- Konu Yazar
Merhabalar. Yaklaşık 5 aydır kullandığım bir Suzuki Inazuma'm var. Hemen hemen 8 bin km'yi devirdim kendisiyle. Motosikleti ilk aldığımda üzerinde Bridgestone Battlax S22 lastikler vardı ve hala üzerindeler. Motoru İzmir'den almıştım ve Ankara'ya sürerek geldim. İzmir'de lastikleri ilk incelediğimde dişlerinde veya hamurunda bir problem olmadığını, sadece birkaç kılcal çatlak olduğunu gördüm. Lastiğin tarihine baktığımda ise, lastiğin üzerindeki kir yüzünden, 2022 okumasını yaptım. Tabii buna ve izlediğim inceleme videolarına güvenerek tüm yolu neredeyse dip gaz ve virajlarda yata yata geldim. Özellikle Uşak'a yaklaşırkenki tepe tırmanışlarını adeta yatarak geçtim. Bu yolculuk boyunca hiçbir güvensizlik hissetmedim. Şehir içinde lastik soğukken ıslak şerit çizgileri üzerinde kalkış yaparken ufak kaymalar hissettim fakat göz ardı edilebilecek seviyelerdeydi. Kasımın ilk haftasında lastikleri temizlediğimde lastiklerin üretim tarihinin 2022 değil 2012 olduğunu gördüm ve bu biraz gözümü korkuttu. Her ne kadar lastiğin fiziksel durumu iyi görünse de Bridgestone'un resmi olarak lastiklere 10 sene kullanım ömrü biçmesi yüzünden hamurun kimyasının bozulmuş olması ihtimalinden dolayı lastiklere o zamandan beri pek güvenemiyorum. Bu yüzden lastikleri değiştirme kararı aldım. Piyasada sadece Michelin, Pirelli, Anlas gibi markaların lastikleri mevcut. Lastiklerin neredeyse 13 senelik olduklarını düşündüğümde oldukça memnun kaldım. Bu yüzden yeni bir set Battlax S22 almayı düşünüyorum fakat piyasada bulunan lastikler 2022 tarihli ve seti 9500 TL bandında. Sizce Anlas Tournee gibi bir lastiğe 7000 TL vermek yerine Battlax tercih etmek mantıklı mıdır? Eğer mantıklı değilse alternatif olarak hangi lastikleri önerirsiniz? Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.
Konudan bağımsız olarak motor hakkında sorularınız varsa bilgim dahilinde cevaplamaya çalışırım.
Konudan bağımsız olarak motor hakkında sorularınız varsa bilgim dahilinde cevaplamaya çalışırım.