Suzuki GSX8S Detaylı İnceleme

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
İyi de neden bu kadar sinirlendiniz anlamadım. Madem her sözü kaldıracak dötünüz yok, neden hala birilerine giydirme peşindesiniz?

Yok kardeşim, senin derdin başka...ben de döt var da, o döte laf sokacak adam yok...ya sen anlamıyorsun, ya da şişkin kibirin yüzünden hala forum bekçiliğinden vazgeçmiyorsun. Ya da beni forum kuralları dışına taşırıp, hepten kurtulmak istiyorsun.

Durduk yere gayet seviyeli giden bir tartışmanın içine ettin. 5 mesaj önce teşekkür ettiğin adama, sırf karşı tarafı savunma adına olmadık ithamlarda bulundun. Hala da, konu sahibinden bağımsız (belki de bilgisi dahilinde) kaşımaya devam ediyorsun.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yok kardeşim, senin derdin başka...ben de döt var da, o döte laf sokacak adam yok...ya sen anlamıyorsun, ya da şişkin kibirin yüzünden hala forum bekçiliğinden vazgeçmiyorsun. Ya da beni forum kuralları dışına taşırıp, hepten kurtulmak istiyorsun.

Durduk yere gayet seviyeli giden bir tartışmanın içine ettin. 5 mesaj önce teşekkür ettiğin adama, sırf karşı tarafı savunma adına olmadık ithamlarda bulundun. Hala da, konu sahibinden bağımsız (belki de bilgisi dahilinde) kaşımaya devam ediyorsun.

Sizde ciddi bir öfke problemi var. Umarım bir gün köfte yemek için süreriz de tanışır, kaynaşırız.

Motosikleti
Sizde ciddi bir öfke problemi var. Umarım bir gün köfte yemek için süreriz de tanışır, kaynaşırız.

Tam tersine, aslında tanısanız seveceğiniz biriyimdir...

Tek istisnası, haksızlığa verdiğim tepkidir...

O da size denk gelmiş. Neden acaba?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bir kere Audi premium bir marka değildir.
Doğrudur ama hangi paralel evrende? :)

Amerika'da Japonlar kastılar bayağı premium marka oluşturmaya, Toyota Lexus, Honda Acura, Nissan Infiniti olarak. Aralarından Toyota bu işe en çok ve sağlam yatırım yaptı, ve en başarılısı da o oldu. Hatta LS400 ilk çıktığında Lincoln ve Cadillac'ı ezdi, Mercedes'e de çok sağlam ayar verdi. Honda hiç tam giremedi oyuna. Önden çekişliden bozma araçlar üretti hep, SH-AWD gibi parlak teknolojiler sunsa da. Nissan ise Infiniti G35 modeli ile sağlam atak yaptı, ama devam ettiremedi. Mazda ise hiç yeltenmedi. Ama Toyota ilk başta arkadan çekişli V8 motorlu LS400 ile çok sağlam girdi piyasaya ve devam etti.

Motosikleti
Doğrudur ama hangi paralel evrende? :)

Amerika'da Japonlar kastılar bayağı premium marka oluşturmaya, Toyota Lexus, Honda Acura, Nissan Infiniti olarak. Aralarından Toyota bu işe en çok ve sağlam yatırım yaptı, ve en başarılısı da o oldu. Hatta LS400 ilk çıktığında Lincoln ve Cadillac'ı ezdi, Mercedes'e de çok sağlam ayar verdi. Honda hiç tam giremedi oyuna. Önden çekişliden bozma araçlar üretti hep, SH-AWD gibi parlak teknolojiler sunsa da. Nissan ise Infiniti G35 modeli ile sağlam atak yaptı, ama devam ettiremedi. Mazda ise hiç yeltenmedi. Ama Toyota ilk başta arkadan çekişli V8 motorlu LS400 ile çok sağlam girdi piyasaya ve devam etti.

Yok hocam pararel evrende değil, Yukarı Ayrancı'da...:)

Audi marka traş makinemin yedek bıçakları çok çabuk körelince, çıkardım keratayı premium sınıfından. Yapacaksa doğru dürüst yapsın Audi. Kolay mı Aprilia gibi teknolojik, KTM gibi sorunsuz mal üretmek. Öyle kolay mı premium premium dolaşmak...

Ayrıca Toyota da dolmuş çıkarmadan hep bir eksik kalacak. Bu işin raconu öyle. Mercedes tüm dünyada Sincan-Ulus dolmuş hattı ile isim yaptı biliyorsunuz. Ondan sonra yavaş yavaş C, E, S, SL, CLK, SLK gibi Classe'ler uydurdular. Tabii Amerika'da dolmuş hattı olmadığı için size oradan yazmak kolay. Çok uzak kalıyorsunuz premium trendlerden. İtalya olsa bir derece ama. Hem Avusturya ile komşu, hem de Aprilia gibi bir markaları var. Bir de uçak biletleri ucuz yav...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Sorun çıkarınca premium olmuyorsa en premium Honda Toyota... Modern Mercedes, BMW, Audi komple çöp.

Önceki tüm motosikletlerim Honda'ydı. Sonuncusu hariç zerre problem çıkarmadılar. KTM'i aldım, 5000km sonra da silindir ve pistonu elime aldım :) Bu arada daha yeni sübaplardan ses gelmeye başladı. En az bir $500 daha gidecek demektir sübap ayarına...

Gördüğüm o ki mundar diyenler, kedi-ciğer ilişkisi içindekiler... Bütçesi yeterli olup ta Japon'da ısrar eden görmedim daha...

Motosikleti
Sorun çıkarınca premium olmuyorsa en premium Honda Toyota... Modern Mercedes, BMW, Audi komple çöp.

Önceki tüm motosikletlerim Honda'ydı. Sonuncusu hariç zerre problem çıkarmadılar. KTM'i aldım, 5000km sonra da silindir ve pistonu elime aldım :) Bu arada daha yeni sübaplardan ses gelmeye başladı. En az bir $500 daha gidecek demektir sübap ayarına...

Gördüğüm o ki mundar diyenler, kedi-ciğer ilişkisi içindekiler... Bütçesi yeterli olup ta Japon'da ısrar eden görmedim daha...

Hocam buralar hep apartuman...:) Bahçemiz olmadığından biz de çim biçme makinesi yerine motosiklet alıyoruz Honda'dan. Bir de hep karbonhidrat ile beslendiğimizden ciğer falan da yiyemiyoruz. Hep fukaralık, hep ezilmişlik...Amerika başka tabii. Ama sizde de dolmuş yok işte...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Güzel. Çok ciddiye almamak lazım bu muhabbetleri. Ne çekiyorsak "benimki hepinizinkinden büyük te büyük" diye tutturan ezik ruh hastası trollerden çekiyoruz.

Motosikleti
Güzel. Çok ciddiye almamak lazım bu muhabbetleri. Ne çekiyorsak "benimki hepinizinkinden büyük te büyük" diye tutturan ezik ruh hastası trollerden çekiyoruz.

Bence de...hatta şu tür muhabbetlerden de sakındık mı, forumu tamamen temizlemiş olacağız...

"Hayir! Ama Honda cim bicme makinamla bahcemi bicerken ayricalik degil de cok acaip farkli bir hisse kapiliyorum... Icimden kendi kendime diyorum ki "keske Honda her seyi yapsa." Surdugum araba, izledigim televizyon, kullandigim telefon, yazdigim kalem, hatta yedigim hamburger falan hep Honda marka olsa diye geciyor icimden. Yarim saat sonra falan geciyor. Tahminim büyülü bu cim bicme makinasi. Ya da ben biraz rahatsizim. Farkli marka bir sey kullanirken olmuyor ama. Bi tek Honda kullanirken oluyor."

Hem konuyu durduk yere rayından çıkart, hem de laf yetiştiremediğine trol yakıştırması yap...

Hep yağlı, soslu, katkı maddeli Amerigan hamburgerlerinden oluyor bunlar...neyse ki Türkiye'de biz Honda markalısını buluyoruz da içimiz rahat...

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Seri halde üretilen hiç bir şey premium olamaz. Seri üretimden alır özelleştirirsin, yada tek üretirsin. Premium el işidir. Göz emeğidir. Güzel yapılmış bir cafe racer salaşta olsa premiumdur. Yüzlerce binlerce aynısı olan şey sallasan değecek bir şey premium olmaz. Olabilemez.

Seri halde üretilen hiç bir şey premium olamaz. Seri üretimden alır özelleştirirsin, yada tek üretirsin. Premium el işidir. Göz emeğidir. Güzel yapılmış bir cafe racer salaşta olsa premiumdur. Yüzlerce binlerce aynısı olan şey sallasan değecek bir şey premium olmaz. Olabilemez.

Bence bu premium kelimesinden sıyrılmak 80 milyon vatandaşımızın faydasına olacak. :)

Görülen o ki hepimiz premium kelimesinden farklı bir şey anlıyoruz. Ben otomobil dünyasında olan jenerik bir kabul üzerinden bir örnek vermek istemiştim sadece, çok da önemli değil bunun ne olduğu. Daha ciddi bir fiyat farkı olacakken olmadığı orada söylemek istediğim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:42 ----------

Ön kafa yeni kasa MT07, MT25 gibi bir şey olmuş. Renk bir yandan NK serisini de andırıyor. Glass Mat Mechanical Gray rengi belki daha göze hoş geliyor olabilir tabii.

Suzuki'nin şu an güzel de bir kampanyası da var. Tipi biraz kurtarır olsa bence güzel satış yapabilirdi.

Tasarımda bence Yamaha'nın "Dark Side" işinin tüm dünyada genç nüfusa güzel hitap ettiğini fark ettiler, biraz bu yöne eğiliyorlar. Bir de Suzuki geçmişte de hep çift far modayken bile tek farlı bir tasarım kullandı, GSXR'lar falan hep tek far geldiler. Bunun led dönemine uyarlayınca işte bu asansörlü katmanlı tasarım oluyor, açıkçası benim de hiç ama hiç hoşuma gitmedi motorun kafası.

Satış tarafına gelirsek başka bir Suzuki konusunda bunu daha detaylı konuşmuştuk diye hatırlıyorum. Suzuki ne yapsa yüksek satış gelmez zaten, Suzuki öyle bir marka değil, hiç bir yerde büyük bir pazarı yok. Elbette Türkiye'den çok fazla sattığı yerler var ama genel olarak Honda'nın Yamaha'nın bayağı gerisinde pazar büyüklüğü olarak. Ha buna alternatif yaratmış ürünleri var, GSXS 1000GT bayağı satıyor meselea İngiltere'de, Suzuki en çok satan sports tourer demiş hatta ama sınıflar biraz geçişken olduğu için net rakamları alıp yorumlamak mümkün olmuyor. Honda NT1100'ün Avrupa'nın en çok satan touring motoru olduğunu söylüyor ama sports tourer'la touring'i ayırıyorlar mı falan çok karmaşık oralar. Nihayetinde Suzuki öyle deli gibi satmaz yine de :)

Motosikleti
Neyse konu normale dönmeye yüz tuttuğu için devam edelim...

Diğer sınıfları çok incelemedim, çok ilgim/bilgim yok ancak bu naked/supernaked sınıfında Suzuki bence çok iyi motosikletleri çok iyi fiyata satıyor bizim ülkemizde. Aslında doğru bir satış, servis, reklam, müşteri memnuniyeti stratejisi ile çok daha fazla satma potansiyeli de var. Tasarım olarak da tamamen kişisel olarak söylemem gerekir ki, Honda'dan çok daha iyi (yine naked için yazıyorum), Yamaha ile benzer bir fırsat sunuyor. Aslında otomobil dünyası da çok farklı değil. C segmentinde Swift 1.3 MT 4X4 ile benzersiz bir fırsat sundu örneğin. Ama marka değeri tüm dünyada Honda ve Yamaha'nın arkasında işte. Muhtemelen bizden daha az umursuyorlar bu meseleyi, o başka :)

380 bin TL'ye QS dahil GSX-8S, 520 bin TL'ye 999 cc 150 HP GSX S1000 gibi bir canavar satılıyor yahu. Hem de öyle nazla falan değil. Doğrudan gidip alıyorsunuz. Müthiş...sürebileceğime ikna olsam gidip hemen S1000 alacağım. Gücüyle, tasarımı ile, fiyatı ile şu anda daha iyisi yok. Tamamen kişisel estetik konusu olmakla birlikte, kademeli far ve keskin ön yüz bana göre naked sınıfına çok yakışıyor. Hornet'in iğrenç farından iyidir.

Ama işte sonuçta dönüp dolaşıp, bu fakir topraklarda, insanların parasının değerini koruma içgüdüleri ile hareket etmelerine takılıyoruz. İçimiz gidiyor belki ama gidip Suzuki yerine Honda alıyoruz. Bir İngiliz, bir Avusturyalı, bir İsveç'li keyfinin istediği ürünü alırken, biz sürekli ikinci eli ve değer kaybını düşünüyoruz. Yapacak bir şey yok. Şimdilik ve görünen o ki uzun süre böyle gidecek. Belki de forumlarda bu denli agresif ve anlamsız tartışmaların altında yatan zihinsel sakatlıklarımız buna dayanıyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bence premium, kendine yakışanı kullanmaktır :)

Hem konuyu durduk yere rayından çıkart, hem de laf yetiştiremediğine trol yakıştırması yap...

Trolden kastım siz değildiniz. Lakin sizle bir laf yetiştirme yarışı içinde de değilim. Öyle düşünüyorsanız şimdiden galip kabul edebilirsiniz kendinizi. Benim açımdan hiç bir sakıncası yok.

Motosikleti
Bence premium, kendine yakışanı kullanmaktır :)

Trolden kastım siz değildiniz. Lakin sizle bir laf yetiştirme yarışı içinde de değilim. Öyle düşünüyorsanız şimdiden galip kabul edebilirsiniz kendinizi. Benim açımdan hiç bir sakıncası yok.

Kusura bakmayın, boşuna alınganlık etmişim demek. Gerçi haklı sebeplerim vardı ama artık uzatmanın da alemi yok. Tekrar edeyim, siz dahil kimseyle polemik arayışında değilim. Galibiyet/mağlubiyet serüvenlerini de daha erken yaşlarda terk ettim. Umarım daha keyifli sohbetlerde yeniden buluşuruz. Selamlar...

Selamlar,

Biraz fazla gecikmeli de olsa 8S'i alabildim, biraz daha gecikmeyle de videoyu tamamlayabildim sonunda. :)

https://www.youtube.com/watch?v=FSC4nepHxtk

Bahsetmeye değer bulduğum noktalar kabaca şöyle:

* Motosikletin düzlük performansı beklediğimden iyi. 202kg ağırlığı ile, Hornet'e göre biraz zayıf gibi görünen gcüüyle biraz daha hantal bir sürüşü olacağını düşünüyordum, hiç öyle değil. Hem devir bandını güzel ayarlamışlar hem de vites oranlarını performansa destek atacak şekilde düzenlemişler, gerçekten tatlı gidiyor. (Evet MT07'yi deler =))

* Elektronik paketi beni en çok şaşırtan noktalardan oldu. Paket derken evet çok fazla bir şey yok, ama TCS'nin çalışması da güzel, ABS'nin zırt pırt devreye girmemesi de. Honda ile Yamaha bu departmanlarda iyice geriye düşecekler gibi görünüyor. TCS 3'te dahi evet erken müdahale ederek sert hızlanmalara ket vuruyor ama bunu asla bas-çek-bas-çek höğğğ höğğğ şeklinde yapmıyor. ABS de fazla erken girmiyor devreye.

* Aks mesafesi 147cm idi sanırım, uzunca tarafta kalıyor. Ağırlıkla birleşince sürüşü de hantal olur diyordum ama amortisör dengelerini ve şasi geometrisini güzel çalışmışlar. Ekstra şeyler istemedikçe motor oldukça güzel laf dinliyor. Ben ağır olduğum halde arka preload ayarına dokunmadım ve cazgırlaşmadıkça bir problem çıkarmadı.

* Beklediğimden bir tık fazla yaktı ama videoda değindiğim gibi test motoru olmasından dolayı da olabilir bu, maruz kaldığı muameleyi tahmin edebiliyoruz. Ama bir tık fazla dediğim de işte benim 3.6 yakar ya heralde dediğim yerde 4.0 yaktı gibi. Öyle "çok yakıyor" bir durum yok.

Bu fiyata alır mıyım? Üzgünüm, Türkiye'de Japon motosikletlerinin başındaki bu vergi kabusu varken almam. Ama bu sınıfta bir Japon motosikleti düşünülüyorsa kesinlikle bakılması gerek derim, girmeyeceğim bir sınıfla ilgili tahmin yürütmek de çok doğru değil belki ama, birinci tercihim de 8S olur gibime geliyor.

Konunun gittiği yerden bağımsız olarak hemen sorumu sorup çekileyim.

Yurtdışı incelemelerin birkaçında şehirler arası yollarda Hornet ve Duke 790 a göre biraz daha "sport touring" tarafının ağır bastığı söyleniyor. Her ne kadar naked bir motor olsa da siz bu görüşe katılır mısınız?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar