Motor hırsızlığına karşı silah sıkmak suç teşkil eder mi?

Merhabalar, motor hırsızlığına karşı camdan silahla korkutma amaçlı sıkmak suç teşkil eder mi, Allah korusun çalınma durumunda müdahale sürem 2 dakika. Ekstra olarak bunu görüntü işleme ile otomatik bir hale getirebilirim ilk atış uyarı diğer atışlar hedef şeklinde. Evde olmadığım veya uyuduğum zamanlarda aktif koruma sağlar. Hukuki acidan bilgisi olan fikir belirtebilirse sevinirim.

Motosikleti
D400
Evine girmiş adama silah dogrulttugunda g.tünden kan alıyorlar. sen ne hayaller kuruyorsun :)

arkadaşların dediği gibi, arkan saglam olmalı.

F54

arkadaşlar kanunlarun suçluyu koruduğu bir memlekette yaşadığınızı unutmayın
hırsız oturma odasında dolaşsa öldürsen sen naneyi yiyorsun hele dışardakine birşey yapsan gerisini sen düşün
kapıya dayanan birisini dövdü bizim arkadaş hemde öyle böyle değil komaya soktu öldü diye hastaneye kaldırdılar 3 sene yattı

Motosikleti
QJ SRT800s
Müdahale edebilicek konumdaysanız, kesinlikle kesici delici veya ateşli silah kullanmayın. Yetiyorsa bilek gücü, yetmiyorsa bilek kalınlığında sopa kullanın ve kesinlikle polisi aramayın.

Allah korusun evinizde hırsızı yakalarsanız direk pencereden atın, polis size sorarsa beni görünce korkup pencereden atladı deyin. Hatta daha inandırıcı olması için, yapma kardeş atlama 3-5 kuruş için değmez dedim ama dinlemedi atladı deyin.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Merhabalar, motor hırsızlığına karşı camdan silahla korkutma amaçlı sıkmak suç teşkil eder mi, Allah korusun çalınma durumunda müdahale sürem 2 dakika. Ekstra olarak bunu görüntü işleme ile otomatik bir hale getirebilirim ilk atış uyarı diğer atışlar hedef şeklinde. Evde olmadığım veya uyuduğum zamanlarda aktif koruma sağlar. Hukuki acidan bilgisi olan fikir belirtebilirse sevinirim.

Hocam tebrik ederim. Ama küçük bir problem var. Otomatik ateşlemede olayla hiç ilgisi olmayan birini de vurabilirsiniz. Gerçi önemli değil, siz uykunuzu alırsınız, sabah bir çaresi bulunur. Aslında doğrudan füze atan bir sistem daha kesin çözüm olur. Uyarı falan hiç uğraşmayın :)

Ayrıca bu zekanızı Savunma Sanayii Başkanlığı, Baykar Teknoloji gibi kurumlara göstermenizi öneririm. Motosiklet forumunda harcanıyorsunuz. Hatta belki SİHA projesinde yeni fikirler üretebilirsiniz. Motosiklet hırsızlarına havandan, kesin ve etkili çözüm olur.

2 dakikada 2 adet 5 cm genişliğinde kutu şeklinde demiri kesme ihtimalleri olduğunu bildiğim için bu kadar tedirgin oldum. Havacılık bölümünde çalışıyorum. Metalik alanda, işi bildiğim için bütün bu tedirginliğim. Taşlama makinesi ile yağ gibi keserler.

Allah korusun evinizde hırsızı yakalarsanız direk pencereden atın, polis size sorarsa beni görünce korkup pencereden atladı deyin. Hatta daha inandırıcı olması için, yapma kardeş atlama 3-5 kuruş için değmez dedim ama dinlemedi atladı deyin.

Mükemmel tavsiye. Atarken dikkat edin ama düştüğü yere göre, atladı mı atıldı mı anlaşılır. Fırlatmayın adamı.

Konu sahibine:
Otomatik sistem sıkıntılı olur, motorla oynayan çocuklar da telef olur fakat havaya ateş açmanın sıkıntı olacağını sanmam. Maç vardı, gol attık dersin soran olursa.

yatak odana girmediği sürece silah çekme diye bir olay yok zaten:) haa silahım olsa motorumun çalındığını görsem tabiki havaya takır takır atardım.adam vuruyorlarda serbest kalıyor millet camdan 2 el attın diye mapus yatacak değiliz ya:)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Kasko yaptırın çok daha zahmetsiz.

Motosikleti
Hero Dash 125
Tüm yaşanabilecek adli süreçleri göze almaktansa bir otoparka üyelik yaptır daha masrafsız bir çözüm üretmiş olursun, başın ağrımaz sicilin temiz kalır.

Ayrıca sen havaya sıkarsın, adamda da silah olur kalkıp sana sıkar b.k yoluna ölmüş olursun.

Vermiş olduğum örnek haberde adam vefat etti.

Peki kasko yaptirirsam, tüm güvenlik önlemlerini almama rağmen kameranin onunde calinirsa şartsız koşulsuz para iadesi yapılır mı? Telefon için vs sigorta yapınca binlerce şart koşuyorlar.

Motosikleti
Peki kasko yaptirirsam, tüm güvenlik önlemlerini almama rağmen kameranin onunde calinirsa şartsız koşulsuz para iadesi yapılır mı? Telefon için vs sigorta yapınca binlerce şart koşuyorlar.

Veriyorlar. Benim motorum çalınmıştı, 2 ay içinde parasını aldım. (Zaten 30 gün bekleme süresi var motor çalındıktan sonra...)

Motosikleti
Hero Dash 125
Forumda son zamanlarda farkında mısınız bilmiyorum ancak abidik gubidik başlıklar çoğaldı.

Yeni üye sayılabilecek 3-5 enrtysi olan insanlar garip garip başlıklar açmaya başladı.

"motor hırsızlığına karşı camdan silahla korkutma amaçlı sıkmak suç teşkil eder mi? Ekstra olarak bunu görüntü işleme ile otomatik bir hale getirebilirim ilk atış uyarı diğer atışlar hedef şeklinde. Evde olmadığım veya uyuduğum zamanlarda aktif koruma sağlar."

Bunları yapabiliyorsan git hava savunma sistemi kur mahallene daha güvenlikli hissedersin. Dalga mı geçiyorsunuz, trollüyor musun ne yaptığınızı bilmiyorum.

Profilinde ne şahsi bilgilerin var, ne de motosikletinin bilgileri. Çin malı Kundial için falan mı kuracaksın bu senaryoyu? :queen: Eğer pek değerli olmayan bir motosikletin varsa, bu kurmayı vaad etmiş olduğun sistem motosikletten daha pahalıya çıkacaktır.

Görüntü işleme yapacakmış da, uyarı atışı yaptıracakmış da, uyarı atışı ile durmazsa hedefe atış yani çalma girişimindeki hırsızı vuracakmış da. Ne dediğinin farkında mısın sen?

Ruhsatlı bir silahın varsa, mahallede silah atışı olduğunda polis ilk kayıtlı silah sahiplerinin kapısına gelir. Ruhsatlı silahların çekirdek örnekleri emniyette vardır. Hangi namludan ateşlendiği kolayca bulunabilir. Ruhsatsız silah için senaryoları yazma gereği bile duymuyorum. Gülüp geçiyorum daha fazla sağlıklı yazamayacağım. :p:p

Görüntü işleme cart curt zaten başlı başına bir suç kafana göre şahsi bir durum için bunu yapamazsın. (KVKK vs kanunlar var.)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Forumda son zamanlarda farkında mısınız bilmiyorum ancak abidik gubidik başlıklar çoğaldı.

Yeni üye sayılabilecek 3-5 enrtysi olan insanlar garip garip başlıklar açmaya başladı.

"motor hırsızlığına karşı camdan silahla korkutma amaçlı sıkmak suç teşkil eder mi? Ekstra olarak bunu görüntü işleme ile otomatik bir hale getirebilirim ilk atış uyarı diğer atışlar hedef şeklinde. Evde olmadığım veya uyuduğum zamanlarda aktif koruma sağlar."

Bunları yapabiliyorsan git hava savunma sistemi kur mahallene daha güvenlikli hissedersin. Dalga mı geçiyorsunuz, trollüyor musun ne yaptığınızı bilmiyorum.

Profilinde ne şahsi bilgilerin var, ne de motosikletinin bilgileri. Çin malı Kundial için falan mı kuracaksın bu senaryoyu? :queen: Eğer pek değerli olmayan bir motosikletin varsa, bu kurmayı vaad etmiş olduğun sistem motosikletten daha pahalıya çıkacaktır.

Görüntü işleme yapacakmış da, uyarı atışı yaptıracakmış da, uyarı atışı ile durmazsa hedefe atış yani çalma girişimindeki hırsızı vuracakmış da. Ne dediğinin farkında mısın sen?

Ruhsatlı bir silahın varsa, mahallede silah atışı olduğunda polis ilk kayıtlı silah sahiplerinin kapısına gelir. Ruhsatlı silahların çekirdek örnekleri emniyette vardır. Hangi namludan ateşlendiği kolayca bulunabilir. Ruhsatsız silah için senaryoları yazma gereği bile duymuyorum. Gülüp geçiyorum daha fazla sağlıklı yazamayacağım. :p:p

Görüntü işleme cart curt zaten başlı başına bir suç kafana göre şahsi bir durum için bunu yapamazsın. (KVKK vs kanunlar var.)

Silah falan bazıları çok fazla TV izlemiş. Komik bile değil, yazık.

Motosikleti
...

Aynen, laf olsun torba dolsun misali.

Her fırsatı çıktığında "kasko yaptırın" yazıyorum; kasko ne kadar çok kişi yaptırırsa fiyatlar o kadar uygun hale gelir.

Suçtur. Meskun mahalde silahla havaya ateş edilmesi, toplumun genel güvenliğini tehlikeye atan bir hareket olduğu için suçtur.

Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması Suçu

TCK Madde 170
(1) Kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlikeli olacak biçimde ya da kişilerde korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda;

a) Yangın çıkaran,

b) Bina çökmesine, toprak kaymasına, çığ düşmesine, sel veya taşkına neden olan,

c) Silahla ateş eden veya patlayıcı madde kullanan, Kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar