sen o depoyu bacaklarının arasına sarınca işte bütün tehlike orda
başlıyor,motor kaydığında ve yan yatıp sürüklendiğinde kafanda canlandırabiliyormusun?
scooterla düşsen nasıl birde vitesli bir motorda düşsen nasıl? heleki racingte?
bacağının ortasına aldığın motora sarıldığın motorda düştüğün zaman çok daha riskli
motor üzerinde yerde sürüklenirsin,motorla sarılarak öpüşerek sürüklenirsin
veya en ufak olduğun yerde sola sağa yatmada bile bacağın ayak bileğin sıkışır,ama scooterda
bunları yaşamazsın bu şekil,ve trafikte scooterda daha kolay motoru ayaklarınla kontrol edersin ayaklarını rahat kullanırsın ve zaten maxi scooterlarda ;(çin malı hariç) senin bacaklarını
ilk çarpmada koruyacak her iki tarafta yanaklar var,bacakların içerde...ama racingte hopp makinesin direk üzerinde bir emanet gibi her iki bacak birbirinden ayrı iki bacağın arasında motorun göbeği ALLAH MUHAFAZA...
Scooterda bacak bacak üstüne bile atarsın, scooterda motorun içindesin,ama viteslide motorun heryerindesin ve kökötü pozisyon... bu yüzden daha sakat
Herkese merhaba, fikirleriniz için teşekkür ederim. Kafamda sayenizde bir senaryo oturdu, şu an oturduğum evde bir otopark veya motoru bağlayabileceğim sağlam bir yer yok, ayrıca ekipmanımı da kalbur üstü tutmam gerekiyor bu sebeple forza alırsam bütçe kalmıyor. Yaz ortasına doğru otoparkı olan bir yere taşınacağız kısmet olursa. O zamana kadar pulsar n250 alıp onu kullanayım diyorum ev iş ve hafif şehirde turlama için, zaten 50cc ile aynı yolu her gün yapıyorum scooterla iyi kötü o yolu gittim geldim. Baktım otoparklı eve taşındığımda da vitesli sardı ekipmanım zaten yeterli diyerek vitesliden devam ederim ki o zaman da danışırım size, baktım vitesli sarmadı n250yi satar biraz borca girer forza 750 alırım. Yani nasip olursa diyelim.
Hintliye çinliye bulaşma demişsiniz ben de bulaşmak istemem ama ekipmanı cidden sağlam motoru ise daha ucuz tutarak başlamak daha doğru geliyor bana. Kafamın kırığıyla eşim dostum uğraşacağına motorun yağ sızıntısıyla ben uğraşayım. Maalesef maddiyat her şeyde olduğu gibi burda da belirleyici oldu.
Tekrardan herkese fikirleri için teşekkür ederim.
sen o depoyu bacaklarının arasına sarınca işte bütün tehlike orda
başlıyor,motor kaydığında ve yan yatıp sürüklendiğinde kafanda canlandırabiliyormusun?
scooterla düşsen nasıl birde vitesli bir motorda düşsen nasıl? heleki racingte?
bacağının ortasına aldığın motora sarıldığın motorda düştüğün zaman çok daha riskli
motor üzerinde yerde sürüklenirsin,motorla sarılarak öpüşerek sürüklenirsin
veya en ufak olduğun yerde sola sağa yatmada bile bacağın ayak bileğin sıkışır,ama scooterda
bunları yaşamazsın bu şekil,ve trafikte scooterda daha kolay motoru ayaklarınla kontrol edersin ayaklarını rahat kullanırsın ve zaten maxi scooterlarda ;(çin malı hariç) senin bacaklarını
ilk çarpmada koruyacak her iki tarafta yanaklar var,bacakların içerde...ama racingte hopp makinesin direk üzerinde bir emanet gibi her iki bacak birbirinden ayrı iki bacağın arasında motorun göbeği ALLAH MUHAFAZA...
Scooterda bacak bacak üstüne bile atarsın, scooterda motorun içindesin,ama viteslide motorun heryerindesin ve kökötü pozisyon... bu yüzden daha sakat
Maxiscooter hoş bir şey değil, hımbıl adam işi. Sürücü dediğin debriyaja da vitese de çat çut basacak.
Madem yenge de size artçı olacak o zaman tek önemsediğimiz şey toto konforu olmasın, daha tatliş bir motor alın. Ne o öyle çocuk gibi otomatik vites, osursan 140'a anca çıkan enli boylu gemi gibi motor almak? Sele altı bagaj bu kadar mı önemli? O Xmax ve Forzaların hepsi 600'lük 4 silindir SS'lerden daha iri, ayı gibi ebatlı motorlar.
Hele böyle anlamsız sis farları ve anahtarsız çalıştırma gibi denyolukları görünce "Rabbim sana geldim" diyesim geliyor. Topcase de fecaat bir şey ama yapacak bir şey yok, en yakın arkadaşlarımda alışkanlık oldu.
xmax'da topcase ihtiyacı duymamıştım ama vstrom gibi bir motorda topcase olmasa o kadar ıvır zıvırı nasıl taşıycam? Yine iyi yan çantaları takmıyorum her zaman, bmw alınca yan çanta ile gezme güncellemesi o zaman geliyormuş.Yağmurluk takımı, şarjlı pompa, bir iki tane kancalı lastik, yarım litre pet şişe su, küçük el feneri, kafaya takılan fenerlerden, 5-10 tane kablo cırtı, katlanıp minicik olan bez torbalardan bir tane, bu kadar ıvır zıvır taşımaya alışmışım. Bir yerde parkedince cüzdan niyetine kullandığım küçük çantamı için koyduğum depo üstü çantayı ve kaskı arka çantaya koyup kilitliyorum, kask elimde kalmamış oluyor hem.
Motora dev sele altı olan maxi scooter ile başlayınca ıvır zıvır çok oluyor alışkanlıktan. bendeki arka çanta da xmax sele altı bagajını aratmıyor.
Amx haklısın, xmax gibi maxi scooter da olsalar scooterların işi gezmek değil şehir içinde işe gidip gelme motoru onlar, gezilir mi, tabi ki gezilir ama toprak yol ya da mıcır yol görünce geri dönüp başka yola girilir. Tabi şehir içinde işe gidip gelirken yağmura yakalanınca botların bile ıslanmaması gibi konforu da var scooterların.
Böyle bol keseden konuşuyorum en sonunda ben de maxiscooter alacağım.
Maxiscooter hoş bir şey değil, hımbıl adam işi. Sürücü dediğin debriyaja da vitese de çat çut basacak.
Madem yenge de size artçı olacak o zaman tek önemsediğimiz şey toto konforu olmasın, daha tatliş bir motor alın. Ne o öyle çocuk gibi otomatik vites, osursan 140'a anca çıkan enli boylu gemi gibi motor almak? Sele altı bagaj bu kadar mı önemli? O Xmax ve Forzaların hepsi 600'lük 4 silindir SS'lerden daha iri, ayı gibi ebatlı motorlar.
Hele böyle anlamsız sis farları ve anahtarsız çalıştırma gibi denyolukları görünce "Rabbim sana geldim" diyesim geliyor. Topcase de fecaat bir şey ama yapacak bir şey yok, en yakın arkadaşlarımda alışkanlık oldu.
Satılık bir maxi scooter var, sahibi yabancı değil.![]()
![]()
Darıldım.![]()
Ya aga güldürdün hemaxiscooter kullanıyoruz diye hımbıl yaptın bizi
![]()