Herkese yeniden merhaba,
Uzun bir süreden sonra konuyu hortlatmış olacağım sanırım, ama bir kaç hususta kıymetli fikirlerinize müsaadelerinizle müracaat etmek isterim.
Geçen bu zaman zarfında yine motor alamadık, yine alamadık azizim... Mesele pek girift ve uzun... Lakin, engelleri aştık ve haftaya A sınıfı sürücü belgesine kaydoluyorum, eğitim de alacağım. Gerçi güz geliyor, Kayseri gibi amansız soğukların, karın, buzun hakim olduğu bir vilayette, motora bu vakitten sonra nasıl ve ne kadar binilebilir, orası da yaman bir şekilde kafamı kurcalıyor ama ziyanı yok kurcalasın... Aksi taksirde armudun sapı, üzümün çöpü derken motoru yine alamayacağız.
Bir kaç seçeneğe kadar indirdik alternatifleri, aşağıya yazıyor olacağım.
Dominar 400
SYM NHT 200
Husqvarna Svartpilen 401
Royal Enfield Meteor 350
Şimdilik Scooterdan vazgeçtim, vitesli motor sürmek arzusundayım, mamafih motor serüveninde beğenilerin ve tarzlarında değiştiğini ve evrildiğini de görüyorum. Belki 2 sene sonra bambaşka bir motor tarzına da geçmiş olabilirim.
Yukarıda zikrettiğim modelleri neden seçtiğimi sıralamam gerekirse,
Dominar 400 çok yaygın kullanılan bir motor ve yedek parça, servis anlamında güçlü.
SYM Taiwan menşeili ve özellikle Scooter tarzı modellerde çok tercih edilen ve kalitesi ile beğeni toplayan bir marka. Tabii bu marka vitesli motorlarda ne kadar başarılı onu bilemiyorum. Yaptığım araştırma da vites geçişlerinde sorun olduğunu yazıyorlardı... Özellikle 1. viteşe geçişlerde.
Husqvarna Svartpilen 401, aslen Avusturyalı ama Bajaj almış, geçler arasında albenisi yüksek ve ikinci eli hızlı bir motor. Tarzı da hoşuma gitmedi değil...
Royal Enfield Meteor 350 bu motor ile alakalı uluslar arası sitelerde de yavaş gitmesi dışında pek olumsuz bir değerlendirme yok gibi. Özellikle kalitesinden ziyadesi ile dem vurulmuş. Ama canım ülkemde servis ve yedek parça tam bir muamma gibi duruyor.
Birde TVS'nin bir türlü getiremediği Ronin var, oda Royal Enfield gibi klasik bir görünüme sahip ama ortalıkta yok henüz. Onlar sanırım Royal Enfield'in satışta ki rakamlarına bakıp biraz daha ertelemiş olabilirler o modelin ülkeye getirilmesini... Enfield malzeme olarak kaliteli, orası su götürmez bir gerçek, bes belli bir şey ama fiyatları bence o tarz için yüksek kalıyor, birde ülkemizde klasik motor pek tercih edilen bir alternatif gibi durmuyor satış rakamlarına bakınca...
İlk teşekkürüm, sabır gösterip okuyan tüm haziruna,
İkinci teşekkürüm, cevap yazma nezaketi gösterecek herkese, tüm haziruna şimdiden içten teşekkürlerimi sunuyorum.
Herkese kazasız, belasız, keyifli sürüşler diliyorum.
Tekeriniz düz bassın!
Sinan