Bajaj Bajaj Pulsar 200NS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

yok zincir değil motor yağı geliyor keçe patlamış dedi zincir temizliği ne alakaysa keza zinciri de yağlayıp temizliyorum zaten

Motosikleti
Ns200 15"

E tamam işte :), zincir yağını fazla sıkıyorsunuz ve ısınınca yağ damla şeklinde akıyor. Oranın keçesi kolay kolay patlamaz fakat şüpheleniyorsanız sağdaki yağ camından seviyeyi zaman zaman kontrol edin ve o kapağı 8mm lokma ile civatalarını sökün ve kapağı çıkartıp temizleyin. Zinciri ve o kapağı komple temizledikten sonra halen devam ediyorsa keçenin değişmesi gerekir.

cahilliğimi mazur görün bu keçe denen şey motor yağının akmasını engellemiyor mu zincir yağının veya temizliğinin bu keçe ile ne ilgisi var

Motosikleti
Ns200 15"
cahilliğimi mazur görün bu keçe denen şey motor yağının akmasını engellemiyor mu zincir yağının veya temizliğinin bu keçe ile ne ilgisi var

O kapağın içinde bir adet dişli var, dişlinin ortasında ise frezeli bir mil var. O mil şanzımandan zincire aktarım sağlar ve bloktan çıkan bir mil olduğu için etrafında keçe bulunur. Şimdi alakasına gelirsek fazla yağlanan zincir o kapakta birikir ve aynı keçe zedelenmiş gibi oradan yağ damlatır, motosikletiniz yüksek kilometrede olsaydı evet keçeden diyebilirdik fakat o kısımdaki keçe kolay kolay patlamayacağından dolayı ve en ucuz maliyetli çözüm olarak zincir yağını diyorum çünkü ne kadar çok yağ sıkarsanız orada birikir ve blok ısındıkça damla damla akar.

ilginiz alakanız için teşekkür ediyorum dün akşam ve bugün 1 damla bile yağ yok galiba fazla zincir yağından gerçekten daha 6 gün oldu çünkü zinciri yağlayalı ve ben 4-5 gündür farkediyorum

O zaman bu servis bakmadan etmeden niye keçe patlamış 1000 lira ücreti var diyor bana

Motosikleti
Ns200 15"
ilginiz alakanız için teşekkür ediyorum dün akşam ve bugün 1 damla bile yağ yok galiba fazla zincir yağından gerçekten daha 6 gün oldu çünkü zinciri yağlayalı ve ben 4-5 gündür farkediyorum

O zaman bu servis bakmadan etmeden niye keçe patlamış 1000 lira ücreti var diyor bana

Servisteki usta, usta değilde ondan :).

Servis "servis"liğini yapıyor da ondan:queen:.
Ona sorsanız "Ekmek parası, ne yaparsın..." falan der:pr:.

O kapağı tutan 3 vida var, onları söküp kapağı çıkartıp içini ve zincirin ön dişli erafında döndüğü kısmın çevresindeki motor koruma metalinin içini temizleyebilirsiniz. Dikkat edeceğiniz şey kapak açıkken motoru çalıştırmamak, çalıştırırsanız o vidaların birisinin yuvasından motor yapı gelir.

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motordan gelen cızırtı sesi

Merhaba, Motosikletimden Geçen cumadan beri bu şekilde titreşimli bir ses geliyor. Önceden böyle değildi. Sizce sorun nedir ?
NS200 2021 . 19500 KM.

Motosikleti
Ns200 15"
Merhaba, Motosikletimden Geçen cumadan beri bu şekilde titreşimli bir ses geliyor. Önceden böyle değildi. Sizce sorun nedir ?
NS200 2021 . 19500 KM.

Müneccin değilizki :), video falan paylaşırsanız veya en azından hangi kısımdan geldiğini söyleseniz iyi olur.

[/COLOR]
Müneccin değilizki :), video falan paylaşırsanız veya en azından hangi kısımdan geldiğini söyleseniz iyi olur.

çok haklısınız hocam, telefondan video yükleyememiştim.

https://youtube.com/shorts/ObhhdTP8My0

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:09 ----------

sonradan soğutucu çalışıyo onun konuyla alakası yok üstadım

Motosikleti
Ns200 15"
peki çekmemi istediğin herhangi bir açı vs. var mı hocam.

Eğer egzantrik zincirse acilen ustaya götürmeli miyim yoksa 500 km sonra 20.000 bakımında mı halletmeliyim ?

Motosikleti
Ns200 15"
peki çekmemi istediğin herhangi bir açı vs. var mı hocam.

Eğer egzantrik zincirse acilen ustaya götürmeli miyim yoksa 500 km sonra 20.000 bakımında mı halletmeliyim ?

Eğer zincirse palet sesi gelmeden bakmak iyi olur fakat sakin kullanımda 500 kilometre dayanır ama bu kilometrede kolay kolay zincir uzamaz.

en iyisi serviste göstermek, eyvallah bilgi için üstad

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
20 bin km'de de eksantrik zincirinin ses yapmaması lazım. Yapsa da dünyanın sonunun olmaması lazım.

sizce sorun nedir peki hocam

Motosikleti
Tvs Jupi
ilan no 1197001440

Satılırsa 4. krediyi çekmeyeceğim :) bütçe yönetimi işini bir türlü beceremedim gitti :)

esselamun aleykum, Pulsar NS200üme bir çift lastik almayı düşünüyorum. İstanbulda kullanıyorum. Yollar yeri geliyo çukurlu hasarlı, yeri geliyo temiz asfalt. Bazen de yağmur.
Önerilere göre Michelin Pilot Street deniyo. Başka bir önerisi olan rica etsem tavsiye edebilir mi ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar