6000 km ve 6 ay süresi motosiklet için geçerli mi ?

Katılım
22 Şub 2022
Mesajlar
9
Bugün sıfır aldığım spontiniyi 2200 km kullanip yetmediği için satmak için notere gittim.

6000 km ve 6 ay dolmadigi için 300 bin TL ceza ödeme riskiniz var dedi

, Diğer 7 noter ile daha görüştüm, biri bilmiyorum dedi, bir kaçı satışa engel değil dedi, diğerleride motosiklet için geçerli değil dedi.

Araştırdım googlede bir kaç yazı buldum kanunla ilgili
Düzenlemede açıkça belirtildiği üzere, yalnızca otomobillere (KTY[1] md. 3/c-1: Yapısı itibariyle, sürücüsü dahil en fazla dokuz oturma yeri olan ve insan taşımak için imal edilmiş bulunan motorlu taşıt) ve arazi taşıtlarına

(KTY md. 3/c-7: Karayollarında yolcu veya yük taşıyabilecek şekilde imal edilmiş olmakla beraber bütün tekerlekleri motordan güç alan veya alabilen motorlu araç) ilişkin kısıtlama getirilmiştir.

Dolayısıyla otobüs, kamyonet, kamyon, çekici, motosiklet gibi motorlu taşıtlar ile motorlu araçların bu düzenlemeden etkilenmediği söylenebilecektir.

Daha detaylı yazılarda var

Ay 6 Bin Km Geçmedikçe Pazarlama ve Satış Kısıtlaması
Pazarlama ve satış kısıtlaması:

“GEÇİCİ MADDE 2- (1) İkinci el kara taşıtı ticaretiyle iştigal edenler, otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanmasını veya satışını ilk tescil tarihinden itibaren altı ay ve altı bin kilometre geçmedikçe 1/7/2023 tarihinden önce doğrudan veya dolaylı olarak yapamaz. Bakanlık, bu tarihi altı aya kadar uzatmaya yetkilidir…”
http://https://www.otovitrinplaza.com/blog/13/6-ay-6000-km---sifir-fiyatini-gecemeyecegi---yilda-ucten-fazla-satis#:~:text=Pazarlama%20ve%20sat%C4%B1%C5%9F%20k%C4%B1s%C4%B1tlamas%C4%B1%3A,do%C4%9Frudan%20veya%20dolayl%C4%B1%20olarak%20yapamaz.
Burdaki linkte detaylı tabloda var . Ama googleye güvenmediğim için gerçek net bir bilgisi olan varmı? ticaret bakanlığı alo 175 i aradım bağlı bulunduğunuz il müdürlüğünu arayın diyor. Aradım santral bilmiyorum dedi yanındakine sordu kesin bişey demiyolar herkesi kapsadığını söylüyor . Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
 
Katılım
7 Kas 2016
Mesajlar
9,843
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Biz bu konuda düşünecek noktayı geçtik, küfrediyoruz çünkü bayilerde motor yok ama ne hikmetse bayinin bir tanıdığında üzerinde gereksiz ne kadar aksesuar varsa eklenip fiyatı şişirilmiş bir tane bulunuveriyor.

Bu al-satçı çakallar yüzünden sizin de mağdur olmanıza zorluk yaşamanıza üzüldüm tabi ama bu kanun çıkalı çok oldu, bunu bilerek almış olmanız lazımdı, yani alırken ya yetmezse hemen satamam diye bilerek almış olduğunuzu varsayıyorum. Tabi motosiklet için arabalarda olduğu gibi 6bin km çok yüksek, benim gezmemle 2-3 yıl demek bu kadar km, yılda 3bin km anca yapan biri olarak km konusunda motosikletler daha az olsaydı iyi olurdu diyorum.
 
Katılım
15 Kas 2021
Mesajlar
1,182
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 2- (1) İkinci el kara taşıtı ticaretiyle iştigal edenler, otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanmasını veya satışını ilk tescil tarihinden itibaren altı ay ve altı bin kilometre geçmedikçe 1/7/2023 tarihinden önce doğrudan veya dolaylı olarak yapamaz. Bakanlık, bu tarihi altı aya kadar uzatmaya yetkilidir…”

Kanun açık ve net. İkincil el kara taşıtı ticareti ile iştigal ediyorsanız öttürürler.
Etmiyorsanız sıkıntı yok. Gidin güle güle satın motorunuzu.
 
Katılım
15 Kas 2021
Mesajlar
1,182
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben senede 3 satışı geçmedim şimdiye kadar sıkıntı olmaz dimi o zaman?

Ticari değilseniz olmaz.

f7ca6c19a3fbf13ab832a3bf7df89572.jpg
 
Katılım
29 May 2014
Mesajlar
1,056
Motorlar ve ticari araçlar i kapsamadigini biliyorum nereden yeğenime esnaftan crf 250 rally aldık çok küçük bir fark verip
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst