- Konu Yazar
Herkese iyi akşamlar güvenli sürüşler dilerim. Bundan yaklaşık 10 gün önce 125lik motorumu satıp 250cclik bir makine aldım. Yavaş yavaş alışıyorum o konuda problemim yok. Asıl problemim, ki bu problem 125cclikte de vardı, tek elimi bırakıp manevra yapabilirken iki elimi bıraktığım anda motorun sağa sola yatması. Amacım dakikaya kadar ellerimi bırakmak değil hatta bırakmasam da olur ama sürerken dengemi koruyamıyormuşum gibi geldi. 50-80 km/s arasında ne zaman ellerimi bırakmayı denesem sürekli motor sağa veya sola yatıyor. Başta bu durumu yeni motorun güçlü olduğundan veya alışamadığımdan kaynaklandığını düşündüm fakat sorun öyle değil gibi. Dengesiz gibi gelmesinin bir ihtimali daha olabilir kısaca açıklayacağım. 125lik motorumla yolda seyir halindeyken virajda kaza yaptım. Çok hızlı değildim fakat o zamandan sonra motor bana dengesizmiş gibi geldi, başta bir hasar olduğunu düşündüm fakat sonradan fark ettim ki önceden çok rahat aldığım virajları bile alamaz olmuşum. Sanırım korkumu hala daha yenemedim yine kaza yaparım diye. Özellikle iki el ile gidonu tutmazken nasıl denge sağlanabileceğini anlatan biri olursa sevinirim.