- Motosikleti
- Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Arka lastikte 4321, ön lastikte 3921 yazıyormuş. Ben çok yanlış yerlere bakmışım. Böylelikle lastiklerin hemen hemen 3 yıllık olduğunu anlamış oldum. Bir 3 sene daha gider diye düşünüyorum. Cevaplarınız için teşekkürler, herkese güvenli sürüşler.
Bizim toplumda okuma/araştırma/analiz sorunu var diyorum, sonra bana "bilmiş" diyorlar...
Adam zaten yanlış yere baktığının farkına varmış, hala lastik tarihinin yerini tarif eden var.
Hey allahım yav
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:12 ----------
Eski model motosikletler daha yaygın çünkü motosiklet kullanıcıları yurtdışında zevk için kullanıyorlar , kışın vs. kullanmıyorlar çoğunlukla garajda arabayla birlikte ayda yılda 1 kere çıkartıp 1-2 tur atıyorlar diye düşünüyorum günlük kullanım ve A noktasından B noktasına gitmek için değil.( benim görüşüm ve yurtdışında yaşayan arkadaşlarımın söyledikleri). O yüzden daha titiz bakılıyor üstüne üstlük en kolay örneği İsveç'te yaşayan Tezcan motovlog'dan verebiliriz , muayeneden geçmek için küçücük bir kırık veya kullanıma engel olan birşey varsa geçirmiyorlar. Kawasaki'nin ZX11 1991 modelini veya ZX-7RR modelini ülkemizde hiç görmedim ama çok hoşuma giden motosikletler.
Yurtdışından kasıt neresi mesela? İtalya, Yunanistan, İspanya, Fransa, ...?
Hiç de dediğiniz gibi değil. Şu saydığım ülkelerde (özellikle İtalya) yer gök, günlük kullanılan, kırık dökük, eski/yeni motosiklet dolu. Garajda tutulan, keyif için kullanılan, bebek gibi bakılan motosikletler tabii ki var ama onun kullanıcı profili farklı. Burada da var öyle tipler. Ama Avrupa ortalaması yaşam standartları bizden fersah fersah ilerde olduğu için, bu tiplere orada daha sık ve daha geniş bir yaş yelpazesinde rastlanıyor, o başka...
Bir de tabii, orada yürütme maliyetleri, vergiler, servis kalitesi, ikinci el mantığı, vs. falan çok daha iyimser olduğundan, bizim kadar ince hesaplara gerek kalmıyor...