Selamlar Arkadaşlar,
Multiyi sattım yerine F850GS aldım
Açıkçası Multistradaya hiç alışamadım bunun sebeplerini sıralayacak olursam:
1- Gereksiz agresif, sürekli daha hızlı gitmeye iten bir karakteri var.
2- 5000 devir altı hiç keyif vermiyor, alt devirleri inanılmaz cansız.
3- 5000 devir üstünde gidelim ki keyif alalım diyorsunuz fakat bu defa da inanılmaz bir titreşim var.
4- Çok rüzgar alıyor, uzun bir tur camı almadım ama olsaydı da alırdı gibi geliyor bana.
5- Elektronik süspansiyonları olmasına rağmen rahat edeceğim ayarı bir türlü bulamadım. Yumuşatınca sürüş bozuluyor çok dalma yapıyor, sertleştirince de gerçekten kütük gibi oluyor.
6- Sesi de bence kötüydü.
Özetle hiç sevemedim ve sattım. Güzel yanları ise inanılmaz bir performansı ve hızlanması vardı ve yakışıklıydı. Farları inanılmaz güçlü ve mükemmel gösteriyordu.
BMW için ilk yorumlarım ise, Multiden sonra baya gitmiyor, bana NC hissiyatı verdi (daha önce NC motorum vardı) Sürüşü benim için çok daha keyifli, fakat selesi çok da konforlu değil. Rüzgar çok alıyor. Elektronik sistemi göstergesi elcik butonları falan çok ergonomik güzel. Süspansiyonları fena değil multiden daha çok hoşuma gittiyse de biraz yaylana yaylana gidiyor o da çok hoş değil. Yakıt tüketimi çok iyi neredeyse NC gibi

Titreşim Multiden az Tigerdan çok.
Özetle şimdiye kadar, Pulsar, NC, Tiger 800, Multistrada 950S, F850GS kullanmış biri olarak, Tigerın tüm bu makinelerden çok daha konforlu olduğunu benim için 1 numarada olduğunu söyleyebilirim.
Sanırım sonraki motorum yeni model bir Tiger olacak ama onların da yenileri aynı tadı veriyor mu bilmiyorum

♂
Tiger 800de sele mükemmel, güç mükemmele yakın, rüzgar 0dı, viraj kabiliyeti mükemmeldi. Bu 4lüyü hangi motorda bulurum acaba?