Sente Ayarı hk. Resim içerde

gTb9HX8

Arkadaşlar motorum 50cc cup 100 lüğe çevirttirdim bayram sebebiyle 200km kadar yol yaptım biraz sıkıştırmış olabilirim motoru, rölantideyken tak tak diye ses geliyor motoru sürerken ses azalıyor bu neden olur ardada egzos patlatıyordu, bende subap ayarlamak için açtım motoru fakat sente ayarı bu şekilde çıktı resimdeki gibi neden böyledir. Bu arada subapları 0.5 emme 1 egzos ayarladımegzos patlatma kesildi ama tak tak ses hala var bu arada motoru üst kapak silindir piston ve karbüratör olarak komple 100 lüğe çevirttim.Motorun çekişinds gidişinde herhangi bir sorun yok ama tak tak sesi rölantideyken çok yapıyor etraf baya dönüp bakıyor
https://ibb.co/gTb9HX8

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:43 ----------

Birde şunu ekleyeyim marşa Basınca bujinin oradan duman çıkıyor fakat bujiyi söktüğümde yağlanması yoktu

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Volan T konumunda ise senteniz 1 diş atlamış veya öyle toplanmış, subap ayarları 0.5 mi yoksa 0.50 mi ayarladınız? Cuplarda genelde egzoz ve emmeyi 0.05mm ayarına ayarlamanız gerekmektedir 0.50 ve 1.0 ölçüleri bu motosiklet için çok büyüktür.

Motorun şu an mevcut sentesi kırmızı renkte olan yer olması gereken ise beyaz renkteki yer.

Emme subabını yarım milimetre ayarlamışsın yanlış olmuş , milimetrenin yirmide biri yani 0,05 olacak , egzozda onda biri yani 0,1 mm..sente doğrumu yanlışmı söylemek için krank pozisyonunuda görmemiz gerekir , krank doğru yerde ise Motosever'in dediği gibi sente bir diş rötarda..

Volan T konumunda ise senteniz 1 diş atlamış veya öyle toplanmış, subap ayarları 0.5 mi yoksa 0.50 mi ayarladınız? Cuplarda genelde egzoz ve emmeyi 0.05mm ayarına ayarlamanız gerekmektedir 0.50 ve 1.0 ölçüleri bu motosiklet için çok büyüktür.

[url]https://i.hizliresim.com/enxfe05.jpg[/url]

Motorun şu an mevcut sentesi kırmızı renkte olan yer olması gereken ise beyaz renkteki yer.

Evet T konumunda iken bu şekilde o resimde çizgiyi mi baz alıyoruz yoksa soldaki nokta yımı baz almalıyız videolarda şu soldaki çarkın üstündeki noktayı yine soldaki çentiğe denk getirmelisiniz diyordu benimde kafam karıştı şimdi

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:46 ----------

Emme subabını yarım milimetre ayarlamışsın yanlış olmuş , milimetrenin yirmide biri yani 0,05 olacak , egzozda onda biri yani 0,1 mm..sente doğrumu yanlışmı söylemek için krank pozisyonunuda görmemiz gerekir , krank doğru yerde ise Motosever'in dediği gibi sente bir diş rötarda..

Valla birtane sentil çakısı vardı 0.5 ve 0,10 diye rakamlar vardı tamda hatırlayamadım ama :) :)... bende o kısmıyla tatlı sıkı şeklinde ayarladım yanlış mı oldu acaba ama çekişi ve gidişinde yada ilk çalıştırmada bir sıkıntı olmuyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:50 ----------

Peki marşa Basınca bujinin ordan duman çıkması ne ile ilgili olabilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:53 ----------

Peki marşa Basınca bujinin ordan duman çıkması ne ile ilgili olabilir.

Motosikleti
Ns200 15"
Her Cup modelinde sente aynı olsada işaret yerlerinde farklılık gösterebilmektedir, istersen noktayı baz al istersen çentiği ikisininde baktığı nokta düz bir çizgide olduğu için farketmeyecektir. Önemli olan nokta ise bahsettiğim beyaz çizginin altındaki çizgiye ayarlamanız gerekmektedir, aksi haller yine hatalı olacaktır. Bu motosiklet için kullanmanız gereken ölçü 0.05 mm dir, eğer yoksa bir jilette işinizi görecektir.

Buji konusuna gelirsek çıkan duman ne renk? Motosiklet çalışırken oradan herhangi bir basınç veya bir ses geliyor mu?

Her Cup modelinde sente aynı olsada işaret yerlerinde farklılık gösterebilmektedir, istersen noktayı baz al istersen çentiği ikisininde baktığı nokta düz bir çizgide olduğu için farketmeyecektir. Önemli olan nokta ise bahsettiğim beyaz çizginin altındaki çizgiye ayarlamanız gerekmektedir, aksi haller yine hatalı olacaktır. Bu motosiklet için kullanmanız gereken ölçü 0.05 mm dir, eğer yoksa bir jilette işinizi görecektir.

Buji konusuna gelirsek çıkan duman ne renk? Motosiklet çalışırken oradan herhangi bir basınç veya bir ses geliyor mu?

Duman beyaz renkte sadece marşa basarken çıkıyor bu duman rölantide çalışırken tak tak sesi geliyor motordan ama giderken tak tak vurma sesi yok

Motosikleti
Ns200 15"
Duman beyaz renkte sadece marşa basarken çıkıyor bu duman rölantide çalışırken tak tak sesi geliyor motordan ama giderken tak tak vurma sesi yok

Duman sadece marşa basarken geliyorsa marş motorundan geliyor olabilir. Tak tak diye ses varsa sente 1 diş atlamış olduğundan dolayı piston subapla öpüştüğü için ses yapıyor.

Duman sadece marşa basarken geliyorsa marş motorundan geliyor olabilir. Tak tak diye ses varsa sente 1 diş atlamış olduğundan dolayı piston subapla öpüştüğü için ses yapıyor.
Esasında ses yoktu ben bunu 100 lüğe çevirttim biraz sıkıştırarak kullandım ondan sonra başladı bu tak tak diye ses fakat çekişte gidişte bir problemi yok yani

Motosikleti
Ns200 15"
Esasında ses yoktu ben bunu 100 lüğe çevirttim biraz sıkıştırarak kullandım ondan sonra başladı bu tak tak diye ses fakat çekişte gidişte bir problemi yok yani

Bize ses hakkında bir video atabilirmisiniz? Youtube platformuna atın sonrada o videonun linkini atın bakalım, en net cevabı böyle verebililiriz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar