis kaça sokuyor onu bilemem. Yukarıda yazdığım gibi bakım öncesi kalem kalem soracağım fiyatları; iridyum parasına nikel sokacaklarsa iridyum alır giderim onları da sonraki her bakımda kontrol ettiririm sadece; en az 50k götürür.

Motosikleti
Abi bırak yaa, hala bize tırt Hondayı savunuyor. Piyasada tutunmak için Nissan ve Mitsubishi ile birleşen firmayı savunuyor.

Motosikleti
1190 ADV
Abi bırak yaa, hala bize tırt Hondayı savunuyor. Piyasada tutunmak için Nissan ve Mitsubishi ile birleşen firmayı savunuyor.

Honda'yı bu kadar hafife alma bence. Yılların tecrübesi, devasa bir arge birimi ile korna düğmesinin yerini bi değiştirirler... Motosiklet sektörü alt üst olur.

Motosikleti
Honda'yı bu kadar hafife alma bence. Yılların tecrübesi, devasa bir arge birimi ile korna düğmesinin yerini bi değiştirirler... Motosiklet sektörü alt üst olur.
Abi sende hayatı bu kadar ciddiye alma ya, sabahtan beridir, secde ile rekat arasında geyik yapıyoruz. Biz sadece birbirimize takılıyoruz.

Motosikleti
"Motosiklet sektörü"nün (burada aslında yerli kullanıcı kitlesi denmek istiyor...) ne kadar dunkoff olduğunu güzel gösteren bir örnek olay; 2 yıl klasik korna konfigürasyonuna sahip bir Yamaha Scooter kullandıktan sonra Honda'ya geçtim; 2017'den 2022'ye kadar 5 yıl Honda motosiklet kullandıktan sonra yine klasik korna lokasyonuna sahip Suzuki'ye geçtim. Her geçişte bocalama sürem 2 günü zinhar geçmedi.

İnsanlar bıkmadı şu düğmenin yerine laf etmekten; yani değişikliğe bu kadar zor adapte olan insanlar trafikte nasıl becerip de sağ kalıyorlar enteresan bir olgu?

Avrupa'da da var mı acaba bu düğme konusunda bu kadar şikâyet eden? (Şüphe ederim...)

"Motosiklet sektörü"nün (burada aslında yerli kullanıcı kitlesi denmek istiyor...) ne kadar dunkoff olduğunu güzel gösteren bir örnek olay; 2 yıl klasik korna konfigürasyonuna sahip bir Yamaha Scooter kullandıktan sonra Honda'ya geçtim; 2017'den 2022'ye kadar 5 yıl Honda motosiklet kullandıktan sonra yine klasik korna lokasyonuna sahip Suzuki'ye geçtim. Her geçişte bocalama sürem 2 günü zinhar geçmedi.

İnsanlar bıkmadı şu düğmenin yerine laf etmekten; yani değişikliğe bu kadar zor adapte olan insanlar trafikte nasıl becerip de sağ kalıyorlar enteresan bir olgu?

Avrupa'da da var mı acaba bu düğme konusunda bu kadar şikâyet eden? (Şüphe ederim...)

ya bu konu tamamen AEA dan kaynaklı.Rahmetli bazı şeyler çok takıktı.Bir videosunda japon honda muhendisini yakalayıp, neden değiştirdiniz bunu diye sormuşluğu vardı, adam bilmiyorum dedi :)

benzer bir takıntı depo kapağının elinde kalmasıydı.Bir deponun kapağı elinde kalıyorsa muhakkak havaya kaldırıp "nereye koyacam,ne yapacam bununla" derdi :)

ha sodorlu nun bunu dert ettiğini hiç sanmıyorum tabi :)

Motosikleti
Pardon algıda seçicilik yapmışım. He he aslında sende bizdenmişsin.

Motosikleti
1190 ADV

Bunlar benim 30sn ye de bulabildiklerim :)

Motosikleti
1190 ADV
Pardon algıda seçicilik yapmışım. He he aslında sende bizdenmişsin.

Benim motosiklet markalarına karşı bir tutkum yada ön yargım yok aslında. Piyasada bilindik birkaç büyük marka dışında hepsinin modellerine sahip oldum, kullandım. Şuanda elimin altında 1 honda, 1 suzuki, 2 KTM, 1 Triumph var. Sadece futbol takımı yada siyasi parti gibi marka savunucularına yada kötüleyicilerine takılırım.

Sorunu olmayan bir motosiklette bujiyi 12.000km kullanmanın riskli olduğunu çok düşünmüyorum; eski CB500F'imde buji değişim aralığı 24.000km idi. Üyelerimizden Nikkfurie sanırım kendi V Strom'unda kriterleri uygun İridyum bujiler ile değiştirip kontrol ederek ve gerektiğinde tırnak aralıklarını ayarlayarak 50.000km kullanmıştı. (Yoksa 100.000km miydi? Emin olamadım şimdi...) 12.000km az ama gerçekten.

He böyle konuşuyorum da paşa paşa değiştireceğim tabi, o ayrı. Sadece uyuz oluyorum...
80.000 km civarında fabrika bujisini değiştim ama 3-4 defa söküp tırnak aralığını düzenlemiştim , Vstrom dan çıkan o bujileri ebat aynı diye 500 km kadar Bmw ye taktım iridyum bujiyi GS de denemek için :D sorunsuz çalıştı ama yakıt veya çekiş olarak bir artısını farketmedim , Bmw nin bujisi çift tırnak standart buji..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar