- Konu Yazar
Dün Habertürk Gazetesi'nde okudum. Haber şöyle başlıyor:
Arnavutköy'de iddiaya göre gürültü yapan motosikletli bir grup, kendilerine yapılan uyarı üzerine mahalle sakinleri ile tartıştı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında motosikletli gruptan bir kişi mahalle sakinlerine silahla ateş açtı. ...... (Devamı bağlantıda)
https://www.haberturk.com/video/hab...ltu-tartismasi-silahli-kavgaya-donustu/816810
Sürekli "Özgürlük, özgürlük" diyoruz.
Evet, burası Komünist Kuzey Kore değil.
Özgür bir ülke: Türkiye
Peki özgürlükleri sınırsız kullanma hakkına sahip miyiz?
Gecenin olur olmaz vakti, motosikletin gürültüsünü ve insanları rahatsız ettiğimizi düşünmeden, mahalle aralarında gezme özgürlüğümüz var mı?
Eğer varsa, bu gürültüden rahatsız olan mahallelinin hakları nerede?
Türkiye'de herkes özgür ve dilediği gibi yaşama hakkına sahip.
Ancak karıştırdığımız nokta şu:
Bir kişinin özgürlüğü, diğer bir kişiyi/kişileri rahatsız ediyorsa, zarar veriyorsa, o kişinin özgürlüğü orada biter.
Eğer bu sitede veya bu ülkede bunun aksini iddia eden varsa, bir örnek vereyim:
Benim işeme özgürlüğüm var. Bu sitede veya bu ülkede bir kişi "Benim veya kişilerin özgürlüğü sınırsızdır, kimse karışamaz" diyorsa, ben o kişinin üstüne işeyim. Buna razı olacak mı?
Bu örnekleri çoğaltabiliriz.
Bir kişinin özgürlüğü, diğer bir kişiyi/kişileri rahatsız ediyorsa, zarar veriyorsa, o kişinin özgürlüğü orada biter.
Fikriniz nedir?
Arnavutköy'de meydana gelen kavgalı olayda motosikletliler mi haksız/suçlu, yoksa onların özgürce dolaşmalarına müdahale eden mahalle sakinleri mi?
Arnavutköy'de iddiaya göre gürültü yapan motosikletli bir grup, kendilerine yapılan uyarı üzerine mahalle sakinleri ile tartıştı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında motosikletli gruptan bir kişi mahalle sakinlerine silahla ateş açtı. ...... (Devamı bağlantıda)
https://www.haberturk.com/video/hab...ltu-tartismasi-silahli-kavgaya-donustu/816810
Sürekli "Özgürlük, özgürlük" diyoruz.
Evet, burası Komünist Kuzey Kore değil.
Özgür bir ülke: Türkiye
Peki özgürlükleri sınırsız kullanma hakkına sahip miyiz?
Gecenin olur olmaz vakti, motosikletin gürültüsünü ve insanları rahatsız ettiğimizi düşünmeden, mahalle aralarında gezme özgürlüğümüz var mı?
Eğer varsa, bu gürültüden rahatsız olan mahallelinin hakları nerede?
Türkiye'de herkes özgür ve dilediği gibi yaşama hakkına sahip.
Ancak karıştırdığımız nokta şu:
Eğer bu sitede veya bu ülkede bunun aksini iddia eden varsa, bir örnek vereyim:
Benim işeme özgürlüğüm var. Bu sitede veya bu ülkede bir kişi "Benim veya kişilerin özgürlüğü sınırsızdır, kimse karışamaz" diyorsa, ben o kişinin üstüne işeyim. Buna razı olacak mı?
Bu örnekleri çoğaltabiliriz.
Fikriniz nedir?
Arnavutköy'de meydana gelen kavgalı olayda motosikletliler mi haksız/suçlu, yoksa onların özgürce dolaşmalarına müdahale eden mahalle sakinleri mi?