- Motosikleti
- 750x
Çingeneye yetki vermişler tutmuş babasını kesmiş.
Kafalar Norveç gerçekler Bangledeş.
Polis ve insan hakları hususunda dünyada Polis Şiddetinin Nirvanası sayılan Amerikanın örnek verilmesi de ayrı bir lezzet olmuş.
Bilgi kaynağınız sosyal medya olduğu için size öyle geliyor. Çünkü Amerika'da her kötü örnek ifşa olup protesto ediliyor ve bu da sosyal medyada yayılıyor. Habere yasak getirmek, instagramı yasaklamak diye bir şey yok burada. Yukarıdaki olay Amerika'da yaşansaydı, o haberi gördüğünüzde o polisin işini kaybettiğinden emin olurdunuz. Türkiye'de yaşayıp ta insan hakları konusunda Amerika'ya laf söylemek, tuvalette yaşayıp "parfümünü sevmedim" demek gibi bir şey.
@yaşlıveacemi acaip kıllanacak şimdi.
Bu arada babam emekli başkomiserdi...
Amerika bi kendine müslüman , kendi içinde kanun kitap herşey kuralına uygun insani , dışarıda bebekmiş çocukmuş farketmez çıkarına uymuyorsa ölebilir..
Hiç değilse kendi içinde bari düzgün... Hele bi o seviyeyi yakalayalım. Sonra daha iyisini de yaparız.![]()
Para = düzgünlük diyorsun yani.O düzgünlük ekonomik rahatlıktan , ekonomik rahatlıkta dünyayı sömürmesinden kaynaklanıyor..
Para = düzgünlük diyorsun yani.
Ülkeler düzgün oldukları için mi zenginler, yoksa zengin oldukları için mi düzgünler?
Konya kadar Hollanda dünyayı sömürdüğü için mi zengin ve bizim on katımız kadar tarım ihracatı yapıyor?
Birleşik Arap Emirlikleri zengin ama çok mu düzgün?
2008'de sıcak parayı bulduk ta n'aptık?
Amerika özelinde yazdım Haşmet , adamlar dünya kaynaklarını kullanmak için müthiş enstrümanlar geliştirmiş , güncellerini yazıyorum Feto ve Zelenski , yanlış anlamanı istemiyorum daha önce sitede seni Fetöcülükle itham ettilerdi , bunu vurgulamak yada laf sokmak için Fetö yazmadım..
Sömürü zenginliği arttırabilir ama sağlamaz. Vatandaşlına refah sunabilen bir ülke düzgün işlemek zorunda. Yani dediğin gibi dünyayı sömürdüğü için zengin değil Amerika. Sömürü daha zengin yapabilir, ama zengin yapmaz.
Bu arada Fetö Amerika'yı nasıl daha zengin yaptı merak ettim.
Merak etmediğini biliyorum çünkü sende cevabı biliyorsun![]()
Bilgi kaynağınız sosyal medya olduğu için size öyle geliyor. Çünkü Amerika'da her kötü örnek ifşa olup protesto ediliyor ve bu da sosyal medyada yayılıyor. Habere yasak getirmek, instagramı yasaklamak diye bir şey yok burada. Yukarıdaki olay Amerika'da yaşansaydı, o haberi gördüğünüzde o polisin işini kaybettiğinden emin olurdunuz. Türkiye'de yaşayıp ta insan hakları konusunda Amerika'ya laf söylemek, tuvalette yaşayıp "parfümünü sevmedim" demek gibi bir şey.
@yaşlıveacemi acaip kıllanacak şimdi.
Bu arada babam emekli başkomiserdi...
Şudur: Yirmi küsür yıl Türkiye'de yaşadım, ve babam polisti. Tam 25 yıldır da Amerika'da yaşıyorum. Yazdığınız Amerika'nın yaşadığım gerçekliği ile hiç örtüşmüyor. Bilakis tecrübesi sınırlı insanların tipik ön yargıları ile örtüşüyor.Fırsatlar ve özgürlükler ülkesi USA' de şimdi uyku vaktidir ama olsun yinede yazalım.
Sayın Haşmet.Zatıalinizin bilgi kaynağımın sosyal medya olduğu yönündeki görüşünüzün çıkış noktası neresidir?)
Türkiye'de yaşayıp ABD'nin insan haklarını eleştirmek genel olarak abest kaçabilir elbette, ancak ABD'deki polis şiddeti ve sistematik şekilde polisin bu suçlardan aklanması / korunması da hiç öyle yabana atılacak seviyede değil. Biz orta doğu ülkesi olabiliriz, ABD de modern dünyanın yüz karası rezil ülkesi bu konularda. George Floyd'un katili olan Derek Chauvin'in ilk vukuatı mı bu olay? Dağları aşmış yediği boklar, artık toplumsal tepki zınavadan çıkınca adamı içeri aldılar.
Bizden ileri mi? Elbette.
Amerika Japonya'da atom bombası patlattı. İki tane. Şehirleri yokoldu. Kadın çocuk yüzbinlerce sivil öldü. Ona rağmen bugün Japonlar Amerika'dan nefret etmiyorlar. Olsun, biz o vurdumduymaz Japonların yerine de nefret ediyoruz Amerika'dan.Dünyanın geri kalanı Amerika'yı çok seviyor Haşmet birtek ben önyargılıyım![]()
Bir işimize yarayacaksa nefret edelim yine de ama çok bir faydası yok sanki...Amerika'yi bütün kötülüklerin anası olarak görmeye kendinizi ikna etmeniz zor değil, hele günümüzün Türkiye'sinde. Ancak aksi fikre açıksanız bir kaç nokta ve soru:
Niye Japonlar Amerika'dan nefret etmiyor Türkiye gibi? Atom bombasını onlar yedi yahu.
Hiç mi hayrı dokunmamış dünyaya?
Bosna savaşını kim bitirdi?
İkinci dünya savaşını kim bitirdi? Yerine Hitler'in geçmesi daha mı iyi olurdu?
Türkiye çok partili sisteme nasıl geçti?
Kullandığınız tıbbi cihaz ve ilaçlarin en az yarısı hangi ülkede bulunmuş?
Dünya'daki bilimin en az yarısını hangi ülke yapıyor?
Amerika'yi ancak başka bir süpergüçle karşılaştırabilirsiniz. Rusya ve Çinle karşılaştırabilirsiniz... Süpergüç olup ta dünyaya çiçek dağıtmış tek ülke yoktur, Osmanlı dahil...