Telefon/navigasyon/carplay ??

Bende titreşim engellemeli bir telefon tutucu aldım geçenlerde, şimdilik sadece yön ihtiyacım olduğunda kullanıyorum, onun dışında güvenmiyorum. Bu konu hakkında @killingroad bir video yapmıştı onu izledikten sonra hepten güvenim azaldı.

Valla quadlock'un iyice kopar gider gibi görünüyor ama yine sanırım çok daha sağlam o.
sp-connect'e ise gram itimadım yok yani. mühendisliği harikadır, benim parçada bir enjeksiyon hatası olmuştur bir şey olmuştur ama verdikleri yanıt kabul edilebilir değil. ha bu arada, o GoPro light adapter mi ne haltsa o kit revizyon görmüş bu sene ya da 2023'te..

:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:36 ----------

Ben şundan bir tane aldım. Telefonu çantama koyup devam ediyorum. İnişte binişte telefonu sök tak gerekmiyor, düşme sarsılma tehlikesi yok.
İnterkom bağlantısında ara sıra kesilme haricinde bir sorun yaşamadım şimdilik. Biraz Linux öğrenip hacklemeyi düşünüyorum.:sunny:
https://ae01.alicdn.com/kf/S40374c939dd04949aa1fe639ace3fd9f9.jpg

Ali Emmi bağlantısı da böyle. Fiyatı bugün için 3.329 TL. Aralık 2023'te benim aldığımda 2.764 lera idi. "Egonomi çoğ eyi yeeenim"

Ya benim bu malzemelerde anlamadığım şu.
Anlamadığım değil de.. Ya koca aletsin, telefonun GPS'ini kullanıyorsun hala bilmem ne.. Telefon cepteyse de şarjını yiyor, ısınıyor vs vs bir sürü ayrı konu. Ulan Android dağıtımı bedava, böyle bir ekran yaptın madem yükle içine kuralım 2-3 tane app olsun bitsin...

**

Evlerden ırak... Kıyacaksın paraya..

https://carpe-iter.com/

Motosikleti
STRS 765
Valla quadlock'un iyice kopar gider gibi görünüyor ama yine sanırım çok daha sağlam o.
sp-connect'e ise gram itimadım yok yani. mühendisliği harikadır, benim parçada bir enjeksiyon hatası olmuştur bir şey olmuştur ama verdikleri yanıt kabul edilebilir değil. ha bu arada, o GoPro light adapter mi ne haltsa o kit revizyon görmüş bu sene ya da 2023'te..

:)

Sizin videoyu izledikten sonra bu malzemelere çok güvenim kalmamıştı ama diger telefon tutucuları da çok kaba bulduğum icin quadlock sipariş etmiştim. Bayram tatilinde birkaçgün arariye girdim şaşırtıcı bir şekilde banamısın demedi..

telefon kısa mesafede iş görür ancak uzun yolda, özellikle güneşli sıcak bir havada telefondan açacağınız navigasyon telefonun pilini birkaç saatte bitirebilir. o yüzden navigasyon cihazı daha kullanışlıdır.

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Bu aletin kendinden GPS çipi ve bataryası, belleği olan modelleri de mevcut aliexpreste.
Ben telefon tutucusundan telefonu düşürüp ekran/kapak masrafını ödedikten sonra böyle bir arayışa girip en ucuz, en basit modelini aldım.
Bundan lazım bana hortlama zamanı 😁😁 evet binlerce farklı marka modeli vardır ama internete güven olmuyo cok

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben Tripmate cihazından aldım, motora taktırdım, henüz daha iki turda 500km kadar kullandım ama çok memnun kaldım.
Bendeki cihazın kamerası da var, önde ve arkada monte iki kamera ile kontağı açınca kayda başlıyor, bir nevi güvenlik kamerası.
Lastik basınç sensörü de var. Telefonu çantamda bırakıyorum, bluetooth bağlantısı sağlanınca otomatik google harita navigasyon ekranı açılıyor.
Telefonun şarjı bitmesin diye usb şarj soketinden kablo ile depo üstü çantadaki telefonu şarja takıyorum telefon çanta içinde güvende duruyor.
Ekran parlaklığı en parlak güneş altında bile rahat okunacak şekilde yeterince parlak.

Aldığım cihazın linki burada: https://www.tripmate.com.tr/u262/ride-play/ride-play-serisi/rideplayelite.html
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben navigasyonu sırf yol bulmak için değil de buna ek olarak mesela bizim buralarda İğneada veya uçmakdere rotaları gibi virajlı rotalarda ileride yolun görmediğim yerlerinin durumunu görmek için de kullanıyorum. Bir sonraki viraj ne tarafa dönecek navagiasyon ekranında görünüyor.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Aldığım cihazın linki burada: https://www.tripmate.com.tr/u262/ride-play/ride-play-serisi/rideplayelite.html
bj2eybp.jpg
TiripMeytçiler sağlam trip atmışlar ama. (yanılmıyorsam Dırdıray Dötkaya reklam ediyordu bunu)
- Kahtalı mode ON -
"o ney gardaş o ney laa?"
- Mıçe mode OFF -
"Motoruma Torima" daha bi uygun sanki. Aynı paraya hem iki tane alınıyor hem de üstüne köfte/bira parası kalıyor.😳
799b9bc.jpg

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Telefonu bağlamadan kendiliğinden navigasyonu olan bi cihaz var mı?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
TiripMeytçiler sağlam trip atmışlar ama. (yanılmıyorsam Dırdıray Dötkaya reklam ediyordu bunu)
- Kahtalı mode ON -
"o ney gardaş o ney laa?"
- Mıçe mode OFF -
"Motoruma Torima" daha bi uygun sanki. Aynı paraya hem iki tane alınıyor hem de üstüne köfte/bira parası kalıyor.😳
799b9bc.jpg
Allah razı olsun, Trendyol'da daha da ucuza 5.490₺ fiyata buldum, aldım.

Hafta sonu @espresso'da görünce çok beğendim bu sistemi. Kendi motosikletime de monte ettireyim madem...

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Ben Tripmate cihazından aldım, motora taktırdım, henüz daha iki turda 500km kadar kullandım ama çok memnun kaldım.
Bendeki cihazın kamerası da var, önde ve arkada monte iki kamera ile kontağı açınca kayda başlıyor, bir nevi güvenlik kamerası.
Lastik basınç sensörü de var. Telefonu çantamda bırakıyorum, bluetooth bağlantısı sağlanınca otomatik google harita navigasyon ekranı açılıyor.
Telefonun şarjı bitmesin diye usb şarj soketinden kablo ile depo üstü çantadaki telefonu şarja takıyorum telefon çanta içinde güvende duruyor.
Ekran parlaklığı en parlak güneş altında bile rahat okunacak şekilde yeterince parlak.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben navigasyonu sırf yol bulmak için değil de buna ek olarak mesela bizim buralarda İğneada veya uçmakdere rotaları gibi virajlı rotalarda ileride yolun görmediğim yerlerinin durumunu görmek için de kullanıyorum. Bir sonraki viraj ne tarafa dönecek navagiasyon ekranında görünüyor.
Bunun 5 inçlik modeli olan Ride Basic Plus modelini alacağım bu perşembe günü. 2 hafta önce gittim ellerinde kalmadığını söylemişti hasanpaşa da bir dükkan. Lastik basınç sensörleri işime yaramıyor daha önce taktırdım beğenmedim. Telefondan navigasyon ve Ön arka kamera görüntüsü olsun kafi benim için. 3 hafta önce Çerkezköye akrabaya gittim. Varış a 2 dk kala telefon ısınmadan kapandı bari şu car playlerden alayım da kapanmasın idare etsin.

Motosikleti
kawasaki eliminator 500
Olmaz olur mu? Fiyatları bayağı yol/kol gösterici tabi.

Motosiklet Navigasyon Cihazları​

Şuna tıklamasaydım iyiydi, şimdi 17k olan Beeline Moto 2 Navigasyon adlı ürüne bi tık düştüm. Gider ayak masraf çıktı ya.
(Satıcı nedendir anlayamadım taşıma çantası, bağlantı aparatı ve ürün hepsini ayrı ayrı satılıyor)

Motosikleti
cbf 150
beeline denilen nevala senin telefonundan bagımsız çalışan birşey değil dimi? Günün sonunda bir ekran. Ha eski bir telefonu baglamışsın ha bunu aynı şey teknik olarak. Sana zeki bir alternativ önericem. Apple watchın yada samsung watchın varsa bagla aynaya sür çünkü aynı şey.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Honda almak için işte bir sebep daha...:) @Burak Kara

USD 150-200 gibi (bir çift kaliteli lastiğin 1/3 bedeli) fiyatlara hallolacak işler için motosiklet değiştirmeye de gerek yok sanki? :) Üstelik böyle cihazlar motosikletten motosiklete aktarılabiliyor. Burak Kara'nın 2016 model Africa Twin'ine de takılabilir mesela. Ne güzel... :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar