Rider Club (RC) Kurmak için!

Merhabalar;
60 kişiyiz. Rider Club kurmak için tüzük örneği ve yama örneği var mı? RC kurmak için ne gerekli? Neler yapılmalı?
Yardımcı olursanız çok seviniriz. MC gibi 3 yama olmayacak. TMP gibi Tek yama olacak.

Motosikleti
D400
Dernek kategorisinde kurum yapacaksanız TMF'ye bildirilmesi gerekiyor.

Herhangi bir nakit giriş çıkışı olmayacak, kurumsal kimlik almayacaksanız herhangi birşey yapmanıza gerek yok. Ülkedeki kulüplerin %90'ı zaten bildirim yapmamış durumda.

RC'lerde belli bir kural yok; kendi düzeninizi istediğiniz gibi kurabilirsiniz ancak bulundugunuz şehir bazı büyük kulüplerin kontrolünde olabilir. Herhangi bir patch'e sahip yelek giymek istediğinizde (ki sayınız fazla dikkat ceker), şehirde yer alan yönetici kulüp ile iletişime geçip izin almanız gerekiyor.

Sadece örnek amaclı isterseniz mesela izmir'de MK da olsa en detaylı tüzük örneği sanırım İzmir motosikelt kulübünde. sitelerinde vardı diye hatırlıyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
RC'lerde belli bir kural yok; kendi düzeninizi istediğiniz gibi kurabilirsiniz ancak bulundugunuz şehir bazı büyük kulüplerin kontrolünde olabilir. Herhangi bir patch'e sahip yelek giymek istediğinizde (ki sayınız fazla dikkat ceker), şehirde yer alan yönetici kulüp ile iletişime geçip izin almanız gerekiyor.
Bana bu çok saçma geliyor. Onlara "Sen dernekler masası mısın? Sen emniyet müdürlüğü müsün? sen içişleri bakanlığı mısın ki ben senden izin alayım?" diye sorasım geliyor. Bir de bu MK patch'i kullanamama zımbırtısı var, neymiş MK başka bir şeymiş ve MK olmak için çok bedel ödenmişmiş.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hiç güleceğim yoktu. :)

60 kişi bir araya geldiğinize göre beraber gezin, eğlenin, takılın, resmi bir klup/dernek olmaya gerek yok ki.
Biz klubüz deyin yeter.

dernek kurabilirsiniz ancak bir sürü yasal prosedürü var, tutulması gereken defterler var. bunları düzenli olarak tutmanız gerekli. yapmazsanız ve biri sizi ihbar ederse, eksik, yanlış bişiler bulunduğunda sağlam para cezaları yiyebilirsiniz.

Motosikleti
D400
Bana bu çok saçma geliyor. Onlara "Sen dernekler masası mısın? Sen emniyet müdürlüğü müsün? sen içişleri bakanlığı mısın ki ben senden izin alayım?" diye sorasım geliyor. Bir de bu MK patch'i kullanamama zımbırtısı var, neymiş MK başka bir şeymiş ve MK olmak için çok bedel ödenmişmiş.

Göreceli bir kavram abi; artıları ve eksileri var bu mevzunun. Zaten resmi yetkiden değil ekonomik ve sosyal güçten geliyor bu.
Dünya genelinde uygulanan bir sistem sonuçta. Ha ülkemizde oradakiler gibi değil ılımlı bir sistem var, ama yine de var.

Bir MK üyesi olarak sacma bulmuyorum ben, MK'lar ılımlıdır ancak genel olarak sistemi MC'ler yönetir. Zaten MK olayı da ılımlı olarak olması açısından Türkiye'de çıkmış bir tabir. RC denen sistem dünya genelinde oldugundan dolayı şehirdeki MC görüşme talep edebilir. Ama dediğim gibi, artı ve eksileri ya da gariplikleri dogrulukları var. Tartışılabilinir uzun bir konu bu.

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
Merhabalar;
60 kişiyiz. Rider Club kurmak için tüzük örneği ve yama örneği var mı? RC kurmak için ne gerekli? Neler yapılmalı?
Yardımcı olursanız çok seviniriz. MC gibi 3 yama olmayacak. TMP gibi Tek yama olacak.
60 kısıden kımse bılmıyor buraya soruyorsan işiniz çok zor bulaşmayınn bence

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar