Yeni Motor Kesiciye Girmiyor, 5. Viteste Çekmiyor

Merhaba,
Yuki ty125z driver modeli motoru aldım. Mondial drift l ile aynı olduğunu söyleyebilirim.

Motor rodajdan çıkalı 200km kadar oldu ama maalesef çok güçsüz çalışıyor. 4. viteste 8.500-9000 devir arası tıkanıyor kesiciye sokamıyorum, 5. viteste ise 6-7 bin devirlerde geziyor yer yer çekişten düşüyor. Düz yolda maksimum 80 görüyor. Halbuki izlediğim youtube videolarında düz yolda çok rahat 95 görüyor, 4. viteste kesiciye girecek kadar ivmelenebiliyor.

Sorun neden kaynaklanabilir tecrübeleriniz ne söylüyor. Hava filtresini temizledim, motul yağ koydum, hava basıncı normal değerde, debriyaj kavrama noktasını ayarladım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motorunuz 5 vitesliyse son vitesi rahatlatma vitesi olarak düşünebilirsiniz. Bu viteste kesiciye sokmanız daha zor. Bunun dışında ağırlığınızdan rüzgarın esiş yönüne, sizin ebatlarınızdan yolun eğimine, lastik havalarınızdan zincir dişli durumunuza kadar pek çok faktör sizin son hızınızı etkileyecektir.

Hava basıncı normal demişsiniz ama lastikler tam soğukken kalibrasyonu iyi bir cihazda ve sizin ağırlığınıza uygun bir basınç değerine göre mi kontrol ettiniz? Rodajdan yeni çıkmış makinenin hava filtresi kirli ya da tıkalı olmaz, kurcalamayın. Hızlı gitme arzunuzu anlıyorum ama düşük hacimli, tek silindir makinede yerinizde olsam sürekli kesicide gitmezdim.

Motorunuz 5 vitesliyse son vitesi rahatlatma vitesi olarak düşünebilirsiniz. Bu viteste kesiciye sokmanız daha zor. Bunun dışında ağırlığınızdan rüzgarın esiş yönüne, sizin ebatlarınızdan yolun eğimine, lastik havalarınızdan zincir dişli durumunuza kadar pek çok faktör sizin son hızınızı etkileyecektir.

Hava basıncı normal demişsiniz ama lastikler tam soğukken kalibrasyonu iyi bir cihazda ve sizin ağırlığınıza uygun bir basınç değerine göre mi kontrol ettiniz? Rodajdan yeni çıkmış makinenin hava filtresi kirli ya da tıkalı olmaz, kurcalamayın. Hızlı gitme arzunuzu anlıyorum ama düşük hacimli, tek silindir makinede yerinizde olsam sürekli kesicide gitmezdim.

Cevabınız için teşekkür ederim, 5. viteste kesiciye girmek gibi bir arzum yok ama 4.viteste bile randuman alamıyorum. Lastik basıncını kılavuza göre 33-29 olması gerekiyordu kilolu olduğum için 34-30 bastım. Hava filtresi yağlıydı bir miktar, temizlediğimde. Oluk oluk yağ yoktu ama fitreye dokunduğumda elim yağlanıyor, filtreye bağlı plastik aksamlarda da aynı şekilde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar