Zaten Maker's Mark'i yutacak halim yok, bir-iki cevirdikten sonra tukurmek istemsiz sekilde gerceklesecektir

Sanirim ilk denedigim viskiydi. En son JW Blue Label deneyerek son bir sans vermistim viskiye, harbiden de acaip iyiydi, ama o paranin beste birini bile vermem acikcasi, velhasil sevmiyorum viski. Mutlaka ugrassam damak zevkim gelisir ama verecegi maddi ve saglik yonunden zarara degmez bence, hele hele bunca alternatif varken.
Konuya gelince, istatistikleri dogru kullanalim. Ibuprofen icip basi donen nadirdir, iki bira icip konstanstrasyon kaybi yasamayan da nadirdir... Velhasil tipik dozda ibuprofen icen insanlarin buyuk cogunluguna hic bir sey olmaz. Iki bira ictikten sonra trafige cikan insanlarin buyuk cogunlugu da olasi acil bir durumda olmasi gerektigi gibi tepki veremez. Net.
Karacigerin metabolizma hizi uzerina cikmak asiri kolay. Zaten bu yuzden sarhos olmak hic zor degil. Karaciger saatte 30ml votka (ya da viski, cin, tekila, rum vs.) metabolize edebiliyormus. Daha fazla icsenizde bu hiz degismiyormus. Bir shot 45ml. Kim bir shot'tan sonra 1.5 saat bekliyor? Ki o 1.5 saatte de sarhos oluyorsunuz zaten, cunku karaciger tum alkolu icine hapsedip islemiyor, 1 saat boyunca kandan azar azar alip isliyor. Velhasil en az 1 saat kadar kafaniz iyi oluyor, cunku karaciger 1.5 saat boyunca isleyip tuketene kadar kaninizda yuksek miktar alkol dolasmis oluyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:51 ----------
Sorma. Tiryakilige acaip meyilli bir yapim var. Elime firsat gecse eroin kokain falan da denerim muhtemelen. Bereket yasal degil. Gel gelelim ne sigara, ne esrar, ne de alkol cekici geliyor bana. Alkol namina anca ayda yilda bir lezzetli bir kokteyl (votka bazli), ya da Helles bira icerim o kadar. Cogu insan gibi Baileys ve Disaronno'nun "sıvı süt tatlısı" tarzinda ickilerini de seviyorum tabii ki ama uzak duruyorum haliyle... Deli gibi kalori iceriyorlar cunku.