Köfteci koordinatları

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yakın zamanda aldınızmı vize.Yaşile bile çıkmıyor diye biliyorum.Bu forklörcüler yüzünden.

Geçtiğimiz haftasonu sınır kapısından Bulgaristan'a geçtik ailecek. Türkiye tarafı daha çok uğraştırdı, herkes arabadan insin dediler, memur kulubesinin önünde pencerede pasaportları uzatılan yerin üst tarafında kamera koymuşlar, herkesin tek tek fotosunu falan çektiler. Bulgar tarafında arabanın camından pasaportları uzattım, damgayı basıp geri verdi bir de arabanım ruhsatını aldı oradan bir kaç bilgiyi bilgisayarı girdi hoşgeldiniz deyip gönderdi.
Son durum nasıl merak eden olursa diye ekleyeyim dedim. :)

Motosikleti
Hero Dash 125
Sevgili can boğazdan gelir motorcuları,

Ege turumda lordmayros'un önerisi üzerine, paraşüt sonrası, kamp öncesi Sağlamtaş Köftecisi'ne gittim. Yolu düşen yemeden geçmesin.

https://i.hizliresim.com/f3x6bgy.jpeg

Ayvalık yakınlarındayken de farklı kaynaklardan duyduğum iki yere gittim, ikisi de Bergama'da çarşının içinde. Kozak yoluna çıkmadan depo doldurmak isteyenlere ideal bir lokasyondalar.

İlki Çiçeksever Kebap Salonu

Adı kebap salonu olarak geçiyor ancak dükkan çoğunlukla köfte üzerine kurulmuş. Ben de buranın kasap köftesini şiddetle tavsiye ediyorum. Haftasonu uğradığım için oturucak yer yoktu. Kısa bir süre kapıda bekledim.
https://goo.gl/maps/nq1fLUHrkYRnh1qq7
https://i.hizliresim.com/f5cgqzc.jpeg

İkinci lokasyon ise Pehlivan Kokoreç
https://goo.gl/maps/QX6c1QtNj6amcgBt7

https://i.hizliresim.com/iljsvsr.jpeg

Daha önceden hiç fırında kokoreç yememiştim. Çiçeksever köfteden çıkıp 100 metre yürüyüp kokoreç yemeğe oturduğum için ekmekten uzak durdum :)

Tok karnına yemiş olsam dahi son derece lezzetliydi. Asıl yemek kısmı bir yana, dükkan sahibi Mahmut Bey'in kendisi de gerçek bir motorcu :) Yemek 15 dakika motor sohbeti 1 saat sürdü. Fotoda arka plandaki Vstrom kendi motoru ve 102bin kilometrede. Baba, oğul, kutsal ruh tam takım motorcular ve yıllar içerisindeki çevredeki kluplerle de bağları oluşmuş, yurtdışından da misafirleri geliyormuş. Kokoreçle aranız yoksa bile geçerken bir selam verin. Son derece yardımcı, eli açık ve hoş sohbet birisi.

Diğer köpteci öneri mesajlarına göre biraz uzun oldu. 70 KM git 70 KM gel için gırtlak turu postu yazmak pek aklıma yatmadı.

Haritada ciğerci, söğüşçü gördüğüm için kokoreçi de paylaşmaktan çekinmedim. Bunlar eklenir eklenmez takdir sizindir.

pspfreak Merhaba,

Haritanın köfteci koordinatları bölümünde 34 numarada Pehlivan Kokoreç yer almaktadır. Kendim deneyimlemiş ve listeye eklemiştim. Bahsettiğin gibi Mahmut Abi muhabbetkardır. Motosikletten geleni gideni de çoktur, oğlunda en son Inazuma vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Çiçeksever Kebap Salonu haritaya eklenmiştir.

Köfteci Haritası v.01

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Değerli arkadaşlar ne zamandır aklımda olup da gidemediğim bir köfteci vardı, bugün oraya da gidip tam notumu verdim. Edirne'de yer alan "Alipaşa Köfte". Mekanı şöyle tarif edeyim, otobanı kullanarak dümdüz Edirne'ye gidin hiçbir yere sapmayın, Edirne içine girince Selimiye Cami'yi sağınıza alarak devam edin, ileride bir ada göreceksiniz, o adadan sola dönün, düz devam edin ışıklardan sola dönüp çeyizciler çarşısı gibi bir sokak var, onun içinde göreceksiniz.

Mekandaki köftelerin özelliği hafif tombik olması ve de kestiğinde içinden şelale gibi köfte suyu çıkması. Ben çok beğendim. Hatta Ahmetbey Bahar köftecisi, Şarköy Sağlamtaş köftecisi kadar leziz, belki daha da lezizdi. Köfteler kızarmış, hafif yağlı bir ekmeğin üstünde servis ediliyor, yanında da 1 dilim pişmiş domates veriyorlar. Farklı bir tabakta gelen soğan,çiğ domates, biber ve sos ücretsiz. Resimdeki köfte 1,5 porsiyondu. Ben ayıptır söylemesi 2 porsiyon köfte, 1 piyaz, 1 ayran ve ücretsiz ikramlıklara toplam 370 TL ödedim. Mekanın sahibiyle de tanıştım, hoşsohbet biri. Benim motorla İstanbul'dan geldiğimi öğrendiğinde geçmişte Edirne'de Adrianapoli Motosiklet Kulübü'nün vefat eden bir başkanı vardı, mekanı cennet olsun Ramiz Başkan'ın da sık sık geldiğini anlattı bana. Mekanın Google harita linkini aşağıya bırakıyorum.

https://goo.gl/maps/NTgKMGNYKEqpTw8XA

Son düzenleme:
Şimdi Tvlife diye bir kanalı seyrediyordum Tvibuda.Köfte dedektifi diye bir program.Adam Türkiyeyi dolaşıyor heralde o yörelerin köftelerini yorumluyor tadıyor.

Tommy sen geldin aklıma.Adam senin fikri çalmış.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şimdi Tvlife diye bir kanalı seyrediyordum Tvibuda.Köfte dedektifi diye bir program.Adam Türkiyeyi dolaşıyor heralde o yörelerin köftelerini yorumluyor tadıyor.

Tommy sen geldin aklıma.Adam senin fikri çalmış.

Ben de aslında "Ayaküstü Lezzetler" Youtube kanalının "Trakya köfte rotası" adlı videosundan çaldım :)

Kilo fazlam var, rejimdeyin.:pr:
Bana rejimi bozduracaksınız.:queen::salut:
Keşke konuyu hort yapmasaydınız!...:salut:

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero Dash 125
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu konuyu ara ara hortlatalım en üstlerde dursun.
Moderasyon ekibi başa sabitlese keşke.

Yakın zamanda lapsekiden geldiğim için, tekrardan iki kardeşler e uğradım. Tekirdağ da iki kardeşler kasap et mangal filan dükkanın adı doğrusunu hemen yazayım iki kardeşler et lokantasiymis
Satır köftesi mükemmel deneyin

F54

Motosikleti
Hero Dash 125
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Dün 2 senenin ardından Kırklareli merkezde yer alan Birtat köftecisine yeniden gittim. Burası köfteci haritamızda yer alan ve 1974'ten beri açık olan, bölgede popüler olan bir restoran. Restoran önünde yeterli park alanı yok, bu nedenle buraya grup olarak gelenler restoranın karşısında yer alan bir kamu binası var, kaldırıma çıkıp oraya park etsin. İleride yer alan ışıkların orada Eds kamerası var, bu nedenle park ederken trafiğin akış yönünde olsun motorların kafaları, böylelikle plakalar okunmaz.

Restoranın tüm çalışanlarının muhabbeti sohbeti süper, sizinle çok ilgililer ve samimiler. Servis gerçekten hızlı. Ben esnaflıklarını beğendim. Köftelerinin tadı biraz farklı, sanki normal köfte değil de antrikot yiyormuşuz gibi geldi bana tadı. Dolayısıyla tat olarak Sapanca, Ahmetbey ve Edirne'den değişik.

Ben buraya ulaşmak için Çatalca Subaşı üzerinden Tekirdağ Saray, Kırklareli Vize, Pınarhisar ve Kırklareli şehir merkezi güzergahını kullandım. Özellikle Subaşı-Pınarhisar arası yol doğa güzelliği, manzarası ve bol bol virajlarıyla sportif sürmeyi seven İstanbullular için ayda bir muhakkak gidilmesi gereken bir güzergah. Velhasıl gitgel çıtırdan bir 350 km yapmış, 1,5 porsiyon köfte, piyaz ve ayran için 270 TL ödemişiz.

Not: Resimde 6 tane köfte var, bu resimden sonra ilave olarak 6 köfte daha geldi. Bu mantıkla 1 porsiyon köftede 8 köfte var diyebiliriz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar