İlk motorumu beraber seçelim

Merhaba iyi forumlar,

yaşım 30 185 boy/100kg. 12 senedir aktif araba kullanıyorum, 2 senedir 50cc sym mio kullanıyorum şehir içi trafiğe alışığım kısacası.

Öncelikli amacım işe git gel olarak kullanacağım motoru mersinde yaşıyorum. Scooter düşünmüyorum açıkcası. Motoru genelde ev iş için ama bazen keyfine yayla yoluna çıkar sürerim, birkaç bin km acemiliği attıktan sonra eşimi artçı olarak alıp denize giderim gibi kullanabileceğim şekilde arıyorum. Amacım hızlı gitmesi değil, sağlam sıkıntısız olması daha önemli açıkcası.

Beğendiğim bazı motorlar var ama kararsızım. Mesela honda olduğu için crf250 rally, ama artçı için ileride geliştirmeler yapmam gerekiyor. Fiyat performans olarak benelli trk251 olabilir mi diyorum ama servis yedek parça konularında güvenim yok açıkcası. Dominar 400 diyorum ama o da çok ağır görünüyor şehiriçinde.

Her türlü fikire ve yoruma açığım, şimdiden teşekkür ederim.

Suzuki V-Strom 250 vitesli , dayanıklı , hafif arazi ve artçılı kullanım için konforlu , titreşimsiz ,japon , absli fiyatı pazarlıkla düşürülebilir 200 civarı , kronik sorunuda yok isteklerinizi karşılıyabilir . ama 0 olsun isterseniz royal enfield bu aralar baya kampanyalı hunter 350 150bin gibi ve gidip gördüm şahane birde interceptor var 250bine 650lik çift silindirli makine araştırdım kronik tolere edilebilir sorunları var fiyatı tüm sorunları göz ardı ettirir gibi

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Merhaba, size tavsiyem işe gidip gelecek ve yeri geldiğinde uzun yola gicecek, dağa bayıra çıkabilecek motor arıyorsanız crf 250 rally biçilmiş kaftandır. 185 boy ile rahat kullanırsınız, kalıplıdır, yakışıklıdır. Sadece işe gidip gelirken boşu boşuna kilometre yaptırmış olursunuz, malesef piyasada dualsport motosiklet pek yok.

İlk motorunuz için benelli gibi markalar tavsiye etmiyorum sorun yaşamamanız için, crf 250 alıp bir süre sonra tenere düşünebilirsiniz.

istemiyorum demişsin fakat bana eeeeen mantıklı gelen motor forza 250.işemi gideceksin gider. Üstün başın ıslanmaz. Denize gideceksen çantası sele altı falan bir ton şey sığdırırsın ve arkana biri mi gelecek gelsin sığarsınız. Otobanda 110 120 gidersiniz. ve yakıtı iyi.

2. el vstrom 250 olabilir bozulanı görmedim pazarlık falan makul değerlere alınabilir. Birde bu motoru sürenler apaçi değil adamın bütçesi yok tenere almaya bu motoru alıp idare ettiler.

halen nakit kampanyaları devam ediyorssa ktm 250 adw 205 tl di en son. Ama çanta demir cam falan derken masrafın var haberin olsun.

crf 250 ralli. 2 ay kadar kullandım emanet olarak. Arkanda biri varsa çöküyor. Ben tek başıma giderim dersen Alır seni dünyanın öbür ucuna götürür öyle sağlam makine. Ön frene alışmak gerek gömülüyor tutmuyomu lan bu oluyor ama tutuyor.

ortalama 200 250 tl bandında bana kalırsa vitesli makina yok. Ya xmax ya forza. Neyi ne oranda kullanacağına senin karar vermen gerekiyor ki ona göre karar vermen daha kolay olur yoksa bir çok motor yazarız.
kymco dtx250
kymco-slider.webp

sym joymaxz+
GY7547UL800700-Mavi-Gri.png

xmax 400 (170 km/s görüyor şerefsiz)
xmax-400-tech-max-tech-kamo.jpg

kymco downtovn 250
kymco-4.webp

honda cbf600(250 300 tl bandında 50k kmlerde bulursun )
Slevin_%285%29.JPG

ktm 250adw
KTM-390-Adventure-spy-shot.jpg

suzuki vtrom 250
960-640-100-fit-148232.jpeg

bana sorarsan fanatiklik değil bu yaptığım eeeen mantıklı olanı forza alman. Masrafın yok. bakım aralıkları iyi. Devirsen üzmez. Bozulmaz ama olduda bozuldu masrafın az. Çanta derdin yok. Bir yerden test motoru iste başvur bir bin bak beğeneceksin satarken değer kaybı çok yok ve satarsın elinde kalmaz.

Yayla yolları çok kötü değilse 180.000 e Honda CL250 her türlü işini görür..

Motosikleti
Forza 250
Her ne kadar bende vitesli sevsem de son 1 haftadır abimin adv350yi kullanıyorum.Böyle bi konfor ve rahatlık yok gerçekten acaba bizim bu vitesli motor işi amelelikten başka bişey değil mi diye düşünmüyor değilim.Bir sürü depolama yeri daha uzun menzil daha az rüzgar vs.Bence de yine bi scooter tercihlerinizi gözden geçirin

Motosikleti
Yamaha XSR700
Her ne kadar bende vitesli sevsem de son 1 haftadır abimin adv350yi kullanıyorum.Böyle bi konfor ve rahatlık yok gerçekten acaba bizim bu vitesli motor işi amelelikten başka bişey değil mi diye düşünmüyor değilim.Bir sürü depolama yeri daha uzun menzil daha az rüzgar vs.Bence de yine bi scooter tercihlerinizi gözden geçirin

Eğer motoru sadece ulaşım için kullanıyorsanız kesinlikle scooterlar daha mantıklı. Ben ulaşım için kullanmıyorum mesela. Ben motora binmek için bir yerlere gidenlerdenim. O yüzden vitesli motor kullanıyorum. Her gün trafikte ve sadece ulaşım için kullanacak olsam scooter alabilirdim.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Değerli arkadaşım, BMW GSA 1250 motorumu hem şehir içi ulaşım hem de Türkiye ve yurt dışında gezi amaçlı kullanıyorum. Sadece ulaşım amaçlı da kullansan scooter yerine depolu ve vitesli bir motor almanı tavsiye ederim. Tecrübene göre V strom 250 mantıklı gibi görünse de ileri sürüş eğitimi alarak, V Strom 650 tercih edebilirsin. O tadı aldıktan sonra 250 sana kısa süre sonra küçük ve güçsüz kalacak.

Hele evli isen birlikte yollara vurmak isteyeceksin kendini. Ama önce eğitim.

İlk motorum Nmax 155 di. Sonra SYM Cruiysm 250, Forza 300, İntegra 750 derken V strom 650 ile vitesli motora geçiş yaptım. Sonrasında Ducati MTS 950S ve şimdi GSA 1250.

Scooter motorları dibine kadar kullanan ben şimdi kesinlikle kaç cc olursa olsun vitesli ve depolu motordan vazgeçmem. Tabiki tercih meselesi, burada uzun uzun vitesli ve depolu motorun sürüş dinamiklerine olumlu etkisini anlatacak zaman yok. Ama bu işe gönül verdi isen scooter yetmeyecektir. Şimdi motosiklet ileri ve güvenli sürüş teknikleri eğitmeniyim. Acemilikten eğitmenliğe uzanacak kadar gönül verdim. Tabi tadını aldıktan ve motosikletten vazgeçemeyeceğimi anladıktan sonra.
Şimdi Balkanlar ve Avrupa da gitmediğim ülke kalmadı gibi.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
istemiyorum demişsin fakat bana eeeeen mantıklı gelen motor forza 250.işemi gideceksin gider. Üstün başın ıslanmaz. Denize gideceksen çantası sele altı falan bir ton şey sığdırırsın ve arkana biri mi gelecek gelsin sığarsınız. Otobanda 110 120 gidersiniz. ve yakıtı iyi.

2. el vstrom 250 olabilir bozulanı görmedim pazarlık falan makul değerlere alınabilir. Birde bu motoru sürenler apaçi değil adamın bütçesi yok tenere almaya bu motoru alıp idare ettiler.

halen nakit kampanyaları devam ediyorssa ktm 250 adw 205 tl di en son. Ama çanta demir cam falan derken masrafın var haberin olsun.

crf 250 ralli. 2 ay kadar kullandım emanet olarak. Arkanda biri varsa çöküyor. Ben tek başıma giderim dersen Alır seni dünyanın öbür ucuna götürür öyle sağlam makine. Ön frene alışmak gerek gömülüyor tutmuyomu lan bu oluyor ama tutuyor.

ortalama 200 250 tl bandında bana kalırsa vitesli makina yok. Ya xmax ya forza. Neyi ne oranda kullanacağına senin karar vermen gerekiyor ki ona göre karar vermen daha kolay olur yoksa bir çok motor yazarız.
kymco dtx250
https://cdn.kymco.com.tr/asset/images/modeller/maxi-scooter/dtx-250/kymco-slider.webp?013r2324
sym joymaxz+
https://www.sym-tr.com/wp-content/uploads/2022/11/GY7547UL800700-Mavi-Gri.png
xmax 400 (170 km/s görüyor şerefsiz)
https://premiummotosiklet.com/wp-content/uploads/2020/02/xmax-400-tech-max-tech-kamo.jpg
kymco downtovn 250
https://cdn.kymco.com.tr/asset/imag...0i/one-cikan-ozellikler/kymco-4.webp?013r2324
honda cbf600(250 300 tl bandında 50k kmlerde bulursun )
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a9/Slevin_(5).JPG
ktm 250adw
https://www.iamabiker.com/wp-content/uploads/2019/05/KTM-390-Adventure-spy-shot.jpg
suzuki vtrom 250
https://getrentacar.com/storage/cache/images/960-640-100-fit-148232.jpeg

bana sorarsan fanatiklik değil bu yaptığım eeeen mantıklı olanı forza alman. Masrafın yok. bakım aralıkları iyi. Devirsen üzmez. Bozulmaz ama olduda bozuldu masrafın az. Çanta derdin yok. Bir yerden test motoru iste başvur bir bin bak beğeneceksin satarken değer kaybı çok yok ve satarsın elinde kalmaz.

en mantıklı yorumu yapmışsın arkadaş scooter istemiyorum demiş scooter istenmezmi
herkes scooter diyince ufak kurye motoru gibi 125 lik 80 lik ufak bir motor geliyor
halbu ki maxi scooter diye geçen forza xmax adv gibi motorlara binmemişler
eğer ki forzaya binselerdi zaten vitesli 250 lik cbf cbr miş yok r25 miş bilmem neymiş
kimse binmezdi,binende varsa özentilikten, otomatik rahatlığı varken niye vitesli motorun bacaklarının
arasına aldığın motora binersin ki al bi maxi scooter rahatla

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
her motosikletle şehir içinde kullanılır sadece işe gidip gelmek için kullanılıyorsa zevkten çok yakıt tüketimi düşünüyor insan ayrıca vites atmak gerçekten yorucu hele ki hergün aynı yolları kullanıyorsanız

bütçeniz yetiyorsa 2025 forza yetmiyorsa 2025 pcx alın derim kymco da bir seçenek tabiki sürekli işe gidip gelen kilometre yapıcak biri için honda daha güvenli gibi geliyor

küçük cc ama tur motoru gibi olsun istiyorsanız da 2025de çıkacak olan ktm 390 adv r bakın derim benim bile aklımı çeldi alet

adv 350 güzel motor 250 lik vitesli bütün motosikletlerden iyidir
ama fiyatından ve fiyat performans görüntü olarak hesaplandığında
adv yerine forza almak daha mantıklı,vitesli motor usta işidir
acemileri ve dikkatsizlerin motor hayatı fazla iyi gitmez,eğer 30 bin km
lik motor tecrüben ve eğitimin yoksa yüksek cc vitesli motora hiç bulaşma
ben çok görüyorum motoru çalıştırıp 2 dk sonra sağa sola toslayanı,yokuşta geri
geri kayıp düşeni,motorla manevra yaparken yerlerde kayanı...Viteslide
sol ayak viteste,sağ ayak arka frende,sol el debriyajda,sağ el gazda
tüm vücudun sürekli uyumlu çalışmak zorunda,bu iş insanı yorar
heleki dikkatsizsen zaten patlarsın, al mis gibi otomatik bir maxi scooter
iki ayağında rahat etsin,tek elin gazda tek elin frende mis gibi git

Motosikleti
Tracer 7
Farklı vitesli ve scooter deneyimleri olan birisi olarak;
Vitesli 250cc grubunda CRF250Rally öneririm. Şahsi kullanımda çok keyifli ve oldukça kolay fakat artçılı kullanımda keyifsiz oluyor. Olumsuz hava koşullarında da yüksek çamurluk sebebiyle yoldaki tüm yağmur çamur üzerinizde olacak.
Scooter olarak düşünmeseniz de ben yine de bütçenize göre düşükten yükseğe Forza250, ADV350 öneririm. Sürüş hissiyatı olarak vitesli hazzı vermeyecektir fakat soğuk hava,rüzgar,yağmur,çamur korunağı, büyük bagaj imkanı ve artçıyla arabayla yolculuk yaparcasına rahatlık sağlaması daha fazla artı sunuyor. Her zaman vitesli motosiklet kullanma taraftarı olan ve bundan büyük haz alan ben, yıllar sonra pes ederek ihtiyaçlardan dolayı şehir içinde scooter ile devam etmeye karar verdim. Eğer eş ile kullanım ve gidilecek yer dolayısıyla bagaj ihtiyacı olacaksa yüksek cc 3 çanta monte edilebilecek motosikletler hariç hiçbirisi konforlu olmuyor. Onlar da zaten şehir içinde pratik olmuyor. Belki bir süre sonra scooter + yüksek cc hobi motosikleti edinerek devam etmek istersiniz. Öylesi en keyiflisi oluyor :)

her motosikletle şehir içinde kullanılır sadece işe gidip gelmek için kullanılıyorsa zevkten çok yakıt tüketimi düşünüyor insan ayrıca vites atmak gerçekten yorucu hele ki hergün aynı yolları kullanıyorsanız

bütçeniz yetiyorsa 2025 forza yetmiyorsa 2025 pcx alın derim kymco da bir seçenek tabiki sürekli işe gidip gelen kilometre yapıcak biri için honda daha güvenli gibi geliyor

küçük cc ama tur motoru gibi olsun istiyorsanız da 2025de çıkacak olan ktm 390 adv r bakın derim benim bile aklımı çeldi alet

Selam yemeksepetinin güzel kuryesi :) arkadaşa güzel tavsiye vermişsin
bende honda forza kullancısıyım, forza candır otomatik japon candır,ben keyfime düşkünüm
vitesli motorla kim uğraşacak,eskiden ehliyeti aldığım zaman 2 ay kullanmıştım
uğraşamam bununla diyip yeni almıştım motoru aldıktan 2 ay sonra satmıştım
motorda ben yazın yeri gelir böyle doğaya çıkarıp çene kaskı açar tek elimle sigara içerdim
böyle tın tın gider yolu izler,orman havası içime çeke çeke giderim,bir yandan telefon tutucuda bağlı
olan telefonuma bildirim gelir yeri gelir ona bakarım falan,otomatiktede yüksek performans
isteyenlere t max 560 veya forza 750 öneririm

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Dominar 400 al parçası alıcısı satıcısı var.

Dominar 400 al parçası alıcısı satıcısı var.

dominar 400 almasın,çinliye hintliye bulaşmasın,ayrıca bizim bir tanıdık vardı
bir düğünde konuşmuştuk dominarı vardı kaç ay geçmiş bi parçası bekliyor diyordu
motor öyle yatıyor diyordu, hiç bulaşma konuyu açan arkadaşım git honda forza 250,adv 350,yamaha
x max 250 bu üçünden birisini al. bütçen varsa ensen kalınsa cüzdanın kalınsa t max 560 veya forza 750 alabilirsin, az önce bir video gördüm instagramda motor kazalarının nerdeyse hepsi vitesli motor.
aman bulaşma derim korunaklıda değil, motoru bacaklarının ortasına alıyorsun, sürüşü hoş güzel olabilir motorda güzel görünebilir ama konfor,rahatlık ve güvenirlik olarak maxi scooterdan şaşma
forza 750 ye binsen varya racing'e binenleri küçük görürsün

Arkadaşlar, evet mantık olarak scooter, özellikle ulaşım aracı olarak çok mantıklı. Ama her şey mantık değil. Misal ben, o depoyu bacaklarımla sarmadan kendimi motora hakim hissetmiyorum, onunla bütünleşemiyorum. Hele ki virajlarda.

Arkadaşlar, evet mantık olarak scooter, özellikle ulaşım aracı olarak çok mantıklı. Ama her şey mantık değil. Misal ben, o depoyu bacaklarımla sarmadan kendimi motora hakim hissetmiyorum, onunla bütünleşemiyorum. Hele ki virajlarda.

sen o depoyu bacaklarının arasına sarınca işte bütün tehlike orda
başlıyor,motor kaydığında ve yan yatıp sürüklendiğinde kafanda canlandırabiliyormusun?
scooterla düşsen nasıl birde vitesli bir motorda düşsen nasıl? heleki racingte?
bacağının ortasına aldığın motora sarıldığın motorda düştüğün zaman çok daha riskli
motor üzerinde yerde sürüklenirsin,motorla sarılarak öpüşerek sürüklenirsin
veya en ufak olduğun yerde sola sağa yatmada bile bacağın ayak bileğin sıkışır,ama scooterda
bunları yaşamazsın bu şekil,ve trafikte scooterda daha kolay motoru ayaklarınla kontrol edersin ayaklarını rahat kullanırsın ve zaten maxi scooterlarda ;(çin malı hariç) senin bacaklarını
ilk çarpmada koruyacak her iki tarafta yanaklar var,bacakların içerde...ama racingte hopp makinesin direk üzerinde bir emanet gibi her iki bacak birbirinden ayrı iki bacağın arasında motorun göbeği ALLAH MUHAFAZA...
Scooterda bacak bacak üstüne bile atarsın, scooterda motorun içindesin,ama viteslide motorun heryerindesin ve kökötü pozisyon... bu yüzden daha sakat

Motosikleti
Africa Twin 1000 DCT / Arora Verano 50
yukarıdaki bikaç yoruma ben de katılacağım sizin ihtiyaçlarınızı isteklerinizi göz önünde bulundurduğumuzda size en uygun motosiklet forza 250.
50 cc ile başladım nmax125 sonra forza250 ile 1 sene geçirdim sonra maddi sebeplerden forzamdan üzülerek ayrılmak zorunda kaldım 2 scooter daha kullandım sonra vitesliye geçtim ama işe gidip gelirken viteslinin beni yoracağını düşündüğümden yanına arora 50/125 scooter aldım. keyfi çıkacağım zaman vitesliyle cıkıyorum. Şimdi ise tracer 700 üm var ama işe arorayla gidip geliyorum :)forzam olsa heryere onla giderim gerçekten çok güzel bişey forza sahibi olmak.

sen o depoyu bacaklarının arasına sarınca işte bütün tehlike orda
başlıyor,motor kaydığında ve yan yatıp sürüklendiğinde kafanda canlandırabiliyormusun?
scooterla düşsen nasıl birde vitesli bir motorda düşsen nasıl? heleki racingte?
bacağının ortasına aldığın motora sarıldığın motorda düştüğün zaman çok daha riskli
motor üzerinde yerde sürüklenirsin,motorla sarılarak öpüşerek sürüklenirsin
veya en ufak olduğun yerde sola sağa yatmada bile bacağın ayak bileğin sıkışır,ama scooterda
bunları yaşamazsın bu şekil,ve trafikte scooterda daha kolay motoru ayaklarınla kontrol edersin ayaklarını rahat kullanırsın ve zaten maxi scooterlarda ;(çin malı hariç) senin bacaklarını
ilk çarpmada koruyacak her iki tarafta yanaklar var,bacakların içerde...ama racingte hopp makinesin direk üzerinde bir emanet gibi her iki bacak birbirinden ayrı iki bacağın arasında motorun göbeği ALLAH MUHAFAZA...
Scooterda bacak bacak üstüne bile atarsın, scooterda motorun içindesin,ama viteslide motorun heryerindesin ve kökötü pozisyon... bu yüzden daha sakat

Kaza anı ve sonrası değil zaten konu, öncesi, kaza yapmamak yani. 32 senedir motor üstündeyim, hiç bir scooter ile, vitesli ile girdiğim hız ve güvende , aynı viraja girebileceğimi sanmıyorum. Ayrıca sıkışık trafikte, veya ani bir hareket gerektiren anlarda, motosikleti (depolu) çok daha iyi kontrol edebiliyorum.

Herkese merhaba, fikirleriniz için teşekkür ederim. Kafamda sayenizde bir senaryo oturdu, şu an oturduğum evde bir otopark veya motoru bağlayabileceğim sağlam bir yer yok, ayrıca ekipmanımı da kalbur üstü tutmam gerekiyor bu sebeple forza alırsam bütçe kalmıyor. Yaz ortasına doğru otoparkı olan bir yere taşınacağız kısmet olursa. O zamana kadar pulsar n250 alıp onu kullanayım diyorum ev iş ve hafif şehirde turlama için, zaten 50cc ile aynı yolu her gün yapıyorum scooterla iyi kötü o yolu gittim geldim. Baktım otoparklı eve taşındığımda da vitesli sardı ekipmanım zaten yeterli diyerek vitesliden devam ederim ki o zaman da danışırım size, baktım vitesli sarmadı n250yi satar biraz borca girer forza 750 alırım. Yani nasip olursa diyelim.

Hintliye çinliye bulaşma demişsiniz ben de bulaşmak istemem ama ekipmanı cidden sağlam motoru ise daha ucuz tutarak başlamak daha doğru geliyor bana. Kafamın kırığıyla eşim dostum uğraşacağına motorun yağ sızıntısıyla ben uğraşayım. Maalesef maddiyat her şeyde olduğu gibi burda da belirleyici oldu.

Tekrardan herkese fikirleri için teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar